Ιοί

Status
Not open for further replies.
Βγηκε ενας μεσηλικας στο ραδιο φοκους και ειπε οτι του βαλε χερι η κορη του γιατι τον ειδε στην παραλια Θεσσαλονικης σημερα και αυτος ειχε να κατεβει εκει πριν καμποσο καιρο...:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Μιλαμε για δυο διαφορετικα πραγματα.
Σαφως και ο παππους επρεπε να εχει κανει αιτηση εξοδου.
Αυτο ομως δεν αλλαζει το γεγονος πως με ή χωρις αυτη, πιο πολυ βαρος, εχει το πως θα μετακινηθει.
Μπορει να μην εχεις αδεια και να κινεισαι με ασφαλεια εξω ΜΗΝ πλησιαζοντας αλλους, ή να εχεις αδεια και να εισαι νεος και να πας και να κολλησεις σαν σαρδελα στον διπλανο σου στο ραφι του σουπερ μαρκετ.

Στην προκειμενη περιπτωση ο παππους εφαγε το κεφαλοκλειδωμα επειδη πηγε να αρπαξει το μπλοκ κλησεων.
Η φαση ειχε τελειωσει. Ηδη το μπλοκ σκιστηκε και ο αστυνομικος που το κρατουσε ειχε πλεον οπισθοχωρησει.
ΥΣΤΕΡΑ ο δευτερος εκανε χωρις λογο πλεον κεφαλοκλειδωμα.
Και το κεφαλοκλειδωμα ουδεμια σχεση ειχε με την αποκτηση ή μη υπαρξη αδειας.

Εγω δεν εθιξα το γεγονος περι αδειας και αν επρεπε να ειναι εξω. Δεν ξερουμε και γιατι βγηκε. Μπορει να χρειαζοταν φαρμακα. Δικαστης δεν θα γινω.

Οπως και να εχει καποιος που εχει της οποιασδηποτε φυσης εξουσια και κανοντας χρηση αυτης χτυπαει πιο αδυναμους ειτε ειναι παιδακι, ειτε ειναι γεροντι (παιδι απο την αναποδη) ειτε ειναι και νεος που δεν εχει ικανοτητα αμυνας (αυτιστικος, αμεα κλπ κλπ) τοτε για μενα ειναι αλητης και ελεεινος.

Ισως για εσενα εκει που εισαι τετοια περιστατικα να ειναι καθημερινα και πλεον συνηθισμενα.
Οπως και μια προχθεσινη ειδηση οπου μεσα σε ενα νοσοκομειο της αμερικης μια γυναικα, εσπρωξε μια ηλικιωμενη γιαγια 85 ετων επειδη την πλησιασε στο μισο μετρο και φοβηθηκε μην κολλησει κανεναν κορονοιο.
Η γιαγια επεσε και χτυπησε, υστερα απο 3 ωρες πεθανε.

Ειμαι εκτος θεματος το ξερω.

Αλλα αν καποτε φτασει η στιγμη να παραμενω απαθης οταν χτυπανε ειδικα μια γυναικα, μια ευπαθη ομαδα, εναν ηλικιωμενο ή ενα παιδι, τοτε θεωρω οτι θα εχω χασει και τον αυτοσεβασμο μου.

Ο καθενας συμφωνα με τα βιωματα του μπορει να εχει διαφορετικες κοσμοθεωριες βεβαια και αυτο το καταλαβαινω.

Βασικά μιλάμε για τρία διαφορετικά πράγματα.

1. Ο παππούς έπρεπε να έχει κάνει αίτηση εξόδου. Ασχέτως με το αν είναι προσεκτικός ή όχι, το κράτος έχει δώσει μια κατεύθυνση για την προστασία των πολιτών του, και πρέπει να τη σεβόμαστε, πρακτικά και τυπικά.

2. Ο ΔΑ μπορούσε να δράσει σαν όργανο της τάξης και όχι σα μπράβος, και απλά να επιβραβεύσει τον παππού με άλλη μια καταγγελία (ή μήνυση) για την καταστροφή δημοσίου εγγράφου (ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό το αδίκημα).

3. Ο καθένας σ'αυτή τη χώρα έχει την εντύπωση ότι μπορεί να κάνει ο,τι γουστάρει χωρίς συνέπειες.

Τα πρώτα δυο είναι συμπτώματα του 3, που είναι και το πραγματικό και διαχρονικό πρόβλημα.

Βγηκε ενας μεσηλικας στο ραδιο φοκους και ειπε οτι του βαλε χερι η κορη του γιατι τον ειδε στην παραλια Θεσσαλονικης σημερα και αυτος ειχε να κατεβει εκει πριν καμποσο καιρο...:flipout:

Θυμήθηκα αυτή την φάρσα που κάνανε live σε δύο παρουσιαστές εκπομπής σε τοπικό κανάλι στα Γιάννενα.

Επική! Δες την!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

στο βιντεο παντως, η καμερα φαινεται να βρισκεται και μισο μετρο εξω απο τον πεζοδρομο μεσα στη θαλασσα. Ειναι σαν να υπαρχει γωνια εκει, να στριβει ο δρομος και εκει να πηγε να εκατσε η καμερα.

Μπαίνεις στους χάρτες, βλέπεις που στρίβει η παραλία, και καταλαβαίνεις από που έχουν τραβήξει τη λήψη, αφού προσθέσεις και αλλα 100 μ.

Ο δα ειναι γελοιος γιατι βλεπει την καμερα και λεει μην με χτυπας ενω δεν τον εχει αγγιξει σχεδον ο παππους μαλλον για να δικαιολογησει αυτο που θελει να κανει,εννοειται οτι ειναι απαραδεκτος
αλλα σε αυτοφωρο πταισμα,πλημμελημα η κακουργημα ο καθε πολιτης εχει δικαιωμα να προβει σε συλληψη,οποτε μπορει καλιστα να μην κατηγορηθει γιατι θα επικαλεσθει οτι προβαινει σε συλληψη αποτροπη καταστροφης δημοσιου εγγραφου..ας με διορθωσουν οι νομικοι εαν κανω λαθος..

Εγώ ψηφίζω ιστιοπλοϊκό...στην μικρή προβλητούλα που έχει εκεί. Εκεί σκάνε οι ποδηλάτες. Η κάμερα όντως μπορεί να βρίσκεται όντως δεξιότερα, εκεί υπάρχει χώρος να στειθεί και η εικόνα θα φαινότα έτσι, όπως στην τηλεόραση.

Εγώ ψηφίζω ότι η καμερα ήταν στο άγαλμα Καραμανλή

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Βασικά μιλάμε για τρία διαφορετικά πράγματα.

1. Ο παππούς έπρεπε να έχει κάνει αίτηση εξόδου. Ασχέτως με το αν είναι προσεκτικός ή όχι, το κράτος έχει δώσει μια κατεύθυνση για την προστασία των πολιτών του, και πρέπει να τη σεβόμαστε, πρακτικά και τυπικά.

2. Ο ΔΑ μπορούσε να δράσει σαν όργανο της τάξης και όχι σα μπράβος, και απλά να επιβραβεύσει τον παππού με άλλη μια καταγγελία (ή μήνυση) για την καταστροφή δημοσίου εγγράφου (ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό το αδίκημα).

3. Ο καθένας σ'αυτή τη χώρα έχει την εντύπωση ότι μπορεί να κάνει ο,τι γουστάρει χωρίς συνέπειες.

Τα πρώτα δυο είναι συμπτώματα του 3, που είναι και το πραγματικό και διαχρονικό πρόβλημα.
Καταλαβα την τοποθετηση σου.
Ωμως εγω εθινα ενα αλλο θεμα.

Οπως στην περιπτωση του ζακ οπου εφαγε τις κλωτσιες απο πολιτες και αστυνομικους, ενω πανευκολα θα μπορουσαν να τον εχουν ακινητοποιησει με τα δυο δαχτυλα του δεξιου τους χεριου, ετσι κι εδω ειχαμε μια απο τα ιδια.

Η διαφορα ειναι οτι ο ζακ ηταν ενας, ενω εδω μπορει να εχουμε εκατονταδες παππουδες και γιαγιαδες που θα βγουν χωρις αδεια. Οποτε τι. ? Θα πλακωσουν στο ξυλο ολους τους ηλικιωμενους. ?

Και σου διαφευγει κατι βασικο.
Δεν απαγορευεται να βγεις. Και απο τη στιγμη που για να βγαλεις αδεια αρκει να πεις οτι πας φαρμακειο η σουπερ μαρκετ ή για ασκηση...αντιλαμβανεσαι οτι το να μην εχεις βγαλει αδεια, δεν αλλαζει κατι.

Στο εξηγησα και πριν.

Μπορει εγω που βγαζω ανετα αδεια με sms να παω σουπερ μαρκετ και να κολλαω πανω σου με τα χνωτα μου χωρις μασκα.

Μονο παρατυπια λοιπον μπορεις να προσαψεις στον ηλικιωμενο. Μην το αναγαγουμε λες και ειναι ο παρανομος που πρεπει να συλληφθει επειδη εξ αιτιας του θα αρρωστησουν δεκαδες.

Η αδεια ή μη υπαρξη αυτης, δεν εχει να κανει σε τιποτα με την ασφαλεια αν πας σουπερ μαρκετ η για περιπατο.
Παρα οι προφυλαξεις που θα παρεις.
Ας μην χανουμε και την ουσια λοιπον.
Καποιοι ηλικιωμενοι δεν καταλαβαινουν να συμπληρωσουν αδεια ή δεν το θεωρουν απαραιτητο αν πανε μια βολτα στο τετραγωνο.
Αφου ετσι κι αλλιως εχουν το δικαιωμα να το κανουν.

Ας μην κοροιδευομαστε. Η αδεια εχει την εννοια του να μην μπορω να παω μακρια απο το σπιτι μου π.χ. επισκεψη σε αλλο σπιτι ή σε μια πλατεια παρκο και να συνωστιστω με μεγαλη μαζα αναρχα.
Κακως ο ηλικιωμενος πηγε να σκισει την κλιση.
Δυο φορες κακως ομως του επιτεθηκε αναιτια ο αστυνομικος-ραμπο.

Θυμήθηκα αυτή την φάρσα που κάνανε live σε δύο παρουσιαστές εκπομπής σε τοπικό κανάλι στα Γιάννενα.

Επική! Δες την!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:flipout:

Τα σημερινα με τους 3000 σχεδον νεκρους

Screenshot_2.png

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Ας μην κοροιδευομαστε. Η αδεια εχει την εννοια του να μην μπορω να παω μακρια απο το σπιτι μου π.χ. επισκεψη σε αλλο σπιτι ή σε μια πλατεια παρκο και να συνωστιστω με μεγαλη μαζα αναρχα.
Κακως ο ηλικιωμενος πηγε να σκισει την κλιση.
Δυο φορες κακως ομως του επιτεθηκε αναιτια ο αστυνομικος-ραμπο.

Και όμως υπάρχουν και κάποιοι που βγάζουν άδεια για βοήθεια σε άτομα με ανάγκη και πάνε επισκέψεις σπίτια με φίλους συγγενείς κτλ.. Γενικά τα μέτρα μπάζουν και για να έχεις αποτέλεσμα βάλε πρόστιμο 300 και να γράφει και ώρα εξόδου. Πολλές ώρες έξω πχ για άσκηση πρόστιμο στο κεφάλι 300

Παρακάτω..
Εμένα δεν μου άρεσε κάτι στην ενημέρωση του καθηγητή
Είπε ότι δεν χρειάζεται να φοράει ο κόσμος μάσκες έξω και δεν προστατεύουν. Μετά είπε για την αναγκαιότητα να φοράνε μάσκες το υγειονομικό προσωπικό..
Κ. Καθηγητά, πείτε ότι έχουμε ελλείψεις καλύτερα να μην γίνεται κατάχρηση η ακόμη καλύτερα επιτάξετε υγειονομικό υλικό. Πριν κλείσουν τα εμπορικά φίλος με εμπορία ΜΑΠ έδωσε λίστα όπως και άλλοι αντίστοιχα με το διαθέσιμο υλικό στο κράτος.. Τι απέγινε;
Οι μάσκες εννοείται και προστατεύουν μην λέμε ότι θελουμε. Αν δηλαδή είσαι στο sm και φταρνιστεί ο μπροστά η πίσω δεν σε προστατεύουν; Αφού μελέτες έδειξαν ότι τα αιωρούμενα σταγονίδια κυκλοφορούν και διασπείρονται σε μεγάλη απόσταση. Μην κάνουμε την νύχτα μέρα. Στην Γερμανία δεν θυμάμαι σε πια πόλη έγινε εισήγηση όσοι μπαίνουν σε κλειστούς χώρους να μπαίνουν μόνο με χρήση μάσκας. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί γιατί φοράνε; Οι φαρμακοποιοί γιατί φοράνε λέτε να μην ξέρουν;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Η μάσκα προστατεύει τους άλλους απ' αυτόν, που τη φοράει εικάζοντας ή γνωρίζοντας ότι την έχει ψιλοαρπάξει.

Mε τις μασκες ΜΑΛΛΟΝ παιχτηκε μπλοφα.
"Μην τους λετε τον πραγματικο λογο, οτι θα ξεμεινουν απο μασκες τα νοσοκομεια, γιατι τοτε θα πεσει επιδρομη.
Πειτε τους οτι δεν τις χρειαζονται τοσο πολυ, ετσι γενικα και αοριστα ... μηπως και γλιτωσουμε καμια".
Ομως ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ βοηθησε ... go figure !

Γενικα ειμαστε απο τους ΠΙΟ δυσκολους λαους ... να ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (σε κατι, οτιδηποτε).
Δεν αντιδρουμε πολυ ωριμα ("θα σας γ@μησω που μου το λετε τωρα στο παρα πεντε" και αλλα τετοια λογοτεχνικα
στην πραξη ομως). Γενικως, και δεν εξαιρω ουτε εμενα, ειμαστε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ παρορμητικοι. Θα παρακαλεσω
να μην παρασυρεστε απο τους 5-6 συνετους εδω μεσα, γιατι ΔΕΝ αντιπροσωπευουν την συντριπτικη πλειοψηφια
εκει εξω.

Ε-Κ-Ε-Ι ... Ε-Ξ-Ω !

Το να μην εισαι διαχειρισιμος (ως λαος) κατω απο μια τυρρανια ειναι ΘΕΙΟ δωρο
αλλα κατω απο μια ελευθερη δημοκρατια .... ειναι ΚΑΤΑΡΑ ! Ολα σκαλωνουν και τιποτα δεν λειτουργει.

Φάουλ του Τσιόδρα με τη μάσκα, μεγάλο φάουλ. άμα γουστάρει ο άλλος να φορά, έστω και για ψυχολογικούς ρόλους, καλά κάνει. Να βρούν τρόπο να έχουν μάσκες. Σήμερα στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς είχε δεκάδες. Εν τω μεταξύ υπάρχουν και άνθρωποι μου δουλεύουν με κόσμο, δε μπορείς να τους λες "μη φοράς, δεν τεκμηριώνεται η αποτελεσματικότητά τους".

Re: Απάντηση: Ιοί

Mε τις μασκες ΜΑΛΛΟΝ παιχτηκε μπλοφα.
"Μην τους λετε τον πραγματικο λογο, οτι θα ξεμεινουν απο μασκες τα νοσοκομεια, γιατι τοτε θα πεσει επιδρομη.
Πειτε τους οτι δεν τις χρειαζονται τοσο πολυ, ετσι γενικα και αοριστα ... μηπως και γλιτωσουμε καμια".
Ομως ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ βοηθησε ...

Καμία μπλόφα, το έχω ακούσει εδώ και εβδομάδες ότι η μάσκα δεν προστατεύει εσένα που τη φοράς, προστατεύει τους άλλους αν είσαι εσύ φορέας.

Re: Απάντηση: Ιοί

...η μάσκα δεν προστατεύει εσένα που τη φοράς, προστατεύει τους άλλους αν είσαι εσύ φορέας.

Όπως προστατεύει τους άλλους από μένα (αν είμαι εγώ φορέας) έτσι προστατεύει κι εμένα από τους άλλους (αν είναι αυτοί φορείς). Αμφίδρομη είναι η σχέση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Καμία μπλόφα, το έχω ακούσει εδώ και εβδομάδες ότι η μάσκα δεν προστατεύει εσένα που τη φοράς, προστατεύει τους άλλους αν είσαι εσύ φορέας.

Μα δεν μιλαμε για το αυτονοητο (το οποιο δεν ηταν τοσο αυτονοητο πριν 15 μερες).
Μιλαμε για το κατοχικο συνδρομο του νεοελληνα (που αναθεμα αν προλαβε κατοχη)
να ΠΕΦΤΕΙ ΩΣ ΛΥΚΟΣ σε οτι του συστησουν να πραξει συνετα και με εγκρατεια.

Ενα απο αυτα ηταν και η μασκα !

Το εγραψα πριν κατι μερες "εγω την χρειαζομαι περισσοτερο, η η νοσοκομα στο Θεαγενειο και το Λοιμωδων ?".
ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΤΑΙ .... δεν επιδεχεται διφορουμενης ερμηνειας αυτο !
15 λεπτα ο Μανωλακης ........ 10 ωρες η νοσοκομα !!!!!!

Λοιπον ?

Status
Not open for further replies.