Ιοί

Status
Not open for further replies.
4 χιλιάρικα μόνο; Να μου πεις, στατιστικά θα βρεθούν οι 24 τολμηροί ή έχοντες ανάγκη τα χρήματα, οπότε γιατί να δώσουν παραπάνω...

Κάτι τέτοιο κάνει δουλειά λέτε; Για κλειδιά - κινητά και λοιπά διαόλια;
Έχει και στο skroutz πολλά ετοιμοπαράδοτα παρόμοια δοχεία UV.

Παραπλανητικό άρθρο ή απλά στραβή άποψη.

Μακάρι να υπήρχαν αρκετά τεστ που να δείχνανε σύντομα αν κάποιος ασθενεί και να τα έκανε όλος ο πληθυσμός.
ΟΚ αυτό δεν είναι εφικτό.

Αλλά το να λέμε ότι δεν έχει σημασία και ακόμη χειρότερα δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον για φάπες.

Αν βγει θετικό το τεστ, δεν αρκεί να μην αφήσει το σπίτι της έτσι γενικά και αόριστα μέχρι 27 Μαρτίου.

Δεν πρέπει να βγει ούτε για ψώνια.Ούτε για φάρμακα Πρέπει να της τα αφήνει κάποιος στην πόρτα. Επίσης μέσα στο σπίτι, δεν πρέπει να είναι στο ίδιο δωμάτιο με άλλους.

Δεν πρέπει να βάζει τα άπλυτα με αυτά των άλλων, δεν πρέπει τα μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα που χρησιμοποίησε να πλένονται μαζί με των άλλων Κλπ. Κλπ.

ΤΟ να λέει ότι πρέπει να δωθεί προτεραιότητα σε κάποιους άλλους ΟΚ απόλυτα αποδεκτό.

Αλλά μη πάμε και στο αντίθετο άκρο....

σου διαφεύγει ότι ακόμα και η PCR μέθοδος εξέτασης για κορονοιό που είναι και η καλύτερη μπορεί να συνεχίσει να είναι θετική για αρκετό καιρό μετά την νόσηση, χωρίς φυσικά να τον μεταδίδεις στους γύρω σου...

θετικό τεστ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι μεταδοτικός...

Συγνώμη που το χαλάω αλλά πιστεύει κανείς ότι σε 12 μέρες θα επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς; Γιατί ακούω συνεχεία για αυτές τις 2 εβδομάδες(συγκεκριμένα 12 μέρες) λες και είμαστε σε ένα είδος διακοπών και μετά όλα οκ..

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Συγνώμη που το χαλάω αλλά πιστεύει κανείς ότι σε 12 μέρες θα επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς; Γιατί ακούω συνεχεία για αυτές τις 2 εβδομάδες(συγκεκριμένα 12 μέρες) λες και είμαστε σε ένα είδος διακοπών και μετά όλα οκ..

Οταν εισαι το κρατος δεν μπορεις να βγεις και να πανικοβαλλεις τους πολιτες σου λεγοντας οτι επερχεται γενικο lockdown για κανα δυο μηνες τουλαχιστον.

Καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο ?

Βγαινεις και λες οτι παμε για 14 ημερες και θα επανεξετασθει.

Και μετα ανακοινωνεις επεκταση για αλλες 14 ημερες και για αλλες 14 κοκ.

Αυτο ειναι η σωστη αντιμετωπιση οταν κυβερνας.

Έτσι όμως δημιουργείς προσδοκίες που δεν ξέρεις πως θα το πάρει η μάζα όταν αναθεωρήσεις.. Μπορείς πολύ απλά να πεις...αναστολή μέχρις νεότερας

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Ο κοσμος χρειαζεται παντα ελπιδα. Μινιμουμ αλλα το χρειαζεται. Πολυς κοσμος θελει να ελπιζει οτι σε 2-3 εβδομαδες θα ανακαμψουμε. Μακρι να βγουν αληθινοι.

Δεν επαθε ποτε κανεις κατι απο προσδοκιες.

Απο τα υπολοιπα ναι

https://www.biomedomics.com/products/infectious-disease/covid-19-rt/
https://www.hospimedica.com/coronav...igm-igg-rapid-test-for-novel-coronavirus.html

Κάτι που είπα για αντίστοιχο του τεστ εγγυμοσύνης... υπάρχει. Απλά δεν το έχουν για οικιακή χρήση.

edit: ολοκληρη λίστα με αντίστοιχα τεστ και το στάδιο που βρίσκεται η πιστοποίησή τους από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ανεβηκαμε στα 228. Θανατοι παραμενουν στους 3.

Δεν ειναι μικρο νουμερο. Ειμαστε 23η χωρα απο τις 141 με κρουσμα. Με αναλογα στατιστικα με χωρες με μεγαλυτερο πλυθησμο οπως Αυστραλια και Καναδα. Αν ειχαν κλεισει τα παντα πριν μια εβδομαδα ισως ηταν διαφορετικα τα πραγματα. Μετα τις σημερινες βολτες δεν εχω ελπιδες.

Παραπλανητικό άρθρο ή απλά στραβή άποψη.

Μακάρι να υπήρχαν αρκετά τεστ που να δείχνανε σύντομα αν κάποιος ασθενεί και να τα έκανε όλος ο πληθυσμός.
ΟΚ αυτό δεν είναι εφικτό.

Αλλά το να λέμε ότι δεν έχει σημασία και ακόμη χειρότερα δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον για φάπες.

Αν βγει θετικό το τεστ, δεν αρκεί να μην αφήσει το σπίτι της έτσι γενικά και αόριστα μέχρι 27 Μαρτίου.

Δεν πρέπει να βγει ούτε για ψώνια.Ούτε για φάρμακα Πρέπει να της τα αφήνει κάποιος στην πόρτα. Επίσης μέσα στο σπίτι, δεν πρέπει να είναι στο ίδιο δωμάτιο με άλλους.

Δεν πρέπει να βάζει τα άπλυτα με αυτά των άλλων, δεν πρέπει τα μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα που χρησιμοποίησε να πλένονται μαζί με των άλλων Κλπ. Κλπ.

ΤΟ να λέει ότι πρέπει να δωθεί προτεραιότητα σε κάποιους άλλους ΟΚ απόλυτα αποδεκτό.

Αλλά μη πάμε και στο αντίθετο άκρο....

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα Χρήστο. Με τέτοια νούμερα, και με τη μπάλα πλέον να έχει χαθεί (το community spread είναι δεδομένο), η χρησιμότητα του να εντοπιστεί ένα κρούσμα έχει μικρύνει πάρα πολύ. Ειδικά όταν μιλάμε για καταστάσεις στα όρια του πανικού, όπου κάποιος που σκάει στο νοσοκομείο μπορεί να βγάλει εκτός λειτουργίας ολόκληρο τμήμα βάζοντάς το σε καραντίνα.

Δυστυχώς θα φτάσουμε στη φάση των μερικών χιλιάδων κρουσμάτων, και είναι αδύνατον όλα αυτά να ιχνηλατηθούν λόγω περιορισμένων resources και αυξημένου χάους, καλύτερα να κάθονται σπίτι τους μέχρι να νιώσουν ότι χρειάζονται βοήθεια.

Στο κάτω κάτω, και που επιβεβαιώνονται, σάμπως κάθονται σπίτι τους; Θα τρομάξουν δυστυχώς μόνο αρχίσει να ανεβαίνει το κοντέρ.

Πάντως τα ερευνητικά κέντρα είναι σε έναν αγώνα δρόμου για να βρουν το εμβόλιο, είναι κυρίως θέμα κύρους για αυτά και χρημάτων...
Πιστεύω μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν βρει εμβόλιο, όπου Απρίλιο-Μάιο θα δίνεται και δοκιμαστικά σε ανθρώπους...
Επίσης έμαθα από ερευνητική βιολόγο στην Αμερική ότι τον ιό τον ξέρανε εδώ και δύο χρόνια...

Πάντως τα ερευνητικά κέντρα είναι σε έναν αγώνα δρόμου για να βρουν το εμβόλιο, είναι κυρίως θέμα κύρους για αυτά και χρημάτων...
Πιστεύω μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν βρει εμβόλιο, όπου Απρίλιο-Μάιο θα δίνεται και δοκιμαστικά σε ανθρώπους...
Επίσης έμαθα από ερευνητική βιολόγο στην Αμερική ότι τον ιό τον ξέρανε εδώ και δύο χρόνια...

κυρίως χρημάτων μιλάμε για πάνω από 100 δις δολάρια κέρδος

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα Χρήστο. Με τέτοια νούμερα, και με τη μπάλα πλέον να έχει χαθεί (το community spread είναι δεδομένο), η χρησιμότητα του να εντοπιστεί ένα κρούσμα έχει μικρύνει πάρα πολύ. Ειδικά όταν μιλάμε για καταστάσεις στα όρια του πανικού, όπου κάποιος που σκάει στο νοσοκομείο μπορεί να βγάλει εκτός λειτουργίας ολόκληρο τμήμα βάζοντάς το σε καραντίνα.

Δυστυχώς θα φτάσουμε στη φάση των μερικών χιλιάδων κρουσμάτων, και είναι αδύνατον όλα αυτά να ιχνηλατηθούν λόγω περιορισμένων resources και αυξημένου χάους, καλύτερα να κάθονται σπίτι τους μέχρι να νιώσουν ότι χρειάζονται βοήθεια.

Στο κάτω κάτω, και που επιβεβαιώνονται, σάμπως κάθονται σπίτι τους; Θα τρομάξουν δυστυχώς μόνο αρχίσει να ανεβαίνει το κοντέρ.

Nαι βρε Ιάσωνα αλλά το να λέει "και να βγει θετικό δεν θα αλλάξει την καθημερινότητά μου σε τίποτε" ξεφεύγει από κάθε όριο...

Δηλαδή αν μάθαινες ότι είσαι θετικός, δεν θα κρατούσες σε απόσταση τα μέλη της οικογένειας σου που ζουνε στο ίδιο σπίτι?

Στην ίδια απόσταση τους κρατάς και τώρα?

Εγώ φροντίζω τον 88χρονο πατέρα μου. Αν βγω θετικός θα πρέπει να συνεχίσω να το κάνω?
Ή να πληρώσω και να το αναθέσω σε κάποιον άλλο?

Είπαμε, αφού είναι περιορισμένα τα τεστ, είναι άλλοι που σίγουρα προηγούνται από τον γενικό πληθυσμό.

Μην φτάνουμε όμως σε σημείο άρνησης της πραγματικότητας και της λογικής.

Και στοι συγκεκριμένο δεν έχει να κάνει απλά με την καταγραφή "ενός ακόμη κρούσματος" αφού η κυρία βασίζει το άρθρο της στην επίπτωση του τεστ ενός ανθρώπου στην δική του, προσωπική ζωή.

Τι μετά? Πολύ σωστό μέτρο.

Δεν είναι ανάγκη να μπαίνουν όλοι μαζί σε ένα κλειστό χώρο.

Τι νόημα έχει να είναι 200 άτομα στο σούπερ μάρκετ, να είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και κατά τα άλλα να κλείνουνε τα σχολεία?

Χτες το πρωί εκνευρίστηκα αφάνταστα.
Το σούπερ μάρκετ σχεδόν άδειο... στο ταμείο εγώ και ένας μλκς από πίσω μου.

Να στέκεται δίπλα μου στους 10 πόντους. Κάποια στιγμή για να αφήσει τα πράγματα του πάνω στον πάγκο του ταμείου, σπρώχνει τα δικά μου μπροστά.

Ε δεν άντεξα! και του είπα "που ήσουνα εσύ? δεν άκουσες ότι πρέπει να κρατάμε τουλάχιστον 1 μέτρο απόσταση? αν βιάζεσαι πες το να σου δώσω την σειρά μου, αλλιώς κάνε πέρα".
Φωτίστηκε το πρόσωπο της κυρίας στο ταμείο.

Ποιος ξέρει πόσα ζούδια έχει δει η γυναίκα να κάνουν βλακείες.

Με τέτοιο κόσμο που δεν μπορεί ούτε σσε συνθήκες έκτακτης ανάγκης να προσαρμοστεί, ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΚΆΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΆΖΟΥΝ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΌ ΜΈΣΑ.

Δεν έχει "μετά"! Ούτε να υπονοείς τίποτε άλλο.

Αν δεν αντέχεις την αγωνία και το ρίχνεις σε υποθέσεις που αγγίζουν θεωρίες συνομωσίας τότε καλύτερα να αφήσεις το πληκτρολόγιο και να κάνεις κάτι για να ηρεμήσεις: να ξαπλώσεις, να δεις μια ταινία, να ακούσεις μουσική Κλπ.

Φυσικά και είναι σωστό το μετρό. Η όλη πρακτική είναι να περιοριζονται οι συνάθροισεις.

Δεν είστε ο μοναδικός (όπως και εγώ άλλωστε) που έζησε παρέα με την ανάσα του άλλου περιμένοντας στο ασφακτικα από κόσμο ταμειο.

Status
Not open for further replies.