Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Mονο 20 περιστατικα σε οσους το πηραν εχασαν οπτικη οξυτητα.

Αν το παρει ολος ο πλανητης εχω την εντυπωση οτι θα κανουν σοβαρη στατιστικη.

Και πάλι, από ότι έχω διαβάσει είναι φάρμακο που θα έπρεπε να παρέχεται μόνο με συνταγή και με ιατρική παρακολούθηση γιατί έχει άλλες σοβαρές παρενέργειες. Δεν είναι ασπιρίνη, ούτε Ντεπόν.

Και πάλι, από ότι έχω διαβάσει είναι φάρμακο που θα έπρεπε να παρέχεται μόνο με συνταγή και με ιατρική παρακολούθηση γιατί έχει άλλες σοβαρές παρενέργειες. Δεν είναι ασπιρίνη, ούτε Ντεπόν.

Και ουτε ξερουμε πως θα το χρησιμοποιησουν ΑΝ το χρησιμοποιησουν οποιες χωρες εσπευσαν να το προμηθευτουν.

Πχ σε συνδυασμο με αλλο φαρμακο κλπ.

....

...
Εγώ την όλη κατάσταση την βλέπω και σαν ευκαιρία.
Μία ευκαιρία να καταλάβουν οι παππούδες ...

Εδώ σταμάτησα να σε διαβάζω.

Πριν μισή ώρα ο 88χρονος πατέρας μου, (που τα έχει 1400 στο μυαλό) ντύθηκε για να βγει βόλτα.
Τον πρόλαβα στην πόρτα.
Ρίξαμε έναν καυγά και φυσικά του πήρα τα κλειδιά από το σπίτι του.
Όταν φεύγω θα τον κλειδώνω μέσα πλέον.

Κανονικό "Κωσταλέξι".

:(

Δείτε πως είναι οι πόλεις αυτή τη στιγμή.
Προσθέστε την κίνηση που θα είχε αν ήταν έξω μόνο αυτοί που δεν δουλεύουν, που δεν πρέπει να πάνε κάπου επειδή δεν γίνεται αυτό που θέλουν από το σπίτι.
Πιο χαλαρές, πιο καθαρές, πιο ανθρώπινες.

just my 2 cents...

Στη Βενετία εμφανίστηκαν δελφίνια και κύκνοι στα κανάλια, τα οποία δείχνουν πιο καθαρά καθώς δεν ανακατεύονται τα ιζήματα που υπάρχουν στον πυθμένα από τα σκάφη.

https://hyperallergic.com/548341/clear-canals-venice/

https://abcnews.go.com/Internationa...onavirus-halts-tourism-city/story?id=69662690

Απάντηση: Re: Ιοί

Εγώ λοιπόν το βλέπω από μία διαφορετική γωνία.

Ναι, το γνωρίζουμε.

Αυτή του Δράκουλα.
:p

Χιουμοριστικό ιντερλούδιο:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ελάτε... ελάτε τώρα να σας δείξω τα διαμερίσματά μου...

Γιατι η ασπιρινη δεν εχει σοβαρες παρενεργειες ; Σε μενα εχει σοβαροτατες και επικινδυνες, που να μην χρειαστει καν να κολησω κοροναϊο για να εχω τις ιδιες επιπτωσεις.

Αυτο με το που πεταγονται "φαρμακα" που θεραπευουν σε καθε ιστοφυλλαδα μου φαινεται επικινδυνο.

Γιατι η ασπιρινη δεν εχει σοβαρες παρενεργειες ; Σε μενα εχει σοβαροτατες και επικινδυνες, που να μην χρειαστει καν να κολησω κοροναϊο για να εχω τις ιδιες επιπτωσεις.

Αυτο με το που πεταγονται "φαρμακα" που θεραπευουν σε καθε ιστοφυλλαδα μου φαινεται επικινδυνο.

Σωστά!

Δεν είναι όλα τα φάρμακα για όλους.. Ειδικά σε άτομα που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις και όχι μόνο. Όποτε προσοχή. Μην κάνει κανείς του κεφαλιού του και πάντα να συμβουλεύεται το γιατρό του
Αν πχ πάρω ασπιρίνη μπορεί να πάω και στον άλλο κόσμο.. Όπως και την ακουμεμτιν

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

H θνησιμοτητα λογω κοροναϊου σε δειγμα 44 000 παθουντων σε δεδωμενα του Κινεζικου υπουργιου υγειας. Ανακοινωθεν της 15 Μαρτιου.
Και διπλα η συγκριση με το ηλικιακο ποσοστο θνητοτητας της εποχιακης γριπης 18-19 στις ΗΠΑ. Ειναι εμφανης η διαφορα.

mortalite-par-age-coronavirus-covid-19-grippe.jpg

.....
Αν πχ πάρω ασπιρίνη μπορεί να πάω και στον άλλο κόσμο..

Και γω το ιδιο. Και καποτε οταν ημουν μικρος υπηρχε και ενα φαρμακο Καλμαλινη νομιζω οτι λεγοταν...μου ειχαν δωσει οι γονεις μου γιατι παρουσιαζα πυρετο η κρυωμα η δε ξερω γω τι...
Στο τσακ με προλαβαν ευτυχως υπηρχε ενας γιατρος στη γειτοονια που μας δεχτηκε σπιτι του βραδυ και ειχε και τα "απαιτουμενα"... Με ασπιρινη το ιδιο, ισως να ειναι και της ιδιας οικογενειας.

Πολυ μεγαλο λαθος να υπαρχουν συμπεριφορες Σ.Μ. στα φαρμακεια.

Παίδες, τα φάρμακα δεν είναι για να παίζουμε.
1) Kάποιοι έχουν έλλειψη ενζύμου g6pd και δεν το γνωρίζουν!
Αυτοί απαγορεύεται να πάρουν αρκετά φάρμακα!

2) Αφήστε τα γιατροσόφια! Υπάρχουν συνάνθρωποί μας με προβλήματα που πρέπει να πάρουν το συγκεκριμένο φάρμακο (πάσχουν π.χ. από λύκο) και δεν το βρίσκουν επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι έτρεξαν να το αγοράσουν!

Ότι φάρμακο θέλουμε μόνο από το γιατρό μας ή φαρμακοποιό που ξέρει το ιστορικό μας. Σήμερα στην τηλεόραση μιλάνε για 2 με 3 χιλιάδες κρουσματα. Πάλι καλά πήραμε γρήγορα μέτρα και μας έσωσε αλλιως θα είχαμε τα άσχημα της Ιταλίας. Από την άλλη έχουμε και της μωρομανες στον Έβρο να προσπαθουν με τακτικές μεσαιωνα να σπάσουν το φράχτη

Χτες στα Ιλίσια, 2 περιστατικά που γνωρίζω. 1 Νοσηλευτρια, μητέρα του αγοριού μιας φίλης της κόρης μας, η οποία πήγαινε συχνά στο σπίτι τους, οπότε τώρα έχει κλειστεί στο δωμάτιό της σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους. Έκλαιγε η ψυχούλα χτες, φοβάται τώρα μην κολήσει τους δικούς της. Το πιο χρυσό κορίτσι που έχω γνωρίσει, υπεύθυνη κλπ. ίσως την πάτησε, σκεφτείτε τα υπόλοιπα.... α ρε νιάτα. Της μιλούσαμε από skype

2ο, η μητέρα ενός φίλου της μικρής, αστυνομικός. Ο μικρός είναι στρατό εδώ και καιρό, οπότε δεν τους κόλησε αυτός.

Η δική μας ευτυχώς δεν είχε επαφές με τα παραπάνω, άσε που είναι κλεισμένη πάνω από 1 βδομάδα σπίτι και δεν έχει βγει.

Ότι φάρμακο θέλουμε μόνο από το γιατρό μας ή φαρμακοποιό που ξέρει το ιστορικό μας.

Δυστυχως και αυτο σχετικο ειναι.
Το διαπιστωσα με τον δυσκολο τροπο, οταν η γιατρος εδωσε αντιβιωτικο στην κορη μου, που της προκαλεσε αλλεργικο σοκ .
Μετα απο αυτο καναμε ειδικες εξτασεις και πλεον εινα γραμμμενο πανω στο βιβλιαριο της ,τι ΔΕΝ πρεπει να παιρνει!!

Τα αντιβιοτικα ειναι βομβες σε μερικους οργανισμους.
Πολυ μεγαλη προσοχη και μαζι με αυτα, εμεις εχουμε παντα μια καρτελα αντισταμινικα σε περιπτωση που.....(κατοπιν ιατρικης συμβουλης)
Απαιτηστετο απο τον γιατρο σας,να σας δωσει εναλλακτικη

Και γω το ιδιο. Και καποτε οταν ημουν μικρος υπηρχε και ενα φαρμακο Καλμαλινη νομιζω οτι λεγοταν...μου ειχαν δωσει οι γονεις μου γιατι παρουσιαζα πυρετο η κρυωμα η δε ξερω γω τι...
Στο τσακ με προλαβαν ευτυχως υπηρχε ενας γιατρος στη γειτοονια που μας δεχτηκε σπιτι του βραδυ και ειχε και τα "απαιτουμενα"... Με ασπιρινη το ιδιο, ισως να ειναι και της ιδιας οικογενειας.

Πολυ μεγαλο λαθος να υπαρχουν συμπεριφορες Σ.Μ. στα φαρμακεια.

η καλμαλινη περιεχει ακετυλοσαλικυλικο οξυ (οτι ακριβως και η ασπρινη) και δεν χορηγειται σε ασθενεις κατω των 16 ετων για το φοβο συνδρομου reyes.

Οσο για τις αλλεργιες, δυστυχως ειναι πραγματα που κανεις δεν μπορει να ξερει εκ των προτερων. Αν σου κατσει η στραβη, το αντιμετωπιζεις και μετα το θυμασαι για να το υπενθυμιζεις σε ιατρους/φαρμακοποιους/νοσοκομεια κτλπ

Ότι και να λέμε για ''ελληναράδες'', ''κατοχικά σύνδρομα'' κλπ, τα βασικά ένστικτα είναι ίδια σε όλο τον πλανήτη.
Η φωτογραφία από super market στην Αγγλία.

ilikiomenos.jpg

Απάντηση: Re: Ιοί

...
Οσο για τις αλλεργιες, δυστυχως ειναι πραγματα που κανεις δεν μπορει να ξερει εκ των προτερων. Αν σου κατσει η στραβη, το αντιμετωπιζεις και μετα το θυμασαι για να το υπενθυμιζεις σε ιατρους/φαρμακοποιους/νοσοκομεια κτλπ

Υπάρχει μια προληπτική εξέταση που γίνεται και δείχνει τους αλλεργικούς δείκτες που έχει ένας άνθρωπος - με αποτέλεσμα λίγο-πολύ ο γιατρός να ξέρει τι φάρμακα να γράψει στον ασθενή... Δεν ξέρω όμως ποσοστά επιτυχίας/αποτυχίας... Εχει γίνει της μόδας και πολλοί το θεωρούν εκ των ουκ άνευ για τα μικρά παιδιά τους...

η καλμαλινη περιεχει ακετυλοσαλικυλικο οξυ (οτι ακριβως και η ασπρινη) και δεν χορηγειται σε ασθενεις κατω των 16 ετων για το φοβο συνδρομου reyes.

Δυστυχως, ειναι ακριβως οπως τα λες!!

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Υπάρχει μια προληπτική εξέταση που γίνεται και δείχνει τους αλλεργικούς δείκτες που έχει ένας άνθρωπος - με αποτέλεσμα λίγο-πολύ ο γιατρός να ξέρει τι φάρμακα να γράψει στον ασθενή... Δεν ξέρω όμως ποσοστά επιτυχίας/αποτυχίας... Εχει γίνει της μόδας και πολλοί το θεωρούν εκ των ουκ άνευ για τα μικρά παιδιά τους...

εχω υποψιν μου οτι σε νοσοκομεια γινονται καποιες εξετασεις οπου (χοντρικα) σου ακουμπουν διαφορα αλλεργιογονα πανω στο δερμα, tagαρουν τις περιοχες, και ετσι βλεπουν σε πιο αντιδραει ο οργανισμος. Δεν ξερω αν σε αυτο αναφερεσαι ή αν υπαρχει κατι που μπορει να γινει με πιο ευκολο τροπο, π.χ. ληψη αιματος. Γενικα υπαρχουν καποιοι συσχετισμοι, π.χ. ατοπικη δερματιτιδα σε παιδικη ηλικια εχει αυξημενο κινδυνο ασθματος, ενω σιγουρα υπαρχει και γεννητικος παραγοντας, οποτε αν εχετε καποιον στην οικογενεια με π.χ. αλλεργια στα οστρακοειδη, θα πρεπει να το εχετε υποψιν σας.

Θα το ψαξω αυτο που λες αν ειναι κατι καινουριο, που δεν εχει υποπεσει στην αντιληψη μου.

Status
Not open for further replies.