Ιοί

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

Ηρεμήστε λίγο

Η ΓΟΠ δεν νομίζω οτι υπάγεται σε υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου.

Οπως δεν συγκαταλέγεται και το έλκος.

Μην τρελλαθούμε

άλλα είναι τα σοβαρά (άσθμα,παχυσαρκία,διαβήτης,μοιρογνωμόνιο,καρδιολογικά,ανοσοκατασταλμένοι,καρκινοπαθείς κλπ)

Εν τάχει υποκείμενες παθήσεις είναι οι καρδιοπάθειες (π.χ. καρδιακή ανεπάρκεια), πνευμονοπάθειες (π.χ. ΧΑΠ, βρογχεκτασίες, άσθμα ειδικά το αρρύθμιστο), χρόνια ανοσοκαταστολή λόγω λήψης ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων (αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ψωρίαση που είχε ο 14χρονος που πέθανε στην Πορτογαλία, η Ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος κλπ), οι σπληνεκτομηθέντες, οι πολυμεταγγιζόμενοι (όπως τα άτομα με ομόζυγη μεσογειακή αναιμία), ο Σακχαρώδης Διαβήτης, χρόνιες ηπατοπάθειες (αλκοολική ή όχι), άνθρωποι με συγγενείς ανοσοανεπάρκειες. Μπορεί να μου ξέφυγε και κάποιο αλλά γράφω στο πόδι.

Όπως προστατεύει τους άλλους από μένα (αν είμαι εγώ φορέας) έτσι προστατεύει κι εμένα από τους άλλους (αν είναι φορείς). Αμφίδρομη είναι η σχέση.

Νομίζω πως όχι: Η μάσκα κατακρατάει τα σταγονίδια που εκπνέω και με τα οποία "ταξιδεύει" και μεταδίδεται ο Ιός, άρα δε μπορώ να τα μεταδώσω σε άλλους.

Όμως, τα σταγονίδια από άλλους φορείς που θα πέσουν πάνω στη μάσκα, μπορεί να τη διαπεράσουν και να τα εισπνεύσω, ειδικά αν είναι μεγάλη η συγκέντρωση. Επίσης, αν τα σταγονίδια αυτά πέσουν στα μάτια μου, πάλι θα κολλήσω COVID 19- αν έχεις προσέξει, οι γιατροί που παρακολουθούν ασθενείς σε εντατική με Covid-19 φορουν ολόσωμες στολές και γυαλιά, όχι μόνο μια μάσκα χειρουργείου.

Εν τάχει υποκείμενες παθήσεις είναι οι καρδιοπάθειες (π.χ. καρδιακή ανεπάρκεια), πνευμονοπάθειες (π.χ. ΧΑΠ, βρογχεκτασίες, άσθμα ειδικά το αρρύθμιστο), χρόνια ανοσοκαταστολή λόγω λήψης ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων (αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ψωρίαση που είχε ο 14χρονος που πέθανε στην Πορτογαλία, η Ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος κλπ), οι σπληνεκτομηθέντες, οι πολυμεταγγιζόμενοι (όπως τα άτομα με ομόζυγη μεσογειακή αναιμία), ο Σακχαρώδης Διαβήτης, χρόνιες ηπατοπάθειες (αλκοολική ή όχι), άνθρωποι με συγγενείς ανοσοανεπάρκειες. Μπορεί να μου ξέφυγε και κάποιο αλλά γράφω στο πόδι.

Ευχαριστούμε Πάνο.

Νομίζω πως όχι: Η μάσκα κατακρατάει τα σταγονίδια που εκπνέω και με τα οποία "ταξιδεύει" και μεταδίδεται ο Ιός, άρα δε μπορώ να τα μεταδώσω σε άλλους.

Όμως, τα σταγονίδια από άλλους φορείς που θα πέσουν πάνω στη μάσκα, μπορεί να τη διαπεράσουν και να τα εισπνεύσω, ειδικά αν είναι μεγάλη η συγκέντρωση. Επίσης, αν τα σταγονίδια αυτά πέσουν στα μάτια μου, πάλι θα κολλήσω COVID 19- αν έχεις προσέξει, οι γιατροί που παρακολουθούν ασθενείς σε εντατική με Covid-19 φορουν ολόσωμες στολές και γυαλιά, όχι μόνο μια μάσκα χειρουργείου.

Μάλλον έχεις δίκιο Κώστα. Η μάσκα μου προστατεύει τους άλλους (αν είμαι φορέας) και η μάσκα των άλλων (αν είναι φορείς) προστατεύει εμένα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Μάλλον έχεις δίκιο Κώστα. Η μάσκα μου προστατεύει τους άλλους (αν είμαι φορέας) και η μάσκα των άλλων (αν είναι φορείς) προστατεύει εμένα.
Μια στιγμή.
Δηλαδή εάν κάποιος είναι φορέας δεν φορα μάσκα και φτερνιστει μπροστά μου, η μάσκα δεν θα με προστατέψει;
Είναι καλύτερα χωρίς μάσκα που θα δεχθώ στα σταγονίδια του;

Ενα απο τα εντελως παρορμητικα πραγματα που μπορει να κανει ο νεοελληνας στις επομενες μερες
ειναι να στραγγιξει την αγορα απο χλωροκινη. Να την προμηθευτει "προς παν ενδεχομενο".
Καταρχην, θελει συνταγη γιατρου (που σημαινει οτι θα σου την δωσει μονο ΑΝ η νοσηση σου
το επιβαλλει) και κατα δευτερον υπαρχουν ασθενεις που πραγματικα την χρειαζονται για να
κρατηθουν στην ζωη (ΟΧΙ "για παν ενδεχομενο" και "ασε μωρε, να βρισκεται").

Λοιπον,
εγω σαπουνια και οινοπνευματα ... ΑΚΟΜΑ δεν μου τελειωσαν (που ειναι εντελως πιο συχνη
και απαραιτητη η υπαρξη τους στο σπιτι μου) ...

Μεχρι τωρα φορουσα μασκα οταν εμπαινα μετρο ( το εχω κοψει προ πολλου το μετρο πλεον) ή σε καμια τραπεζα.

Οχι οπουναναι γιατι δεν ηθελα να συμβαλω στην εξαφανιση ενος ειδους πρωτης αναγκης απο νοσοκομεια κλπ.

Τωρα ομως πλεον θα ειναι οκ η επαρκεια σε μασκες οποτε θα αυξησω την χρηση της .

Τελικά, να φοράμε μάσκες ή όχι

Εγώ ψηφίζω ότι η καμερα ήταν στο άγαλμα Καραμανλή

Τελικά κανένα από τα δύο. Ούτε ο ιστιοπλοϊκός που είπα, ούτε το άγαλμα του Καραμανλή που είπες.
Είναι τοποθετημένη στην mini προβλήτα μπροστά από το Μακεδονία palace.
Ταιριάζει και με του παλιούς κίτρινους κεκλιμένους κάβους στο φόντο.

Απάντηση: Re: Ιοί

Μεχρι τωρα φορουσα μασκα οταν εμπαινα μετρο ( το εχω κοψει προ πολλου το μετρο πλεον) ή σε καμια τραπεζα.

Οχι οπουναναι γιατι δεν ηθελα να συμβαλω στην εξαφανιση ενος ειδους πρωτης αναγκης απο νοσοκομεια κλπ.

Τωρα ομως πλεον θα ειναι οκ η επαρκεια σε μασκες οποτε θα αυξησω την χρηση της .

Τελικά, να φοράμε μάσκες ή όχι

Εαν πιστεψουμε τις σημερινες ειδησεις, ηρθαν 8 εκατομμυρια μασκες (με αεροπλανο) και οχι μονο μασκες ....
Οποτε, ΤΩΡΑ, μπορεις να ξαναπαραγγειλεις. Το θεμα βεβαια ειναι ΑΝ οντως χρειαζεται να αγορασεις καινουργια.
Δηλαδη, αν επισκεπτεσαι μονο τον Μακη τον ψιλικατζη (που εχει απο ενα μεχρι κανενα ατομο μεσα) πραξε αναλογως.
Στο super markets ΣΙΓΟΥΡΑ χρειαζεται, οπως και στα μεσα μαζικης μεταφορας. Ομως, δεν εχουν ολοι την ιδια συχνοτητα
επαφης με τον εξω κοσμο .... δεν πρεπει να υπολογισθει ΑΥΤΟ ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Μια στιγμή.
Δηλαδή εάν κάποιος είναι φορέας δεν φορα μάσκα και φτερνιστει μπροστά μου, η μάσκα δεν θα με προστατέψει;
Είναι καλύτερα χωρίς μάσκα που θα δεχθώ στα σταγονίδια του;

Όχι, δεν είναι καλύτερα χωρίς μάσκα, αλλά και όχι, δε θα σε προστατέψει.

Οι μάσκες φρενάρουν την ορμή του σύννεφου που εξαπολύεις βήχοντας, και γι'αυτό είναι σημαντικό να τις φοράνε οι νοσούντες.

Όταν περπατάς με μάσκα και βήχει ο κόσμος γύρω σου, μαζεύονται σωματίδια πάνω στη μάσκα, τα οποία αργά ή γρήγορα, όταν τρίψεις τη μούρη σου ή ισιώσεις τη μάσκα θα μεταδοθούν στα χέρια σου, τα μάτια σου, κλπ κλπ. Οπότε η μάσκα σου δίνει μια πλασματική αίσθηση ασφάλειας άρα και άγνοιας κινδύνου.

Οι γιατροί οφείλουν να τις φοράνε διότι χώνουν το κεφάλι σου δίπλα στο στόμα σου όταν σε εξετάζουν, και διότι θα κάνουν ακριβώς το ίδιο στον επόμενο, άρα πρέπει να μην του μεταφέρουν ο,τι είχες εσύ. Γι'αυτό και θεωρητικά ο γιατρός πρέπει να αλλάζει μάσκα από ασθενή σε ασθενή.

O πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε σήμερα σε κανάλι ότι οι μάσκες με το φίλτρο μπροστά είναι επικίνδυνες για τους άλλους, και προορίζονται για ειδική χρήση, από το προσωπικό μέσα στους θαλάμους με τους ασθενείς, ούτε καν στους λοιπούς χώρους του νοσοκομείου.

Επειδή έτυχε να δω τη συνέντευξή του, συνοψίζοντας την εξήγησή του, ναι μεν το φίλτρο προστατεύει εκείνον που την φορά κατά την εισπνοή, αλλά κατά την εκπνοή ουσιαστικά δρα ως ένα "φυσερό" του ιού προς τους υπόλοιπους, αφού δεν εμποδίζεται η προς τα έξω διασπορά του "περιεχομένου" του φίλτρου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, όποιν δείτε και φορά τέτεια μάσκα, να τον αποφεύγετε "όπως ο μπιπ το λιβάνι"!

Τελικά κανένα από τα δύο. Ούτε ο ιστιοπλοϊκός που είπα, ούτε το άγαλμα του Καραμανλή που είπες.
Είναι τοποθετημένη στην mini προβλήτα μπροστά από το Μακεδονία palace.
Ταιριάζει και με του παλιούς κίτρινους κεκλιμένους κάβους στο φόντο.

Εκεί είναι τα εγγύτερο που πιάνει. Τα ποδήλατα που περνούν μπροστά. Το οποίο σημαίνει ότι είναι στημένη 100 μέτρα πιο πέρα.

Παιδια η Ταιβαν που θεωρειται πρωτυπο αντιμετωπισης του ιου αλλα και η Κινα που εχει περιορισει τοι ιο εχουν επιβαλει τις μασκες σε ολους,οποτε με συγχωρειται αλλα θα θεωρησω πιο εγκυρη την δικια τους προσεγγιση.

εγω πιστευω οτι ειναι ακριβως στο σημειο. οπως ερχομαστε απο λαδαδικα για ιστιοπλοϊκο στο υψος του Bespoc cafe απλως η καμερα φοραει ευρυγωνιο Evolveo Sportcam X3 με αποτελεσμα να διαστρεβλωνει τον οπτικο οριζοντα σε ζωνη φ με αποσταση MGf234

Λοιπον δεν υπαρχει σημασια να το συζηταμε για τις μασκες. Φυσικα και ειναι χρησιμες και ακομα και απαραιτητες.
Το οτι δεν χρειαζονται για τον κοσμο ειναι απλα οδηγια παντου οπου δεν υπαρχουν αρκετες μασκες, γιατι ετσι πρεπει να ειπωθει ωστε να δωθουν στο Υγειονομικο σωμα.

Στην Γαλλια για παραδειγμα καθε φαρμακοποιος που λαμβανει μασκες του απαγορευεται ρητως να πουλησει σε ιδιωτες.

Καποια πραγματα λεγονται για να μπουν οι προτεραιοτητες εκει που πρεπει. Δηλαδη να δωθουν στους γιατρους και νοσοκομους που ειναι στην πρωτη γραμμη.

Φυσικα και οι μασκες προστατευουν (για ενα χρονικο διαστημα) και οσο και να μην ειναι απολυτη προστασια, ειναι παραπανω απο την μη προστασια.

Δν υπαρχει θεμα επ αυτου, απλα προσπαθεια να κερδιθει χρονος (ακομα) να προωθηθουν εκει που πρεπει, και να προστατευθει το υγειονομικο προσωπικο.

Στην δευτερη γραμμη βρισκονται αστυνομικοι και πυροσβεστες που τους συνδραμουν και ερχονται σε καθημερινη επαφη νε μεγαο κοινο. Και ουτε αυτοι εχουν αν και ειναι προταιρεοτητα. Μαλιστα εδω απειλησαν σε καποια στιγμη οτι θα ενεργησουν το δικαιωμα τους της αποταβηξης (δεν εχουν δικαιψμα σε απεργια) εαν δεν τους δωθουν.
Επειτα οι υπαλληλοι σουπερ μαρκετ βρισκονται επισης στην πρωτη γραμμη. Οι εταιριες εχουν φροντισει να προμηθευτουν για τους υπαλληλους τους και καθε φορα που παω σε drive βλεπω το προσωπικο με μασκς και γαντια. Και μπραβο στην διευθυνση.
Οποτε η καθε χωρα κανει οτι μπορει για να κατευνασει την κατασταση.
Και να γεμισει με μασκες.

Το οτι οι μασκες δε χρησιμευουν ειναι "να χαμε να λεγαμε".

Σου οφείλω μια απάντηση
Προφανώς και αυτό που αναφέρεις ότι δηλαδή προστατεύεις τον άλλο από την εκπνοή σου ισχύει.. Ισχύει όμως και το ανάποδο Στάνταρντ!
Οι μάσκες προστατεύουν όταν φυσικά γίνεται σωστή χρήση. Δηλαδή οι μάσκες προστασίας αναπνοής τύπου ffp2, ffp3 με φίλτρο Ν95 και πρότυπο κατά EN-149:2001 τι βγήκαν για να προστατεύουν τους άλλους; Προφανώς και όχι αλλά σε προστατεύουν από στερεά και υγρά αερολυματα και επίπεδο σκόνης. Και εννοείται δεν περνάει τίποτα από τη μάσκα εσωτερικά. Στην περίπτωση μας και μια απλή η τύπου ffp1 αρκεί
Το ίδιο ισχύει και για τις απλές χειρουργικές οι οποίες έχουν το μειονέκτημα ότι είναι μιας χρήσης και μόνο!!
Ειπαμε έχουμε ελλείψεις αλλά μην το πάμε σε άλλο άκρο. Σε σούπερ που πηγαίνω δεν υπάρχει περίπτωση να μην την φοράω όπως και τα γάντια (και εκεί θέλει σωστή χρήση)

Για τα μάτια που λες είναι σωστό αλλά έχω την εντύπωση ότι θέλει μεγαλύτερη συγκέντρωση αερολυματων για να κολλήσεις χωρίς να είμαι σίγουρος θα το ψάξω..

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Παιδια η Ταιβαν που θεωρειται πρωτυπο αντιμετωπισης του ιου αλλα και η Κινα που εχει περιορισει τοι ιο εχουν επιβαλει τις μασκες σε ολους,οποτε με συγχωρειται αλλα θα θεωρησω πιο εγκυρη την δικια τους προσεγγιση.

+ 1 ( συν Κορεα Σινγκαπουρη Ιαπωνια )

Status
Not open for further replies.