Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

Δεν μπορω να ξεκολησω απο την ιδεα
οτι ολος αυτος ο ΖΟΦΟΣ ηταν κατασκευασμενος, προσχεδιασμενος και πληρωμενος
για να αποδεκατισει ηλικιες που σκεφτονται πολυ αλλα σκαβουν λιγο (και θελουν και συνταξη).

Ενας κατασκευασμενος Bin Laden σε μορφη πανδημιας. Το φταιξιμο θα το φαει η Κινα ...
αλλα ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μαθει την αληθεια. Οχι το ποιος ηταν ο ασθενης 0 ... αλλα πως εφτασε
ο ιος μεχρι σ'αυτον και πως κοπλαρε στο DNA του. Νυχτεριδες, κορακια, καλιακουδες και
λοιπες ανωδυνες ερμηνειες ... εμενα προσωπικα δεν με ικανοποιουν.

Αλλα, ειμαι φαντασμενο παιδακι ..... εδω και δεκαετιες .... δικο μου "το προβλημα" !

με μια αναζήτηση στην google, διαβάζεις άρθρα περσινά ή προπέρσινα όπως τα παρακάτω:
https://www.statnews.com/2019/06/11/h1n1-swine-flu-10-years-later/
https://foreignpolicy.com/2019/09/20/the-world-knows-an-apocalyptic-pandemic-is-coming/
https://edition.cnn.com/2017/04/07/health/flu-pandemic-sanjay-gupta/index.html

Εγώ πιστεύω ότι απλά δεν έδωσαν τόση σημασία παγκοσμίως όση έπρεπε. Για κάτι άλλα μια χαρά καταφέρνουν οι μυστικές υπηρεσίες και τα προβλέπουν. Για ένα παζάρι στη Ουχάν, που μέχρι και ταινία έχει γίνει ("Contagion", οι ομοιότητες με αυτό που περνάμε είναι συγκλονιστικές), πως γίνεται να μην επέβλεπαν κάπως μου φαίνεται αδιανόητο. Απλή αδιαφορία; Ανοχή - έστω μερική, λόγω φαρμακευτικών; Εδώ μπορεί να σκεφτεί απλοικά κάποιος, όπως οι κατασκευαστές όπλων "επιβιώνουν" από τους πολέμους, έτσι και οι κατασκευαστές εμβολίων και φαρμάκων "επιζούν" από τις ασθένειες. Λες να είπαν, "δεν κάνετε όλοι το εμβόλιο της γρίπης; Για να σας δούμε τώρα..." Δεν χρειάζεται να προκαλέσεις κάτι. Αρκεί να ανεχθείς να συμβεί.

Τι να πεις. Πιστεύω ότι θα μείνει αναπάντητο, με σενάρια συνομωσίας να πλανώνται για χρόνια, όπως η 11-9. Θα γίνουν και 5 ταινίες για το θέμα, θα κονομήσει το Hollywood, μια χαρά. Και 2 τρομάρες.

Ξερετε ποσο ευκολο ειναι να ελευθερωθουν ιοι που εγκλωβιστηκαν πριν 30.000 χρονια
σε παγετωνες καπου πανω στον πλανητη ?

Και ομως .... ΔΕΝ απελευθερωθηκαν.
Και διεφυγε ενας ιος απο ενα εργαστηριο ιολογιας (!!!) απο πουλημενο πειραματοζωο
που καταναλωθηκε απο χαρωπα κινεζακια και κοπλαρε στο DNA τους, με τη μια !!!!!
Give ... me ... a break !

Τεσπα, ειμαι της αποψης η πιο κυνικη εξηγηση ειναι και η πιο ρεαλιστικη.
Και η παραπανω εξηγηση ..... ειναι σχεδον παιδικη ... να μην πω Teletubbies !
H σεναριομανια μου ειναι κατι σαν προσωπικη ενδογενης ιωση (στον εγκεφαλο).
Οποτε μην μου δινετε πολυ μεγαλη σημασια. Αλλωστε, ποιος ειμαι εγω να
συνθεσει το puzzle ...

Ok καταλαβα θα το ξεφτιλισουμε και αυτο το νημα και θα το κανουμε σεναριο επιστημονικης φαντασιας ε ?

Υπαρχει νημα για τις θεωριες συνομωσιας , εχετε την καλωσυνη να τα γραφετε αυτα εκει ή πρεπει ναναι ολα αχταρμας ?

Ότι κάτι παρόμοιο το περίμεναν ότι θα συμβεί κάποια στιγμή είναι καταγεγραμένο, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ο ιός SARS ήταν ένα καμπανάκι που προφανώς οι κυβερνήσεις αγνόησαν. Το ότι δεν ήταν προετοιμασμένοι ή/και ότι δεν είχαν λάβει μέτρα ώστε να ΜΗΝ συμβεί, είναι γεγονός εκ του αποτελέσματος. Και προκαλεί κάποια εύλογα ερωτηματικά. Οκ πες έβαλα λίγη... σαλτσούλα απαντώντας στον SR71, ζητώ συγνώμη.

Όταν νιώθεις όμως ότι είσαι μέσα σε ταινία του Hollywood και κοντεύει να βγει ο στρατός έξω, ε λες "γιατί" ρε αδελφέ. Πώς γίνεται μέσω του smartphone μου να μπορούν να ξέρουν ή και να διαμορφώσουν αν θα φάω σήμερα αρακά ή γιουβέτσι, αλλά να αποτυγχάνουν να προβλέψουν - ελέγξουν μια πανδημία εγκαίρως. Πιό εύκολα βρίσκεις Iphone παρά μάσκες των 30 σεντς και οινόπνευμα για τους γιατρούς. Κάτι δεν κάναμε καλά με τους πόρους μας.

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Τι να πει και η Βομβάη...εκεί και που αναπνέεις τραβάς το οξυγόνο από τον διπλανό σου.

Νέα Υόρκη 21εκ σε 9000 τετραγωνικά χιλιόμετρα
Βομβάη 25 εκ σε 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Συγκριτικά Αθήνα 4,5εκ σε 3000 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Ψαξου λιγο με τα ακυρα νουμερα που γραφεις και ξαναέλα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Άτυχος λαός, σε τέτοιες στιγμές να έχει ηγεσία τέτοια παρτάλια...
Θελει τον επόμενο Τσωρτσιλ

ο λαός (σαν σύνολο), τον επέλεξε,
οπότε ας μην τα ρίχνουμε στην ατυχία
και την επόμενη φορά να προσέχουν τι ψηφίζουν

έχουμε παίξει και εμείς σε παρόμοιο έργο

Διαπιστώνω ένα γενικό φρενάρισμα της αύξησης των θυμάτων παντού το τελευταίο 12 Ώρο. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι κάποιο κόλλημα των πηγών και ότι όντως είναι πραγματικό.

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ακόμα ένα φαινόμενο επιπολαιότητας συμπολιτών μας

Χαρακτηριστικά είναι τα φαινόμενα επιπολαιότητας συμπολιτών που αγνόησαν επιδεικτικά τις παραινέσεις της πολιτείας αλλά και τις οδηγίες των επιστημόνων για την αποτροπή της ραγδαίας εξάπλωσης του κοροναϊού.

Ενδεικτικά, στο Κουκάκι είχαμε βάφτιση με… τσιλιαδόρο, στα Κύθηρα και την Ηλιούπολη είχαμε χαιρετισμούς, ανοιχτό ανθοπωλείο στη Νέα Σμύρνη, δυο γυναίκες παραβίασαν τα σύρματα σε αθλητικό χώρο και έπαιζαν τένις, άλλοι έπαιζαν ποδόσφαιρο 5Χ5, ηλικιωμένοι απειλούσαν τους αστυνομικούς ότι θα φέρουν το δικηγόρο τους απαντώντας στις εκκλήσεις τους να διακόψουν τη συνάθροιση ενώ γονείς σε ανοιχτό χώρο έκαναν γενέθλια του παιδιού τους και έκοβαν τούρτα...

Ας ελπίσουμε ότι με την απαγόρευση μετακινήσεων από την πολιτεία άπαντες θα συνετιστούν χωρίς τον... βούρδουλα, καθώς η συμμόρφωση για την αποτροπή διασποράς της νόσου είναι υπόθεση όλων μας.

Ξερετε ποσο ευκολο ειναι να ελευθερωθουν ιοι που εγκλωβιστηκαν πριν 30.000 χρονια
σε παγετωνες καπου πανω στον πλανητη ?

Και ομως .... ΔΕΝ απελευθερωθηκαν.
Και διεφυγε ενας ιος απο ενα εργαστηριο ιολογιας (!!!) απο πουλημενο πειραματοζωο
που καταναλωθηκε απο χαρωπα κινεζακια και κοπλαρε στο DNA τους, με τη μια !!!!!
Give ... me ... a break !

Τεσπα, ειμαι της αποψης η πιο κυνικη εξηγηση ειναι και η πιο ρεαλιστικη.
Και η παραπανω εξηγηση ..... ειναι σχεδον παιδικη ... να μην πω Teletubbies !
H σεναριομανια μου ειναι κατι σαν προσωπικη ενδογενης ιωση (στον εγκεφαλο).
Οποτε μην μου δινετε πολυ μεγαλη σημασια. Αλλωστε, ποιος ειμαι εγω να
συνθεσει το puzzle ...

Τι έγινε, είδες το Fortitude μετά απο τόσα χρόνια;

... κι εμείς σαν μ@λ@κες βγήκαμε χθες και περπατούσαμε και τρέχαμε (οκ μη λέω ψέμματα, 2-3 γύρους την έκανα τρέχοντας, θα τα αυξήσω σταδιακά) στην ταράτσα...
Δεν βγήκαμε καθόλου χθες.
Σήμερα θα βγω, τελείωσε το γαλα

Μάνο στατιστικά όταν γερνάει ο άνθρωπος έχει αρκετές πιθανότητες να το ρίξει στις θεωρίες συνωμοσίας ή και τις θρησκείες.
Δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικό αν παραμένεις λειτουργικός, απλά σου θυμίζει τον χρόνο που περνάει :flipout:

... κι εμείς σαν μ@λ@κες βγήκαμε χθες και περπατούσαμε και τρέχαμε (οκ μη λέω ψέμματα, 2-3 γύρους την έκανα τρέχοντας, θα τα αυξήσω σταδιακά) στην ταράτσα...
Δεν βγήκαμε καθόλου χθες.
Σήμερα θα βγω, τελείωσε το γαλα

θέλω πρόσβαση στην ταράτσα σου. Η δικιά μου είναι μικρή :) Εδώ που τα λέμε, είναι καλή ιδέα να ανέβω αύριο να ψήσω τπτ στη δικιά μου. Κάπου πρέπει ο γείτονας να έχει ψησταριά.

Δυστυχώς θα βρέχει όλη την εβδομάδα και δε μπορώ να πάω στη δουλειά με ποδήλατο. Ας όψεται. Από βδομάδα.

Over the last 15 days the patients have been a lot more complex, a lot younger,
and the vast majority are in their 50s !

Luckily for them and for us they tend to recover BUT the recovery times are very long.
On average they need about 20 days !

1:04 με 1:19

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Status
Not open for further replies.