Cicadelic Ranger
AVClub Fanatic
- 16 December 2014
- 15,458
Iσπανικη γριπη 1918
.....
Ξερετε πως βρηκαμε σχετικα προσφατα οτι η λεγομενη Ισπανικη γριπη ειναι μια τυπου Η*Ν* ;
Iσπανικη γριπη 1918
.....
Μιλαμε για δυο διαφορετικα πραγματα.
Σαφως και ο παππους επρεπε να εχει κανει αιτηση εξοδου.
Αυτο ομως δεν αλλαζει το γεγονος πως με ή χωρις αυτη, πιο πολυ βαρος, εχει το πως θα μετακινηθει.
Μπορει να μην εχεις αδεια και να κινεισαι με ασφαλεια εξω ΜΗΝ πλησιαζοντας αλλους, ή να εχεις αδεια και να εισαι νεος και να πας και να κολλησεις σαν σαρδελα στον διπλανο σου στο ραφι του σουπερ μαρκετ.
Στην προκειμενη περιπτωση ο παππους εφαγε το κεφαλοκλειδωμα επειδη πηγε να αρπαξει το μπλοκ κλησεων.
Η φαση ειχε τελειωσει. Ηδη το μπλοκ σκιστηκε και ο αστυνομικος που το κρατουσε ειχε πλεον οπισθοχωρησει.
ΥΣΤΕΡΑ ο δευτερος εκανε χωρις λογο πλεον κεφαλοκλειδωμα.
Και το κεφαλοκλειδωμα ουδεμια σχεση ειχε με την αποκτηση ή μη υπαρξη αδειας.
Εγω δεν εθιξα το γεγονος περι αδειας και αν επρεπε να ειναι εξω. Δεν ξερουμε και γιατι βγηκε. Μπορει να χρειαζοταν φαρμακα. Δικαστης δεν θα γινω.
Οπως και να εχει καποιος που εχει της οποιασδηποτε φυσης εξουσια και κανοντας χρηση αυτης χτυπαει πιο αδυναμους ειτε ειναι παιδακι, ειτε ειναι γεροντι (παιδι απο την αναποδη) ειτε ειναι και νεος που δεν εχει ικανοτητα αμυνας (αυτιστικος, αμεα κλπ κλπ) τοτε για μενα ειναι αλητης και ελεεινος.
Ισως για εσενα εκει που εισαι τετοια περιστατικα να ειναι καθημερινα και πλεον συνηθισμενα.
Οπως και μια προχθεσινη ειδηση οπου μεσα σε ενα νοσοκομειο της αμερικης μια γυναικα, εσπρωξε μια ηλικιωμενη γιαγια 85 ετων επειδη την πλησιασε στο μισο μετρο και φοβηθηκε μην κολλησει κανεναν κορονοιο.
Η γιαγια επεσε και χτυπησε, υστερα απο 3 ωρες πεθανε.
Ειμαι εκτος θεματος το ξερω.
Αλλα αν καποτε φτασει η στιγμη να παραμενω απαθης οταν χτυπανε ειδικα μια γυναικα, μια ευπαθη ομαδα, εναν ηλικιωμενο ή ενα παιδι, τοτε θεωρω οτι θα εχω χασει και τον αυτοσεβασμο μου.
Ο καθενας συμφωνα με τα βιωματα του μπορει να εχει διαφορετικες κοσμοθεωριες βεβαια και αυτο το καταλαβαινω.
Βγηκε ενας μεσηλικας στο ραδιο φοκους και ειπε οτι του βαλε χερι η κορη του γιατι τον ειδε στην παραλια Θεσσαλονικης σημερα και αυτος ειχε να κατεβει εκει πριν καμποσο καιρο...![]()
στο βιντεο παντως, η καμερα φαινεται να βρισκεται και μισο μετρο εξω απο τον πεζοδρομο μεσα στη θαλασσα. Ειναι σαν να υπαρχει γωνια εκει, να στριβει ο δρομος και εκει να πηγε να εκατσε η καμερα.
Εγώ ψηφίζω ιστιοπλοϊκό...στην μικρή προβλητούλα που έχει εκεί. Εκεί σκάνε οι ποδηλάτες. Η κάμερα όντως μπορεί να βρίσκεται όντως δεξιότερα, εκεί υπάρχει χώρος να στειθεί και η εικόνα θα φαινότα έτσι, όπως στην τηλεόραση.
Καταλαβα την τοποθετηση σου.Βασικά μιλάμε για τρία διαφορετικά πράγματα.
1. Ο παππούς έπρεπε να έχει κάνει αίτηση εξόδου. Ασχέτως με το αν είναι προσεκτικός ή όχι, το κράτος έχει δώσει μια κατεύθυνση για την προστασία των πολιτών του, και πρέπει να τη σεβόμαστε, πρακτικά και τυπικά.
2. Ο ΔΑ μπορούσε να δράσει σαν όργανο της τάξης και όχι σα μπράβος, και απλά να επιβραβεύσει τον παππού με άλλη μια καταγγελία (ή μήνυση) για την καταστροφή δημοσίου εγγράφου (ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό το αδίκημα).
3. Ο καθένας σ'αυτή τη χώρα έχει την εντύπωση ότι μπορεί να κάνει ο,τι γουστάρει χωρίς συνέπειες.
Τα πρώτα δυο είναι συμπτώματα του 3, που είναι και το πραγματικό και διαχρονικό πρόβλημα.
Θυμήθηκα αυτή την φάρσα που κάνανε live σε δύο παρουσιαστές εκπομπής σε τοπικό κανάλι στα Γιάννενα.
Επική! Δες την!
Ας μην κοροιδευομαστε. Η αδεια εχει την εννοια του να μην μπορω να παω μακρια απο το σπιτι μου π.χ. επισκεψη σε αλλο σπιτι ή σε μια πλατεια παρκο και να συνωστιστω με μεγαλη μαζα αναρχα.
Κακως ο ηλικιωμενος πηγε να σκισει την κλιση.
Δυο φορες κακως ομως του επιτεθηκε αναιτια ο αστυνομικος-ραμπο.
Γενικά τα μέτρα μπάζουν και για να έχεις αποτέλεσμα βάλε πρόστιμο 300 και να γράφει και ώρα εξόδου.
Mε τις μασκες ΜΑΛΛΟΝ παιχτηκε μπλοφα.
"Μην τους λετε τον πραγματικο λογο, οτι θα ξεμεινουν απο μασκες τα νοσοκομεια, γιατι τοτε θα πεσει επιδρομη.
Πειτε τους οτι δεν τις χρειαζονται τοσο πολυ, ετσι γενικα και αοριστα ... μηπως και γλιτωσουμε καμια".
Ομως ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ βοηθησε ...
...η μάσκα δεν προστατεύει εσένα που τη φοράς, προστατεύει τους άλλους αν είσαι εσύ φορέας.
Καμία μπλόφα, το έχω ακούσει εδώ και εβδομάδες ότι η μάσκα δεν προστατεύει εσένα που τη φοράς, προστατεύει τους άλλους αν είσαι εσύ φορέας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.