Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Για να ξεφύγουμε λίγο από τα στατιστικά και να δούμε πως θα ειμαστε έτοιμοι την επόμενη μέρα που θα έχουμε διδαχθεί κάτι για την πρόληψη ή πως μπορούμε να βελτιώσουμε τον έλεγχο για να μην ξαναπάθουμε τα ίδια.

Είναι γνωστό οτι υπάρχουν θερμικές κάμερες για στρατιωτικούς σκοπούς , Ε τώρα προβλέπω οτι στο μέλλον θα εγκατασταθούν για ιατρικούς λόγους στις εισόδους των κτιρίων όπου θα υπάρχει φύλαξη : https://www.pttl.gr/coronovirus-covid-19-thermal-cctv-camera-for-buildings/

Μπαίνω να διαβάσω μια φορά ανά 5 μέρες εδώ. Μάλλον θα το κόψω όμως γιατί εσύ γίνει λίγο lord of the flies . Μην σκέφτεστε δυστοπικες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Δείτε τα δεδομένα από τις πάσχουσες χώρες και όχι το τι φαντάζεστε ότι κάνει η αρρώστια.
+1000
Και εγώ το προσπερνάω το θέμα αυτό συνήθως.
Εχει καταντήσει κουραστικό. Εχουμε που έχουμε στο feed του Facebook στα 10 post τα 9,5 με το θέμα αυτό.

Απάντηση: Re: Ιοί

Κουραστικό δεν είναι ένα θέμα που αφορά την υγεία μας, απλά μέσα από αυτές τις γραμμές όλοι μας πρέπει να βοηθάμε όσο μπορούμε μεταφέροντας οδηγίες και προφυλάξεις , να δίνουμε ελπίδα και όχι 3 στα 5 post να μιλούν για αφανισμό της ανθρωπότητας. Μας διαβάζουν και άνθρωποι που δεν έχουν ψυχολογικές αντοχές, θέλει σύνεση και προσπάθεια να βοηθήσουμε όλους αυτούς να το ξεπεράσουν μαζί μας.

Επίσης χθες ο κ. Τσίοδρας, ανέφερε την καταιγίδα κυτταροκινών, που σας είχα ξαναγράψει και πριν μερικές μέρες.
Κάτι που λόγω ατελούς ανοσοποιητικού, δεν συμβαίνει στα παιδιά, έτσι το περνάνε σχετικά ήρεμα και δεν υπάρχουν επιπλοκές.

Από ένα δείγμα 2.003 θανάτων από τον ιό, από τους 2.978 που έχει καταγράψει η χώρα μέχρι σήμερα, 707 ήταν στην ηλικιακή ομάδα 70-79, 852 στην ηλικιακή ομάδα 80-89 και 198 ήταν άνω των 90 ετών -

Ανάμεσα στις δέκα πιο συνηθισμένες παθολογίες στους θανόντες από κορωνοϊό στην Ιταλία, η συχνότερη ήταν η υπέρταση, ο διαβήτης ή η ισχαιμική καρδιοπάθεια

Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που πέθαναν στην Ιταλία, είναι τα 79,5 έτη και το 70% αυτών είναι άνδρες, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτερο Ινστιτούτο Υγείας (ISS).

Τι λεγαμε ? :singer:

...Ναί! Αλλά με τους 975, που "παρέλειψε" η "έρευνα", τι έγινε; Νυκτερίδες ήταν ή χαλάγανε τη "σούπα" του προκάτ συμπεράσματος;

Mηπως να ποσταρουμε μονο links ,που εχουν να κανουν με την κατασταση??

Εχει αρχισει να γινεται κουραστικο, να διαβαζουμε αποψεις για την συντελεια του κοσμου.
Και μην μου πειτε "αμα δεν γουσταρεις ρε μεγαλε,μην τα διαβαζεις"
Αναγκαστικα τα διαβαζω,γιατι με ενδιαφερει να εχω και μια εξτρα πληροφορηση για τα γεγονοτα.
Οι αποψεις του καθενος μας ,ας μεινουν για την παρτυ μας.

...Ναί! Αλλά με τους 975, που "παρέλειψε" η "έρευνα", τι έγινε; Νυκτερίδες ήταν ή χαλάγανε τη "σούπα" του προκάτ συμπεράσματος;

Παρακαλω δειτε ενα επισημο λινκ και οχι την μεταφραση του πρωτο θεματος απο μια σκαναρισμενη αναφορα καπου καποτε στην ιταλια. Επισημα δεδομενα εως 15/3. Προφανως εχουν αλλαξει απο τοτε, αλλα παρτε μια εικονα της καταστασης και της ηλικιακης κατανομης.

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2763401?guestAccessKey=9479fd07-f8cc-421a-9f83-eadbb4da00c1&utm_source=fbpage&utm_medium=social_jama&utm_term=3206374535&utm_campaign=article_alert&linkId=84499712

Mηπως να ποσταρουμε μονο links ,που εχουν να κανουν με την κατασταση??

Εχει αρχισει να γινεται κουραστικο, να διαβαζουμε αποψεις για την συντελεια του κοσμου.
Και μην μου πειτε "αμα δεν γουσταρεις ρε μεγαλε,μην τα διαβαζεις"
Αναγκαστικα τα διαβαζω,γιατι με ενδιαφερει να εχω και μια εξτρα πληροφορηση για τα γεγονοτα.
Οι αποψεις του καθενος μας ,ας μεινουν για την παρτυ μας.

άρχισε να διαβάζεις το κανάλι:
https://www.youtube.com/watch?v=IkdPFCStA38

Όπως το βλέπω, ναι μεν το ποσοστό περιπτώσεων των <50 είναι 24% αλλά λιγότεροι από 1% κατέληξαν.
Μεταξύ 50-70 είναι 37,3% με το 11% να καταλήγουν. Από αυτό το 11%, το 8,5% αφορά ηλικίες >60

asasas.jpg

Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο φάρμακο έχει και μιά ουσιαστική οφθαλμολογική παρενέργεια...

Όπως το βλέπω, ναι μεν το ποσοστό περιπτώσεων των <50 είναι 24% αλλά λιγότεροι από 1% κατέληξαν.
Μεταξύ 50-70 είναι 37,3% με το 11% να καταλήγουν. Από αυτό το 11%, το 8,5% αφορά ηλικίες >60

asasas.jpg

αυτο που πρεπει να κρατησουμε απο τα βουνα επιδημιολογικων δεδομενων που κυκλοφορουν ειναι οτι ΝΑΙ νοσουν και οι νεοι, απλα τα "περνανε" σχετικα χαλαρα. Αλλα ειναι πολυ επικινδυνο, διοτι μπορουν να το μεταδωσουν σε καποιον συγγενη μεγαλυτερης ηλικιας ο οποιος δεν εχει τοσο καλη προγνωση, ειδικα αν υπαρχουν (που αν εισαι >70 μαλλον θα υπαρχουν) αλλα προβληματα υγειας.

Εγώ λοιπόν το βλέπω από μία διαφορετική γωνία.
Κατ' αρχήν η καραντίνα δεν με έχει επηρεάσει σχεδόν καθόλου.
Οκ, έχω κόψει τις βόλτες μου και τις συναντήσεις με φίλους για καμιά μπύρα, αλλά ως εκεί.
Εντάξει, είμαι προγραμματιστής, η φατρία μου είναι σε καραντίνα 365 ημέρες το χρόνο... :D
Απαγορεύεται να μας μιλάνε, να μας πλησιάζουν να μας ταΐζουν...

Αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχουν αλλάξει πολλές συνήθειές μου
- Όταν αγοράζω κάτι, κατά 99% το παίρνω από κάποιο e-shop.
- Στην τράπεζα δεν πατάω το πόδι μου εδώ και χρόνια.
- Τα ψώνια μου από το super market τα κάνω στέλνωντας email και τα παραδίδουν στην πόρτα μου.

Επιπλέον με την καραντίνα έχω κερδίσει
- Δύο ώρες πήγαινε έλα με το αυτοκίνητο κάθε μέρα
- Λιγότερα έξοδα για βενζίνη και συντήρηση του αυτοκινήτου
- Τρώω πιο υγιεινά μιας και είμαι σπίτι και δεν τρώω τυρόπιτες και πίτσες όπως όταν είμαι στη δουλειά. Έχω δει τεράστια διαφορά στα επίπεδα ζαχάρου μου.
- Βλέπω περισσότερες ώρες την οικογένειά μου. Ακόμη και στα διαλείματα που κάνω την ώρα που δουλεύω.

Εγώ την όλη κατάσταση την βλέπω και σαν ευκαιρία.
Μία ευκαιρία να καταλάβουν οι παππούδες ότι δεν χρειάζεται να κάνουν ουρές έξω από τις τράπεζες και να αφήνουν αυτούς που πραγματικά πρέπει να πάνε εκεί να κάνουν τη δουλειά τους.
Μία ευκαιρία να καταλάβουν οι εταιρίες ότι δεν είναι φάμπρικες που απαιτούν την φυσική παρουσία του εργαζόμενου στο χώρο. Μπορούν να εκτιμήσουν την εργασία του σύμφωνα με το αποτέλεσμα και όχι το αν βρίσκεται εκεί πολλές ώρες ή όχι.
Μία ευκαιρία να πάμε παρακάτω σαν άνθρωποι, να μπούμε επιτέλους στον 21ο αιώνα σαν φιλοσοφία, να αποκτήσουμε συνήθειες όπως το ότι πλένουμε τα χεράκια μας όταν ερχόμαστε από έξω, κάνουμε κανένα μπανάκι που και που, ξυρίζουμε ή περιποιούμαστε σωστά αυτές τις γενειάδες των νεάτερνταλ που είναι πηγές μικροβίων.
Μία ευκαιρία να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αφού δεν θα πηγαίνουμε όλοι με τα αυτοκίνητα στις δουλειές μας, ούτε θα φεύγουμε από εκεί την ίδια ώρα.
Σκεφτείτε λοιπόν μία κοινωνία που μπορούν να γίνονται τόσα πράγματα μέσω του internet, πόσο πιο εύκολη θα ήταν σε συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.
Σε παιδιά, μεγάλους και γέρους.
Πόσα μαθήματα χάνονται επειδή τα παιδιά έχουν συνάχι, βήχα ή ακόμη και παιδικές ασθένειες και δεν πάνε σχολείο για να μην κολλήσουν τα άλλα;
Πόσα τελικά πάνε και κολλάνε και τους εκπαιδευτικούς;

Δείτε πως είναι οι πόλεις αυτή τη στιγμή.
Προσθέστε την κίνηση που θα είχε αν ήταν έξω μόνο αυτοί που δεν δουλεύουν, που δεν πρέπει να πάνε κάπου επειδή δεν γίνεται αυτό που θέλουν από το σπίτι.
Πιο χαλαρές, πιο καθαρές, πιο ανθρώπινες.

just my 2 cents...

Status
Not open for further replies.