Ιοί

Status
Not open for further replies.
Στην Ισπανία είναι αποκλεισμένοι (οι φοιτητές του Erasmus).

Να πω ότι το πανεπιστήμιο του απέτρεψε να πάνε? Το έκανε!

Να πω ότι αυτοί το μόνο που είχανε στο νου τους ήταν το YOLO? είναι βέβαιο.

3-4 από αυτούς πήγανε στην Ισπανία μέσα στον Μάρτιο .

Να πω ότι άμα τη επιστροφή θα πρέπει σε ειδική τελετή να τους δωθεί βραβείο ηλιθιότητας/γραψαρχδς? Πρέπει!

Ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης μίλησε για την υπόθεση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε, πως πρόκειται για φοιτητές διαφόρων Τμημάτων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έφυγαν για το Πρόγραμμα , Ιανουάριο, Φεβρουάριο και 3-4 που αυτούς έφυγαν στις αρχές Μαρτίου.

Μάλιστα ο πρύτανης διευκρίνισε: «Παρά τις έγγραφες προειδοποιήσεις από το Πανεπιστήμιο και το γραφείο Erasmus να μην το κάνουν ,γιατί ενδεχόμενα θα βρεθούν σε δύσκολες συνθήκες και επίσης ίσως θα δυσκολευτούν να επιστρέψουν. Με δική τους ευθύνη έφυγαν, κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει σε κάποιον να πάει κάπου. Τώρα, ζητάνε όλοι να επιστρέψουν γιατί προφανώς τα πράγματα είναι άσχημα».

https://www.iefimerida.gr/ellada/ispania-foitites-panepistimioy-ioanninon

Με δική τους ευθύνη και YOLO;
Και θέλουν τώρα να γυρίσουν;
Poulo.

Ας βρουν την άκρη μόνοι τους.
Δύο νεφρά φαντάζομαι πως έχουν.

εδω συγκριτικα ποτε πηραμε το πρωτο σοβαρο μετρο (κλεισιμο σχολειο) σε σχεση με τα κρουσματα

Attachments

• ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2020-03-16_23-50-38.jpg
    ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2020-03-16_23-50-38.jpg
    149.9 KB · Views: 240
Δεν το έκανε η Ιερά Σύνοδος, το κάνει η κυβέρνηση: Καμία λειτουργία στις εκκλησίες

https://www.reader.gr/news/politiki...i-i-kyvernisi-kamia-leitoyrgia-stis-ekklisies

Η κυβέρνηση περίμενε για ώρες την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που τόσο μέσω του πρωθυπουργού όσο και μέσω του Σωτήρη Τσιόδρα είχε παρακαλέσει να πάρει «τις σωστές αποφάσεις». Φαίνεται όμως πως αυτές στις οποίες κατέληξε η Ιερά Σύνοδος, δεν ήταν στο «ύψος» των αναγκών που καθορίζει η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Το «παραθυράκι» που άφηνε ανοιχτό η Ιερά Σύνοδος για λιτή και ολιγόωρη μεν, λειτουργία την Κυριακή δε, έκλεισε με απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, λίγη ώρα αργότερα.

«Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020».

Σχεδόν ταυτόχρονα, έφτασε και η ανάρτηση του πρωθυπουργού, που καταλήγει με την φράση: «Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάραθες αποφάσεις»

Ένα μπράβο στη κυβέρνηση. Το παπαδαριό δυστυχώς απέδειξε την ανυπαρξία του από το ρόλο του πνευματικού ηγέτη που έπρεπε να έχει.

Σωστά έκανε η κυβέρνηση, διότι δεν δείχνει κάνεις τελικώς να συνετιζεται όπου αφηνονται παραθυράκια

Βέβαια, το επόμενο στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθούν πέρα από το να εμποδίσουν την εξάπλωση, είναι να δουν τι μπορεί να γίνει με τις υποδομές, και ιδιαίτερα τους αναπνευστήρες. Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία σπεύδουν να πολλαπλασιάσουν την παραγωγή τους (είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιταλία στελέχωσε τα εργοστάσια με... στρατό).

Εμείς δεν ξέρω καν αν έχουμε τέτοιες υποδομές, αλλά θα πρέπει να ερευνηθούν όλες οι επιλογές χθες κιόλας.

European countries search for ventilators as virus cases surge

Είναι χαρακτηριστικό το ότι σε κλίνες ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους είμαστε πολύ χαμηλά στη λίστα. Ίσως αυτό να μην ήταν κακό μέχρι πριν ένα μήνα (είμαστε ανάμεσα σε Φινλανδία και Σουηδία, που δεν τις λες και κακές χώρες σε υγεία), αλλά τώρα πιθανότατα θα αποδειχθεί ανεπαρκές.

Σημερα απευθυνθηκε εκ νεου στο Εθνος αναγγελοντας νεα μετρα, μεταξυ των οποιων απαγορευσεις συγκεντροσεων, αλισφερισιων, επισκεψεις σε φιλους και γνωστους, συναντησεων στους δρομου κλπ. Με τιμωρια σε περιπτωση καταπατησης...

Το κρατος θα πληρωσει τα παντα ειπε ο Μακρον. "Ειμαστε σε πολεμο"... το ειπε 5 η 6 φορες.

Ισως γιατι στην λιστα με τους πασχοντες σε κρισιμη κατασταση η Γαλλια ειναι πισω μονο απο Κινα και Ιταλια.

Ακομα και η Ισπανια με περισσοτερες περιπτωσεις και περισσοτερους θανατους εως τωρα δεν εχει τοσους πολλους σε κρισιμη κατασταση.

Λογικά έξω από κάποιο σούπερ μάρκετ δεν κολλάς ,ειδικά αν είσαι σαν σαρδέλα..Οι φίλοι μας ο Γερμανοί μας δείχνουν τον δρόμο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Λογικά έξω από κάποιο σούπερ μάρκετ δεν κολλάς ,ειδικά αν είσαι σαν σαρδέλα..Οι φίλοι μας ο Γερμανοί μας δείχνουν τον δρόμο.

Ο τίτλος λέει "in Italy", στα σχόλια δε γράφουν ότι είναι από τη Γερμανία μεν, το 2011 δε. Δεν είπα να κάτσετε να ξοδέυετε χρόνο σε fact checking κλπ, αλλά αν βλέπετε κάτι που δεν κολλάει, δε χρειάζεται να το ποστάρετε.

Απάντηση: Re: Ιοί

Ρε παιδια μην το κανουμε καμπινε των social το νημα .

Κατα τα αλλα πιθανον οι Βρεττανοι να αλλαζουν ροτα..

Το νημα δειχνει ολες τις τασεις απο ολες τις κατευθυνσεις. Ακομα ακομα και κρυμενα πολιτικα μυνηματα επανερχονται σιγα σιγα.
Ομως αφου ενοχλησε την αισθητικη, θα ειναι και το τελευταιο μηνυμα μου.

Προσωπικα δεν ειμαι σιγουρος για το αν αλλαξε ροτα.
Εχει δηλωσει αλλωστε οτι η επιδημια της αγελης απαιτει να ανοιγοκλεινεις την στροφιγγα μεταδοσης, ωστε να επιτυγχανεις μια ισορροπια.
Ουτε λιγους για να λειτουργει το σχεδιο, ουτε πολλους για να μπορει το συστημα να διαχειριζεται τις οποιες καταστασεις και να λειτουργει ως κρατος. Οταν χρειαστει, θα ξανα δωσει εντολη να αρθουν οι απαγορευσεις. Ετσι τουλαχιστον εχω διαβασει εγω οτι λειτουργει ως σχεδιο.
Πιθανως να παρερμηνευθηκε ως μεταστροφη στρατηγικης. Μπορει κατι να μην εχω διαβασει ως ειδηση και οντως να το μετανιωσαν.

Ο τίτλος λέει "in Italy", στα σχόλια δε γράφουν ότι είναι από τη Γερμανία μεν, το 2011 δε. Δεν είπα να κάτσετε να ξοδέυετε χρόνο σε fact checking κλπ, αλλά αν βλέπετε κάτι που δεν κολλάει, δε χρειάζεται να το ποστάρετε.

Τι έγινε στην Γερμανία το '11..Τέλος πάντων το παρακάτω λογικά είναι πρόσφατο..Να προτιμάμε τα μπακάλικα παίδες και τα μίνι μάρκετ..Στη γειτονιά μου μαζεύονται όλοι στα σούπερ μάρκετ και εγώ ψωνίζω από του μπάρμπα Δημήτρη σαν άρχοντας χωρίς αυτή τη βαβούρα και σε καλύτερες τιμές..Αλήθεια,τι θα τα κάνουν τόσα κ@λοχαρτα..;

Με το κωλόχαρτο δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει ούτε εγώ. Φαντάζομαι κάποιος θα πήγε να φορτώσει έτσι απλά για στοκ (εγώ το κάνω κάθε 3 μήνες πχ), κάποιος θα τον έβγαλε βίντεο, και κάπως συνδέθηκε με την κρίση στην Κίνα; Δεν ξέρω.

Τα supermarkets διάβασα έγιναν επισήμως διευρυμένου ωραρίου, μαζί και Κυριακή, και σκέφτονται ακόμα και για 24ωρο. Κοίτα τελικά να δεις που θα γίνουμε άνθρωποι με το ζόρι!

Re: Απάντηση: Ιοί

εδω συγκριτικα ποτε πηραμε το πρωτο σοβαρο μετρο (κλεισιμο σχολειο) σε σχεση με τα κρουσματα

Απλά θα πρέπει να γίνει αναγωγή ανά Χ κατοίκους γιατί είμαστε πολύ μικρότερη χώρα. Και έτσι πάλι ταχύτερα δράσαμε, αλλά όχι τόσο πολύ, αν σκεφτεί κανείς ότι είχαμε ήδη δεδομένα από τους γείτονες. Μεσογειακές χώρες με ομοιότητες σε κλίμα και τρόπο ζωής. Λίγες μέρες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην αρχή.

Επίσης, για ρίξτε μια ματιά, ειδικά την ημερομηνία, αλλά και τον τόπο:

https://www.mdpi.com/1999-4915/11/3/210/htm

Εγκληματικής βλακοκοτσάνας συνέχεια:

konstantinoy.png

ο ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει πως:

"Το προβοκάρισμα του υπουργού της ΝΔ Αδωνη Γεργιάδη σε βάρος της κινητοποίησης στις 21 Μάρτη που καλεί η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι στοχεύει στην επιβολή της τρομοκρατίας και της υπακοής σε μια κυβέρνηση επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων".
"Μας θέλουν β€œνα μένουμε σπίτι” για να ξεσαλώνουν ανενόχλητοι οι φασίστες προχωρώντας σε επιθέσεις κατά προσφύγων, για να κάνει επιδείξεις πυγμής η Αστυνομία και πάρτυ οι κερδοσκόποι στις πλάτες μας", συνεχίζει στην ανάρτησή της η ΚΕΕΡΦΑ. "Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να βάλουμε πλάτη σε μια κυβέρνηση ενόχων για τα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος της υγείας του λαού και των προσφυγομάνων στα σύνορα".

https://omadaalithias.gr/ellada/kee...BRH6Irs6QrDhIWlJ7l03LW4PtvHRqJ6FnyFXnX9F5DbsA

Ο Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συλλαλητήριο ενώ στη χώρα μπήκε «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού

Status
Not open for further replies.