Ιοί

Status
Not open for further replies.
Oι αριθμοί έχουν αυτή τη στιγμή τεράστια σημασία και δείχνουν την δυναμική του ιού.
Η θνητότητα είναι 7% στα κλεισμένα ( discharged recovered) κρούσματα!

H Ιταλία 250 νεκροί σήμερα 2500 νέα κρούσματα. Η κόλαση πραγματικά.

Ισπανία 36 νεκροί και 1200 νέα κρούσματα και εκεί τρομακτική απογοήτευση.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Tα 200 σύνολο σήμερα σημαίνουν είτε θα πάμε με ελαφριά αύξουσα καμπύλη είτε σε 3 μέρες θα πάμε σε σύνολο περίπου 1000.
Για όλες τις χώρες με πληθυσμό γύρω στα 50 εκ. το όριο χιλίων κρουσμάτων είναι το σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή.
Αν σε 3 μέρες πάνε πραγματικά σε 1000 τα κρούσματα τότε τα πράγματα είναι κόλαση. Σημαίνει ότι μέτρα πήραμε το προηγούμενο διάστημα ήταν ελλιπή.
Αν καταφέρουμε και μείνουμε μια εβδομάδα κάτω στα 600 - 800 κρούσματα έχουμε ελπίδες.
Δεν είμαι αισιόδοξος.
Όλα τα μέτρα έπρεπε να έχουν παρθεί μια εβδομάδα πριν. Τώρα ο ιος διαδίδεται από τα κρούσματα που δεν έχουν ανιχνευθεί.

Και ανακοινωσαν και τον ρυθμό δειγματοληψίας στην Ελλάδα.
Δυστυχώς 500 τεστ την ημέρα σε πληθυσμό 13 εκ. κατοίκων.
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Ηρέμησε... δεν ήρθε το τέλος του κόσμου.

Με αυτοέλεγχο και λίγη τύχη θα πάνε καλά τα πράγματα.

Μην σε πέρνει από κάτω...

Oι αριθμοί έχουν αυτή τη στιγμή τεράστια σημασία και δείχνουν την δυναμική του ιού.
Η θνητότητα είναι 7% στα κλεισμένα ( discharged recovered) κρούσματα!

H Ιταλία 250 νεκροί σήμερα 2500 νέα κρούσματα. Η κόλαση πραγματικά.

Ισπανία 36 νεκροί και 1200 νέα κρούσματα και εκεί τρομακτική απογοήτευση.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

7% στα γνωστά κρούσματα.

Το 7% είναι σίγουρα σωστό.

Τα κρούσματα όμως είναι σίγουρα περισσότερα από τα γνωστά.

Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική θνητότητα είναι μικρότερη.

Μην απελπίζεσαι έτσι.

7% στα γνωστά κρούσματα.

Το 7% είναι σίγουρα σωστό.

Τα κρούσματα όμως είναι σίγουρα περισσότερα από τα γνωστά.

Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική θνητότητα είναι μικρότερη.

Μην απελπίζεσαι έτσι.

Επίσης μέχρι πριν λίγες μέρες, στα ενεργά κρούσματα, τα σοβαρά/κρίσιμη κατάσταση ήταν το 12%, τώρα είναι στο 9%.

Δεν υπάρχει καμία απογοήτευση εννοώ απλή ανάγνωση και εκτίμηση της κατάστασης δείχνει ότι θα κινηθούμε στις 2 επόμενες εβδομάδες μεταξύ Ισπανίας Γαλλίας δηλαδή θα έχουμε αναλογικά στον πληθυσμό μας 20-30 θανάτους ανά ημέρα στην καλύτερη περίπτωση
και Ιταλίας στην χειρότερη περίπτωση με 60-80 θανάτους.
Χωρίς να υπολογίσουμε τι θα συμβαίνει σε 3 και 4 εβδομάδες από τώρα.

Δεν υπάρχει λόγος πλέον να γκρινιάζετε. Έγιναν όλα τα προληπτικά που μπορούσαν να γίνουν, έκλεισαν μέχρι και οι καφετέριες (απίστευτες καταστάσεις για τη χώρα).

Από δω και πέρα, κοιμηθείτε καλά, όσο γίνεται, κρατηθείτε ζεστά (δε χρειάζεται να πάθετε τίποτα απλό που να σας πανικοβάλλει και να σας καταβάλλει), κόψτε τα delivery όσο μπορείτε, κόψτε τις κοινωνικές επαφές, και κάντε υπομονή μέχρι να περάσει.

Η άλλη βασική οδηγία που πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσει να ακούγεται: Μην καταπονείτε το σύστημα υγείας αν δεν είναι ανάγκη. Τον ιό φαίνεται πως τον περνάνε σχετικά ήπια πάνω από τους μισούς. Άρα ίσως είναι καλύτερα να αναρρώσουν μόνοι τους, εκτός κι αν δουν ότι αρχίζουν να χειροτερεύουν πολύ. Με ένα τηλεφώνημα στον ΕΟΔΥ μπορούν να δώσουν το στίγμα τους (ώστε να ενημερωθούν χώροι κλπ και να απολυμανθούν) χωρίς να μπουκώσουν το ΕΣΥ.

Απάντηση: Re: Ιοί

Η άλλη βασική οδηγία που πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσει να ακούγεται: Μην καταπονείτε το σύστημα υγείας αν δεν είναι ανάγκη. Τον ιό φαίνεται πως τον περνάνε σχετικά ήπια πάνω από τους μισούς. Άρα ίσως είναι καλύτερα να αναρρώσουν μόνοι τους, εκτός κι αν δουν ότι αρχίζουν να χειροτερεύουν πολύ. Με ένα τηλεφώνημα στον ΕΟΔΥ μπορούν να δώσουν το στίγμα τους (ώστε να ενημερωθούν χώροι κλπ και να απολυμανθούν) χωρίς να μπουκώσουν το ΕΣΥ.

Ακριβώς αυτό Ιάσονα. :ernaehrung004:

Δεν υπάρχει καμία απογοήτευση εννοώ απλή ανάγνωση και εκτίμηση της κατάστασης δείχνει ότι θα κινηθούμε στις 2 επόμενες εβδομάδες μεταξύ Ισπανίας Γαλλίας δηλαδή θα έχουμε αναλογικά στον πληθυσμό μας 20-30 θανάτους ανά ημέρα στην καλύτερη περίπτωση
και Ιταλίας στην χειρότερη περίπτωση με 60-80 θανάτους.
Χωρίς να υπολογίσουμε τι θα συμβαίνει σε 3 και 4 εβδομάδες από τώρα.

Δεν είναι απαραίτητα έτσι μια που, σπάνιο για την Ελλάδα, στα μέτρα προστασίας κινηθήκαμε πιο γρήγορα από Γαλλία και Ισπανία...και Ιταλία φυσικά.

Ας ελπίσουμε να πάρουν και μέτρα γιά τις δουλειές...σε εμας κουβέντα...όλοι μαζί εκεί στο "πηλοφόρι"...

Έγιναν όλα τα προληπτικά που μπορούσαν να γίνουν, έκλεισαν μέχρι και οι καφετέριες (απίστευτες καταστάσεις για τη χώρα). .

Μιλουσα με την (87χρονη) μητερα μου πριν λιγο , δεν θυμαται ποτε αλλοτε κατι τετοιο στην Ελλαδα .

Ειχε ακουσει απο την μητερα της μονο αντιστοιχες ιστοριες γυρω στο 1915 οταν ειχε πεσει αντιστοιχος πανικος αλλα τοτε δεν μπορουσαν και να ενημερωθουν σωστα.

Μαλλον θα εννοει την ισπανικη γριπη του 1918.

Ειρωνεια οτι παλι στην Πατρα ειχε διαγνωσθει το πρωτο κρουσμα.

Μόλις ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα της Γαλλίας δυστυχώς και εκεί άσχημα νέα:
18 νέοι θάνατοι 785 νέα κρούσματα.

Αν αύριο είναι κάτω από 300 και την Κυριακή κάτω από 500 είμαστε σε καλό δρόμο. Γενικά οι επόμενες 3 ημέρες νομίζω πως θα προδιαγράψουν σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη. Εν τω μεταξύ περιμένω κάποιον ειδικό να πει ευθαρσώς πόσο ρόλο έπαιξαν τα αχαλίνωτα party animals των καρναβαλιών στη σημερινή κατάσταση. Για να ξέρω δηλαδή που θα απευθύνω μερικά Γαλλικά, όχι σαν του Χρήστου και του Ζωρζ,από τα "καλά".

Μιλουσα με την (87χρονη) μητερα μου πριν λιγο , δεν θυμαται ποτε αλλοτε κατι τετοιο στην Ελλαδα .

Ειχε ακουσει απο την μητερα της μονο αντιστοιχες ιστοριες γυρω στο 1915 οταν ειχε πεσει αντιστοιχος πανικος αλλα τοτε δεν μπορουσαν και να ενημερωθουν σωστα.

Μαλλον θα εννοει την ισπανικη γριπη του 1918.

Kαι εμένα η προγιαγιά μου έλεγε για την συμφορά μιας επιδημίας. Οι νέοι όπως πήγαιναν φαντάροι πέθαιναν σε μια δυό ημέρες έτσι είχε κυκλοφορήσει η φήμη. Για κανα 2 χρόνια δεν άφηναν οι πατεράδες τα παιδιά να πάνε στρατό.

Συγκλονιστικός Έλληνας γιατρός από την Ιταλία. " Τα μάτια των ανθρώπων που με κοίταζαν ζητώντας βοήθεια δε θα φύγουν ποτέ από το μυαλό μου". Ανατριχίλα και απέραντος σεβασμός γι αυτούς τους ανθρώπους.

Συγκλονιστικός Έλληνας γιατρός από την Ιταλία. " Τα μάτια των ανθρώπων που με κοίταζαν ζητώντας βοήθεια δε θα φύγουν ποτέ από το μυαλό μου". Ανατριχίλα και απέραντος σεβασμός γι αυτούς τους ανθρώπους.

Δασκαλοι και γιατροι ειναι μακραν η ραχοκοκκαλια μας Νικο.

Βγαζω το καπελο μου στους Κινεζους και υποκλινομαι...(ενω τους ψαλαμε πολλα)

Ενω η Ιταλια ειναι ο πρωτομαρτυρας (ακουσα απο αναισθησιολογο στα επειγοντα "χρωσταμε πολλα στην Ιταλια γιατι μαθαμε πολλα) και ζηταει απεγνωσμενα μασκες και αυτα τα μηχανηματα τεχνικης αναπνευστικης βοηθειας και κανενας Ευρωπαιος **** δεν ανταποκριθηκε, λοιπον αποψε το βραδυ ηρθαν στην Ιταλια απο Κινα express τεραστειες προμηθεις απο ιατρικες μασκες αλλα και απο αναπνευστικα βοηθηματα (αυτα που λειπουν στο νοσοκομειο).
Τεραστεια κινηση. Μεγιστη κατ εμε για την ανθρωποτητα.Τετοιες μερες που ολο μπλαμπλαδιαζουμε για αξιες κλπ...
Οι Ιταλοι, οσοι εχουν μπαλκονια παιρνουν το απεριτιφ και τραγουδουν ολοι μαζι με τους απεναντι τους γειτονους τον εθνικο υμνο.
Και πινουν και ενα ποτηρι εις υγειαν των Κινεζων...

Φιλοι μου μη μου ζητησετε λινκς γιατι θα παρεκτραπω...

Η Ελπιδα πεθαινει τελευταια. Και αν γινει, ηρωϊκα.

Επεστρεψα απο πολυ μεγαλο σουπερ μαρκετ της γειτονιας. Αυτο που ειδα ηταν απιστευτο. Και δεν αναφερομαι σε αδεια ραφια. Καποια ειδη (αντισηπτικα, χλωρινες, χαρτικα, κονσερβες κλπ) οντως ηταν σχεδον τελειωμενα.

Ειδα κοσμο που ισως εφτανε τα χιλια ατομα και στους δυο οροφους. Για να διασχισεις εναν διαδρομο με πραγματα, ετρωγες τα χνωτα απο δεκαδες. Η ουρα των 10 τεμαχιων...50-60 μετρα. Στα υπολοιπα (πολλα) ταμεια στα 10-15 μετρα.
Το αδιαχωρητο. Μεχρι να μπεις,να γυρισεις τους διαδρομους που θες και να φτασεις στα ταμεια και στην εξοδο, εχεις αναπνευσει τα χνωτα εκατονταδων ανθρωπων. στεκοσουν και δεν μπορουσες να απλωσεις χερι σε ραφι απο την πολυκοσμια (το φαρδος των διαδρομων τεταστιο)

Και το ωραιο. ? ΔΕΝ αγοραζαν ειδη καταφυγιου. Αγοραζαν κανονικα απο τα παντα. Απλα γεμιζαν καλαθια ή καροτσια.
Χωρις λογο λες και θα εκλειναν τα σουπερ μαρκετ αυριο, ολοι ετρεξαν τωρα να ψωνισουν. Ουτε μασκες (ελαχιστοι), ουτε γαντια ουτε αποστασεις των 20 εκατοστων.
Παρατησα το αδειο καλαθι και μεχρι να βγω κοντεψα να λυποθυμησω απο εκει μεσα.
Και αν υπαρχει τωρα καποιος εκει μεσα με τον ιο, θα κολλησε δεκαδες τουλαχιστον. Με τετοιες συμπεριφορες δεν παμε πουθενα.
Τι καφετεριες μου λετε. ?

Status
Not open for further replies.