Ιοί

Status
Not open for further replies.
Μειωθηκαν τα νεα κρουσματα σημερα.

https://www.protothema.gr/greece/article/984480/krousmata-koronoiou-38-nea-sta-228-to-sunolo/

Βεβαια δεν λεει και τιποτα αυτο αν δεν το δουμε σε βαθος χρονου μπορει ναναι εντελως συγκυριακο.

Δυστυχώς όσο υπάρχουν ορφανά κρούσματα τα πράγματα είναι τελείως αβέβαια. Οπότε καλώς συνεχίζουν οι περιορισμοί.

Μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι τα σημερινά νέα κρούσματα.. Η διασπορά έχει γίνει και πολύ σύντομα θα διπλασιαστούν

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Βασικα πλεον ειναι ανεξελεγκτα νομιζω. Εχουν σταμστησει να ακολουθουν. Μονο οσους πανε με συμπτωματα καταγραφουν. Εξ ου και ειναι αναλογικα περισσοτερα τα "ορφανα".

Βασικα πλεον ειναι ανεξελεγκτα νομιζω. Εχουν σταμστησει να ακολουθουν. Μονκ οσους πανε με συμπτωματα καταγραφουν. Εξ ου και ειναι αναλογικα περισσοτερα τα "ορφανα".

Πολυ πιθανον να ειναι ετσι.

Σιγουρα ετσι ειναι. Αφου ακουσα οτι δε σου κανουν ουτε ελεγχο. Μονο αν εχεις συμπτωματα και μαλιστα σοβαρα. Αλλιως μονο σπιτι....

Δουλευω σε κτηριο με αλλους 400. Πως θα ξερουν αν εμφανιστει κρουσμα αφου δε γινεται ελεγχος; Θα τους πω οτι αισθανομαι ασχημα και θα παρουν μετρα; αποκλειεται. Θα μου δωσουν αναρρωτικη ή αδεια για καραντινα ετσι απλα 15 μερες; Σιγα....

Αυτό κάτσε όμως γιατί είναι σημαντικό. Τι εννοείς αντενδείκνυται; Δεν θεραπεύει τον ιό (κάτι που το ξέρουμε έτσι κι αλλιώς), ή τον δυναμώνει ή κάτι τέτοιο; Τα αντιφλεγμονώδη είναι η πρώτη λύση που έχουμε για πυρετούς κλπ.

τα αντιφλεγμονώδη (πχ ponstan, algofren, brufen, niflamol, mesulid κτλ ) δεν πρέπει είναι η πρώτη μας επιλογή ως αντιπυρετικό αλλά η παρακεταμόλη (πχ depon, apotel, panadol) μπορεί είναι πιο αποτελεσματικά αλλά έχουν αρκετές και σοβαρές παρενέργειες (πχ αιμορραγίες γαστρεντερικού, καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, αλλεργικές αντιδράσεις…)

η κορτιζόνη προκαλεί ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΟΛΗ και μερικές ακόμα παρενέργειες (πχ αύξηση της πίεσης και του σακχάρου, γαστρικό έλκος…)

ασθενείς που λαμβάνουν χρονίως κορτικοειδή (πχ με αυτοάνοσα νοσήματα) ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για κορονοιό

καλύτερα να τα χρησιμοποιείτε μόνο μετά από ιατρική σύσταση

Δυστυχώς όσο υπάρχουν ορφανά κρούσματα τα πράγματα είναι τελείως αβέβαια. Οπότε καλώς συνεχίζουν οι περιορισμοί.

Μάλλον μείναμε πίσω...ΜΜΜ και λιανική - υπηρεσίες έπρεπε να σταματήσουν λειτουργία. Χθες οδηγόντας πέρασα έξω από διάφορα και σε κάποια πραγματικά ο ένας ήταν πάνω στον άλλο.

Σιγουρα ετσι ειναι. Αφου ακουσα οτι δε σου κανουν ουτε ελεγχο. Μονο αν εχεις συμπτωματα και μαλιστα σοβαρα. Αλλιως μονο σπιτι....

Δουλευω σε κτηριο με αλλους 400. Πως θα ξερουν αν εμφανιστει κρουσμα αφου δε γινεται ελεγχος; Θα τους πω οτι αισθανομαι ασχημα και θα παρουν μετρα; αποκλειεται. Θα μου δωσουν αναρρωτικη ή αδεια για καραντινα ετσι απλα 15 μερες; Σιγα....

Εμείς περιμένουμε συνάδελφο από διακοπές στο Μόναχο, μέσα στην εβδομάδα. Αλλά επειδή δεν υπάρχει εργατικό δυναμικό διαθέσιμο, δεν μπορεί να λήψει και βλέπω να την τρώμε όλοι...η εταιρία πέρα βρέχει...

Γενικα παντως, το να ξερει καποιος οτι εχει περασει απο τον ιο και εχει αποκτησει ανοσια ειναι παρα πολυ σημαντικο και για την προσωπικη ζωη του και για την οικονομια. Και δεν ξερω κατα ποσο καποιος μπορει να βεβαιωθει οτι εχει σποκτησει ανοσια εκ των υστερων...
Η εξεταση επρεπε να γινεται με το παραμικρο.

Απάντηση: Re: Ιοί

Κανονικά έτσι πρέπει, ελπίζοντας ασφαλώς ότι θα βάλουν μυαλό οι κλασικοί κουτοπόνηροι και δεν θα επιδίδονται σε τέτοιες απαράδεκτες αλητείες, αλλά θα αρχίσει ο καθένας να λειτουργεί πιο υπεύθυνα και ως μέρος του κοινωνικού συνόλου, που να πάρει ο διάολος.

Καθώς οδήγησα αρκετά σήμερα εντός και εκτός μπορώ να πω πως η κατάσταση είναι πολύ ψύχραιμη. Και όλα όσα ήταν να κλείσουν έκλεισαν, και τα τραπεζάκια και οι καρέκλες από take away έφυγαν και όσους αγόραζαν καφέ και ψωμί τους είδα να είναι ή τέλος πάντων τους έβαλαν σε σειρά.

Δεν υπάρχουν μόνο τα άσχημα και οι καφρίλες.

Έκανα παρόμοια βόλτα και εγώ στην Θεσσαλονίκη με το αυτοκίνητο και παρατήρησα την εικόνα που περιγράφεις.
Καφετέριες και εστιατόρια κλειστά και η κίνηση σε όλους τους κεντρικούς δρόμους πολύ μικρή.
Δυστυχώς όμως μεγάλος πλήθος είχε συγκεντρωθεί στον πεζόδρομο της παραλίας ενώ στην Τσιμισκή τα μισά εμπορικά ήταν ανοικτά.
Δεν είχαν ευτυχώς κίνηση αλλά η αντίκοινωνική συμπεριφορά αυτών των επιχειρήσεων είναι εγκληματικη.

Αυτο θα βοηθουσε πολυ.

Μιλω με ανθρωπους που δεν ξερουν αν εχουν κρυωμα ή κατι αλλο.

Επαιρναν τηλεφωνο στο ειδικο τηλεφωνο και αντε να πιασουν γραμμη....

Έκανα παρόμοια βόλτα και εγώ στην Θεσσαλονίκη με το αυτοκίνητο και παρατήρησα την εικόνα που περιγράφεις.
Καφετέριες και εστιατόρια κλειστά και η κίνηση σε όλους τους κεντρικούς δρόμους πολύ μικρή.
Δυστυχώς όμως μεγάλος πλήθος είχε συγκεντρωθεί στον πεζόδρομο της παραλίας ενώ στην Τσιμισκή τα μισά εμπορικά ήταν ανοικτά.
Δεν είχαν ευτυχώς κίνηση αλλά η αντίκοινωνική συμπεριφορά αυτών των επιχειρήσεων είναι εγκληματικη.
Ειναι δυνατον; Και εγω σου λεω οτι η παραλιακη δεν ειχε τοσο κοσμο γιατι κατεβηκαν ολοι Χαλκιδικη. Το διαβαζω σε σχολια στο FB που κλεινουν εκδρομουλες...

https://www.documentonews.gr/articl...khs-agnoei-tis-odhgies-peri-synwstismoy-video

Στρατιωτικο νομο χτες.

Εγώ είμαι σε οικειοθελή απομόνωση ήδη από την Τρίτη το βράδυ λόγω της εποχιακής γρίπης, αρχίζει και μου τη δίνει ψυχολογικά. Όμως προσπαθώ να απασχολούμαι διαρκώς με κάτι. Αύριο λέω να κλαδέψω πορτοκαλιές..

Γενικα παντως, το να ξερει καποιος οτι εχει περασει απο τον ιο και εχει αποκτησει ανοσια ειναι παρα πολυ σημαντικο και για την προσωπικη ζωη του και για την οικονομια. Και δεν ξερω κατα ποσο καποιος μπορει να βεβαιωθει οτι εχει σποκτησει ανοσια εκ των υστερων...

Πολύ σωστά!

Πόσο στην ευχή κοστίζουν αυτά τα κιτ?

Πόσο δύσκολο είναι να κατασκευαστούν?

Μέχρι τώρα τα στέλνανε όλα στο παστέρ.... είναι δυνατόν να γίνει δουλειά έτσι?

Status
Not open for further replies.