Ιοί

Status
Not open for further replies.
Ναθαναήλ πως δεν έχει. Αν συμπεριλαβμάνεται στα υποκείμενα νοσήματα η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση για παράδειγμα, αυτομάτως αντιλαμβάνεται,κανείς πως ουσιαστικά δεν απαιτείται κανένα υποκείμενο νόσημα για να σε ξεκάνει..

Νίκο, μετά από πολλές σκανδαλώδεις συμπεριφορές και ατάκες που έχω ακούσει, νομίζω ότι καλά κάνουν και δε δίνουν λεπτομέρειες πια. Καλό είναι να νιώθουμε όλοι μας την καυτή ανάσα μπας και βάλουμε μυαλό. Εξάλλου, στατιστικά είναι όλα αυτά, ποτέ δε μπορείς να ξέρεις σε ποια μεριά της στατιστικής θα βρεθείς εσύ.

Βασικά ότι είναι φτιαχτά. Ότι επίτηδες δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα και τη διαστρευλώνουν. Ότι ο κόσμος σε γενικές γραμμές έχει τηρήσει τα μέτρα. Ότι αυτοί παρόλα αυτά κάτι ξέρουν παραπάνω και θέλουν να τα τροποποιήσουν προς το αυστηρότερο. Ότι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικού ελέγχου (αντί για μέσα μαζικής ενημέρωσης) για να περάσουν τα μέτρα αυτά πάνω στον κόσμο. Και ότι πρέπει για να γίνουν τα μέτρα αυτά αποδεκτά από το ευρύ κοινό να δαιμονοποιηθούν άνθρωποι ως ανεύθυνοι, σιχάματα, κατακάθια κλπ κλπ κλπ. Σε μεγάλο βαθμό το όποιο μπάχαλο επικρατεί, είναι γιατί τα μέτρα είναι κάκιστα δωσμένα.
Το αν τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητο να τροποποιηθούν ας τροποποιηθούν όπως πρέπει. Αλλά μη μου πουλάς παραμύθι. Αυτό το δικαίωμα δεν το έχεις. Και προφανώς όπως πάει το πράγμα, λόγω αδυναμίας εφαρμογής, μαζί με τα ξερά θα καίγονται και τα χλωρά. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι.

Επειδή δεν κατάλαβα καλά, λες ότι θα μπορούσαν να είχαν αυστηροποιηθούν τα μέτρα χωρίς να υπάρχει ας το πούμε η οποία δικαιολογία με «φτιαχτά» η μη εικόνες και βίντεο; Μήπως όμως τότε θα αναρωτιούνταν ο κάθε ένας τι προέκυψε ξαφνικά και γίνανε πιο αυστηρά; Μήπως δημιουργούνταν μια εικόνα πανικού χωρίς να γνωρίζει ο κόσμος τον λόγο;
Εννοείται ο κάθε ένας είναι κατά μιας ψεύτικης κατάστασης καταρχήν αν υπάρχει
Επίσης δεν κατάλαβα αν συμφωνείς με τα μέτρα η αν από την αρχή έπρεπε να είναι πολύ πιο αυστηρά φτάνοντας στο τελευταίο στάδιο απαγόρευσης μια και έξω..
Συμφωνώ ότι ο κόσμος πειθαρχεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Δεν ξέρω όμως αν και αυτό το μικρό ποσοστό σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να μεγενθύνει το πρόβλημα η να συμπαρασύρει στην απειθαρχία και άλλους

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Ηρεμήστε λίγο

Η ΓΟΠ δεν νομίζω οτι υπάγεται σε υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου.

Οπως δεν συγκαταλέγεται και το έλκος.

Μην τρελλαθούμε

άλλα είναι τα σοβαρά (άσθμα,παχυσαρκία,διαβήτης,μοιρογνωμόνιο,καρδιολογικά,ανοσοκατασταλμένοι,καρκινοπαθείς κλπ)

Εν τω μεταξύ γιατί δε μας λένε από ποιά υποκείμενα νοσήματα έπασχαν οι νέοι άνθρωποι που έφυγαν; Σήμερα νεκρός 51 ετών...

Απο την δεκαεξαρα στη Γαλλια κανενα.
Ειναι πολυ πουστικη αρρωστια. Επειδη εδω μας δειχνουν στην ΤΒ τηλεσυνεντευξεις απο συγγενεις θυματων, πολυ συχνα το σεναριο ειναι το εξης... καποιος κολησε, εχει τα συμπτωματα, αρχιζει να βηχει δυσπνοια κλπ και πανικοβαλεται... μετα η υγεια του "επανορθωνεται"...και αισθανεται καλυτερα εως καλα.
Μετα απο καποιες ωρες η καμια μερα αιφνης... μπαμ, μιση με μια ωρα μαρτυριο και τερμα.

Ετσι πεθανε και ο πρωην υπουργος. Επι τρεις μερε ειχε ανεβασει ευχαριστειες στο Τουητερ στο ιατρικο προσωπικο, νομισε οτι ειχε γλυτωσει.

Οσον με αφορα ο θανατος (ο δικος μου) δεν με φοβιζει, ο τροπος ομως θανατου αυτης της αρρωστιας ναι.

Re: Απάντηση: Ιοί

Ηρεμήστε λίγο

Η ΓΑΠ δεν νομίζω οτι υπάγεται σε υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου.

Οπως δεν συγκαταλέγεται και το έλκος.

Μην τρελλαθούμε

άλλα είναι τα σοβαρά (άσθμα,παχυσαρκία,διαβήτης,μοιρογνωμόνιο,καρδιολογικά,ανοσοκατασταλμένοι,καρκινοπαθείς κλπ)

μοιρογνωμόνιο; τι εννοείς; ρωτάω μήπως το έχω και δεν το ξέρω

Re: Απάντηση: Ιοί

Kαι ΓΑΠ εχω και ασθμα εχω :flute: .... να μου ετοιμαζω κοφινι απο κερασια :proud: ... η πριονιδι ? :rolleyes:

Δεν πας να σου ετοιμασεις κανα καφε καλυτερα ? ή οτι σε ηρεμει (τσαι, σοκολατα κοκ)

Απάντηση: Re: Ιοί

Δεν είδαμε από την αρχή την φάση.

Το μόνο που λέει είναι ότι άρπαξε το μπλοκ των κλήσεων και το κατέστρεψε.

Και πάλι όμως αυτό που βλέπουμε είναι πολύ άγριο.

Μην φανταστεις πως υπηρξε φαση αρκετα νωριτερα που δεν εδειξαν. (γιατι θα την εδειχναν)
Η φαση αρχιζει ακριβως εκει που δειχνει ο παππους να προσπαθει να αρπαξει το μπλοκ των κλησεων απο αυτον που το κρατουσε και τραβωντας το, αυτο σκιστηκε. Δεν ακουμπησε καθολου τον αστυνομικο.
Ο δημοτικος αστυνομικος τραβηξε με δυναμη το μπλοκ και εκανε πισω.

Εκεινη τη στιγμη ο δευτερος αστυνομικος εκανε το κεφαλοκλειδωμα.

Το δικαιωμα σαφως και δεν το ειχε και θα πρεπει να του επιβληθει ποινη παραδειγματικα. Γιατι ειδικα σε εναν ηλικιωμενο δεν ξερεις τι θα επιφερει ενα κεφαλοκλειδωμα, ενα σπρωξιμο κλπ.
Οσα νευρα κι αν εχεις, δεν κανεις επιθεση σε ηλικιωμενο αν δεν κινδυνευεις.
(προσωπικα με πιανει κατι, αν βλεπω νεοτερους να κανουν τον μαγκα και να ασκουν βια ή σε πολυ μικρες ή σε πολυ μεγαλες ηλικιες) :mad:

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

......

Εκεινη τη στιγμη ο δευτερος αστυνομικος εκανε το κεφαλοκλειδωμα.

Το δικαιωμα σαφως και δεν το ειχε και θα πρεπει να του επιβληθει ποινη παραδειγματικα. Γιατι ειδικα σε εναν ηλικιωμενο δεν ξερεις τι θα επιφερει ενα κεφαλοκλειδωμα, ενα σπρωξιμο κλπ.
Οσα νευρα κι αν εχεις, δεν κανεις επιθεση σε ηλικιωμενο αν δεν κινδυνευεις.
(προσωπικα με πιανει κατι, αν βλεπω νεοτερους να κανουν τον μαγκα και να ασκουν βια ή σε πολυ μικρες ή σε πολυ μεγαλες ηλικιες) :mad:

Εγω περισσοτερο λυπαμαι τον αστυνομικο που μπορει να κολησε το κοροναϊο απο αυτον τον ξεροκεφαλο γερο, που βασιζεται στην ηλικια του για να κανει τις ηλιθοτητες που εχει μαθει να κανει και ισως να γινει και θυτης αλλων ανθρωπων.

Κατι τετοια ατομα καταδυναστεουν τις ζωες μας επειδη ετσι θελουν. Καμμια λυπη ουτε και συμπαθεια.

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Εγω περισσοτερο λυπαμαι τον αστυνομικο που μπορει να κολησε το κοροναϊο απο αυτον τον ξεροκεφαλο γερο, που βασιζεται στην ηλικια του για να κανει τις ηλιθοτητες που εχει μαθει να κανει και ισως να γινει και θυτης αλλων ανθρωπων.

Κατι τετοια ατομα καταδυναστεουν τις ζωες μας επειδη ετσι θελουν. Καμμια λυπη ουτε και συμπαθεια.

Κατι ξερουν οι Κινεζοι με τις αποχες....

Επειδή δεν κατάλαβα καλά, λες ότι θα μπορούσαν να είχαν αυστηροποιηθούν τα μέτρα χωρίς να υπάρχει ας το πούμε η οποία δικαιολογία με «φτιαχτά» η μη εικόνες και βίντεο; Μήπως όμως τότε θα αναρωτιούνταν ο κάθε ένας τι προέκυψε ξαφνικά και γίνανε πιο αυστηρά; Μήπως δημιουργούνταν μια εικόνα πανικού χωρίς να γνωρίζει ο κόσμος τον λόγο;
Εννοείται ο κάθε ένας είναι κατά μιας ψεύτικης κατάστασης καταρχήν αν υπάρχει
Επίσης δεν κατάλαβα αν συμφωνείς με τα μέτρα η αν από την αρχή έπρεπε να είναι πολύ πιο αυστηρά φτάνοντας στο τελευταίο στάδιο απαγόρευσης μια και έξω..
Συμφωνώ ότι ο κόσμος πειθαρχεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Δεν ξέρω όμως αν και αυτό το μικρό ποσοστό σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να μεγενθύνει το πρόβλημα η να συμπαρασύρει στην απειθαρχία και άλλους

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Αφήνοντας παράμερα το ξεδιάντροπο επικοινωνιακό(?) τρικάκι, και επί της ουσίας, λέω ότι αν τα μέτρα πρέπει να αυστηροποιηθούν, ας αυστηροποιηθούν. Να δούμε τι επιπτώσεις θα έχει μετά αυτή η ιστορία... Η εικόνα που έχω από την παραλία της Θεσσαλονίκης είναι ότι λειτουργούσε σε γενικές γραμμές με καλό τρόπο. Ο κόσμος και η κατάσταση κέρδιζε από αυτήν. Τα πράγματα τώρα θα γίνουν χειρότερα. Θα έπρεπε να βρουν άλλο τρόπο να περιορίσουν τη χρήση της και την κίνηση γενικότερα. Ομοίως και με τα υπόλοιπα μέρη όπως το Σέιχ Σού. Στην τελική, πιάσε τους δασκάλους, επιμόρφωσε τους με τα πέντε βασικά που χρειάζονται, όρισε τα προβλεπόμενα και βγάλτους βόλτα να συμμαζεύον καταστάσεις και να διώχνουν κόσμο αν το θέμα σου είναι η έλλειψη προσωπικού.
Πιστεύω ότι περισσότερος κίνδυνος υπάρχει από μη εργοστασιακά συσκευασμένα φαγητά και καφέδες αγορασμένα από έξω παρά από τη βόλτα παραλία.

Iσπανικη γριπη 1918

QNE3LEIBNVC7TMIWLG4MJE7KMI.jpg
original.jpg

1udp638o3uo41.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Μιλαμε για δυο διαφορετικα πραγματα.
Σαφως και ο παππους επρεπε να εχει κανει αιτηση εξοδου.
Αυτο ομως δεν αλλαζει το γεγονος πως με ή χωρις αυτη, πιο πολυ βαρος, εχει το πως θα μετακινηθει.
Μπορει να μην εχεις αδεια και να κινεισαι με ασφαλεια εξω ΜΗΝ πλησιαζοντας αλλους, ή να εχεις αδεια και να εισαι νεος και να πας και να κολλησεις σαν σαρδελα στον διπλανο σου στο ραφι του σουπερ μαρκετ.

Στην προκειμενη περιπτωση ο παππους εφαγε το κεφαλοκλειδωμα επειδη πηγε να αρπαξει το μπλοκ κλησεων.
Η φαση ειχε τελειωσει. Ηδη το μπλοκ σκιστηκε και ο αστυνομικος που το κρατουσε ειχε πλεον οπισθοχωρησει.
ΥΣΤΕΡΑ ο δευτερος εκανε χωρις λογο πλεον κεφαλοκλειδωμα.
Και το κεφαλοκλειδωμα ουδεμια σχεση ειχε με την αποκτηση ή μη υπαρξη αδειας.

Εγω δεν εθιξα το γεγονος περι αδειας και αν επρεπε να ειναι εξω. Δεν ξερουμε και γιατι βγηκε. Μπορει να χρειαζοταν φαρμακα. Δικαστης δεν θα γινω.

Οπως και να εχει καποιος που εχει της οποιασδηποτε φυσης εξουσια και κανοντας χρηση αυτης χτυπαει πιο αδυναμους ειτε ειναι παιδακι, ειτε ειναι γεροντι (παιδι απο την αναποδη) ειτε ειναι και νεος που δεν εχει ικανοτητα αμυνας (αυτιστικος, αμεα κλπ κλπ) τοτε για μενα ειναι αλητης και ελεεινος.

Ισως για εσενα εκει που εισαι τετοια περιστατικα να ειναι καθημερινα και πλεον συνηθισμενα.
Οπως και μια προχθεσινη ειδηση οπου μεσα σε ενα νοσοκομειο της αμερικης μια γυναικα, εσπρωξε μια ηλικιωμενη γιαγια 85 ετων επειδη την πλησιασε στο μισο μετρο και φοβηθηκε μην κολλησει κανεναν κορονοιο.
Η γιαγια επεσε και χτυπησε, υστερα απο 3 ωρες πεθανε.

Ειμαι εκτος θεματος το ξερω.

Αλλα αν καποτε φτασει η στιγμη να παραμενω απαθης οταν χτυπανε ειδικα μια γυναικα, μια ευπαθη ομαδα, εναν ηλικιωμενο ή ενα παιδι, τοτε θεωρω οτι θα εχω χασει και τον αυτοσεβασμο μου.

Ο καθενας συμφωνα με τα βιωματα του μπορει να εχει διαφορετικες κοσμοθεωριες βεβαια και αυτο το καταλαβαινω.

Status
Not open for further replies.