Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Υπάρχει μάσκα για 15 μέρες? Και τί, 15 μέρες χρήσης ή από την ώρα που την ανοίγεις?

Δεν ρωτησα την φαρμακοποιο.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ειναι για καποιο συγκεκριμενo χρονικο διαστημα (καθημερινα).
Εγω .... στα 15 λεπτα ημερησιως .... λες να το υπερβαινω ? :laugh:
ΟΧΙ βεβαια :icon15: ....

O γιατρος η νοσοκομος που ειναι μεσα στην ζουγκλα των ιων
μηπως θα αξιοποιουσε (τερματιζε) καλυτερα την χρησιμοτητα
μιας τετοιας μασκας ?

Ρητορικο το ερωτημα !

μιας τετοιας μασκας ?

Ρητορικο το ερωτημα !

Όχι απαραίτητα. Θα την αξιοποιούσε καλύτερα κάποιος που πάει στο supermarket και δε γνωρίζει ότι είναι θετικός.

Και αυτος ο κάποιος μπορεί να είμαστε εγώ κι εσυ. Όποτε δε βγαίνει άκρη. Η μόνη λύση είναι να μην αγοράσει ο καθένας μας 50. Με 1-2 δε θα πέσει το σύστημα.

Πριν τον ιο μου έσπασαν τον αυτοκίνητο και πήραν μια χρεωστική (με μαγικό τρόπο μου την γύρισε πίσω η αστυνομία το ίδιο βράδυ)
Αν αυτό ήταν στις μέρες μας θα έπαιρναν μια ξεχασμένη μάσκα με φίλτρο άνθρακα που έχω εδώ και κάτι χρόνια που ξέμεινε. (ακόμη εκεί την έχω)

Re: Απάντηση: Ιοί

μιας τετοιας μασκας ?

Ρητορικο το ερωτημα !

Μάσκες με φίλτρο ffp3 χρησιμοποιούμε στα διυλιστήρια και έχουν διαρκεία πολύ χοντρικά στο peak συγκέντρωσης σωματιδίων κανα 8ωρο. Σε πολύ καθημερινή χρήση μια ffp1 αρκεί για καθημερινά. Δεν μιλαω για συγκεντρώσεις υδρόθειου η μονοξειδίου που εκεί πας με αυτόνομες αναπνευστικές συσκευές
Εν κατακλείδι μια χαρά σε βγάζει για βιολογικούς παράγοντες μέχρι όσο πάει.. Αυτά που λέω είναι για τεράστιες συγκεντρώσεις «σκόνης» που μπουκώνει το φίλτρο
Στην περίπτωση μας το κρίσιμο είναι η εξωτερική επιφάνεια που κατακαθονται ιοί. Όποτε προσοχή στην αφαίρεση και καθάρισμα.
Και εγώ έχω τέτοιες μάσκες κάπου 3-4 που τις αφήνω μετά μπαλκόνι να αεριστούν και όσο μπορώ με ένα πανάκι εξωτερικά

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Επιτυχια του ΕΟΔΥ!!! καθίστε σπίτι σας και πεθάνετε κατ' οίκον...

https://www.dikaiologitika.gr/eidhs...tis-kastorias-pethane-avoithiti-sto-spiti-tis

θα βγει άραγε ο Τσιορδας να μας εξηγήσει την πορεια του περιστατικού της μακαρίτισας που είχε ασθμα καλεσε τον ΕΟΔΥ λόγω πυρετου που ανεβασε και της συνεστησαν να παραμεινει στο σπίτι?!! και τελικά πεθανε αβοήθητη, και στην νεκροψία διαπιστώθηκε ότι είχε τον ιό?

Δλδ ποιες ειναι οι προυποθέσεις για να σου επιτρέψουν να πας νοσοκομείο θα μας τις πει κάποιος?

ή ερωτήσεις μας θα περιοριστούν με ποιον κωδικό θα βγούμε από το σπίτι?...

και μετα ο αλλος σου λεει είμαστε στον μεσο όρο των χωρών στα τεστ διάγνωσης!! εδώ έχει ο κόσμος διαπιστωμένο ασθμα , δλδ το πιο καραμπινάτο νόσημα που συνδέεται με τον ιό που χτυπά τους πνεύμονες λες πως έχεις πυρετο και σου λένε εντάξει υπομονή και απομόνωση!!! Ολα καλά?

Re: Απάντηση: Ιοί

Δεν ξέρω πού κινείστε εσείς αλλά εδώ στο κέντρο υπάρχει ερημιά

Αδειες Τράπεζες,άδειο το Ταχυδρομείο,άδειος ο Σκλαβενίτης !

Πραγματική πόλη φάντασμα,ακόμα και τις διαβάσεις περνούσα χωρίς να περιμένω το πράσινο.

Σιγα σιγα....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

χωρις τα ζομπι.

Aυτό με την γυναίκα στην Καστοριά είναι εξοργιστικό. Δεν υπάρχει δικαιολογία, η γυναίκα είχε βαριά συμπτωματολογία και την άφησαν να πεθάνει. Με χαλαρά ακόμα τα νοσοκομεία. Μήπως δεν έβαλε το κατάλληλο βύσμα; Ποιός θα δώσει εξηγήσεις;;

Ας κοιταξουμε την ατομική ευθυνη , να δούμε με ποιον κωδικό θα βγουμε εξω και τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε ....

Αν ισχύει και ήταν με άσθμα αυτομάτως είναι ευπαθή ομάδα και αυτός που έδωσε συμβουλή κάτσε σπίτι θεωρείται εγκληματίας αν το ήξερε..
Άλλωστε με δύσπνοια πας κατευθείαν νοσοκομείο έτσι και αλλιώς νομίζω

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Το νήμα ξανανοίγει. Να υπενθυμίσω εδώ ότι το νήμα αυτό έχει σκοπό να ανταλάσσουμε νέα και εμπειρίες για το κακό που μας βρήκε, όχι για να πολιτικολογούμε ασύστολα και να ειρωνευόμαστε όσους έχουν άλλη άποψη, ή τους ανθρώπους που χειρίζονται αυτή τη θεομηνία. Κάποια μέλη που το ξέχασαν αυτό θα κάνουν μερικές μέρες να συμμετάσχουν στην παρέα μας. Σε περίπτωση υποτροπής αυτό το διάστημα θα επαυξηθεί...

Aυτό με την γυναίκα στην Καστοριά είναι εξοργιστικό. Δεν υπάρχει δικαιολογία, η γυναίκα είχε βαριά συμπτωματολογία και την άφησαν να πεθάνει. Με χαλαρά ακόμα τα νοσοκομεία. Μήπως δεν έβαλε το κατάλληλο βύσμα; Ποιός θα δώσει εξηγήσεις;;

Δυστυχώς νομίζω αυτές είναι οι οδηγίες παντού (διεθνώς): "αν νιώθεις ότι την παλεύεις, κάτσε σπίτι σου, μέχρι να νιώσεις ότι έχεις ανάγκη από νοσοκομείο". Οι λόγοι γι'αυτό είναι διάφοροι, κυρίως (i) το ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει θεραπεία και στα νοσοκομεία παλεύουν απλά τα συμπτώματα, και (ii) φυλάνε τις ΜΕΘ και αναπνευστήρες για τις πολύ κρίσιμες περιπτώσεις.

Δυστυχώς διάβασα αντίστοιχη είδηση εδώ χθες, μάλιστα σε παρόμοια ηλικία (κάτω των 40). Φοβάμαι ότι αν κάποιος είναι ο ίδιος ασθματικός ίσως να μη δίνει τη δέουσα σημασία σε τέτοια συμπτώματα δύσπνοιας, σε σχέση με κάποιον που δεν το έχει νιώσει ποτέ του, οπότε πανικοβάλλεται και πάει νοσοκομείο.

Δε νομίζω πως έχει να κάνει με βύσμα πάντως, δε λειτουργεί έτσι το σύστημα υγείας μας, ειδικά σε έκτακτα περιστατικά. Άλλα είναι τα προβλήματα.

Τα συνεργεία και γενικότερα ότι αφορά υπηρεσίες service παραμένουν ανοικτά.
Στο έντυπο όμως δεν αναφέρονται ως αιτία μετακίνησης.
Τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση;
Είναι παράλογο να υποχρεούνται να λειτουργούν αυτές οι επιχειρήσεις αλλά αλλά μην δικαιολογείται η μετακίνηση τους σε αυτές

Χειρόγραφη βεβαίωση μέχρι να συμπληρωθεί με κάποιο τρόπο το κενό.

Status
Not open for further replies.