Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

... κι εμείς σαν μ@λ@κες βγήκαμε χθες και περπατούσαμε και τρέχαμε (οκ μη λέω ψέμματα, 2-3 γύρους την έκανα τρέχοντας, θα τα αυξήσω σταδιακά) στην ταράτσα...

θέλω πρόσβαση στην ταράτσα σου. Η δικιά μου είναι μικρή :)

Παίδες υπάρχει και το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες το οποίο είναι κατά πολύ αποδοτικότερο (για δεδομένο χρόνο άσκησης) και σαν κατανάλωση θερμίδων αλλά και σαν ενεργοποίηση του καρδιαναπνευστικού και μυικού συστήματος.
Το επίπεδο του καθενός διαφέρει προφανώς αλλά ενδεικτικά θα μπορούσε να ξεκινήσει κάποιος με 1 όροφο ανέβασμα/1 όροφο κατέβασμα x α φορές και αφού, προοδευτικά, για κάποιες μέρες αυξάνει το α, να προχωρήσει σε 2 ορόφους ανέβασμα/2 ορόφους κατέβασμα x α φορές όπου πάλι το α θα αυξάνεται κοκ. Ένας αδρός μπούσουλας για τον ρυθμό ανεβοκατεβάσματος, είναι να μπορεί ο ασκούμενος να μιλάει σχετικά εύκολα, χωρίς να ξεμένει από αναπνοή.
Πολύ αδρά, με 10 λεπτά ανεβοκατεβάσματος, σε σχέση με το περπάτημα σε επίπεδο, έχουν καταναλωθεί 2 με 3 φορές περισσότερες θερμίδες και έχει δοθεί πολύ εντονότερο ερέθισμα στο καρδιαναπνευστικό και μυικό σύστημα ώστε να επέλθουν οι σχετικές προσαρμογές. Όσο προοδεύει ο ασκούμενος τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο χρόνος που θα μπορεί να ασκηθεί.

Ναι Μάνο δεν είμαι τυπικός 50άρης αλλά όλοι μπορούν να κάνουν κάτι. Δεν είναι ανάγκη να ανεβαίνεις 2-2 τα σκαλιά. Εξ'άλλου δεν έχουν όλοι, ακόμη και 50άρηδες, προβληματικά γόνατα.

Εαν εχεις ταρατσα σαν του Τασου (....) ΟΝΤΩΣ κανεις κατι.
Αλλα και σε μικροτερες ταρατσες μπορεις να κανεις κατι.

Ομως αν μια ταρατσουλα ειναι μεσα στα μπαζα ... δεν κανεις κατι.
Δυστυχως !

Μπορεις να κανεις διατατικες (βεβαια) σπιτι αλλα ... δεν χανεις κιλα.
Ουτε σοβαρη μυικη ενδυναμωση. Εγω αυτο κανω (καθε πρωι).

Παντως, συμφωνω οτι δεν ειναι ολοι ραμολιμεντα (σαν και μενα).
Εαν μπορουν να ανεβοκατεβαινουν οροφους ... so be it !

Ναι Μάνο δεν είμαι τυπικός 50άρης αλλά όλοι μπορούν να κάνουν κάτι. Δεν είναι ανάγκη να ανεβαίνεις 2-2 τα σκαλιά. Εξ'άλλου δεν έχουν όλοι, ακόμη και 50άρηδες, προβληματικά γόνατα.

Εγω θα λεγα δεν εισαι τυπικος 30αρης,σωματικα.

Όταν διάφοροι κονδυλοφόροι (στο διαδίκτυο εν προκειμένω) εκχυδαϊζουν την έτσι κι' αλλοιώς ζοφερή πραγματικότητα....
...άκους εκεί "εξοδόχαρτο".

Απάντηση: Re: Ιοί

Μηπως ακουσε κανεις γιατι στην γερμανια πεθαινει 1 στα 256 κρουσματα
και στην Ιταλια 1 στα 10?
Μόνο εικασίες . Οτι στην Γερμανία κάνουν πιο εντατικά τα τεστ και βρισκουν τους μολυσμένους με ταχύτερους ρυθμούς από τον κύκλο που κάνει ο ιός μέχρι να καταλήξει κάποιος . Δηλαδή κάποια στιγμή οι νεκροί θα ανέβουν και θα πιάσουν εκείνο το ποσοστό θνητότητας που έχει γενικά ο ιός .

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Μόνο εικασίες . Οτι στην Γερμανία κάνουν πιο εντατικά τα τεστ και βρισκουν τους μολυσμένους με ταχύτερους ρυθμούς από τον κύκλο που κάνει ο ιός μέχρι να καταλήξει κάποιος . Δηλαδή κάποια στιγμή οι νεκροί θα ανέβουν και θα πιάσουν εκείνο το ποσοστό θνητότητας που έχει γενικά ο ιός .

..Το να "ανακαλύψεις" κάποιον άρρωστο γρηγορότερα από άλλους, εφ' όσον δεν μπορείς να του προσφέρεις οριστική ίαση δε λέει τίποτα. Μάλλον γιά κάποιο συμπτωματικό λόγο η αρρώστια διαδόθηκε αργότερα στη χώρα.

Δεν εχουμε γονατα για πολλα-πολλα .... σιγουρα οχι για σκαλες ! :rolleyes:
EΣΥ :smash: .... δεν εισαι τυπικος 50αρης !

Μπορει παντα καποιος να βγει για ενα περιπατο μονος του με ολα τα ενδεδειγμενα μετρα ασφαλειας μια χαρα. Δεν ειναι αναγκη να παθει και μηνισκους τωρα , ειδικα αν εχει μια ευπαθεια.

κωδικος 6 στο sms

Συμφωνω Ναθ !

Οταν παω στο supermarket ... συνηθως παω μεσω Βολου.
Να δουλεψει λιγο το μυικο συστημα. Λιγο ...

Αλλα οπως ειπε ο Διονυσης ... υπαρχει αλλο νημα για αυτα.

Selfless priest dies of coronavirus after giving up his respirator for younger patient

nyxoldkrwl5tu45e79bb3023ea7.jpg

According to an Italian news site, Catholic.org, Mr Barardelli who hails from Casnigo, in the Bergamo province in northern Italy, had tested positive for coronavirus just recently. He was admitted with acute difficulty in breathing after which parishioners bought him a respirator to aid his breathing.

After seeing the frustrations of a critically ill and younger patient who was lacking a ventilator, the cleric reportedly told the medics to transfer his breathing support machine to the patient.

Giuseppe Berardelli then succumbed after his condition worsened. The act of benevolence by the Catholic cleric has touched several people who shared his story as media platforms also ran his story. For example, James Martin, an editor with America Magazine and consultor to the Dicastery for Communication in the Vatican shared the cleric’s last moments that led to his death.

“Fr. Giuseppe Berardelli, a 72-year-old priest who gave a respirator (that his parishioners had purchased for him), to a younger patient (whom he did not know), has died from coronavirus,” he posted and attached Barardelli’s picture.

https://www.standardmedia.co.ke/mob...-giving-up-his-respirator-for-younger-patient

θέλω πρόσβαση στην ταράτσα σου. Η δικιά μου είναι μικρή :) Εδώ που τα λέμε, είναι καλή ιδέα να ανέβω αύριο να ψήσω τπτ στη δικιά μου. Κάπου πρέπει ο γείτονας να έχει ψησταριά.

Δυστυχώς θα βρέχει όλη την εβδομάδα και δε μπορώ να πάω στη δουλειά με ποδήλατο. Ας όψεται. Από βδομάδα.

Ναι ευτυχώς έχουμε μεγάλη ταράτσα. Πάλι όμως έπρεπε να τη φέρω 35+ γύρους για τα καθημερινά 10.000 βήματα. Κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα... Ο μεγάλος βαρέθηκε σε κάποια στιγμή και άρχισε να την τρέχει... Τον ακολουθήσαμε για 2-3 γύρους με τη μάνα του... Θα αρχίσουμε συστηματικότερα μου φαίνεται. Ήδη έπιασα πουσαπς, λίγο κοιλιακούς και καθίσματα.... Λιγα πράγματα βέβαια, να πάρω μπρος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

..Το να "ανακαλύψεις" κάποιον άρρωστο γρηγορότερα από άλλους, εφ' όσον δεν μπορείς να του προσφέρεις οριστική ίαση δε λέει τίποτα. Μάλλον γιά κάποιο συμπτωματικό λόγο η αρρώστια διαδόθηκε αργότερα στη χώρα.
Για 14 μέρες μπορεί να είσαι μολυσμένος χωρίς συμπτώματα . Αυτοί δεν χρειάζονται θεραπεία άμεσα . Οπότε μπορούμε να πούμε ότι η Γερμανία είναι 2 εβδομάδες μπροστά στα τεστ ή δύο εβδομάδες πίσω στους νεκρούς ...

H Ισπανια "φόρτωσε" πάλι δυστυχως. Αλλα 378 νεα θυματα σύνολο 2696 σε δυο μερες θα περασει και αυτη την Κινα και αλλα 4500 νεα κρουσματα και σχεδον 2500 σε κρίσιμη κατασταση ( 3200 αντιστοιχα στην Ιταλία). Θεωρω ότι αν φρενάρουμε τελικά στα 30.000 θυματα στο τέλος από τα +17000 που είναι σημερα θα είναι το πολυ θετικο σενάριο.

Ψαξου λιγο με τα ακυρα νουμερα που γραφεις και ξαναέλα.

Ξανάερχομαι λοιπόν μιας και τα νούμερα δεν μου φαίνονται άκυρα.

@send Στην Wikipedia, έχω βρει πολλές φορές λάθη στην μεταφορά στοιχείων και πάω πάντα στην αυθεντική πηγή.

Οπότε...

Η μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας με επίσημο πληθυσμό 3,76 εκ. από την απογραφή του '11 σύμφωνα με το eurometrex.org, έχει αύξηση περίπου 500χιλ. την δεκαετία που πέρασε και 200χιλ. αλλοδαπούς που δεν υπάρχουν πουθενά μετρημένοι μαζί με τα παιδιά αυτών, άρα μιλάμε για 4,5 εκ. όπως έγραψα.

Η Βομβάη το '15 είχε 21 εκατομμύρια σύμφωνα με το National Informatics Centre της Ινδίας. Έχει ρυθμό αύξησης 500χιλ. το χρόνο, οπότε 5 χρόνια μετά, μιλάμε γιά 23,5 επίσημη και περίπου άλλο 1,5 ανεπίσημο και παιδιά αυτών, πάμε στα 25εκ. όπως έγραψα.

Η Νέα Υόρκη είχε 20εκ. το '17 σύμφωνα με το U.S. Census Bureau, και ρυθμό αύξησης 300χιλ. το χρόνο, άρα πάμε στα 21εκ. όπως έγραψα.

Το λάθος μου ήταν πως στην έκταση της Βομβάης, έγραψα 600 αντί 4600. Αν εννοείς αυτό, το δέχομαι.
Από την απάντηση σου, φαίνεται όμως πως γενικά δεν συμφωνείς με όλα τα νούμερα, οπότε στα έκανα λιανά.
Σημείωση: Αναφέρομαι στις μητροπολιτικές περιοχές, το όρια του Δήμου δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, δίνουν ασαφή εικόνα. Δεν έχει νόημα να αφήσεις εκτός το Περιστέρι για παράδειμα, αναφερόμενος στον πληθυσμό της Αθήνας.

Status
Not open for further replies.