Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ιοί

Θυμάστε πως είχε αντιδράσει ο μέσος Έλληνας όταν έπεσε η ανάλογη απαγόρευση για το κοκορέτσι από την ΕΕ;

Ναι γιατί δεν υπήρξε η κατάλληλη "προτεοιμασία" από τα ΜΜΕ.

Απάντηση: Re: Ιοί

ειδα μια μυγα πανω σε ενα κομματι κρεας..... αυτη φταιει για ολα

Αυτή η συγκεκριμένη ρουφιάνα είναι.

giphy.gif

Θα σκααααααασωωωωωωω :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Καλά μην πάτε μακριά...οι Βούλγαροι θεωρούν τις γαρίδες ως κατσαρίδες της Θάλασσας...
Ήταν μόνο γιά τον Ζίβκοφ μάλλον...

Αυτό είναι χαστούκι να ξυπνήσουμε.
Πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω σε οικονομία.
Να ενθαρρυνθεί η εγχώρια παραγωγή, να αποθαρρυνθεί η εισαγωγή ιδίως από Άπω Ανατολή.
Αυτό σημαίνει όμως να αλλάξει άρδην και η καταναλωτική κουλτούρα των Ευρωπαίων.
Εάν μπορέσουμε να συνεννοηθούμε οι ευρωπαίοι πάνω σε αυτό. Να μπορέσουμε τουλάχιστον να λειτουργήσουμε ως ένα μεγάλο νησί.

Εαν εισαι διατεθειμενος να αγοραζεις ενα σμαρτφοουν στην ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ τιμη ..... ΝΑΙ !
Και οχι μονο ενα σμαρτφοουν .... !!!!

Το να περιορισουν οι ανθρωποι τις επιθυμιες(-αναγκες ?) τους ειναι αμεση συναρτηση
της κουλτουρας και βιοτικου επιπεδου που μεγαλωσαν και (καλο)συνηθισαν.

ΔΕΝ ... ΑΛΛΑΖΟΥΝ ... ΑΥΤΑ !

(εγω, ειμαι απο αυτους, που θα ηθελα να τορπιλισθουν οι καταναλωτικες συνηθειες ... ακομα και αν
αυτο σημαινει τριπλασιο κοστος laptop και συνδεσης internet .... αλλα εγω, ειμαι μονο εγω !!!!!!!!!)

Εαν εισαι διατεθειμενος να αγοραζεις ενα σμαρτφοουν στην ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ τιμη ..... ΝΑΙ !

Το να περιορισουν οι ανθρωποι τις επιθυμιες(-αναγκες ?) τους ειναι αμεση ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ
της κουλτουρας και βιοτικου επιπεδου που μεγαλωσαν και (καλο)συνηθισαν.

ΔΕΝ ... ΑΛΛΑΖΟΥΝ ... ΑΥΤΑ !

(εγω, ειμαι απο αυτους, που θα ηθελα να τορπιλισθουν οι επιθυμιες ... ακομα και αν
αυτο σημαινει τριπλασια τιμη laptop και συνδεσης Internet .... αλλα εγω, ειμαι μονο εγω)

Κόβω Κίνα δεν σημαίνει αγοράζω smartphone στα τριπλά χρήματα. Σημαίνει πρωτίστως ότι αλλάζουν οι καταναλωτικές μου συνήθειες και διατηρώ μια συσκευή επί τριετία μίνιμουμ.
Κοίταξε πώς ήταν τα παιδικά παιχνίδια πριν 50 χρόνια και πώς είναι σήμερα. Ευτελή όσο δεν πάει, με την δικαιολογία, να είναι φθηνά, να χαρούν τα παιδιά, να τα χαλάσουν να πάρουν άλλο. Έχουν εισάγει τη φιλοσοφία του ευτελούς και του μιας χρήσης ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Ε αυτό πρέπει να αλλάξει. Και φυσικά αυτά είναι αλυσιδωτά, δεν είναι μόνο αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες, αλλά και επιβράδυνση όλου του οικονομικού μοντέλου. Να φύγουν παράγωγα-μαράγωγα και να υπάρξει πραγματική οικονομία.

Τασο

ειναι (σχεδον) ασυλληπτη η πλεξη οικονομιων (υπηρεσιων και αγαθων) ΣΗΜΕΡΑ σε παγκοσμιο επιπεδο.
Κανεις δεν γνωριζει το ΠΩΣ θα μας προκυψει μια επιστροφη σε κλειστες τοπικες οικονομιες (που ειμαι υπερμαχος).
Εαν ειναι να αρχισουμε απο δω, που συνηθισαμε επι 4 δεκαετιες, 10 στρατηγοι πανω απο μια τρυπα και 1 φανταρος
ΣΒΗΣΑΜΕ ως λαος.

Εαν οχι "σβησαμε" .... θα πεσει το κλαμα του χορου του Ζαλογγου ! Ειμαστε ετοιμοι ?

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Συγγνώμη αλλά αυτό είναι επιχείρημα για να έρθεις στα λόγια του CR.
Ακόμη και σήμερα -μαλλον ιδίως σήμερα που ο ψόγος κατά της δύσης είναι της μοδός- οι Ινδιάνοι και οι λατίνοι εν γένει κατηγορούν τους Ισπανούς γι' αυτό.

Άρα σαν να λες, δικαίως να κατηγορήσουμε με τη σειρά μας τους Κινέζους.

:chinscratch:

Ακριβώς το αντίθετο λέω. :smile:
Για να κάνω summon και τον Μάνο... αν αύριο σκάσουν μύτη εξωγήινοι στη γη, πιθανόν εμείς να πεθάνουμε από τα δικά τους μικρόβια και εκείνοι από τα δικά μας.
Θα είναι το φταίξιμο κάποιου συγκεκριμένα;

Ε ναι. Γιατί τα smartphone που τα πουλάνε 2.000 έχουν κόστος 1600 επειδή είναι φτιαγμένα στην Κίνα και θα είχαν κόστος 5.500 αν ήταν φτιαγμένα στην Ευρώπη... :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Ε ναι. Γιατί τα smartphone που τα πουλάνε 2.000 έχουν κόστος 1600 επειδή είναι φτιαγμένα στην Κίνα και θα είχαν κόστος 5.500 αν ήταν φτιαγμένα στην Ευρώπη... :p

Κακως ανεφερα το smartphone.
Γιατι χωρις smartphone (και μονο ενα απλο beeper) ZEIΣ ... δεν χανεσαι.
Δηλαδη, πως γινονταν δουλειες (το 80) οταν ελεγες "1:00 με 2:00 το μεσημερι θα μαι γραφειο, παρε με" ?

Τι γινεται ομως σε προιοντα και υπηρεσιες που η αναγκη τους ειναι ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΗ ?
Δεν μπορεις να πεις ΟΧΙ .... γιατι ειτε αφορα την δικη σου επιβιωση (-διαβιωση)
ειτε την ζωη (και διαβιωση) μια κοινωνιας ολοκληρης. ΒΑΣΙΚΩΝ υποδομων για να λειτουργησει η κοινωνια.

ΕΚΕΙ ... τι γινεται ! Τριπλασιαζεις το κοστος ελαφρα την καρδια ?
Και αντε και λες "εχω τα χρηματα" (που ΔΕΝ τα χεις). Εαν δεν μπορεις να το προμηθευτεις
εισαι σε θεση να το ΠΑΡΑΞΕΙΣ ? Kαι αν χρειαζεσαι δεκα χρονια να αποκτησεις αυτην την ικανοτητα ?
Ειναι παρα παρα παρα πολλα αυτα που πρεπει να υπολογισουμε.

Το θεμα δεν ειναι αν κρινουμε καποιον που ειναι στην αλλη πλευρα της γης κλπ...

Αν πηγαινα στην Κινα θα εκανα σαν Κινεζος. (αλλα δεν παω). Το θεμα ειναι ποιες πρακτικες ειναι επικινδυνες και μαλιστα σε καιρο παγκοσμιοποιησης, και ξαναμαλιστα στην περιπτωση που η Κινα εχει γινει ο παραγωγος και προμηθευτης της Ευρωπης, και αναξαναμαλιστα τωρα που εχει σχεδιαστει ο νεος δρομος του μεταξιου.
Οπου το μεγαλυτερο μερος των φαρμακων μας παραγονται στην Κινα (και ενα μεγαλο στην Ινδια) και σε αυτον τον τομεα ενα σωρο πραγματα εχουν μπει κατω απο το χαλακι...

Θελουμε να τα καταπιουμε ολα αυτα αμασητα ; Θα δειξει μετα την κριση του κοροναϊου. Ο ιος αυτος θα ειναι αποκαλυπτικος, με την εννοια θα ξεβρακωσει πραγματα και καταστασεις (αυτη ειναι η εννοια της αποκαλυψης). Μολις περασει να δουμε τι θα κανουμε. Οπως πριν σαν να μην συνεβη τιποτα ; Η θα απαιτησουμε να αλαξουν καποια πραγματα ; Και αυτο περιλαμβανει και την παραγωγικη εξαρτηση και απο ποιους.

Για την ώρα το μόνο που ξεβράκωσε η κρίση του κορονοϊού είναι η παροιμιώδης ανετοιμότητα της Δύσης. Ιοί θα ξαναϋπάρξουν πολλοί στο μέλλον, είτε αφανίσετε την Κίνα από τον πλανήτη, είτε όχι. Το ίδιο και ανεκδιήγητες κυβερνήσεις.

Αυτό που θα ισχύει και μετά τον κορονοϊο και μετά από άλλους ιούς είτε με Κίνα είτε χωρίς Κίνα είναι ο πλούσιος να γίνεται πλουσιότερος και ο φτωχός, φτωχότερος

Re: Απάντηση: Ιοί

..... Να φύγουν παράγωγα-μαράγωγα και να υπάρξει πραγματική οικονομία.

+1000

Nα σας πω και ενα Γαλατικο ανεκδοτο.

Δυο βιομηχανικες παραγωγες που μπηκαν σε γραμη προσφατα ηταν μια που κατασκευαζει μασκες και μια αλλη αυτο που λεμε εν συντομια "αναπνευστηρες"

Μπηκαν σε γραμμη γιατι ειναι κλεισμενες εδω και πανω απο εξι μηνες (οι τελευταιες που ειχαν μεινει) με controle judiciaire ( εν ολιγοις που εχει μπει ο εισαγγελεας και οι κλητηρες και καταγραφουν τι μπορουσε να πουληθει κλπ) ε τερμα. Ξανανοιξε οι εργατες ξαναπροσληφθηκαν. κλπ. Και ολα αυτα γιατι στην Κινα ερχοταν καποια σεντιμια πιο φτηνα για να φτιαχτουν. Τετοιες υπαρχουν απειρες περιπτωσεις και παρα πολλες στον υγειονομικο τομεα. Απειρες εδω και δεκαετιες.
Και λεγοταν "ειναι ασυμφορο να ασχολουμεθα με παραγωγη" θα κανουμε ανακυκλωση σε υπηρεσιες...φατε υπηρεσιες τωρα.

Κατι τετοια ελεγα και στο νημα για τη χωρα για τον τουρισμο. Οτι ειναι μεγα στρατηγικο λαθος για μια χωρα να πονταρει την οικονομια της σε μια τοσο ασταθη δραστηριοτητα... Μα τι λες μου λεγαν...Η Ελλαδα ειναι μοναδικη...και τετοια.

Για την ώρα το μόνο που ξεβράκωσε η κρίση του κορονοϊού είναι η παροιμιώδης ανετοιμότητα της Δύσης. Ιοί θα ξαναϋπάρξουν πολλοί στο μέλλον, είτε αφανίσετε την Κίνα από τον πλανήτη, είτε όχι. Το ίδιο και ανεκδιήγητες κυβερνήσεις.

Συμφωνώ
Η «ανετοιμότητα» όμως της Δύσης αποτελεί κοινωνικό επακόλουθο πολλών καταστάσεων και αιτιών.
Θα γίνουν τεράστιες συζητήσεις πάνω στο θέμα αυτό στο μέλλον, όταν με το καλό κοπάσει το βασικό κύμα της θύελας. .

Ανέτοιμο μπορεί να είναι και ένα Αφρικανικό κράτος , αλλά για άλλους λόγους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Τι γινεται ομως σε προιοντα και υπηρεσιες που η αναγκη τους ειναι ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΗ ?
Δεν μπορεις να πεις ΟΧΙ .... γιατι ειτε αφορα την δικη σου επιβιωση (-διαβιωση)
ειτε την ζωη (και διαβιωση) μια κοινωνιας ολοκληρης. ΒΑΣΙΚΩΝ υποδομων για να λειτουργησει η κοινωνια.

Υπηρεσίες, δεν θυμάμαι να έχω αγοράσει ποτέ από την Κίνα. :chinscratch:
Μιλάμε για αγορές από την Ευρώπη, όχι μόνο από την Ελλάδα.

Αυτό που θα ισχύει και μετά τον κορονοϊο και μετά από άλλους ιούς είτε με Κίνα είτε χωρίς Κίνα είναι ο πλούσιος να γίνεται πλουσιότερος και ο φτωχός, φτωχότερος
Πιο κλισέ πεθαίνεις. Μετά συγχωρήσεως.

Στάλθηκε από το EML-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πως μπορείς να οχυρωθείς σε πανδημίες που ξεσπούν κάθε 100-200 χρόνια; Να γεμίσεις την κάθε χώρα με γιατρούς νοσηλευτες και ΜΕΘ; Με υπερπληθώρα υγειονομικού υλικού για παν ενδεχόμενο; Και το υπόλοιπο διάστημα ποιος θα πληρώνει αυτό το υπέρογκο κόστος;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Status
Not open for further replies.