Ιοί

Status
Not open for further replies.
H μασκα για τον εξω χωρο δεν εχει σημασια παρα μονο οταν ερχεσαι σε κοντινη επαφη με αλλα ατομα. Πχ γιατρος νοσοκομα αστυνομικος ταμιας φυσιοθεραπευτης... λεω καποια που μου ερχονται στο νου. Ειδαλως εαν τηρηθουν οι κονονες ασφαλιας φραγματα αποστασης, δεν εχει τοση σημασια. Οσο αλλα που εχουμε ηδη πει.

Αλλα αντε να πω αλλο ενα.

Διατηρειτε τους κανονες υγειηνης οπως ειπαμε, γυρνατε πλενετε απολυμαονετε τα χερια σας το προσωπο σας, τα πομολα.... φτανει ;

Για σκεφτειτε... γυρισατε απο σουπερ μαρκετ (εγω απο αυριο αγοραζω σε drive παραγγελια απο ιντερνετ παραλαβη στο σημειο διανομης αλλα και εκει ισχυει)...
Πλυνατε τα χερια σας, απολυμανατε τη τσαντα σας κλπ... Μετα τι θα κανετε ;
Θα βγαλετε τα ψωνια για να τα τοποθετησετε.
Αλλα καθε πακετο καθε συσκευασια εχει αγγιχτει τουλαχιστον απο τα ατομα της αλυσιδας διανομης.
Οποτε πριν τα βαλετε στο ψυγειο η το ντουλαπι ενα εξωτερικο καθαρισμα με ενα πανι βουτηγμενο στο αλκοολ εστω και το οικιακο θα απομακρυνε τον κινδυνο.

Πολλα τετοια σκεφτειτε τα και μονοι σας καθε φορα. Ειμαστε σε πολεμο και πρεπει να εξασθενησουμε εμεις τον ιο και οχι το αντιθετο, οσο συντομοτερο δυνατο.
Ειδικα οι Ελληνες της Ελλαδας δεν εχουν την πολυτελεια πολαπλων πολεμων ταυτοχρονα. Οι απλες κινησεις και πρακτικες σωζουν ζωες των συνανθρωπων.

Τα αισθητηρια και τα ρεφλεξ μας σε alert :music-smiley-005:

όχι μόνο δε κόβει αλλά συλλέγει συνεχώς σωματίδια τα οποία περνάνε από την άλλη μεριά λόγω υγρασίας δηλαδή είναι σαν χειροβομβίδα!

τι να πω καλή για ένα 10λεπτο; μισάωρο;

Μισό λεπτό βρε συ, αυτά τα σωματίδια που συλλέγει, αν δεν υπήρχε η μάσκα που θα κατέληγαν; Κάποια στους πνεύμονές μου, κάποια στο πρόσωπό μου. Σωστά; Άσε που δεν νομίζω να κυκλοφορούν έτσι αβέρτα τα σωματίδια, δεν είναι αερομεταφερόμενος ο Ιος.

Μα για τόσο λέω κι εγώ, για λίγο. Αν πάω στον φούρνο για ψωμί, στο σούπερ μάρκετ, όταν κατεβάσω τον σκύλο... εννοείται πέταμα αμέσως μετά. με 2πλό χαρτί κουζίνας + χαρτομάντηλλο, ούτε 10 λετπά η μία δεν βγαίνει.

Επίσης αυτό που κάνω, άσχετο με τις μάσκες, είναι το εξής. Επειδή δεν γίνεται να βάζουμε σπίτι 3 πλυντήρια την ημέρα. Εγώ έχω αναλάβει να είμαι ο μόνος που βγαίνω έξω για τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Έχω 2-3 αλλαξιές καθαρά ρούχα, και παπούτσια, και κάθε φορά που θα χρειαστεί να βγω, όταν επιστρέφω, το 1ο που κάνω είναι να γδυθώ και να ακουμπήσω τα ρούχα σε απλώστρα που υπάρχει στο μπαλκόνι. Αφού πλύνω χέρια και καθαρίσω με με οινόπνευμα όπου ακούμπησα, μέχρι και το πορτοφόλι, τα κλειδιά κλπ, φοράω τη 2η αλλαξιά και μένω σπίτι, μέχρι να ξαναβγώ Κ.Ο.Κ. Δεν ξαναφοριούνται αν δεν έχει περάσει ένα 12ωρο τουλάχιστο. Μέχρι φυσικά να πλυθούν.

edit τώρα είδα την απάντηση πάνω. Εννοείται ναι καθαρίζονται όλες οι συσκευασίες!

μπαίνει από μάτια μύτη στόμα...αν το γλυτώσεις γλύτωσες....

Πολύ σωστά! Για αυτό γενικά δεν ξύνεσαι στο πρόσωπο μάτια
Επαναλαμβάνω πολύ πιο χρήσιμο είναι τα γάντια μιας χρήσης! Έστω ότι πας στο περίπτερο να πάρεις τσιγάρα. Έχεις πιάσει.. Πόρτες, κέρματα από ρέστα (πλήκτρα ΑΤΜ για λεφτά αν πηγές) ξανά πόρτες.. Αυτό για μια απλή περίπτωση χωρίς επαφή με κανέναν (ο περιπτεράς σε απόσταση >1μ).

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Βενζιναδικα... γαντια οταν πιανουμε την κανουλα...την εχουν πιασει δε ξερω γω ποσοι προν...
Τα κλαβιε της πιστωτικης... κλπ.
Γαντια ειναι σημαντικο.

Βενζιναδικα... γαντια οταν πιανουμε την κανουλα...την εχουν πιασει δε ξερω γω ποσοι προν...
Τα κλαβιε της πιστωτικης... κλπ.
Γαντια ειναι σημαντικο.

πόσα γάντια να έχεις, και θέλουν και αμέσως πέταμα, καλύτερα αντισηπτικό

Γάντια μιας χρήσης παιδιά είναι φθηνά.. 100 ζευγάρια έχει το κουτί. Και τα λεπτά διάφανα κάνουν. Πάρτε όσο είναι νωρίς. Άσε που σε αποτρέπει από πιασίματα στο πρόσωπο. Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε

πόσα γάντια να έχεις, και θέλουν και αμέσως πέταμα, καλύτερα αντισηπτικό

Πακετα των 40. Πεταμα οχι αμεσως, οταν γυρισεις σπιτι. Σε βγαζουν μια βδομαδα τουλαχιστον.

Αντισηπτικο μετα. Με προσοχη μην αρχισουμε να μην βρισκουμε και οινοπνευμα.

Θελει συνδυασμο και εξυπναδα να μην κολησουμε σε κατι απροβλεπτο. Επισης οπως ειπα σε αλλο ποστ οταν εχεις γαντια δεν αγγιζεις το προσωπο σου. Οταν δεν εχει το κανεις συνεχεια.
Τελος παντως βλεπετε και κανετε οτιδηποτε σαν προφυλαξη ειναι θετικη και σωζει. Πρεπει να σκεφτομαστε και εναλακτικες οταν δεν υπαρχει αυτο που εχουμε συνηθισει.
Εθος δευτερα φυση.

Να ρωτήσω τη γνώμη σας για κάτι που σκεφτόμουν.

Αν δούμε τη μεγάλη εικόνα, στην Ελλάδα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζούμε στις μεγαλουπόλεις. Ωστόσο, αρκετοί έχουμε κάποιο εξοχικό.

Θεωρείτε ότι θα ήταν μια καλή πρακτική να την... κάνουμε όλοι κανα δύο εβδομάδες για τα εξοχικά, τουλάχιστο όσοι μπορούμε από θέμα δουλειάς κλπ; Αφού πολλοί ήδη είναι σε άδεια, και όσον αφορα την τηλεεργασία που λένε, θα μπορούσαν οι πάροχοι να δώσουν κάποια μεγάλα και πολύ οικονομικά πακέτα 4G για χρήση ΜΟΝΟ εκτός μεγαλουπόλεων. Πχ 5 ευρώ 20 γίγα. Επίσης εκεί δεν έχει ούτε πολυκατοικίες, ούτε ασανσέρ, ούτε πόμολα που τα πιάνουν 50 άτομα την ημέρα.

Εγώ να πω την αλήθεια περίμενα να έδιναν μια τέτοια οδηγία. όσοι μπορούν να φύγουν επαρχία, να... αραιώσουμε! Έχετε κάποια λογική ή και επιστημονική εξήγηση γιατί δεν έχει συμβεί, ή γιατί δεν θα έπρεπε;

Το έχω σκεφτεί και εγώ τώρα που πήρε και γυναίκα μου άδεια.. Από την άλλη λέω ότι και εκεί θα κινηθούμε στους ίδιους ρυθμούς συν το ψυχολογικό γεγονός ότι η αίσθηση την απομόνωσης θα είναι μεγαλύτερη..
Έχω σκεφτεί αν αρχίσει να μου την βαράει να κάνω βραδινή βόλτα με το αμάξι ειδικά τώρα που δεν έχει κίνηση (έχω ακόμη τρέλα με την οδήγηση μπορεί να πάω από Κηφισιά-Γλυφάδα και πίσω όπως έκανα φοιτητής για πλάκα)

H μασκα για τον εξω χωρο δεν εχει σημασια παρα μονο οταν ερχεσαι σε κοντινη επαφη με αλλα ατομα. Πχ γιατρος νοσοκομα αστυνομικος ταμιας φυσιοθεραπευτης... λεω καποια που μου ερχονται στο νου. Ειδαλως εαν τηρηθουν οι κονονες ασφαλιας φραγματα αποστασης, δεν εχει τοση σημασια. Οσο αλλα που εχουμε ηδη πει.

Αλλα αντε να πω αλλο ενα.

Διατηρειτε τους κανονες υγειηνης οπως ειπαμε, γυρνατε πλενετε απολυμαονετε τα χερια σας το προσωπο σας, τα πομολα.... φτανει ;

Για σκεφτειτε... γυρισατε απο σουπερ μαρκετ (εγω απο αυριο αγοραζω σε drive παραγγελια απο ιντερνετ παραλαβη στο σημειο διανομης αλλα και εκει ισχυει)...
Πλυνατε τα χερια σας, απολυμανατε τη τσαντα σας κλπ... Μετα τι θα κανετε ;
Θα βγαλετε τα ψωνια για να τα τοποθετησετε.
Αλλα καθε πακετο καθε συσκευασια εχει αγγιχτει τουλαχιστον απο τα ατομα της αλυσιδας διανομης.
Οποτε πριν τα βαλετε στο ψυγειο η το ντουλαπι ενα εξωτερικο καθαρισμα με ενα πανι βουτηγμενο στο αλκοολ εστω και το οικιακο θα απομακρυνε τον κινδυνο.

Πολλα τετοια σκεφτειτε τα και μονοι σας καθε φορα. Ειμαστε σε πολεμο και πρεπει να εξασθενησουμε εμεις τον ιο και οχι το αντιθετο, οσο συντομοτερο δυνατο.
Ειδικα οι Ελληνες της Ελλαδας δεν εχουν την πολυτελεια πολαπλων πολεμων ταυτοχρονα. Οι απλες κινησεις και πρακτικες σωζουν ζωες των συνανθρωπων.

Τα αισθητηρια και τα ρεφλεξ μας σε alert :music-smiley-005:

Καλά σοβαρολογείτε τώρα?

Το να απολυμένεις και τις συσκευασίες των τροφίμων είναι ότι πρέπει για να πάθει κανείς φοβία ή OC. :p

Εμένα έχει αρχίσει ήδη να μου την βαράει Αθήνα έτσι. Και σκέψου ότι δουλεύω και σπίτι τον περισσότερο καιρό έτσι κι αλλιώς. Και μόνο που θα χρειαστεί να βγεις και να ξαναμπείς σπίτι περνώντας από πολυκατοικία, εξόπορτες κλειδιά πόμολα κλπ, απλά και μόνο για να βγάλεις τον σκύλο βόλτα, ή να πας στον φούρνο, είναι κάπως..

Καλά σοβαρολογείτε τώρα?

Το να απολυμένεις και τις συσκευασίες των τροφίμων είναι ότι πρέπει για να πάθει κανείς φοβία ή OC. :p

Δεν έχεις άδικο. Πρακτικά είναι αδύνατον να απολυμασμένος τα πάντα. Φαντάσου όμως.. Αν σου έλεγα παρε μια συσκευασία που πριν λίγο την είχε στα χέρια του ένας φορέας θα το έκανες; Ξέρω τρέλα...

δεν είναι αερομεταφερόμενος ο Ιος.

Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα. Διάβασα μόλις μία χθεσινή έρευνα που δείχνει πως ο ιός είναι αλλά επειδή δεν έχει ερευνηθεί σε βάθος ακόμα, πρέπει να περιμένουμε και άλλους ελέγχους.
Μεταδίδεται σε νέφος μικροσωματιδίων, μικρότερων από αυτά που συνήθως εκτοξεύονται από μύτη και στόμα.
Άρα λόγω του ότι, βρίσκεται σε μικρή συγκέντρωση ο ιός πάνω σε αυτά τα μικροσωματίδια, λογικά δεν αποτελεί κίνδυνο στην καθημερινότητα η αερομεταφερόμενη μόλυνση.
Αλλά σε ελεγχόμενες συνθήκες (νοσοκομεία) που υπάρχουν διασωληνώσεις και πολλές φορές τα σκευάσματα νεφελοποιούνται κατά την χορήγηση, εκεί πιθάνως υπάρχει σοβαρό θέμα.

Αν την κανουμε για τα εξοχικα ομως, μηπως τελικα ενισχυουμε την εξαπλωση;
Και απομακρυνομαστε απο τα απαραιτητα νοσοκομεια;

Μια ενδιαφέρουσα άποψη.

Γιατί επιλέγω να μην εξεταστώ για τον SARS-CoV-19 και να μείνω σπίτι

απόσπασμα:

''Προσωπικά επιλέγω να μην εξεταστώ διότι στην παρούσα φάση της επιδημίας, ένα ακόμη θετικό κρούσμα δεν έχει καμμιά σημασία. Αντιθέτως, έχει σημασία να κάνουμε οικονομία υλικών και δυνάμεων.

Ας τα δούμε αναλυτικά.

1. Αν εξεταστώ υπάρχουν δύο πιθανότητες: η εξέτασή μου να είναι αρνητική ή θετική.

Εφόσον είμαι ασυμπτωματική, μια αρνητική απάντηση δεν σημαίνει τίποτε (μπορεί αν εξεταζόμουν μεθαύριο να έβγαινε θετική, καθώς ο ιός θα είχε περισσότερο χρόνο να πολλαπλασιαστεί). Με άλλα λόγια, ένα αρνητικό τεστ θα μου έδινε μια αίσθηση ασφάλειας που πιθανότατα θα ήταν ψεύτικη.

Αν η εξέτασή μου αποδεικνυόταν θετική, και πάλι δεν θα σήμαινε τίποτε! Ενας άγνωστος, μεγάλος κατά τα φαινόμενα αριθμός ατόμων, περνά την ίωση τόσο ήπια που ούτε το καταλαβαίνει. Αυτό συμβαίνει μέχρι αυτή τη στιγμή με τους συναδέλφους που βρέθηκαν θετικοί: είναι ασυμπτωματικοί και ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι έτσι θα παραμείνουν. (Σημειωτέων, τα δείγματά τους ελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, άρα ήταν και παραμένουν ασυμπτωματικοί για τουλάχιστον 5 ημέρες. Οι μελέτες δείχνουν ότι ο μέσος όρος επώασης του ιού είναι ένα διάστημα 5,2 ημερών, καθώς όμως υπάρχει διακύμανση το μέγιστο διάστημα επώασης του ιού εκτιμάται σε δύο εβδομάδες)

Και στις δύο όμως περιπτώσεις, θετικού ή αρνητικού τεστ, τίποτε δε θα άλλαζε στην καθημερινότητά μου: οφείλω να μην αφήσω το σπίτι μου πριν τις 27 Μαρτίου και να μην έχω καμμιά επαφή με άλλους ανθρώπους, πράγμα που σκοπεύω να τηρήσω απολύτως!

Ξέρω τι θα με ρωτήσετε: «και αν στο μεταξύ εμφανίσεις συμπτώματα»; Αυτό πιθανότατα θα σημαίνει ότι είμαι θετική (οπότε θα έχω την απάντηση χωρίς να χρειαστεί η εξέταση!). Σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσω τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, του οποίου τη βοήθεια θα ζητήσω μόνο αν τα συμπτώματά μου είναι τέτοια που απαιτούν νοσηλεία, όπως κακουχία και δύσπνοια (πράγμα που προφανώς απεύχομαι).''

Δεν έχεις άδικο. Πρακτικά είναι αδύνατον να απολυμασμένος τα πάντα. Φαντάσου όμως.. Αν σου έλεγα παρε μια συσκευασία που πριν λίγο την είχε στα χέρια του ένας φορέας θα το έκανες; Ξέρω τρέλα...

Mα τα πάντα σε αυτή τη ζωή είναι θεμα πιθανότητας.

Ακόμη και αν έχεις πιάσει τη συσκευασία κάποιος φορέας, η πιθανότητα να κολλήσεις τον ιό από τη συσκευασία είναι πολύ μικρότερη από την περίπτωση να τον αναπνεύσεις.

Πιθανότητες...

Άμα κάνεις καμμιά φοβία ή OCD ποια η πιθανότητα μέσα στο άγχος σου να κάνεις μεγάλη κοτσάνα?

Τέλος πάντων... να φτάσω να απολυμαίνω τα πάντα, δεν νομίζω να έχει νόημα.

Κάποια βασικά όπως πλύσιμο χεριών, κράτημα αποστάσεων και τέρμα.

Μια ενδιαφέρουσα άποψη.

Γιατί επιλέγω να μην εξεταστώ για τον SARS-CoV-19 και να μείνω σπίτι

απόσπασμα:

''Προσωπικά επιλέγω να μην εξεταστώ διότι στην παρούσα φάση της επιδημίας, ένα ακόμη θετικό κρούσμα δεν έχει καμμιά σημασία. Αντιθέτως, έχει σημασία να κάνουμε οικονομία υλικών και δυνάμεων.

Ας τα δούμε αναλυτικά.

1. Αν εξεταστώ υπάρχουν δύο πιθανότητες: η εξέτασή μου να είναι αρνητική ή θετική.

Εφόσον είμαι ασυμπτωματική, μια αρνητική απάντηση δεν σημαίνει τίποτε (μπορεί αν εξεταζόμουν μεθαύριο να έβγαινε θετική, καθώς ο ιός θα είχε περισσότερο χρόνο να πολλαπλασιαστεί). Με άλλα λόγια, ένα αρνητικό τεστ θα μου έδινε μια αίσθηση ασφάλειας που πιθανότατα θα ήταν ψεύτικη.

Αν η εξέτασή μου αποδεικνυόταν θετική, και πάλι δεν θα σήμαινε τίποτε! Ενας άγνωστος, μεγάλος κατά τα φαινόμενα αριθμός ατόμων, περνά την ίωση τόσο ήπια που ούτε το καταλαβαίνει. Αυτό συμβαίνει μέχρι αυτή τη στιγμή με τους συναδέλφους που βρέθηκαν θετικοί: είναι ασυμπτωματικοί και ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι έτσι θα παραμείνουν. (Σημειωτέων, τα δείγματά τους ελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, άρα ήταν και παραμένουν ασυμπτωματικοί για τουλάχιστον 5 ημέρες. Οι μελέτες δείχνουν ότι ο μέσος όρος επώασης του ιού είναι ένα διάστημα 5,2 ημερών, καθώς όμως υπάρχει διακύμανση το μέγιστο διάστημα επώασης του ιού εκτιμάται σε δύο εβδομάδες)

Και στις δύο όμως περιπτώσεις, θετικού ή αρνητικού τεστ, τίποτε δε θα άλλαζε στην καθημερινότητά μου: οφείλω να μην αφήσω το σπίτι μου πριν τις 27 Μαρτίου και να μην έχω καμμιά επαφή με άλλους ανθρώπους, πράγμα που σκοπεύω να τηρήσω απολύτως!

Ξέρω τι θα με ρωτήσετε: «και αν στο μεταξύ εμφανίσεις συμπτώματα»; Αυτό πιθανότατα θα σημαίνει ότι είμαι θετική (οπότε θα έχω την απάντηση χωρίς να χρειαστεί η εξέταση!). Σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσω τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, του οποίου τη βοήθεια θα ζητήσω μόνο αν τα συμπτώματά μου είναι τέτοια που απαιτούν νοσηλεία, όπως κακουχία και δύσπνοια (πράγμα που προφανώς απεύχομαι).''

Παραπλανητικό άρθρο ή απλά στραβή άποψη.

Μακάρι να υπήρχαν αρκετά τεστ που να δείχνανε σύντομα αν κάποιος ασθενεί και να τα έκανε όλος ο πληθυσμός.
ΟΚ αυτό δεν είναι εφικτό.

Αλλά το να λέμε ότι δεν έχει σημασία και ακόμη χειρότερα δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον για φάπες.

Αν βγει θετικό το τεστ, δεν αρκεί να μην αφήσει το σπίτι της έτσι γενικά και αόριστα μέχρι 27 Μαρτίου.

Δεν πρέπει να βγει ούτε για ψώνια.Ούτε για φάρμακα Πρέπει να της τα αφήνει κάποιος στην πόρτα. Επίσης μέσα στο σπίτι, δεν πρέπει να είναι στο ίδιο δωμάτιο με άλλους.

Δεν πρέπει να βάζει τα άπλυτα με αυτά των άλλων, δεν πρέπει τα μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα που χρησιμοποίησε να πλένονται μαζί με των άλλων Κλπ. Κλπ.

ΤΟ να λέει ότι πρέπει να δωθεί προτεραιότητα σε κάποιους άλλους ΟΚ απόλυτα αποδεκτό.

Αλλά μη πάμε και στο αντίθετο άκρο....

Αν την κανουμε για τα εξοχικα ομως, μηπως τελικα ενισχυουμε την εξαπλωση;
Και απομακρυνομαστε απο τα απαραιτητα νοσοκομεια;

Μα γι αυτό και είπα, πού πάσχει αυτό που λέω. Γιατί αν δεν έπασχε, θα το είχαν προτείνει δημόσια.
Η απλοΙκή μου απάντηση σε αυτό που γράφεις, όσον αφορά το 2ο σκέλος, ναι έχεις δίκιο, αλλά από ότι φαίνεται το πρόβλημα δεν είναι η απόσταση από τα νοσοκομεία τόσο, όσο ότι πιθανόν σε λίγο καιρό να μην υπάρχουν καν θέσεις στα νοσοκομεία. Και σε αυτό το στάδιο, η πρόληψη δεν είναι σημαντικότερη;

όσον αφορά το 1ο σκέλος, της εξάπλωσης. Πρόκειται για γεωγραφική εξάπλωση του πληθυσμού, αλλά αραιώνουν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Δεν ξέρω τι είναι προτιμότερο. Σαν μαθηματικό πρόβλημα μοιάζει περισσότερο, παρά σαν ιατρικό.

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν μοντέλα προσωμείωσης σε υπολογιστές παγκοσμίως που έχουν τρέξει ήδη και εξακολουθούν να τρέχουν σενάρια. Απλά κάθε χώρα έχει ιδιαιτερότητες. Έχουμε εμείς άραγε κάτι ανάλογο στην Ελλάδα;

Status
Not open for further replies.