Ιοί

Status
Not open for further replies.
Η εκκλησία στο χωριό γεμάτη σήμερα . Παρά τις συστάσεις , παρά τον βροχερό καιρό ...

Natural selection .
Άλλοι και αυτοί.
Αντί να μπει και εδώ ένα στοπ κάθονται και χαϊδεύουν τα αυτιά τους για να μην στεναχωρησουν τους ψηφοφόρους τους.
Ντροπή....

89393491_1865911943544959_2451331886744600576_o.jpg

Να ρωτήσω παιδιά και κάτι που συζητούσα με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας. Ο ιός ζει παραπάνω στις μεταλικές επιφάνειες, σωστά; Σκεφτόμαστε να καλύψουμε τις χειρολαβές κεντρικής εισόδου - ασανσέρ με φιλμ τροφίμων, το οποίο θα αλλάζει ανά τακτό διάστημα, πχ κάθε 2 μέρες, και να βγάλουμε ανακοίνωση να κάνουν το ίδιο οι ιδιοκτήτες στις πόρτες των διαμερισμάτων, όπως επίσης και προτροπή οι νεότεροι να χρησιμοποιούν τις σκάλες. Έχει βάση κάτι τέτοιο ή το θεωρείτε κουταμάρα;

Δεν θα καταφέρετε τίποτε.

Το φιλμ θα είναι καθαρό μέχρι να το αγγίξει ο πρώτος.

Δεν έχει κανένα νόημα.

Μπορεί να προκαλέσει και ψεύτικο αίσθημα ασφάλειας και να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Καλύτερα να βάλετε στην πόρτα της πολυκατοικίας ένα χαρτί που να λέει: αγγίξατε το πόμολο, πλύνετε σχολαστικά τα χέρια σας

Με την βλακεία που δέρνει μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, κάποιος να πει στην κυβέρνηση να κάνει με νόμο υποχρεωτικό το παρακάτω για να κρατάει ο κόσμος τις αποστάσεις του.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:flipout:

Απάντηση: Re: Ιοί

Nαι βρε Ιάσωνα αλλά το να λέει "και να βγει θετικό δεν θα αλλάξει την καθημερινότητά μου σε τίποτε" ξεφεύγει από κάθε όριο...

Δηλαδή αν μάθαινες ότι είσαι θετικός, δεν θα κρατούσες σε απόσταση τα μέλη της οικογένειας σου που ζουνε στο ίδιο σπίτι?

Στην ίδια απόσταση τους κρατάς και τώρα?

Εγώ φροντίζω τον 88χρονο πατέρα μου. Αν βγω θετικός θα πρέπει να συνεχίσω να το κάνω?
Ή να πληρώσω και να το αναθέσω σε κάποιον άλλο?

Είπαμε, αφού είναι περιορισμένα τα τεστ, είναι άλλοι που σίγουρα προηγούνται από τον γενικό πληθυσμό.

Μην φτάνουμε όμως σε σημείο άρνησης της πραγματικότητας και της λογικής.

Και στοι συγκεκριμένο δεν έχει να κάνει απλά με την καταγραφή "ενός ακόμη κρούσματος" αφού η κυρία βασίζει το άρθρο της στην επίπτωση του τεστ ενός ανθρώπου στην δική του, προσωπική ζωή.

Πολύ σωστό ,Χρήστο

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Πολύ σωστό ,Χρήστο

όσο αυξάνονται τα κρούσματα, για να μην πω από σήμερα,
όποιος βγαίνει για οποιοδήποτε λόγο έξω, ειδικά να δουλεύει σε δουλειά με άλλους ανθρώπους

θεωρεί τον εαυτό του δυνητικά φορέα του ιού

θα πρέπει να αποφεύγει ή να παίρνει μέτρα προφύλαξης αν έρχεται σε επαφή με ηλικιωμένους ή άλλους από ομάδες κινδύνου

το τεστ κάθε πότε θα πρέπει να το κάνει για να ξέρει; κάθε δύο μέρες, κάθε μία ή κάθε 12 ώρες;
και το γίνεται με το παράθυρο μέχρι να γίνει το τεστ θετικό;

όσο αυξάνονται τα κρούσματα, για να μην πω από σήμερα,
όποιος βγαίνει για οποιοδήποτε λόγο έξω, ειδικά να δουλεύει σε δουλειά με άλλους ανθρώπους

θεωρεί τον εαυτό του δυνητικά φορέα του ιού

θα πρέπει να αποφεύγει ή να παίρνει μέτρα προφύλαξης αν έρχεται σε επαφή με ηλικιωμένους ή άλλους από ομάδες κινδύνου

το τεστ κάθε πότε θα πρέπει να το κάνει για να ξέρει; κάθε δύο μέρες, κάθε μία ή κάθε 12 ώρες;

Βγαίνω μόνο για να αγοράσω τρόφιμα και φάρμακα. Για κανένα άλλο λόγο

Είναι απλό: άμα είμαι βέβαιος ότι έχω τον ιό, τότε θα πρέπει να εξαφανιστώ από το φως του ηλίου μέχρι να γίνω καλά.

Δεν θα πρέπει να βγω ούτε για τρόφιμα, ούτε για φάρμακα.

Αν βγεις θετικός, δεν πέρνεις μέτρα προφύλαξης. Εξαφανίζεσαι.

Αυτό κάνουν και στους γιατρούς που κολλήσανε. Παρότι είναι υπέρ- πολίτιμοι τους στέλνουν στο σπίτι σε απομόνωση. Δεν τους λένε πάρτε μέτρα ασφαλείας και δουλέψτε.

Αυτή είναι η διαφορά.

Εκτός του ότι δεν είναι ρεαλιστικό αυτό που λες (τεστ κάθε μέρα ή κάθε λίγες ώρες), ποιός σου διασφαλίζει ότι αν βγεις καθαρός τώρα, δεν θα το κολλήσεις μετά από μία ώρα;

Δεν πρόκειται να ζήσω με το άγχος..Θα είμαι όσο σχολαστικός μπορώ και θα κοιτάζω να αποφεύγω τους μ@λ@κες..
Ήδη τα χέρια μου έχουν μουλιασει από το οινόπνευμα...Το επόμενο βήμα θα είναι να μπούμε σε γυάλα με φορμόλη..
Ε δεν γίνεται.

Απάντηση: Re: Ιοί

Δεν πρόκειται να ζήσω με το άγχος..Θα είμαι όσο σχολαστικός μπορώ και θα κοιτάζω να αποφεύγω τους μ@λ@κες..
Ουτοπία.. υπάρχουν παντού...:violent-smiley-008:

βασικά τα νούμερα πάντα είναι x10 με x20

δηλαδή εκτιμώ στην Ελλάδα με βάση το πόσο εύκολο είναι να κάνεις τεστ ότι είναι

γύρω στα 4000

Εκτός του ότι δεν είναι ρεαλιστικό αυτό που λες (τεστ κάθε μέρα ή κάθε λίγες ώρες), ποιός σου διασφαλίζει ότι αν βγεις καθαρός τώρα, δεν θα το κολλήσεις μετά από μία ώρα;

αυτό ακριβώς λέω,
όσο αυξάνονται τα περιστατικά θεωρείς τον εαυτό σου θετικό,
όσον αφορά επαφές με ηλικιωμένους

δεν μπορείς να κάνεις το τεστ συνεχώς,
άντε το έκανες σήμερα,
τι ισχύει για μεθάυριο ή την άλλη εβδομάδα;

αυτό ακριβώς λέω,

Οι επαφές μας με τους ηλικιωμένους πρέπει να γίνονται με τεράστια προσοχή.

Βγαίνω μόνο για να αγοράσω τρόφιμα και φάρμακα. Για κανένα άλλο λόγο

Είναι απλό: άμα είμαι βέβαιος ότι έχω τον ιό, τότε θα πρέπει να εξαφανιστώ από το φως του ηλίου μέχρι να γίνω καλά.

Δεν θα πρέπει να βγω ούτε για τρόφιμα, ούτε για φάρμακα.

Αν βγεις θετικός, δεν πέρνεις μέτρα προφύλαξης. Εξαφανίζεσαι.

Αυτό κάνουν και στους γιατρούς που κολλήσανε. Παρότι είναι υπέρ- πολίτιμοι τους στέλνουν στο σπίτι σε απομόνωση. Δεν τους λένε πάρτε μέτρα ασφαλείας και δουλέψτε.

Αυτή είναι η διαφορά.

άμα βγει θετικό το τεστ εξαφανίζεσαι, δε λέω όχι

άλλα άμα έβγει αρνητικό τι κάνεις;
και πότε το ξανακάνεις;
και είναι 100% ακριβές;

τώρα που στα Γιάννενα υπάρχει 1 ή κανένα ή 3 περιστατικά κάνεις τεστ κάθε πότε;
αύριο που θα έχει 20 ή 200 ή 2000 τι κάνεις;

Οι επαφές μας με τους ηλικιωμένους πρέπει να γίνονται με τεράστια προσοχή.

έτσι είναι, όσο γίνεται απομόνωση μέχρι να δούμε τι θα γίνει
ή μέχρι να αποκτήσει ανοσία ένα μέρος του πληθυσμού ( αν υπάρχει ανοσία και για πόσο ακόμη δεν ξέρουμε ακόμη καλά)

αυτό ακριβώς λέω,

δεν μπορείς να κάνεις το τεστ συνεχώς,
άντε το έκανες σήμερα,
τι ισχύει για μεθάυριο ή την άλλη εβδομάδα;

Παιδιά μιλάμε για 2 διαφορετικά πράγματα. Μην μπερδεύεστε...

1) Ναι ΔΕΝ έχει νόημα να κάνεις την εξέταση.

Νόημα έχει για το κράτος να κάνει τις εξετάσεις εκεί που θεωρεί ότι απαιτούνται. Και υπάρχουν καταστάσεις που απαιτούνται.
Δεν θα φτάσουμε στο σημείο να πούμε ας σταματήσουν εντελώς.

2) έχεις δεν έχεις κάνει το τεστ, πρέπει να πέρνεις μέτρα ασφαλείας και να είσαι υπεύθυνος.

3) Αν βεβαιωθεί ότι έχεις τον ιό, περνάς σε πλήρη απομόνωση. Δεν βγαίνεις από το σπίτι σου για ΚΑΝΕΝΑ λόγο. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.&-

Το 2) με το 3) ΔΕΝ είναι ίδιες καταστάσεις όπως το παρουσίασε η κυρία στο άρθρο της.

Το "δεν βγαίνω από το σπίτι" σημαίνει 2 διαφορετικά πράγματα:

α) δεν βγαίνω από το σπίτι παρά μόνο για πολύ σοβαρό λόγο: τρόφιμα και φάρμακα.

β) δεν βγαίνω από το σπίτι: για Κανένα ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΛΟΓΟ.

Μην τα συγχέουμε, δεν είναι το ίδιο το να είσαι υπεύθυνος με την πλήρη απομόνωση για να λέει βλακωδώς : "δεν θα επηρρεαστεί σε τίποτε η καθημερινότητά μου".

Έλεος.

Αν ήταν το ίδιο θα έπρεπε να κάτσουν οι πάντες μέσα και να πεθάνουν όλοι από την πείνα για να σταματήσει ο ιός.

Πιο απλά, δεν μπορώ να το πω....

Στο σούπερ μάρκετ εδώ και πολύ καιρό τα πράγματα τα βάζω στην τσάντα, τα ξεφορτωνω στο ταμείο, πληρώνω με κάρτα και τα ξαναβάζω μέσα...
Καλό θα ήταν στα σούπερ μάρκετ να υπάρξει έλεγχος στο πόσοι θα μπαίνουν κάθε φορά

Στο σούπερ μάρκετ εδώ και πολύ καιρό τα πράγματα τα βάζω στην τσάντα, τα ξεφορτωνω στο ταμείο, πληρώνω με κάρτα και τα ξαναβάζω μέσα...
Καλό θα ήταν στα σούπερ μάρκετ να υπάρξει έλεγχος στο πόσοι θα μπαίνουν κάθε φορά

Από αύριο είναι υποχρεωτικό Νίκο.

Status
Not open for further replies.