Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Στην ΕΡΤ1 , ωρα 21.35 ξεκινησε εκπομπη με τραγουδια.....

"....εχε γεια καημενε κοσμε , εχε γεια γλυκεια ζωη....
.....εχετε γεια βρυσουλες...."

( μηνυματα αισιοδοξιας.. ! ! )...............Τιποτα πιο χαρουμενο δεν ειχαν ? ?

Στην Ιταλία πλέον, και πιθανόν και στην Ελλάδα, θα γίνεται έλεγχος κίνησης με το στίγμα GPS των κινητών τηλεφώνων.

EDIT . Γιά την ΕΡΤ που παίζει το 'εχετε γειά βρυσούλες' εχθές το OPEN είχε το War of the Worlds !!

Με φύλλο πορείας..Δεν ξέρω πως ακριβώς αλλά κάτι τέτοιο ισχύει σε άλλες χώρες. Επίσης δεν τους αφήνουν να πηγαίνουν κάθε μέρα...
Μπορούν να σου κάνουν έλεγχο πχ την ώρα συναλλαγής από το σούπερ. Αν περάσει κάποια συγκεκριμένη ώρα και είσαι ακόμη έξω, τακτοποίηση στοιχείων και 1000 πρόστιμο σε πρώτη φάση.
Πάνω κάτω αστυνομία σε γειτονιές..
Αν σε βρουν να κινείσαι άσκοπα σε χώρο εκτός εμβέλειας σούπερ η της περιοχής σου (εκτός από τη δουλειά) 2000 πρόστιμο σε πρώτη φάση

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Τον ελεύθερο επαγγελματία πως θα τον κρίνεις. Εγώ πχ φωτογράφος πάω να φωτογραφίσω ένα τοπίο ή ένα πορτραίτο. Ένας δικηγόρος πάει να δει έναν πελάτη. Ένας μηχανικός ένα ραντεβού. Το μόνο που σκέφτομαι λογικό, μια εκτύπωση από το taxis με τον ΚΑΔ θα αρκεί.

Στην Ιταλία πλέον, και πιθανόν και στην Ελλάδα, θα γίνεται έλεγχος κίνησης με το στίγμα GPS των κινητών τηλεφώνων.

EDIT . Γιά την ΕΡΤ που παίζει το 'εχετε γειά βρυσούλες' εχθές το OPEN είχε το War of the Worlds !!

Φαντάζομαι αυτό θα είναι με την συναίνεση του πολίτη, προς έλεγχο των κρουσμάτων. Αλλιώς μπορείς να αφήσεις το smartphone σπίτι και να πάρεις ένα σκέτο τηλέφωνο. Εκτός κι αν διασταυρώνουν από τις κεραίες. Για έλεγχο με την έννοια του περιορισμού μου φαίνεται ακραίο.

Απάντηση: Re: Ιοί

Φαντάζομαι αυτό θα είναι με την συναίνεση του πολίτη, προς έλεγχο των κρουσμάτων. Αλλιώς μπορείς να αφήσεις το smartphone σπίτι και να πάρεις ένα σκέτο τηλέφωνο. Εκτός κι αν διασταυρώνουν από τις κεραίες. Για έλεγχο με την έννοια του περιορισμού μου φαίνεται ακραίο.
To εκαναν στην taiwan χωρις συναινεσεις. Υπηρξαν διασταυρωσεις για το που ηταν καποιοι σε σχεση με αυτα που ελεγαν και επεφταν "καμπανες" 10.000$

Δεν νομίζω να απαιτείται συναίνεση του πολίτη στις παρούσες συνθήκες.
Μάλιστα στην Ιταλία έβγαλαν και στατιστική ότι το 40% των πολιτών κινήθηκαν σε απόσταση πάνω από 300 μέτρα από την κατοικία τους. Υποθέτω στις περιοχές σε καραντίνα.

Kαι μετά θα γίνει κίνημα εναντίον "των περιορισμών και της καταπίεσης|"..

Έχουμε αρκετούς ηλίθιους να το κάνουν και αυτό.

Προστιματάκια (χιλιαρικο minimum|). Χρεωμένα κατευθείαν στο taxis να έχει το κράτος να αγοράζει μάσκες και αναπνευστήρες.

Από αυτό θα καταλάβουν μόνο.

Τίποτα δεν θα γίνει.
Τα πράγματα αυτή τη φορά ειναι σοβαρά για αυτό και στην συντριπτική της πλειοψηφία στη κοινωνία συμπλεουν οι απόψεις σε ότι έχει σχέση με την πρόληψη απέναντι στην επιδημία.
Οι κάποιες σκόρπιες ενστάσεις ειναι τόσο αδύναμες που δεν τις παίρνουν σοβαρά ούτε και οι πιο ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα.
Δεν είδες τι έγινε και με την εκκλησία που ήταν από τα μεγαλύτερα προβλήματα;
Γκρινιαξαν φώναξαν και στο τέλος το θέμα λύθηκε.
Ακομα και αν υπάρχουν κάποιοι ανόητοι που θα κάνουν του κεφαλιού τους όπως ο μητροπολίτης των Κυθήρων, ένα τράβηγμα στο αυτί και τέλος.
Και να δεις πως δεν πρόκειται ούτε τώρα να ξεσηκωθεί κάνεις από το φανατικό ποιμνιο ( τουλάχιστον σε τέτοιο σημείο ώστε να είναι αποτρεπτική η επέμβαση της αστυνομίας)

Το War of the World's το βάλανε για παρηγοριά.
Μην ξεχνάς πως σε αυτήν την ταινία οι ιοί μας έσωσαν από την εξωγήινη απειλή.

To ότι η εκκλησιά ξεβρακώθηκε είναι δεδομένο.
Ήθελα να δω τον Αμβρόσιο να μεταλαβαίνει έναν θετικό στον ιό και μετά να τρώει και αυτός. Να σε δω πόση πίστη έχεις βρε.... πονηρέ άνθρωπε.

Τον ελεύθερο επαγγελματία πως θα τον κρίνεις. Εγώ πχ φωτογράφος πάω να φωτογραφίσω ένα τοπίο ή ένα πορτραίτο. Ένας δικηγόρος πάει να δει έναν πελάτη. Ένας μηχανικός ένα ραντεβού. Το μόνο που σκέφτομαι λογικό, μια εκτύπωση από το taxis με τον ΚΑΔ θα αρκεί.

Το γράφεις από πριν στη δήλωση (πριν βγεις από το σπίτι|) και άμα σε σταματήσουν πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι αυτό που δήλωσες . ΠΧ φωτογράφος.

Και φυσικά δεν θα είσαι συν γυναιξί και τέκνοις.

Εύκολα γίνεται έλεγχος.

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

...
Ακομα και αν υπάρχουν κάποιοι ανόητοι που θα κάνουν του κεφαλιού τους όπως ο μητροπολίτης των Κυθήρων, ένα τράβηγμα στο αυτί και τέλος.
....

Πως το ξέρεις?

Είπε τίποτε ο εισαγγελέας?

Το θέμα της μετακίνησης γιά να εργαστείς, δεν είναι τόσο απλό.
Υπάρχουν δουλειές που ο εργαζόμενος πρέπει να κάνει κάποια δρομολόγια, χωρίς απαραίτητα να οδηγεί κάποιο εταιρικό όχημα. Αυτό φυσικά κατά την διάρκεια του ωραρίου τους.
Επίσης μπορεί να χρειαστεί εκτάκτως, να πάει ο εργαζόμενος σε διάφορα σημεία στα οποία η εταιρία δραστηριοποιείται.
Ακόμα ακόμα, πολλές φορές οι κατευθύνσεις δεν απαιτούν την ενημέρωση νομικών εκπροσώπων, τμημάτων hr, λογιστηρίων κτλπ. Άρα μπορεί ένας manager/διαχειριστης/υπεύθυνος να στείλει κάπου έναν εργαζόμενο, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα/απαίτηση άμεσης ενημερώσης της εταιρίας.

Ορειβάτης έπεσε σε γκρεμό 40 μέτρων - Συναγερμός στην ΕΜΑΚ

Άσχημη κατάληξη φαίνεται ότι είχε η εκδρομή τριών ατόμων από την Αθήνα στη Στενή Ευβοίας και στις πλαγιές της Δίρφυς. Το μεσημέρι του Σαββάτου (21/3) δόθηκε σήμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για άνδρα που έπεσε από γκρεμό 40 μέτρων στην περιοχή, μέλος της ανωτέρω παρέας. Το περιστατικό σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σημειώθηκε σε δύσβατο σημείο κοντά στους Στρόπωνες. Για τη διάσωση έχουν κινητοποιηθεί Πυροσβέστες και εθελοντές από τη Χαλκίδα, αλλά και η 7η ΕΜΑΚ που σπεύδει στο σημείο με την Ορειβατική της Ομάδα.

.... ολική απαγόρευση κυκλοφορίας ΤΩΡΑ

http://www.topontiki.gr/article/374...dopoiei-menoyme-spiti-gia-na-min-ftasoyme-sti

«Ουσιαστικά στην ανατολική Γαλλία που έχει πολύ μεγάλο όγκο περιστατικών έχει ξεκινήσει η επιλογή ασθενών που θα πάρουν ένα κρεβάτι με αναπνευστήρα».Υπάρχουν άνθρωποι, λέει η κ. Παπαγεωργίου, που με βάση την ηλικία, τα συνοδά νοσήματα και τη βαρύτητα της νόσου, έχουν πολύ μικρότερη προοπτική να καταφέρουν να βγουν από τη μονάδα εντατικής, από ασθενείς που είναι μικρότεροι ή από ασθενείς με λιγότερα προβλήματα υγείας. «Έχουν συσταθεί συμβουλευτικές επιτροπές βιοηθικής από το υπουργείο Υγείας, ώστε να μας βοηθήσουν να πάρουμε απόφαση για το πως θα γίνεται η επιλογή των ασθενών. Οι οδηγίες του triage (διαλογής) είναι οι στάνταρ οδηγίες που δίνονται σε έκτακτες καταστάσεις, καταστροφές, πολεμικές συρράξεις»

Φροντίζουμε να φεύγουν από τη ζωή χωρίς αίσθημα έλλειψης οξυγόνου

Ορειβάτης έπεσε σε γκρεμό 40 μέτρων - Συναγερμός στην ΕΜΑΚ

Άσχημη κατάληξη φαίνεται ότι είχε η εκδρομή τριών ατόμων από την Αθήνα στη Στενή Ευβοίας και στις πλαγιές της Δίρφυς. Το μεσημέρι του Σαββάτου (21/3) δόθηκε σήμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για άνδρα που έπεσε από γκρεμό 40 μέτρων στην περιοχή, μέλος της ανωτέρω παρέας. Το περιστατικό σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σημειώθηκε σε δύσβατο σημείο κοντά στους Στρόπωνες. Για τη διάσωση έχουν κινητοποιηθεί Πυροσβέστες και εθελοντές από τη Χαλκίδα, αλλά και η 7η ΕΜΑΚ που σπεύδει στο σημείο με την Ορειβατική της Ομάδα.

.... ολική απαγόρευση κυκλοφορίας ΤΩΡΑ

Δηλαδή δεν φτάνει που δεν σκέφτηκαν αν διασπείρουν τον ιό στους ντόπιους, δεν φτάνει που βάζουνε -σε αυτές τις συνθήκες- σε κίνδυνο την ΕΜΑΚ Κλπ., θα απασχολήσουν και το σύστημα υγείας εν μέσω επιδημίας γιατί "έχουνε χόμπυ ρε παιδί μου".

Ελπίζω να τους σώσουνε.

Και μετά να τους στείλουνε όλο τον λογαριασμό. Και ποινική δίωξη.

Το θέμα της μετακίνησης γιά να εργαστείς, δεν είναι τόσο απλό.
Υπάρχουν δουλειές που ο εργαζόμενος πρέπει να κάνει κάποια δρομολόγια, χωρίς απαραίτητα να οδηγεί κάποιο εταιρικό όχημα. Αυτό φυσικά κατά την διάρκεια του ωραρίου τους.
Επίσης μπορεί να χρειαστεί εκτάκτως, να πάει ο εργαζόμενος σε διάφορα σημεία στα οποία η εταιρία δραστηριοποιείται.
Ακόμα ακόμα, πολλές φορές οι κατευθύνσεις δεν απαιτούν την ενημέρωση νομικών εκπροσώπων, τμημάτων hr, λογιστηρίων κτλπ. Άρα μπορεί ένας manager/διαχειριστης/υπεύθυνος να στείλει κάπου έναν εργαζόμενο, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα/απαίτηση άμεσης ενημερώσης της εταιρίας.

Χωρίς να θέλω φυσικά να θίξω κανέναν αλλά οι δουλειές αυτήν την περίοδο είναι μετρημένες στα δάκτυλά. Οι μεγάλες εταιρείες έχουν αναβάλει σχεδόν τα πάντα. Πολλές λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Συναντήσεις κτλ έχουν αναβληθεί, μετακινήσεις το ίδιο (επιβεβαιωμένο από πολλές πηγές του περιβάλλοντος μου). Υπάλληλοι γραφείου εναλλάσσονται σε βάρδιες κτλ κτλ
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες σχεδόν στο σύνολο δεν λειτουργούν (έχουν βγει καδ που δικαιούνται επιδότηση διαρκώς ενημερώνεται η λίστα). Δεν είναι απλή περίπτωση ούτε μπορείς να συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο θέλοντας και μη.. Προσωπικά έχω σταματήσει από την πρώτη εβδομάδα Ερμου Μαρτίου (μηχανικός είμαι) και έχω αναστείλει όλες τις επιπλέον επαγγελματικες δραστηριότητες επ αορίστου ας πάει και μέχρι το καλοκαίρι...

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Status
Not open for further replies.