Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί
Εγω περισσοτερο λυπαμαι τον αστυνομικο που μπορει να κολησε το κοροναϊο απο αυτον τον ξεροκεφαλο γερο, που βασιζεται στην ηλικια του για να κανει τις ηλιθοτητες που εχει μαθει να κανει και ισως να γινει και θυτης αλλων ανθρωπων.
Κατι τετοια ατομα καταδυναστεουν τις ζωες μας επειδη ετσι θελουν. Καμμια λυπη ουτε και συμπαθεια.
Μιλαμε για δυο διαφορετικα πραγματα.
Σαφως και ο παππους επρεπε να εχει κανει αιτηση εξοδου.
Αυτο ομως δεν αλλαζει το γεγονος πως με ή χωρις αυτη, πιο πολυ βαρος, εχει το πως θα μετακινηθει.
Μπορει να μην εχεις αδεια και να κινεισαι με ασφαλεια εξω ΜΗΝ πλησιαζοντας αλλους, ή να εχεις αδεια και να εισαι νεος και να πας και να κολλησεις σαν σαρδελα στον διπλανο σου στο ραφι του σουπερ μαρκετ.
Στην προκειμενη περιπτωση ο παππους εφαγε το κεφαλοκλειδωμα επειδη πηγε να αρπαξει το μπλοκ κλησεων.
Η φαση ειχε τελειωσει. Ηδη το μπλοκ σκιστηκε και ο αστυνομικος που το κρατουσε ειχε πλεον οπισθοχωρησει.
ΥΣΤΕΡΑ ο δευτερος εκανε χωρις λογο πλεον κεφαλοκλειδωμα.
Και το κεφαλοκλειδωμα ουδεμια σχεση ειχε με την αποκτηση ή μη υπαρξη αδειας.
Εγω δεν εθιξα το γεγονος περι αδειας και αν επρεπε να ειναι εξω. Δεν ξερουμε και γιατι βγηκε. Μπορει να χρειαζοταν φαρμακα. Δικαστης δεν θα γινω.
Οπως και να εχει καποιος που εχει της οποιασδηποτε φυσης εξουσια και κανοντας χρηση αυτης χτυπαει πιο αδυναμους ειτε ειναι παιδακι, ειτε ειναι γεροντι (παιδι απο την αναποδη) ειτε ειναι και νεος που δεν εχει ικανοτητα αμυνας (αυτιστικος, αμεα κλπ κλπ) τοτε για μενα ειναι αλητης και ελεεινος.
Ισως για εσενα εκει που εισαι τετοια περιστατικα να ειναι καθημερινα και πλεον συνηθισμενα.
Οπως και μια προχθεσινη ειδηση οπου μεσα σε ενα νοσοκομειο της αμερικης μια γυναικα, εσπρωξε μια ηλικιωμενη γιαγια 85 ετων επειδη την πλησιασε στο μισο μετρο και φοβηθηκε μην κολλησει κανεναν κορονοιο.
Η γιαγια επεσε και χτυπησε, υστερα απο 3 ωρες πεθανε.
Ειμαι εκτος θεματος το ξερω.
Αλλα αν καποτε φτασει η στιγμη να παραμενω απαθης οταν χτυπανε ειδικα μια γυναικα, μια ευπαθη ομαδα, εναν ηλικιωμενο ή ενα παιδι, τοτε θεωρω οτι θα εχω χασει και τον αυτοσεβασμο μου.
Ο καθενας συμφωνα με τα βιωματα του μπορει να εχει διαφορετικες κοσμοθεωριες βεβαια και αυτο το καταλαβαινω.