Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Καινοτόμο γερμανικό μοντέλο προβλέπει τα κρούσματα στην Ελλάδα για τις επόμενες 6 μέρες

''...με βάση τις προβλέψεις του μοντέλου στη χώρα μας προβλέπεται ήπια αύξηση κρουσμάτων, φτάνοντας τα 787 αύριο Τετάρτη 25/3, τα 848 κρούσματα την Πέμπτη 26/3, τα 913 την Παρασκευή 27/3, τα 947 το Σάββατο 28/3 και την Κυριακή 29/3 τα 705.''

Κάποιο λάθος πρέπει να έχει γίνει με το 705 στις 29/3.

Πάντως σήμερα ήταν σαν καθημερινή. Λιγότετα αυτοκίνητα μεν, αλλά διάφοροι βόλταραν, ουρές σε sm, τράπεζες...κανονική κίνηση σε κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, mini markets κτλπ.
Επίσης έλεγχοι ανύπαρκτοι, η αστυνομία άφαντη.
Να μου πεις τι να πρωτοπρολάβει αλλά το γράφω σαν αίσθηση που μου αφήνει.

Re: Απάντηση: Ιοί

Ανάμεσα στην πανδημία έχουμε και εκβιασμούς κρατών... μία ιστορική "συνέπεια" την έχουν..
https://www.businessdaily.gr/diethn...italia-den-stelnei-maskes-poy-ehoyn-plirothei
https://www.tovima.gr/2020/03/23/world/germania-mplokarei-paralavi-maskon-kai-iatrikou-eksoplismou/

Αν ισχύει, οι Γερμανοί είναι και χειρότεροι. Δεσμεύουν κινέζικες, ο Ερντογάν τούρκικες. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω ε; Φαντάσου τι έχει να γίνει μόλις βγει το εμβόλιο.

Πάντως τι στο καλό έχουν μέσα αυτές οι μάσκες, βασιλικό πολτό; Ύφασμα μπρος-πίσω και ένα φίλτρο μικροβίων, όπως μέσα σε κάποιες μονάδες κλιματισμού πιστεύω έχουν οι απλές. Δεν μπορεί η κάθε χώρα να χρηματοδοτήσει μερικές υπάρχουσες βιοτεχνίες έστω να τις παράξουν;

Φυσικά και μηχανήματα θα υπάρχουν στάνταρ έτοιμα στην αγορά, ή έστω κάποια που μπορούν να μετατραπούν. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν, 3 καλούς τεχνολόγους από τη βιομηχανία τροφίμων ή ρούχων να πάρεις στο έβγαλαν το μηχάνημα σε dt.
Τί έχει έλλειψη, το φίλτρο μέσα; Τα ελασματάκια στη μύτη; Ρ γμτ μου φαίνεται αδιανόητο να μην έχουν μάσκες και γάντια οι γιατροί. Και στο χέρι με ραπτομηχανή αν χρειαστεί στην τελική, πέρασμα μετά από ράουλο με UV πάνω κάτω, και κατ ευθείαν σε σακουλάκι ή θερμοσυρρικνωτική. Από ολότελα καλή και η παναγιώταινα που λέμε, εδώ φτιάχνουμε μόνοι μας με πατέντες.

Το ίδιο είδα και εγώ πάνω κάτω στην περιοχή μου.. Βέβαια η κίνηση πεζών ήταν αισθητά μειωμένη.
Θεωρώ ότι έλεγχοι γίνονται σε ώρες αιχμής σε μεγάλες αρτηρίες ίσως
Κάπως πάντως πρέπει να διαφοροποιηθούν τα μέτρα γιατί σε λίγο θα υπάρχει και ανοχή και διάφοροι θα κυκλοφορούν για πολύ ώρα με χαρτί sm..
Σαν πρόταση θα μπορούσε να μπει πλαφόν εξόδων την μέρα και σε περιορισμένη ώρα. Όχι κάτι ξέχασα και μετά από λίγο ξανά έξω η βγάζω ένα χαρτί το πρωί και γυρνάω το μεσημέρι. 1-2 έξοδοι σε διάστημα 2 ωρών Max.. και εννοείται πλησίον κατοικίας
Κρεοπωλεία, μανάβικα, λαϊκές ίσως είναι καλύτερα να κλείσουν και να προμηθεύονται όλοι τα παραπάνω από sm μόνο
Σε κάθε γειτονιά θεωρώ ότι έπρεπε να γίνονται συχνότερα έλεγχοι. Πολλές φορές βλέπεις ομάδα ΔΙΑΣ να περιφέρονται η να αράζουν δεν είναι δύσκολο να κανείς 10 ελέγχους παραπάνω.. Ακόμη και στα sm θα μπορούσαν να ζητήσουν αποδεικτικό για να μπεις η όπου αλλου γίνεται συναλλαγή

Και κάτι τελευταίο για τις μάσκες και γάντια. Αδιανόητο να μην υπάρχει εγχώρια παραγωγή έστω και τώρα. Κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύεται η είσοδος σε κλειστό χώρο χωρίς αυτά. Αυτά που λένε ότι δεν προστατεύουν τα λένε επειδή υπάρχουν ελλείψεις να μην στερέψει η αγορά για τους υγειονομικούς. Εννοείται ότι προστατεύουν. Αν όλοι σε κλειστούς χώρους, μμμ φόραγαν υποχρεωτικά η διασπορά θα μειώνονταν δραματικά. Κρίμα να βλέπεις υπαλλήλους sm χωρίς μάσκα!!

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Η ομάδα Δίας όμως δεν σταμάτησε φαντάζομαι να έχει και τα καθήκοντα που είχε και πριν, έστω και μειωμένα. Πχ προχτές άνοιξαν το σπίτι μιας κυρίας από κάτω μου. Μου χτύπησε το κουδούνι να μπούμε μαζί, μάσκα γάντια και το μονόποδο στο χέρι και κατεβήκαμε. Αφού λέω αμα έλθει η αστυομία δεν θα μπορεί να ξεχωρίσει τον κλέφτη από τον νοικοκύρη!

Δεν ξέρω πού κινείστε εσείς αλλά εδώ στο κέντρο υπάρχει ερημιά

Αδειες Τράπεζες,άδειο το Ταχυδρομείο,άδειος ο Σκλαβενίτης !

Πραγματική πόλη φάντασμα,ακόμα και τις διαβάσεις περνούσα χωρίς να περιμένω το πράσινο.

Κανόνισε εσύ να σε πατήσει το μοναδικό αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στην Αθήνα!

Σε άλλα νέα, έχουν βγει τα μεγάλα μέσα ενάντια στον κορονοϊό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δυστυχώς είναι πολύ ύπουλος ο ιός και κακά τα ψέματα δεν γνωρίζουμε τα πάντα πως μπορεί να συμπεριφερθεί σε κάθε οργανισμό
Οκ στα συμπτώματα μένεις σπίτι σωστά. Ελα όμως πως δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί..Μπορεί να ανεβάσεις πυρετό, να σε πιάσει μια μικρή δύσπνοια και να λες οκ θα περάσει.. και μετά να εξελιχθεί ραγδαία και να μην προλάβεις

Δυστυχώς είναι πολύ ύπουλος ο ιός και κακά τα ψέματα δεν γνωρίζουμε τα πάντα πως μπορεί να συμπεριφερθεί σε κάθε οργανισμό
Οκ στα συμπτώματα μένεις σπίτι σωστά. Ελα όμως πως δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί..Μπορεί να ανεβάσεις πυρετό, να σε πιάσει μια μικρή δύσπνοια και να λες οκ θα περάσει.. και μετά να εξελιχθεί ραγδαία και να μην προλάβεις

Μπορείς και να αυτοκτονήσεις και να γλυτώσεις όλα τα άλλα..

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Μα να πάω από ρόδα κύριε αυτέ μου...

Ε μα...
Όχι τίποτα άλλο, αλλά έτσι που πάνε τα ασθενοφόρα πιο πολλές πιθανότητες έχει να σε περάσει από πάνω παρά να σε μαζέψει!
Καλός ο Peter Sellers αλλά μη σου τύχει στην κανονική ζωή!

Κανόνισε εσύ να σε πατήσει το μοναδικό αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στην Αθήνα!

Σε άλλα νέα, έχουν βγει τα μεγάλα μέσα ενάντια στον κορονοϊό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και τα μερσεντέ από πίσω στο κομβόι με το αγροτικό..... Αν όμως, λέω ΑΝ, τελικώς στη χώρα μας την βγάλουμε "καθαρή" με λίγα κρούσματα, άντε μετά εσύ να αποδείξεις ότι ο αγιασμός δεν είναι και δωρεάν antivirus...

edit: τον οδηγό του ψεκαστικού πάντως προβλεπέ τον βλέπω με γαντάκια... Θεέ μου συγχώρα με!

Δύο ερωτήσεις που σκεφτόμουν νωρίτερα...

1) Υπάρχει κάπου αναρτημένη η σύσταση της επιστημονικής ομάδας του ΕΟΔΥ;
2) Αν κολλήσεις και παράλληλα είσαι άρρωστος από κάτι άλλο...κρύωμα, γρίπη κτλπ. τι γίνεται; Δηλαδή με το που επωαστεί ο ιός, διακόπτονται τα άλλα συμπτώματα και ξεκινούν του κορονοϊού; Παράλληλα; Τίποτα;

Δύο ερωτήσεις που σκεφτόμουν νωρίτερα...

1) Υπάρχει κάπου αναρτημένη η σύσταση της επιστημονικής ομάδας του ΕΟΔΥ;
2) Αν κολλήσεις και παράλληλα είσαι άρρωστος από κάτι άλλο...κρύωμα, γρίπη κτλπ. τι γίνεται; Δηλαδή με το που επωαστεί ο ιός, διακόπτονται τα άλλα συμπτώματα και ξεκινούν του κορονοϊού; Παράλληλα; Τίποτα;

κατσε σπίτι και μην... ζορίζεις το εθνικό σύστημα υγείας...θα μας ζητήσουν κι αλλες προσλήψεις...

Αρχιζω και εχω τυψεις που αγορασα μασκα ενεργου ανθρακα (διαρκειας 15 ημερων)
και νοσοκομοι απλες μασκες μιας χρησης (τριωρου) που τις ξαναφορανε ... μεχρι να βουλωσουν.

Και που να πλησιασω νοσοκομειο (να την χαρισω) !

Γμτ μου, ενα πραγμα πας να κανεις καλο ... και το αφαιρεις απο καποιον αλλον.
Ποσα πραγματα ΑΡΓΗΣΑ εγκληματικως να καταλαβω. Θα μπορουσα να μην αγορασω μασκα.
15 λεπτα την ημερα την χρησιμοποιω. Απλη λογικη (μονο που ΔΕΝ την εχω την στιγμη που χρειαζεται).
Ο γιατρος στο νοσοκομειο την εχει αναγκη για 30 μερες συνεχομενες. Εγω (σχεδον) καθολου.

Re: Απάντηση: Ιοί

Αρχιζω και εχω τυψεις που αγορασα μασκα ενεργου ανθρακα (διαρκειας 15 ημερων)
και νοσοκομοι απλες μασκες μιας χρησης (τριωρου) που τις ξαναφορανε ... μεχρι να βουλωσουν.

Και που να πλησιασω νοσοκομειο (να την χαρισω) !

Γμτ μου, ενα πραγμα πας να κανεις καλο ... και το αφαιρεις απο καποιον αλλον.
Ποσα πραγματα ΑΡΓΗΣΑ εγκληματικως να καταλαβω. Θα μπορουσα να μην αγορασω μασκα.
15 λεπτα την ημερα την χρησιμοποιω. Απλη λογικη (μονο που ΔΕΝ την εχω την στιγμη που χρειαζεται).
Ο γιατρος στο νοσοκομειο την εχει αναγκη για 30 μερες συνεχομενες. Εγω (σχεδον) καθολου.

Υπάρχει μάσκα για 15 μέρες? Και τί, 15 μέρες χρήσης ή από την ώρα που την ανοίγεις?

Status
Not open for further replies.