Ιοί

Status
Not open for further replies.
Yπάρχει ενας παράγοντας αριθμός που δυστυχώς δεν τον γνωρίζουμε και μόνο εικάζουμε σε κάθε χώρα.
Είναι ο πραγματικός αριθμός των τεστ στον πραγματικό πληθυσμό κάθε χώρας.
Βλέπουμε μια εικόνα αυτή τη στιγμή, που μπορεί να μην είναι αληθινή, δεν ξέρουμε ποια χώρα θα είναι η επόμενη Ιταλία. Αυτός είναι ο πραγματικός τρόμος.
+1
 
το ζήτημα δεν είναι ο απόλυτος αριθμός που θα κολλήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτό το παιχνίδι χάθηκε. Το ζήτημα είναι η ταχύτητα με την οποία θα κολλήσουν - η οποία καθορίζει τον βαθμό στον οποίο το δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να αντεπεξέλθει.

Ο οικονομικός αντίκτυπος είναι αναπόφευκτος.

Αν μπορείτε να εργαστείτε απ’το σπίτι, κάντε το.

Μη βλέπετε όλη μέρα τηλεόραση και μην κάνετε refresh το Facebook κάθε πέντε λεπτά, εργαστείτε αν μπορείτε, ώστε να κινείται η οικονομία.


Θα θυμόμαστε για πάντα τους επόμενους δύο μήνες…
Βέβαια πέραν των αριθμών, οικονομικών και όχι μόνο, οι επόμενοι -τουλάχιστον- δύο μήνες θα μας μείνουν αξέχαστοι και στην Ελλάδα.

Άδειοι δρόμοι σε ώρες αιχμής. Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από τις μεγάλες πόλεις που έχουν «πληγεί» από τον κοροναϊό είναι εικόνες που θα βλέπαμε μόνο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Όμως είναι πλέον η καθημερινότητά μας. Ο κόσμος πράττοντας ορθά και υπακούοντας στις οδηγίες των αρχών έχει περιορίσει τις μετακινήσεις του στο ελάχιστο. Ωστόσο, αυτό που μένει πίσω είναι εικόνες που θυμίζουν… αποκάλυψη.
 
ES-BueAX0AEWrRs
 
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Θα κατσω σπιτι, θ'αραξω σπιτι, γιατι αυτο το εργο το'χω ξαναδει"
 
Feedback από Βέλγιο, γενικά τα ίδια μέτρα με Ελλάδα Φόβος και ανασφάλεια, αλλά ψυχραιμία.. Αυτοί που αδειάζουν με φρενήρεις ρυθμούς τα sm είναι οι Γερμανοί από ότι μου είπε ο φίλος μου, ο οποίος είναι νοσηλευτής.
 
Σχετικά με την Γερμανία, ισχύει. Μου έχουν στείλει φωτό, κοντινοί μου άνθρωποι και μου έδειξαν άδεια ράφια σε sm που δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να μην ξεχειλίζουν. Πάντα γεμάτα, πάντοτε. Μιλάμε επίσης και γιά μεγάλες μονάδες. 4-5 φορές μεγαλύτερα από τα μεγάλα δικά μας.

Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος, αλλά φοβάμαι την ώρα της επανέναρξης. Θα δούμε επίσης σκηνές απείρου κάλους. Ειδικά αν συμπέσει με Ιούνιο...οι καταστάσεις θα είναι Μύκονοοοος ακόμα και αν δεν υπάρχουν χρήματα και αν δεν έχει κινηθεί η αγορά.
Θα αρχίσουν τα "μία ζωή την έχουμε" κτλπ.
 
Ελληνας καθηγητής του Ιmperial college εξηγεί γιατί οι δύο επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για όλους μας. Λόγω κορωνοϊού.

Ο πρώην ερευνητής του πανεπιστημίου του Cambridge και καθηγητής του πανεπιστημίου Imperial στο Λονδίνο, Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος ξεκαθαρίζει πως αναφορικά με τον ιό πρέπει να είμαστε βραχυπρόθεσμα απαισιόδοξοι, αλλά μακροπρόθεσμα αισιόδοξοι και εξηγεί γιατί:

«Οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι. Τόσο κρίσιμοι, που θα τους θυμόμαστε για πάντα. Πρέπει να είμαστε βραχυπρόθεσμα απαισιόδοξοι, αλλά μακροπρόθεσμα αισιόδοξοι. Εξηγώ, εν συντομία, με όλο το βάρος της επιστημονικής μου ιδιότητας (στατιστικός με ειδίκευση σε crisis simulation and modelling) και των λίγων δεδομένων που έχουμε ακόμη για τοv νέο αυτόν ιό.

Η θνησιμότητα (Case Fatality Ratio) του ιού τοποθετείται μεταξύ 0.5% και 2%, με πιθανό το 1% (πηγές στα σχόλια). Το νούμερο αυτό διαφέρει από το λεγόμενο "snapshot CFR" που προκύπτει από απλή διαίρεση θανάτων με επιβεβαιωμένα κρούσματα (κι η οποία συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 3 και 5% ανά περιοχή). Διαφέρει για καλούς λόγους - δείτε στο πρώτο σχόλιο. Ας δεχτούμε το 1%. Αυτό είναι τουλάχιστον 20 φορές χειρότερο από την εποχική γρίπη. Η δήλωση "η γρίπη σκοτώνει περισσότερους" θα διαψευστεί σύντομα. Η δήλωση "το έχουμε ίσως ήδη περάσει πολλοί και δεν το καταλάβαμε" επίσης δεν ισχύει: ο ιός είναι συνήθως δύσκολος ακόμη και στις ήπιες περιπτώσεις, και για κάθε 95 περιστατικά που ίσως περάσανε απαρατήρητα, τουλάχιστον 5 θα ήταν αρκετά σοβαρά ώστε να χρειαστούν νοσηλεία, κι άρα θα μας είχαν γίνει γνωστά. Παρότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον ακριβή αριθμό των ήπιων περιπτώσεων, φαίνεται πως μονάχα μία μικρή μειοψηφία είναι εντελώς ασυμπτωματική.

Συμπεραίνουμε λοιπόν τα εξής: ο COVID-19 ειναί πολύ σοβαρότερος της γρίπης, αρκετά κολλητικότερος της γρίπης, και κυκλοφορεί ευρέως αλλά ακόμη η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν έχει νοσήσει, άρα η κατάσταση πρόκειται με απόλυτη βεβαιότητα να χειροτερέψει ραγδαία. Το μόνο ζήτημα είναι πόσο ραγδαία. Γι'αυτό, ξαναλέω, οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Είμαστε (στην Ελλάδα) ακόμα στο παράθυρο ευκαιρίας να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού. Δυστυχώς, δεν θα καταφέρουμε να την ανακόψουμε πλήρως. Αλλά μπορούμε να την επιβραδύνουμε πολύ. Εντυπωσιακά πολύ.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-kathigitis-giati-tha-thymomaste-2-mines
 
Ξεσπά ο δήμαρχος Λάρισας: Απαράδεκτος ο συνωστισμός στις καφετέριες - Θα γίνουμε Ιταλία
Ο κ. Καλογιάννης απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην συνωστίζονται σε διάφορους χώρους εστίασης στο κέντρο της πόλης.


Αυτή την ώρα μεγαλύτερη σημασία από όλα έχει Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΕΥΘΎΝΗ.

ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΝΑ ΔΕΊΞΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΆΤΙ ΣΟΒΑΡΌ. ΑΣ ΔΕΊΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΠΑΘΕΊΣ ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΜΑΣ.

ΑΣ ΑΡΠΆΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΏΣΤΕ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΑΚΌ ΝΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ.

ΈΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΆΘΕ ΒΛΆΚΑ.
 
Απάντηση: Re: Ιοί

Ξεσπά ο δήμαρχος Λάρισας: Απαράδεκτος ο συνωστισμός στις καφετέριες - Θα γίνουμε Ιταλία
Ο κ. Καλογιάννης απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην συνωστίζονται σε διάφορους χώρους εστίασης στο κέντρο της πόλης.


Αυτή την ώρα μεγαλύτερη σημασία από όλα έχει Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΕΥΘΎΝΗ.

ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΝΑ ΔΕΊΞΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΆΤΙ ΣΟΒΑΡΌ. ΑΣ ΔΕΊΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΠΑΘΕΊΣ ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΜΑΣ.

ΑΣ ΑΡΠΆΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΏΣΤΕ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΑΚΌ ΝΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ.

ΈΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΆΘΕ ΒΛΆΚΑ.

Στα Γιάννενα είχατε και την πρώτη σύλληψη για παραβίαση των μέτρων!
 
Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Στα Γιάννενα είχατε και την πρώτη σύλληψη για παραβίαση των μέτρων!

Kαι το χάρηκα ιδιαίτερα.

Πρέπει και ο τελευταίος βλαξ να καταλάβει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν σηκώνουν εξυπνάδες.
 
Το συστημα στην Αμερικη παντως θα τους επιστρατευσει ολους σιγα σιγα.

Διαφαινεται καθολικη συμμετοχη εναντια στην βλακεια της αδιαφοριας.
Guns-N-Roses.jpg
 
Μετά τα αντισηπτικά και τις μάσκες, οι Αμερικανοί σπεύδουν να προμηθευτούν… όπλα

''Ο Nick Groat, πρόεδρος της «Safe Life Defense». εξηγεί τον λόγο αυτού του φαινομένου: «Ο κόσμος φοβάται ότι ο κοροναϊός θα παραλύσει τη χώρα και (σ.σ. σε συνθήκες χάους) θα χριεαστεί να υπερασπιστούν οι ίδιοι τον εαυτό τους αλλά και τις προμήθειες που έχουν συγκεντρώσει στα σπίτια τους.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην κορυφή των πωλήσεων δεν είναι -όπως πριν- κυνηγετικά όπλα αλλά όπλα κατ’ εξοχήν για αυτοπροστασία όπως το ημιαυτόματο τυφέκιο AR-15 και άλλα παρόμοια.''
 
Status
Not open for further replies.