Ιοί

Status
Not open for further replies.
Αν ειχες δει και τις σημερινες ειδησεις θα εβλεπες οτι διεκοπη η τελετη σημερα για αυτον τον λογο.

Δεν βλέπω τιβι..Ότι κάτσει στο youtube..Πάλι καλά που τους έκοψε...Με τους χαιρετισμούς έχουμε κάτι επίσημο;

Re: Απάντηση: Ιοί

Tα νούμερα Ινδία πώς και είναι τόσο χαμηλά;

Ε Ινδια ειναι...
Αυτοι που εχουν λεφτα καινε τους νεκρους τους.
Αυτοι που δεν εχουν πολλα κανουν μια καυση και το υπολοιπο στο ποταμι.
Και οσοι δεν εχουν τιποτα κατευθειαν στο ποταμι...

Σε βομβαη μενουν πληθη μεσα στους δρομους. Διπλα καποιος μπορει να εχει πεθανει. Δεν τρεχει τιποτα. Κοιμουνται εκει οικογενακως.
Σιγα μη μασησουν με τον Κορωναϊο.

maska1.jpg

Ιδανική γιά να φταρνιστεί ο πίσω σου...

Ειναι η πρώτη φουρνιά, οι ταξιδευτές και ο περίγυρός τους, αυτοί που εισήγαγαν εδώ τη νόσο. Περίμενε πριν βγάλεις συμπεράσματα.

Συμφωνώ!

Απέραντη βλακεια
940ad8aea0e2ddc3c5ea885c2ef4495a.jpg

Δεν παλεύονται...μία ο δήμαρχος κράζει τους δημότες...άλλοι δραπετεύουν...άλλοι ταξιδεύουν χύμα...

Επειδή κάποιοι ελαφρά τη καρδία λέγανε πριν λίγες μέρες να κλείσουν τα πάντα, αρχίζουν να φαίνονται τα προβλήματα:

https://thepressproject.gr/farmakef...QMg24z_x7ezaJqBfPz7k7gU#.XmuNKZyz94s.facebook

δεν μπορούν να κλείσουν τα πάντα,
απλά δεν γίνεται, θα καταρρεύσει το σύστημα εντελώς

ούτε να μείνουν μόνο τα "ζωτικής σημασίας", ποια έιναι αυτά;

εγώ που δουλεύω σε χώρο "ζωτικής σημασίας", σήμερα γυρνώντας σπίτι,

μου έκανε κόλπα η κλειδαριά,

έπρεπε να υπάρχει κλειδαράς για να μπορώ να πάω ξανά αύριο στη δουλειά ζωτικής σημασίας
και αυτός να μπορεί να βάλει βενζίνη για να έρθει με το μηχανάκι
κοκ

απλά μιλάμε για το τι μπορεί να κλείσει χωρίς να παρασύρει και όλα τα άλλα,

δεν είναι πολλά αυτά που μπορούν να κλείσουν εντελώς και για πολλές μέρες, αν εξαιρέσουμε σχολεία και τομέα διασκέδασης

Εγώ αυτή την βδομάδα μείωσα περίπου στο μισό τις μετακινήσεις μου και από την νέα βδομάδα θα τις μειώσω ακόμα περισσότερο.
Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει σοβαρή κίνηση στην αγορά εδώ και μέρες και αρκετά πράγματα μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά και μέσω ίντερνετ.
Χώρια που τα αγαπημένα μου ρούχα είναι οι πυτζάμες...

Δεν βλέπω τιβι..Ότι κάτσει στο youtube..Πάλι καλά που τους έκοψε...Με τους χαιρετισμούς έχουμε κάτι επίσημο;

Tους δειχνει η ΕΡΤ στις 19:00 καθε παρασκευη και τους εχει κλασικα και το ραδιοφωνο.

Πάντως, να θυμόμαστε δυο πράγματα:

1. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κύριοι τρόποι μετάδοσης και τους γνωρίζουμε: Σταγονίδια από βήχα/φτάρνισμα, όπως και μεταφορά από επιφάνειες μέσω αγγίγματος προσώπου. Οπότε, αν μπορούμε, ευγενικά, να θυμίζουμε στον καθένα αφενός να βάζει τον αγκώνα του όταν βήχει, αφετέρου να μην αγγίζει το πρόσωπο του παρά μόνο μετά από εντατικό πλύσιμο χεριών, έχουμε ρίξει τη μεταδοτικότητα δραστικά. Δε χρειάζεται να σκεφτόμαστε υπερβολές του τύπου αν θα μπει απτό παράθυρο, αν θα ζήσει στο πόσιμο νερό, ή αν θα έχει μέσα ιό το κρασί που πήρα επειδή είναι ιταλικό κλπ κλπ κλπ. Ψυχραιμία. Κάντε απλά αυτό που σας λένε, και αποφύγετε και τις συγκεντρώσεις χωρίς σοβαρό λόγο. Όταν υπάρχει λόγος, είτε δηλαδή να πας να κάνεις τη χημειοθεραπεία σου, είτε να πας στο σουπερμάρκετ για να μην πεθάνεις της πείνας, απλά φρόντισε να ακολουθείς τα παραπάνω.

2. Ο στόχος είναι να πέσει η μεταδοτικότητα, όχι να εξαφανιστεί ο ιός, αυτό θα ήταν αδύνατο. Οπότε, με ψυχραιμία και σχετική ωριμότητα, είναι εφικτό όλο αυτό, απλά ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν βγάλει όλες οι κυβερνήσεις.

3. Εγώ εδώ και μαι βδομάδα, προσωπικά έκοψα το φαί απ'έξω δια ροπάλου, και αποφεύγω και τα ωμά λαχανικά. Δε θα έκανε κακό να το δοκιμάζατε, είναι ωραίο πράμα η μαγειρική εξάλλου!

Oι αριθμοί έχουν αυτή τη στιγμή τεράστια σημασία και δείχνουν την δυναμική του ιού.
Η θνητότητα είναι 7% στα κλεισμένα ( discharged recovered) κρούσματα!

H Ιταλία 250 νεκροί σήμερα 2500 νέα κρούσματα. Η κόλαση πραγματικά.

Ισπανία 36 νεκροί και 1200 νέα κρούσματα και εκεί τρομακτική απογοήτευση.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Είμαστε προς το παρόν στην εκθετική φάση μόλις δύο εβδομάδες μετά το πρώτο κρούσμα.

16 μόλις μέρες μετά τον ασθενή zero.

25 μέρες πίσω από την Ιταλία.

Χρειαζόμαστε έναν ακόμα μήνα για να δούμε σε τι βαθμό θα αποδώσουν ΑΝ αποδώσουν τα μέτρα.

Δεν φοβάμαι για μένα,παίρνω τα μέτρα μου,μάσκες αντισηπτικά κλπ (το ππολύ πολύ να την αρπάξω,ειλικρινά χ@στηκα)

Αλλά η αδελφή μου έχει πολύ εύθραυστο αναπνευστικό σύστημα και τρέμω μη μου αρρωστήσει.

Εχει περάσει και τα 50,πολύ με προβληματίζει,δεν έχω άλλον στην ζωή μου.

Εφημερεύει από αύριο το πρωί μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι.

Και έχουν ήδη δυό κρούσματα στο νοσοκομείο της.

Οσο το σκέφτομαι..

Δεν φοβάμαι για μένα,παίρνω τα μέτρα μου,μάσκες αντισηπτικά κλπ (το ππολύ πολύ να την αρπάξω,ειλικρινά χ@στηκα)

Αλλά η αδελφή μου έχει πολύ εύθραυστο αναπνευστικό σύστημα και τρέμω μη μου αρρωστήσει.

Εχει περάσει και τα 50,πολύ με προβληματίζει,δεν έχω άλλον στην ζωή μου.

Εφημερεύει από αύριο το πρωί μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι.

Και έχουν ήδη δυό κρούσματα στο νοσοκομείο της.

Οσο το σκέφτομαι..

Ψυχραιμία...

Ένας από τους γιατρούς του φόρουμ να μου λύσει μια απορία αν έχει την καλοσύνη:Διάβασα πως οι αιματολογικές των νοσούντων χαρακτηρίζονται από χαμηλή συγκέντρωση λεμφοκυττάρων. Το αντίθετο δεν έπρεπε να συμβαίνει;;

σωστά διάβασες, η λεμφοπενία (δηλαδή τα χαμηλά επίπεδα λεμφοκυττάρων στο αίμα) είναι συχνό εύρημα σε ασθενείς με COVID-19

ιώσεις συχνά προκαλούν παροδική μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων (λευκοπενία) και ειδικότερα των λεμφοκυττάρων (λεμφοπενία) - και η γρίπη το κάνει

Σχόλιο γιατρού στο facebook..Μέχρι εδώ όλα καλά..Δείτε λίγο στα σχόλια από κάτω το όνομα Πασχάλης Παραστατιδης.

Πόσοι τέτοιοι κυκλοφορούν εκεί έξω ξέρουμε; Άπειροι..Δεν ξέρω,έχω άσχημο προαίσθημα.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10221595755227871&id=1372846617

Εξαρχεια μια ωρα χωρις ρευμα..τι αλλο μας περιμενει αραγες..

Status
Not open for further replies.