Ιοί

Status
Not open for further replies.
Είναι το ίδιο πράγμα Jason.


Paracetamol, also known as acetaminophen https://en.wikipedia.org/wiki/Paracetamol

Αυτό είχα καταλάβει αλλά με ένα googlariσμα μου βγήκαν πολλά άρθρα περί paracetamol banned in the US κλπ. Αλλά απ'ό,τι φαίνεται είναι το ίδιο. Tylenol λοιπόν!
 
Ευχαριστώ πολύ.

Κόλλησα γιατί εδώ η πρώτη επιλογή για πονοκέφαλο/πυρετό είναι το ibuprofen. Οπότε είναι πολύ χρήσιμη πληροφορία αυτή, που κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να αποσαφηνίσει στις ΗΠΑ ως τώρα.
....

So...Thanks France.
Vive Lafayette ! να λες... :beatnik2: :cowboy:
 
Ευχαριστώ πολύ.

Κόλλησα γιατί εδώ η πρώτη επιλογή για πονοκέφαλο/πυρετό είναι το ibuprofen. Οπότε είναι πολύ χρήσιμη πληροφορία αυτή, που κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να αποσαφηνίσει στις ΗΠΑ ως τώρα.

Με βλέπω να μου στέλνετε Depon :D

(εδώ δεν υπάρχει paracetamol, υπάρχει μονο acetaminophen που αν έχω καταλάβει καλά είναι ισοδύναμη ουσία).

H λήψη ενός ή δύο ή τριών δισκίων δεν προκαλέι ανοσοκαταστολή Ιάσονα, η χρόνια λήψη ναι, όσο για τα αντιπυρετικά- αναλγητικά, η παρακεταμόλη είναι το Depon και η ακεταμινοφαίνη είναι το Panadol
 
Αυτο του samsung s8 ειναι αξιοπρεπες;

Τα καλύτερα είναι τα nonin, τέτοιο εχω κι εγώ αλλά παραμένουν μετά από τόσα χρόνια ακριβά ακόμα. Χοντρικά υπολόγιζε ότι ένα αξιοπρεπές οξύμετρο κυμαίνεται από 60-80 ευρώ.
 
Κάποιο καλό οξυμετρο που προτείνεις?

Nonin Onyx Vantage 9590 στα 176 ευρώ το έχω χρόνια αξιόπιστο και ανθεκτικό

https://www.skroutz.gr/s/2007241/Nonin-Onyx-Vantage-9590-Black.html

αν θες κάτι φτηνό αλλά και ΚΑΛΟ στα 13,5 ευρώ (το έχω χρησιμοποιήσει και είναι αξιόπιστο)

https://www.e-shop.gr/oxymetro-palmiko-esperanza-eco001-p-HAP.507303
 
Αλλη φορα θα σας εξηγησω γιατι καθε ανακοινωση η συσταση που βγαινει εδω στην τηλεωραση, οπως αυτη προχτες για την αντιδικνειυση των αντιφεγμωνοδων και των κορτικοϊδων, αλλα και αλλες, οταν βγαινουν στις ειδησεις η ακομα και οταν ο ιδιος ο προεδρος της Ρεπουμπλικας κανει παιδαγωγια μπροστα στην καμερα οπως σημερα, ολα αυτα δεν βγαινουν απο την γνωμη η την αποψη ενος δημοσιογραφου, ειτε καποιου ειδικου που εχει καλεσει ενας δημοσιογραφος.

Βγαινει απο ενα επιστημονικο συμβουλιο (10 ατομων, κορυφαιων στον τομεα ειδικων) που στελεχωνει πλεον μονιμα και κατ'ολη την διαρκεια της κρισης, τα Ηλυσια. Σημερα για παραδειγμα ο ιδιος ο προεδρος της Ρεπουμπλικας μας εξηγουσε ποιοι ειναι οι χωροι που μπορουμε να κολησουμε πιο ευκολα. Εκει που συνωστηζομαστε σε χωρους με μικρες αποστασεις φας α φας και μιλανε ολοι δυνατα για να ακουγονται. Γιαυτο κλεινουν παραυτα μπαρ, καφετεριες, εστιατορια, ντισκοτεκ, συναυλιες.

Το συμβουλιο αυτο του οποιου τα αποτελεσματα συμβουλευονται ηγεσιες αλλων Ευρωπαικων χωρων, εκανε μια μοντελοποιηση για το τι θα συμβει με τον ιο, εαν δεν αναχαιτιστει ικανα τις επομενες μερες.

Δεν θα το παραθεσω τωρα, λεγοντας οτι ειναι η πιο πεσιμιστικη μοντελοποιηση ( Ερευνα με μαθηματικους αλγοριθμους και σχηματικη ενδειξη) για το ΕΑΝ δεν γινουν καποια πραγματα.
 
H λήψη ενός ή δύο ή τριών δισκίων δεν προκαλέι ανοσοκαταστολή Ιάσονα, η χρόνια λήψη ναι, όσο για τα αντιπυρετικά- αναλγητικά, η παρακεταμόλη είναι το Depon και η ακεταμινοφαίνη είναι το Panadol

έχεις δίκιο για την περιστασιακή χρήση κορτιζόνης αλλά κάπου μπερδεύεσαι με την παρακεταμόλη/ακεταμινοφαίνη που είναι το ίδιο και

αποτελεί την δραστική ουσία, ενώ το Depon είναι το εμπορικό όνομα της εταιρείας Bristol-Myers Squibb και το Panadol της εταιρείας

GlaxoSmithKline

εγώ προσωπικά προτιμώ το Apotel της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Uni-Pharma
 
"Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι αυτών που έγραψα για την αύξηση των κρουσματων . Προχθές είχαμε 130 σήμερα 230. Αν το σενάριο αυτό είναι σωστό και είναι το ήπιο , τότε το άλλο Σάββατο θα έχουμε περίπου 1000. Σχεδόν την 25η Μαρτίου στην καλύτερη περίπτωση 4-5000. Δεν συνεχίζω αν και θα έπρεπε . Η Ελλάδα έχει 600 κλίνες ΜΕΘ . Σχεδόν τελευταία στην Ευρώπη με πρώτη τη Γερμανία με 30.000.

Το γεγονός ότι σήμερα οι άνθρωποι στην Αθήνα πήγαν μαζικά στις παραλίες , φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι θα συμβεί . Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει η εκκλησία της Ελλάδος να βγάλει ανακοίνωση .
Βλέπετε την Ιταλία που έχει σήμερα 20.000 κρούσματα . Βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και κ κόσμος στον δρόμο γελάει .

Όταν οι γνωστοί μας θα πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι γιατί αυτό θα συμβεί περίπου τη μεγάλη εβδομάδα ( έχουμε σχεδόν 250 κλίνες ΜΕΘ για κορονοιο σε όλη τη χώρα ), τότε θα είναι αργά .
Ίσως χρειάζεται άμεσα σκληρά μέτρα γιατί δεν βλέπω κάτι άλλο .

Εν τω μεταξύ όπως είστε σπίτι διαβάστε το δεκαήμερο του βοκακιου. Περιγράφει ωραία πράγματα"



https://www.facebook.com/dimitris.k...xWbsQtdomZSe2E6x-7pzNcHhthuyC6a-OIQqI&fref=nf
 
Πάντως εκπλήσσομαι από τα αντανακλαστικά του κράτους. Μακάρι να'μασταν κι εδώ έτσι.

https://www.kathimerini.gr/1069261/...yper-market---analytika-ola-ta-metra-prolhyhs

Επόμενο βασικό βήμα είναι να λειτουργήσουν τα σουπερμάρκετ 24/7 (ή έστω με μικρά διαλείμματα 12-6 το πρωί για ανεφοδιασμό). Θα έλεγα ότι είναι απίθανο να συμβεί, ειδικά στη χώρα μας, αλλά όπως προείπα, εκπλήσσομαι ευχάριστα από τα αντανακλαστικά ως τώρα.

Μένει βέβαια να ακολουθήσει και η κοινωνία που απ'οσα καταλαβαίνω ακόμα ζει στον κόσμο της. Ίσως να αρχίσουν μερικές συλλήψεις, κακό δεν κάνει.
 
Και εγώ το ίδιο Ιάσωνα!

Σε αυτό το θέμα έδρασαν πολύ καλύτερα από όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες.

Εμείς ο λαός όμως....
 
Ανασοκαταστολή παίρνουν οι χρόνιοι πάσχοντες παράδειγμα μεταμοσχευμένοι ιστών οργάνων σώματος ... νεφρό ήπαρ κλπ. Οι πάσχοντες με ανοσοκαταστολή γνωρίζουν οι υπόλοιποι μην ανησυχείτε.

Κάποιος με ιατρικές γνώσεις αν μπορεί να βοηθήσει...
Τι εννοούμε άτομα με ανοσοκατασταλμένα νοσήματα; Είναι τα αλλεργικά άτομα σε αυτήν την κατηγορία πχ; Είναι μια κατηγορία ευπαθής ομάδας που θέλει μια διευκρίνιση


Sent from my iPhone xs max using Tapatalk
 
330 για Ελλάδα είναι πολλά σε τόσες λίγες μέρες.. Αν δεν κάνουμε το βήμα μπροστά δεν θα υπάρξει έλεγχος σε λίγο. Απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων μικρών η μεγάλων, κλείσιμο μέσων μεταφοράς. 24ωρη λειτουργία των sm με προσλήψεις προσωπικού, φαρμακείων μόνο. Τίποτε άλλο! Περιπολίες από σώματα ασφαλείας για τήρηση της τάξης και των μέτρων


Sent from my iPhone xs max using Tapatalk
 
Τις τελευταίες ημέρες (από τις 4 μέχρι τις 11 Μαρτίου) τα κρούσματα στην Ελλάδα πολλαπλασιάζονται με έναν μέσο ρυθμό αύξησης 41% την ημέρα.

Η ημερήσια εξέλιξη κρουσμάτων στην Ελλάδα έχει ως εξής:

4-Μαρ 9 κρούσματα
5-Μαρ 31 κρούσματα
6-Μαρ 45 κρούσματα
7-Μαρ 66 κρούσματα
8-Μαρ 73 κρούσματα
9-Μαρ 84 κρούσματα
10-Μαρ 89 κρούσματα
11-Μαρ 99 κρούσματα

Τα μαθηματικά είναι ξεκάθαρα. Αν συνεχίσουμε και εμείς με αυτόν τον ρυθμό, δηλαδή αν κάνουμε τα ίδια λάθη που έκαναν οι Ιταλοί και το πάρουμε αψήφιστα, τότε με μια μέση αύξηση των κρουσμάτων από μέρα σε μέρα κατά 21% ( ο ρυθμός της Ιταλίας τις τελευταίες δέκα ημέρες είναι λίγο παραπάνω από αυτό), τότε στις...

15 Μαρτίου θα έχουμε 180 κρούσματα και 5 θανάτους,
20 Μαρτίου θα έχουμε 450 κρούσματα και 15 θανάτους,
25 Μαρτίου 1.200 κρούσματα και 36 θανάτους,
30 Μαρτίου 3.100 κρούσματα και 90 θανάτους, και στις
20 Απριλίου θα έχουμε 170.000 και πάνω από 5.000 θανάτους.

Αν καταφέρουμε μετά από πέντε με δέκα μέρες να ρίξουμε το ημερήσιο ποσοστό αύξησης στο 10% (πολύ αισιόδοξο αλλά απαραίτητο), τοτε τα αντίστοιχα νούμερα θα ειναι στις...

30 Μαρτίου 1.100 κρούσματα και 30 νεκροί και στις
20 Απριλίου 8.000 κρούσματα και 240 νεκροί.

Και μετά απλά θα ελπίζουμε μήπως ο πιο ζεστός καιρός βοηθήσει την κατάσταση και μέσα στο καλοκαίρι προλάβει να έρθει κανένα εμβόλιο για να γίνει η κατάσταση πιο διαχειρίσιμη από το Φθινόπωρο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ


υγ

Το διαβασα στο FB


Με τα σημερινα νεα κρουσματα μαλλον αρχιζει και ξεφευγει ο υπολογισμος νεων κρουσματων (αλλα οχι των θανατων ακομα )



15 Μαρτιου 2020 - > 331 κρουσματα, 4 θανατοι.



Ειμαι περιεργος πλεον τωρα που τα κρουσματα ηδη ξεπερασαν καθε αρνητικη προσδοκια σε τι βαση υπολογισμου μπαινουμε.

Εδω η αρχικη αναρτηση
 
Μη μας ανησυχούν τα νούμερα που ακούμε μετά τις 3 βδομάδες αν δεν υπάρξει σταθεροποίηση κλαίμε.
Πρέπει να καταλάβουν τα πιθίκια ... προσβάλω κι τους πιθήκους... ότι θα σκοτώσουν κόσμο αν δε συμμορφωθούν.
 
Άτιμο Tapatalk από κινητό που βάζει άλλες λέξεις από αυτές που ήθελα να γράψω, δεν πρόσεξα πριν πατήσω το κουμπί Apotel. depon, panadol είναι τα ίδια, για το ponstan θα έγραφα που είναι μεφαιναμικο οξύ. Ακεταμινοφαινη - μεφαιναμικο οξύ.. δεν ήθελε πολύ για να μπερδευτεί το μηχάνημα!!!
 
Status
Not open for further replies.