Ιοί

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ιοί

Υποχρεωτικό οκ αλλά μην πάνε και αδειάσουν τα ράφια, αν και αν τα αδειάσουν τις επόμενες μέρες θα έχει λιγότερο κόσμο στην ουρά

Εγώ Χρήστο περιμένω να δω πότε θα κλείσουν και τα εργοτάξια γιατί εμείς είμαστε 100-120 άτομα κάθε μέρα...
Μπορουν να μεταβαλλουν τις τιμες. 3.49 το χαρτι υγειας online 349 στο φυσικο καταστημα. Να δεις για ποτε δεν παταει ανθρωπος στα SM.

Καποιοι μιλανε για αισχοκερδια. Εγω το βλεπω θετικα. Αποτρεπει την υπερβολικη ασκοπη αγορα προιοντων.

Φανταστείτε να βγουν οι επιστήμονες και να πουν ότι ο ιός σκοτώνεται όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 26-27 βαθμούς σε συνδυασμό με την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, βλέπω μετά το Πάσχα να μην χωράνε τα ξενοδοχεία τον κόσμο...
Σήμερα είχαμε 23 βαθμούς

Αυτά τα λύνεις εύκολα αν θέλεις.. Συλλήψεις, τους ρίχνεις και τίποτα ψιλές στα μουλωχτά και βάζουν μυαλό

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Δεν έχουμε να κάνουμε με ατομικές παραβάσεις εδώ.
Γι'αυτο και απαγορεύσεις όπως οι επιβληθεισες, ιδίως όταν παρατηρούνται μαζικοτατες παραβιάσεις τους, δεν επιβάλλονται με αστυνομικά μόνο μέτρα.

Φανταστείτε να βγουν οι επιστήμονες και να πουν ότι ο ιός σκοτώνεται όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 26-27 βαθμούς σε συνδυασμό με την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, βλέπω μετά το Πάσχα να μην χωράνε τα ξενοδοχεία τον κόσμο...
Σήμερα είχαμε 23 βαθμούς

Ναι πως γιαυτο πολλαπλασιάζονται κρούσματα στο Ομαν, καταρ, Μπαχρειν, Εκουαδόρ κτλ.. Παρηγοριά είναι αυτό αλλά δεν

Αυτό δεν το λες και λίγο πάντως...

https://www.google.gr/amp/s/www.gaz...fise-o-ios-se-astheneis-poy-therapeytikan?amp

Δεν ξερω πως να τομπω και δεν ειμαι ειδικος ουτε το εχω μελετησει. Αλλα το αντιλαμβανομαι πως ο ιος σε υψηλες θερμοκρασιες δεν μεταδιδεται ευκολα μιας και δεν αντεχει πανω σε αντικειμενα. Αν καποιος το μεταφερει και το μεταδωσει μεσω αναπνοης ή αυτος βρισκοταν πριν σε περιοχη ή χωρα που ειχε μεταδοση του ιου, λογικο να υπαρξει κρουσμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Και σκέφτομαι εγώ από την μεριά μου...
Οκ έπεισα την μητέρα μου για το καλό όλων μας φέτος το Πάσχα να αποφύγει την εκκλησία, οι φίλες της όμως δεν ξέρω αν έχουν συμβουλευτεί κάποιον για να κάνουν το ίδιο.
Εγώ τώρα τι θα πρέπει να κάνω;
Το χωροφυλακα στις επισκέψεις της;
Μία πόρτα χωρίζει το διαμέρισμα της από αυτό της κυρίας Ιωάννας και της κυρίας Χαρίκλειας.
Θα κάνουν άραγε και αυτές το ίδιο ή θα παρακαλώ την τύχη μου;

Ναι πως γιαυτο πολλαπλασιάζονται κρούσματα στο Ομαν, καταρ, Μπαχρειν, Εκουαδόρ κτλ.. Παρηγοριά είναι αυτό αλλά δεν

Αυτό δεν το λες και λίγο πάντως...

https://www.google.gr/amp/s/www.gaz...fise-o-ios-se-astheneis-poy-therapeytikan?amp

Αμ στην Αυστραλια ; Εκει εχουν μεχρι και πυρκαϊες. Κι ομως ο ιος...εκει.

Αμ στην Αυστραλια ; Εκει εχουν μεχρι και πυρκαϊες. Κι ομως ο ιος...εκει.
Στην Αυστραλία σε πολλές περιοχές ειδικά νότια έχει αρχίσει και κρυώνει ο καιρός, επίσης αναλογικά με την Ελλάδα έχει μικρότερο ποσοστό κρουσμάτων...

Από την άλλη μην ξεχνάτε ότι στο νότιο ημισφαίριο σε λίγο θα έχουμε χειμώνα με ότι συνεπάγεται αυτό αν παίζει ρόλο ο καιρός..και πάλι τούμπα

Εκτός των όσων έχουμε ακούσει θα συμπληρώσω μερικές εμπειρικές συμβουλές .... Χρόνια Ανασοκαταστολή ....

Φοράμε γάντια μια χρήσης κι μάσκα όταν ψωνίζουμε ... πολλοί άνθρωποι δεν έχουν συμπτώματα αν φέρουν τον ιο, ότι πιάνετε στο σούπερ το έχουν πιάσει δεκάδες χέρια. Δε παίζουμε με τα μαλλιά μας

Πληρώνουμε με κάρτα ... το ποσοστό που αλλάζει χέρια είναι μετρημένα ... λέμε τώρα

Τρόφιμα και φρούτα τα βάζουμε καραντίνα και το ψωμί τουλάχιστον μια μέρα ... τα κατεψυγμένα ο θεός βοηθός. Delivery μακρυά στο χαρτόνι επιζεί πολλές ώρες.... Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι την υγιεινή τους

Προσέχουμε την εξώπορτα του σπιτιού ανοίγουμε με χαρτάκι καθώς και του αυτοκινήτου.... πολλά χέρια

Αν δεν έχουμε βρει μάσκες φτιάχνουμε με βαμβακερό ύφασμα διπλώνοντας στα δύο μετά τη χρήση μπορούμε να τη πλένουμε.. τη μάσκα τη βγάζουμε από το κορδόνι η λάστιχο και δεν αγγίζουμε το ύφασμα παρά μια φορά και μόνο.

Αν βάζουμε οινόπνευμα το αφήνουμε να εξατμιστεί μόνο του... όσο περισσότερο χρόνο καλύτερη δουλειά κάνει

Κόβουμε μαχαίρι τις ανταλλαγές επισκέψεων.

Μακρυά από γιατρούς και νοσοκομεία ... αν πιστεύουμε ότι νοσούμε μετράμε οξυγόνο αίματος https://www.skroutz.gr/c/1340/oxygen_level_gauges.html

.... για τούς ανόητους πιθήκους ψωνίστε επί δύο αφήστε και μένα κάνα ρύζι.

υ.γ. Πάτε να φωτογραφίσετε σε κάνα πάρκο να ξεσκάσετε από τη κλεισούρα.

Κάποιος με ιατρικές γνώσεις αν μπορεί να βοηθήσει...
Τι εννοούμε άτομα με ανοσοκατασταλμένα νοσήματα; Είναι τα αλλεργικά άτομα σε αυτήν την κατηγορία πχ; Είναι μια κατηγορία ευπαθής ομάδας που θέλει μια διευκρίνιση

Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και
για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους Ανθρώπους που αγωνίζονται για μας

89436694_2788401394540950_4274534495895420928_n.jpg

τα αντιφλεγμονώδη (πχ ponstan, algofren, brufen, niflamol, mesulid κτλ ) δεν πρέπει είναι η πρώτη μας επιλογή ως αντιπυρετικό αλλά η παρακεταμόλη (πχ depon, apotel, panadol) μπορεί είναι πιο αποτελεσματικά αλλά έχουν αρκετές και σοβαρές παρενέργειες (πχ αιμορραγίες γαστρεντερικού, καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, αλλεργικές αντιδράσεις…)

η κορτιζόνη προκαλεί ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΟΛΗ και μερικές ακόμα παρενέργειες (πχ αύξηση της πίεσης και του σακχάρου, γαστρικό έλκος…)

ασθενείς που λαμβάνουν χρονίως κορτικοειδή (πχ με αυτοάνοσα νοσήματα) ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για κορονοιό

καλύτερα να τα χρησιμοποιείτε μόνο μετά από ιατρική σύσταση

Ευχαριστώ πολύ.

Κόλλησα γιατί εδώ η πρώτη επιλογή για πονοκέφαλο/πυρετό είναι το ibuprofen. Οπότε είναι πολύ χρήσιμη πληροφορία αυτή, που κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να αποσαφηνίσει στις ΗΠΑ ως τώρα.

Με βλέπω να μου στέλνετε Depon :D

(εδώ δεν υπάρχει paracetamol, υπάρχει μονο acetaminophen που αν έχω καταλάβει καλά είναι ισοδύναμη ουσία).

Status
Not open for further replies.