Ιοί

Status
Not open for further replies.
Η Γουχάν Ζαλ, ομάδα της πόλης - επίκεντρο του κορονοϊού, επιστρέφει στην Κίνα μετά την παρατεταμένη προετοιμασία της στην Ισπανία, υπό τον φόβο εξάπλωσης του COVID-19 στην Ευρώπη.

Τραγικο και σπαρακτικο να ξερεις οτι χανεις τους αγαπημενους σου και η μονη επικοινωνια ειναι απο καμερα.

Τις τελευταίες ημέρες (από τις 4 μέχρι τις 11 Μαρτίου) τα κρούσματα στην Ελλάδα πολλαπλασιάζονται με έναν μέσο ρυθμό αύξησης 41% την ημέρα.

Η ημερήσια εξέλιξη κρουσμάτων στην Ελλάδα έχει ως εξής:

4-Μαρ 9 κρούσματα
5-Μαρ 31 κρούσματα
6-Μαρ 45 κρούσματα
7-Μαρ 66 κρούσματα
8-Μαρ 73 κρούσματα
9-Μαρ 84 κρούσματα
10-Μαρ 89 κρούσματα
11-Μαρ 99 κρούσματα

Τα μαθηματικά είναι ξεκάθαρα. Αν συνεχίσουμε και εμείς με αυτόν τον ρυθμό, δηλαδή αν κάνουμε τα ίδια λάθη που έκαναν οι Ιταλοί και το πάρουμε αψήφιστα, τότε με μια μέση αύξηση των κρουσμάτων από μέρα σε μέρα κατά 21% ( ο ρυθμός της Ιταλίας τις τελευταίες δέκα ημέρες είναι λίγο παραπάνω από αυτό), τότε στις...

15 Μαρτίου θα έχουμε 180 κρούσματα και 5 θανάτους,
20 Μαρτίου θα έχουμε 450 κρούσματα και 15 θανάτους,
25 Μαρτίου 1.200 κρούσματα και 36 θανάτους,
30 Μαρτίου 3.100 κρούσματα και 90 θανάτους, και στις
20 Απριλίου θα έχουμε 170.000 και πάνω από 5.000 θανάτους.

Αν καταφέρουμε μετά από πέντε με δέκα μέρες να ρίξουμε το ημερήσιο ποσοστό αύξησης στο 10% (πολύ αισιόδοξο αλλά απαραίτητο), τοτε τα αντίστοιχα νούμερα θα ειναι στις...

30 Μαρτίου 1.100 κρούσματα και 30 νεκροί και στις
20 Απριλίου 8.000 κρούσματα και 240 νεκροί.

Και μετά απλά θα ελπίζουμε μήπως ο πιο ζεστός καιρός βοηθήσει την κατάσταση και μέσα στο καλοκαίρι προλάβει να έρθει κανένα εμβόλιο για να γίνει η κατάσταση πιο διαχειρίσιμη από το Φθινόπωρο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

υγ

Το διαβασα στο FB

Re: Απάντηση: Ιοί

Σκέφτομαι πως μένοντας κλεισμένος στο σπίτι για μια ή δύο βδομάδες προστατεύω τον εαυτό μου αλλά αν δεν το κάνουν και οι συμπολίτες μου τότε όταν δεν θα μπορώ να κάνω διαφορετικά και θα πρέπει να βγω αναγκαστικά ......

Η λογικη και η προτεραιοτητα ολης αυτης της κινησης δεν ειναι "μενω κλεισμενος αρα προστατατευομαι"
Η λογικη ειναι "μενω κλεισμενος αρα προστατευω τους αλλους"
Και αυτο αφορα τον καθενα. Και καθενας εχει να δωσει λογο ως προς την δικη του συμπεριφορα.
Φυσικα εκ των πραγματων προστατευεις ΚΑι τον εαυτο σου.

Πρεπει να μπει στο μυαλο του καθενος οτι ειναι υπευθυνος για την ζωη των αλλων.

Πρεπει να αλλαξουν οι συνηθειες σκεψης απο το εγω-εγω-εγω. Ελπιζω οτ αυτη η πανδημια θα μας κανει να βγουμε καλυτεροι και μεγαλυτεροι.

Το το συμβαινει στην Ιταλια εινα πραγματι κατι αξιοθαυμαστο.

και μέσα στο καλοκαίρι προλάβει να έρθει κανένα εμβόλιο

Μέχρι τώρα, τα εμβόλια κάνουν από 2-5 χρόνια να παραχθούν...φοβάμαι πως και του χρόνου δεν θα υπάρχει.
Είδωμεν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Η λογικη και η προτεραιοτητα ολης αυτης της κινησης δεν ειναι "μενω κλεισμενος αρα προστατατευομαι"
Η λογικη ειναι "μενω κλεισμενος αρα προστατευω τους αλλους"
Και αυτο αφορα τον καθενα. Και καθενας εχει να δωσει λογο ως προς την δικη του συμπεριφορα.
Φυσικα εκ των πραγματων προστατευεις ΚΑι τον εαυτο σου.

Πρεπει να μπει στο μυαλο του καθενος οτι ειναι υπευθυνος για την ζωη των αλλων.

Πρεπει να αλλαξουν οι συνηθειες σκεψης απο το εγω-εγω-εγω. Ελπιζω οτ αυτη η πανδημια θα μας κανει να βγουμε καλυτεροι και μεγαλυτεροι.

Το το συμβαινει στην Ιταλια εινα πραγματι κατι αξιοθαυμαστο.

Η λογική αυτής της κίνησης συμπεριλαμβάνει και τα δύο.
Προστατευομαι και προστατευω.
Και αυτό που συμβαίνει στη Ιταλία δεν περιέχει τίποτα προς θαυμασμό.

Αυτά που γίνονται σήμερα στα sm είναι εξοργιστικά. Μου έρχεται στο μυαλό, αν και δημοκρατικός και ήπιος άνθρωπος, πως σε τέτοιες καταστάσεις οι εκλεγμένες ηγεσίες θα έπρεπε να παραδίδουν για λίγο τα κλειδιά σε άλλους, λιγότερο ευαίσθητους και διαλλακτικούς διαχειριστές. Ασταδιάλα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

....
Και αυτό που συμβαίνει στη Ιταλία δεν περιέχει τίποτα προς θαυμασμό.

Απο αυτο και μονο που λες καταλαβα οτι δεν καταλαβες τιποτα απο "το φιλμ".

Δεν πειραζει εχουμε μερες μπροστα μας, θα καταλαβουν πολλοι, και ολο και πιο πολλοι.... Ουτως η αλλως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Απο αυτο και μονο που λες καταλαβα οτι δεν καταλαβες τιποτα απο "
Code:
το φιλμ".

Δεν πειραζει εχουμε μερες μπροστα μας, θα καταλαβουν πολλοι, και ολο και πιο πολλοι.... Ουτως η αλλως.

Αν έχεις πραγματικά να πεις κάτι πεστο ξεκαθαρα.
Δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για ευφυολογηματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Αν έχεις πραγματικά να πεις κάτι πεστο ξεκαθαρα.
Δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για ευφυολογηματα.

Τι ευφυολογηματα ; Το εχω πει ξεκαθαρα.
Η νοοτροπια σας προς το παρων ειναι (κι αν κλειστω εγω...τι θα κανουν οι αλλοι) και βλεπουμε ολους αυτους τους ευτραπελους που βγαινουν και πηγαινοερχονται γιατι ειναι δικαιωμα τους.
Ενω την Ιταλια ουτε με το κυαλι δεν μπορειτε να την φτασετε. Ουτε για τον σεβασμο ουτε για την πειθαρχια ουτε για τον ανθρωπισμο της... Για μιληστε νου σε εθελοντικο επιπεδο τι γινεται ;
θες να συγκρινεις με της Ιταλιας ; Ενημερωσου για να πεις αν ειναι αξιο θαυμασμου

Εγώ πήγα στο Μασούτη της γειτονιάς μου,πριν μισή ώρα και όλα ήταν νορμάλ.Λίγος κόσμος,άδειοι διάδρομοι,καμμία σχέση με αυτό που φατνταζόμουν.

Είχε βέβαια ελλείψεις από τις χτεσινές επιδρομές αλλά όχι σημαντικές.

Και πήγα για τα απολύτως απαραίτητα ,φορώντας μάσκα και ήμουν και ο μόνος που την χρησιμοποιούσε!

Αν οντως κυκλοφορησε τετοιο εξωφυλλο, ισως για αυτο εγινε σκοτωμος ξαφνικα στα σουπερ μαρκετ.

%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2595%25CE%259B%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Τι ευφυολογηματα ; Το εχω πει ξεκαθαρα.
Η νοοτροπια σας προς το παρων ειναι (κι αν κλειστω εγω...τι θα κανουν οι αλλοι) και βλεπουμε ολους αυτους τους ευτραπελους που βγαινουν και πηγαινοερχονται γιατι ειναι δικαιωμα τους.
Ενω την Ιταλια ουτε με το κυαλι δεν μπορειτε να την φτασετε. Ουτε για τον σεβασμο ουτε για την πειθαρχια ουτε για τον ανθρωπισμο της... Για μιληστε νου σε εθελοντικο επιπεδο τι γινεται ;
θες να συγκρινεις με της Ιταλιας ; Ενημερωσου για να πεις αν ειναι αξιο θαυμασμου
Κοίτα το θέμα μου και αυτό που με ενδιαφέρει αυτήν την ώρα είναι να καταλάβουν οι συμπολίτες μου και γενικότερα η κοινωνία μας την σοβαρότητα της κατάστασης πράγμα που δυστυχώς δεν κατάλαβαν στην αρχή οι γείτονες μας και τώρα μετράνε 1266 νεκρούς.
Η κατάσταση όπως είναι σήμερα στην Ιταλία και η απώλεια τόσων ανθρώπων χαρακτηρίζεται ως αξιολύπητη.
Δυστυχώς ως τώρα δεν μου δίνεται η εντύπωση ότι στην χώρα μου έχουμε καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης και ότι πολύ εύκολα μπορούμε να φτάσουμε τον αριθμό των νεκρών της Ιταλίας.

Αν οντως κυκλοφορησε τετοιο εξωφυλλο, ισως για αυτο εγινε σκοτωμος ξαφνικα στα σουπερ μαρκετ.

%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2595%25CE%259B%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F.jpg
Ναι κυκλοφόρησε
Ψάχνουν τον εκδότη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Βασικά αυτόν το κυνηγάνε και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις

Οι τραπεζες σιγα σιγα α εξυπηρετουν μονο επιταγες κλπ. Και ισως και αυτα με ελεγχομενη εισοδο.

Κατι αντιστοιχο ανακοινωθηκε για εφοριες αστυνομικα τμηματα κλπ οτι θα πηγαινουμε με ραντεβου οχι οποτε γουσταρουμε και να μαζευομαστε .

Φανταζομαι οτι αυτο θα γινει παντου αν συνεχισουμε τις επιδρομες. Και στα σουπερμαρκετ λογικα θα μπει πλαφον εισερχομενων ....

Κάτι που ενημερώθηκα σήμερα από κάποιο ασθενή μεταγγιζόμενο. Λόγω Κοροναϊού, υπάρχει έλλειψη αίματος. Προφανώς η αιμοδοσία παγκοσμίως έχει μειωθεί πολύ, χώρια που εμείς έτσι κι αλλιώς εισαγωγή κάνουμε. Αυτοί που πλήτονται πρωτίστως είναι μεταγγιζόμετα άτομα (μεοσογειακή αναιμία κλπ). Οπότε καλό είναι όσοι μπορούν να δώσουν αίμα, μάλιστα γίνεται και τεστ για τον Ιό σε όσους δίνουν, οπότε είναι ένα επιπλέον κίνητρο για όσους έχουν αμφιβολία, πέραν της ανάγκης των συνανθρώπων μας.

Πχ αύριο Κυριακή έχει εξωτερική αιμοδοσία στο πάρκο Φλοίσβου.

Εγινε χτες και αντίστοιχη ανακοίνωση:
https://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis...oWL9i93aqt3NO4EqqZS9geEhGq_afOQN9GZMc8DETztqY

Πιστεύω πως αν γίνει σε εξωτερικούς χώρους με προφύλαξη, είναι ακίνδυνο.

Έπίσης μειωμένης επικινδυνότητας είναι και η αιμοδοσία στο Παίδων, μιας και γίνεται σε εντελώς ξεχωριστό σημείο από τα βασικά κτήρια. Που έτσι κι αλλιώς δεν φιλοξενούν πάσχοντες του ιού.

Status
Not open for further replies.