Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Δεν ηταν προσωπικη σε εσενα η απαντηση.

Δεκτόν, αλλά και πάλι, διάβασε τι έγραψα σε παρακαλώ. Μην τα ανάγουμε όλα σε υποχθόνιες προθέσεις και 2ες σκέψεις, έτσι αβίαστα.

Όσον για τα ιατρικά - επιστημονικά, άστα βράστα... υπάρχουν αρκετές προσεγγίσεις προφανώς. Η διαφορά είναι πως όταν ενημερώνεις επίσημα, πρέπει να είσαι κάπως συγκεκριμένος. Δεν μπορείς να πεις "μείνετε σπίτι επ αόριστον" έτσι εύκολα. Καταλήγεις σε μια εκτίμιση, και τη λες.

Το ξαναδιάβασα Χρήστο και το είδα κι αυτό που λες.

Σε κάθε περίπτωση η επιστήμη (κι εμείς μετά) ακόμη μαθαίνει για τον ιό.

Δεν ξέρω βρε παιδιά, βγαίνουν διαφορά άρθρα παντού κάποια λένε επαναλαμβανόμενα πράγματα κάποια προσθέτουν κάτι νέο.. είναι αληθές δεν είναι κανείς δεν ξέρει τι να πω..
Χτες έβλεπα αρκετή ώρα στο σκαι τις ειδήσεις πραγματικά με έπιασε ένα πράγμα.. Άι σιχτιρ λέω το έκλεισα.. Λες και θα με προστατέψει από τίποτα αυτός ο καταιγισμός..
Πάντως έχει δρόμο αυτή η ιστορία. Αυτό που μας αφορά όλους σχεδόν είναι ποσο μακρυά θα φτάσει που κακά τα ψέματα κανείς δεν ξέρει
Τι θα γίνει αν κρατήσει 2-3 μήνες; Τι θα κάνει πολύς κόσμος; Τι θα τρώει; Τι να σου κάνει το κράτος μετά;...

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Το ξαναδιάβασα Χρήστο και το είδα κι αυτό που λες.

Σε κάθε περίπτωση η επιστήμη (κι εμείς μετά) ακόμη μαθαίνει για τον ιό.

Το ανησυχητικό για εμένα ήταν αυτό που αντιμετώπισαν με τον SARS.

here is one thing about vaccines, though: Some of the experiments previously done on SARS suggested that when animals developed antibodies and then were given the virus, they had greater lung injury due to the presence of the antibodies. The scientific community would have to resolve that issue quickly and its resolution would either halt the current approaches or unleash them to move full speed ahead.

Δύσκολα πράγματα...

Απάντηση: Re: Ιοί

Όταν απαλλοτριώνουν γή για δημόσια χρήση δεν ψάχνουν πόσο κόστισε στον καθένα ιδιοκτήτη.
Το δημόσιο αγαθό είναι σημαντικότερο από το ιδιωτικό (που δεν θα υπήρχε καν χωρίς το δημόσιο).
Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο σε έκτακτες καταστάσεις.
Δηλαδή αν εγώ βρώ αύριο το φάρμακο και καθορίσω την τιμή του με βάση το επιθυμητό (από μένα) κέρδος θα με αφήσετε;
Σου εχουν απαλλοτριωσει γη; Επειδη εμενα ναι σου λεω οτι δινουν διαοφορετικες τιμες ανα στρεμα στην ιδια απαλοτριωση. Αλλα χρηματα πηρε οποιος ειχε κτημα με ελιες , αλλο ποσο οποιος ειχε ξεροχωραφο και αυτο ερχεται μετα απο δικαστικη αποφαση.
Μην αρχισουμε συζητηση για το τι αγαθα παραγει το δημοσιο και τι το ιδιωτικο και ποσο εξαρτηση εχει το ενα απο το αλλο...

Αν βρουν δηλαδη σημερα το φαρμακο νομιζεις θα στο χαρισουν; Θα το πουλησουν αφου το πατενταρουν στην επιθυμητη τιμη και αν μας αρεσει...

Το ανησυχητικό για εμένα ήταν αυτό που αντιμετώπισαν με τον SARS.

here is one thing about vaccines, though: Some of the experiments previously done on SARS suggested that when animals developed antibodies and then were given the virus, they had greater lung injury due to the presence of the antibodies. The scientific community would have to resolve that issue quickly and its resolution would either halt the current approaches or unleash them to move full speed ahead.

Δύσκολα πράγματα...

Αυτό είναι όντως ανησυχητικό!

Skakinen επειδή βλέπω πως πας να μου κάνεις μετάφραση.
Καταλαβαίνω τέλεια τι λέει επακριβώς.
Native language μου είναι τα Αγγλικά, και σε ακαδημαϊκό επίπεδο ;)

Good for you!
Που λέει ότι πρέπει να υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας για μήνες, όπως είπες; Ίσως διέλαθε της προσοχής μου.

Επίσης αναφέρει πολύ καλά την περίοδο που θα πρέπει να κυκλοφορεί λίγος κόσμος και με αυστηρά μέτρα ( δεν λέω πόσους μήνες είναι αυτό, να μπεί ο κόσμος να διαβάσει )

Αυτό είναι όντως ανησυχητικό!

Στην αρχή έγραψα για εμβόλιο αλλά μετά πρόσεξα ότι επρόκειτο για πείραμα όπου μολύνανε ζώα....

Αυτό με φρίκαρε Διονύση.

Πρώτη φορά διαβάζω για αυτό.

Δεν ξέρω βρε παιδιά, βγαίνουν διαφορά άρθρα παντού κάποια λένε επαναλαμβανόμενα πράγματα κάποια προσθέτουν κάτι νέο.. είναι αληθές δεν είναι κανείς δεν ξέρει τι να πω..
Χτες έβλεπα αρκετή ώρα στο σκαι τις ειδήσεις πραγματικά με έπιασε ένα πράγμα.. Άι σιχτιρ λέω το έκλεισα.. Λες και θα με προστατέψει από τίποτα αυτός ο καταιγισμός..
Πάντως έχει δρόμο αυτή η ιστορία. Αυτό που μας αφορά όλους σχεδόν είναι ποσο μακρυά θα φτάσει που κακά τα ψέματα κανείς δεν ξέρει
Τι θα γίνει αν κρατήσει 2-3 μήνες; Τι θα κάνει πολύς κόσμος; Τι θα τρώει; Τι να σου κάνει το κράτος μετά;...

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Μια φιλική συμβουλή,άλλαξε κανάλι για ενημέρωση.

Εμείς βλέπουμε ΕΡΤ1 ,τουλάχιστον είναι ψύχραιμη και έγκυρη ενημέρωση σχεδόν όλη την ημέρα,άντε καμμία φορά και Αντέννα.

Οι ειδήσεις στα ιδιωτικά είναι πλέον ρεάλιτι και όχι ενημέρωση.

Ε για κάποιον λόγο θα έχει βαρέσει 100άρα ε:firstprize: Μπράβο ρε μπάρμπα... Εγώ περιμένω πάντως κανα ικαριώτη γέροντα να σπάει το ρεκόρ για πλάκα. Που μακάρι να μην χρειαστεί καν, εκτός κι αν αρχίσουν τα πανηγύρια στο Καραβόσταμο με 2000 άτομα.

Good for you!
Που λέει ότι πρέπει να υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας για μήνες, όπως είπες; Ίσως διέλαθε της προσοχής μου.

Θα στο κάνω ταληράκια:

Εγω έχω corona virus.
Σύμφωνα με το κράτος καραντίνα 14 μέρες και μετά πάλι ζω.
Άρα, βγαίνω έξω και κάνω τα ψώνια, βόλτα τον σκύλο, κλπ.
Πόσους μπορώ να κολλήσω ?

Έστω ότι η καραντίνα λήγει στις 30 Μαΐου.
Στις 29 Μαΐου η κοπέλα μου έχει πάει για τα ψώνια, και γυρνώντας με κολλάει αφού πήρε και αυτή τον ιό από κάποιον στο σούπερ μάρκετ.

Τις επόμενες ημέρες δεν υπάρχουν περιορισμοί, και κυκλοφορούμε και οι 2 έξω κανονικά.

Σε πόσες μέρες θα γίνει χαλασμός πάλι αν είμαστε κοινωνικά άτομα, έχουμε πολλούς φίλους, και συχνάζουμε σε μαγαζιά που γίνεται συνωστιμός ή ακόμα χειρότερα είσαι face to face με πολύ κόσμο ( χορός latin ) ?

p.s. 2. Δες πόσο καιρό είχαν ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ καραντίνα στις περιοχές της Κίνας.
Δες τι φαίνεται να συμβαίνει πάλι κατά κει ( ανάθεμα αν μας έχουν πει έστω την μισή αλήθεια οι Κινέζοι ).
Δεν αργεί η 2η καραντίνα στην Κίνα μιας και βιάστηκαν να το παίξουν νικητές.

Παραγωγή αντισηπτικών με αιθυλική αλκοόλη από Ελληνικό εργοστάσιο,ανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Χωρίς την καθυστέρηση του ΕΟΦ,από την παραγωγή κατευθείαν στην κατανάλωση.

Αγία Κορόνα, η προστάτιδα έναντι των επιδημιών! Δε μπορεί, το σύμπαν μας τρολάρει ανελέητα.
https://www.huffingtonpost.gr/entry/agia-korona-thanatos-germania-epidimies-leipsana-giorti_gr_5e7c8c34c5b6cb9dc19b07eb?utm_hp_ref=gr-diethnes&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos2

Τι να πει και ο καημένος ο Κάρολος που 70 χρονια άλλη κορόνα περιέμενε και τελικά αλλη του ήρθε
20284668.jpg

Κλεμμένο..

Παραγωγή αντισηπτικών με αιθυλική αλκοόλη από Ελληνικό εργοστάσιο,ανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Χωρίς την καθυστέρηση του ΕΟΦ,από την παραγωγή κατευθείαν στην κατανάλωση.

Να δεις ότι δεν θα έχουν κάποια από τις απαραίτητες επισημειωσεις στη συσκευασία, και κάποιος ηλίθιος, συγγνώμη, τυπικης πολιτικής ορθότητας ήθελα να πω πολίτης, θα το καταγγείλει ζητώντας απόσυρση.

Σου εχουν απαλλοτριωσει γη; Επειδη εμενα ναι σου λεω οτι δινουν διαοφορετικες τιμες ανα στρεμα στην ιδια απαλοτριωση. Αλλα χρηματα πηρε οποιος ειχε κτημα με ελιες , αλλο ποσο οποιος ειχε ξεροχωραφο και αυτο ερχεται μετα απο δικαστικη αποφαση.
Μην αρχισουμε συζητηση για το τι αγαθα παραγει το δημοσιο και τι το ιδιωτικο και ποσο εξαρτηση εχει το ενα απο το αλλο...

Αν βρουν δηλαδη σημερα το φαρμακο νομιζεις θα στο χαρισουν; Θα το πουλησουν αφου το πατενταρουν στην επιθυμητη τιμη και αν μας αρεσει...

Ακόμα και μετα απο δικαστήριο η αξια των χρημάτων που παίρνεις ειναι πολύ κατω απο την αξια που θα εισέπραττες αν αποφάσιζες μονος σου να διαθέσεις την περιουσία σου προς πώληση η εκμετάλλευση και οχι υποχρεωτικά.

Τα χειροτερα ειναι μπροστα

Δ’ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ: Ανθυπασπιστής 46 ετών είναι το 23ο θύμα του κορονοϊού

https://www.defence-point.gr/news/d...stis-46-eton-einai-to-23o-thyma-toy-koronoioy

Ταυτοχρονα στην Γαλλια ειχαμε το πρωτο θυμα χωροφυλακα 50 ετων !!

Κινδυνολογω ; Ε δεν πειραζει...ας κινδυνολογησω και λιγο.

Θα στο κάνω ταληράκια:

Εγω έχω corona virus.
Σύμφωνα με το κράτος καραντίνα 14 μέρες και μετά πάλι ζω.
Άρα, βγαίνω έξω και κάνω τα ψώνια, βόλτα τον σκύλο, κλπ.
Πόσους μπορώ να κολλήσω ?

Έστω ότι η καραντίνα λήγει στις 30 Μαΐου.
Στις 29 Μαΐου η κοπέλα μου έχει πάει για τα ψώνια, και γυρνώντας με κολλάει αφού πήρε και αυτή τον ιό από κάποιον στο σούπερ μάρκετ.

Τις επόμενες ημέρες δεν υπάρχουν περιορισμοί, και κυκλοφορούμε και οι 2 έξω κανονικά.

Σε πόσες μέρες θα γίνει χαλασμός πάλι αν είμαστε κοινωνικά άτομα, έχουμε πολλούς φίλους, και συχνάζουμε σε μαγαζιά που γίνεται συνωστιμός ή ακόμα χειρότερα είσαι face to face με πολύ κόσμο ( χορός latin ) ?

p.s. 2. Δες πόσο καιρό είχαν ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ καραντίνα στις περιοχές της Κίνας.
Δες τι φαίνεται να συμβαίνει πάλι κατά κει ( ανάθεμα αν μας έχουν πει έστω την μισή αλήθεια οι Κινέζοι ).
Δεν αργεί η 2η καραντίνα στην Κίνα μιας και βιάστηκαν να το παίξουν νικητές.

ΟΚ, το έκανες ''ταληράκια'' και μας διαφώτισες.
Στην ερώτησή μου δεν απάντησες όμως.
Που λέει ο επιστήμονας ότι πρέπει να γίνει απαγόρευση κυκλοφορίας για μήνες όπως υπαινίχθηκες;

Επίσης αναφέρει πολύ καλά την περίοδο που θα πρέπει να κυκλοφορεί λίγος κόσμος και με αυστηρά μέτρα ( δεν λέω πόσους μήνες είναι αυτό, να μπεί ο κόσμος να διαβάσει)

ΟΚ, το έκανες ''ταληράκια'' και μας διαφώτισες.
Στην ερώτησή μου δεν απάντησες όμως.
Που λέει ο επιστήμονας ότι πρέπει να γίνει απαγόρευση κυκλοφορίας για μήνες όπως υπαινίχθηκες;

Τελευταία πρόταση... εκεί που λέει πως διαφωνεί με τον presidente Trump...

Και συμπληρωματικά:

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56

υ.γ. ο ειρωνικός τόνος πρός τι ?

Status
Not open for further replies.