Ιοί

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

Εκεί είναι τα εγγύτερο που πιάνει. Τα ποδήλατα που περνούν μπροστά. Το οποίο σημαίνει ότι είναι στημένη 100 μέτρα πιο πέρα.

Τα 100 μέτρα πως προκύπτουν? Μάλλον είναι αρκετά παραπάνω.

Εκεί είναι τα εγγύτερο που πιάνει. Τα ποδήλατα που περνούν μπροστά. Το οποίο σημαίνει ότι είναι στημένη 100 μέτρα πιο πέρα.
Νομίζω λες πολλά. Θα την τοποθετούσα στην μία άκρη της προβλήτας πάνω σε ένα από τα τσιμεντένια παγκάκια και οι ποδηλάτες γύρω στα 15μ. πιό μπροστά, στο άλλο άκρο της προβλήτας.
Είμαστε offtopic.
Πάντως συμφωνούμε, δεν υπάρχει κανένα θέμα επεξεργασίας...οπότε γιά να ευθυμήσουμε, Billie Jean απλά Beat It!

Νομίζω λες πολλά. Θα την τοποθετούσα στην μία άκρη της προβλήτας πάνω σε ένα από τα τσιμεντένια παγκάκια και οι ποδηλάτες γύρω στα 15μ. πιό μπροστά, στο άλλο άκρο της προβλήτας.
Είμαστε offtopic.
Πάντως συμφωνούμε, δεν υπάρχει κανένα θέμα επεξεργασίας...οπότε γιά να ευθυμήσουμε, Billie Jean απλά Beat It!

Ο καβγας για το παπλωμα... :flipout:

Τα 100 μέτρα πως προκύπτουν? Μάλλον είναι αρκετά παραπάνω.

Το είπα για ελάχιστο. Εννοώ την απόσταση που έχει το πρώτο πλάνο από το σημείο που είναι στημένη η καμερα. Γι αυτό είπα για άγαλμα Καραμανλή, εμπειρικά από ο, τι πλάνα έχω από μεγάλους τηλεφακούς.

Θυμασαι που πριν 2+ εβδομάδες τα λέγαμε για την Αριστοτέλους. Ε σήμερα έμαθε τι είναι ο τηλεφακός όλη η χώρα :p

133 νεκροι σε μια μερα στη Γερμανια....

Η αυξηση της εξαπλωσης της πανδημιας στην Ιταλια εχει πεσει στο 4% επι δευτερη μερα. Πολυ ελπιδοφορο για το μελλον.
Βεβαια οι νεκροι ειναι κατα 800σαρες την ημερα ακομα.

Παντως οι Γερμανοι παρολο που εχουν σχετικα λιγες απωλειες για να απαριθμησουν δεν τα πανε πολυ καλα με τα νουμερα.

Δεν ειναι η πρωτη φορα που βλεπω αντιφατικες απαριθμησεις (στην ιδια σελιδα)

Παραδειγμα εδω ενα γραφικο με τα δεδωμενα που στελνουν τα Λαντερ δινουν 650 νεκρους
36f1e7f788f61cd70f712dd530b16bf1eb895c0a.png

Εδω στην ιδια σελιδα απο το Ινστιτουτο Ρομπερτ Κωχ που ανακοινωνει καθημερινα τα στοιχεια δινει 583 !!! ???
14 mars 2020 8β€* ​​​ 4 589 (+23%)
15 mars 2020 12β€* ​​​ 5 799 (+27%)
16 mars 2020 12β€* ​​​ 7 156 (+23%)
17 mars 2020 12β€* ​​​ 8 198 (+15%)
18 mars 2020 20β€* ​​​ 10 999 (+34%)
19 mars 2020 31β€* ​​​ 13 957 (+27%)
20 mars 2020 47β€* ​​​ 16 662 (+19%)
21 mars 2020 55β€* ​​​ 18 610 (+12%)
23 mars 2020 86β€* ​​​ 22 672 (+22%)
24 mars 2020 114β€* ​​​ 27 436 (+21%)
25 mars 2020 149β€* ​​​ 31 544 (+15%)
26 mars 2020 198β€* ​​​ 36 508 (+16%)
27 mars 2020 253β€* ​​​ 42 288 (+16%)
28 mars 2020 325β€* ​​​ 48 582 (+15%)
29 mars 2020 389β€* ​​​ 52 547 (+8%)
30 mars 2020 455β€* ​​​ 57 298 (+9%)
31 mars 2020 583β€* ​​​ 61 913 (+8%)

Eπισης καπου αναμεσα λεει καποιες μερες λοιπουν δεδωμενα απο καποια Λαντερ...

https://fr.wikipedia.org/wiki/Pandémie_de_maladie_à_coronavirus_de_2020_en_Allemagne

Και τους ειχα για απολυτα ακριβεις αυστηρους και σοβαρους στις μετρησεις...

Ερωτηση : (προς Iασωνα, Qwerty, κλπ)

Ο προεδρος των ΗΠΑ,
μπορει να επιβαλει καθολικη απαγορευση κυκλοφοριας σε καθε πολιτεια
Η ...
χρειαζεται την συμφωνη γνωμη καθε πολιτειας (κυβερνητη, κλπ) .... ? ......

Σημερα, υπηρξε χαβαδακι αναμεσα σε Ντοναλντ και Αντριου (κυβερνητη της ΝΥ)
για το ΑΝ πρεπει να επιβληθει καθολικη απαγορευση στην πολη .... και μεχρι ποτε !
Δεν χρειαζεται να γραψω τι ειπε ο Ντοναλντ.

Το θεμα ειναι ΑΝ το πολιτειακο καθεστως των ΗΠΑ αποφασιζει για τετοια θεματα αυτονομα, ανα πολιτεια.
Το "state laws above federal laws" ισχυει για θεματα απειλης δημοσιας υγειας και ληψης εκτακτων μετρων (καραντινα) ?
Γιατι τοτε οτι και να πει ο Ντοναλντ ειναι "να χαμε να λεγαμε". Ομως δεν εχω καταλαβει ΠΟΙΟΣ αποφασιζει.

Είμαστε offtopic.

Ναι τελικα ειναι το soap opera effect των 50 hz που με μπερδεψε.
Αμα εχεις συνηθίσει στα 24 καρε...

Mιά σημείωση για όσους χάρηκαν για τις μάσκες που ήρθαν... Δεν προορίζονται για τους καταναλωτές, ούτε μπορεί το κράτος να τις διαθέσει. Αλλωστε όπως είναι η επίσημη θέση της επιστημονικής ομάδας διαχείρισης τις κρίσης, - οι μάσκες είναι μόνο για τα νοσοκομεία και τους ασθενείς... Κάθε εργαζόμενος στα νοσοκομεία θέλει 2-3 μάσκες στην βάρδειά του σύν τα σώματα ασφάλειας κλπ, συν το οτι δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα κρατήσει αυτή η κρίση, συν το οτι δεν ξέρουμε αν αύριο θα βρίσκουμε μάσκες κλπ, ξεχάστε αυτές τις μάσκες που ακούμε στις ειδήσεις - μόνο οτι βρει ο καθένας μόνος του απο καμμιά εισαγωγική εταιρεία...

Είμαι σχετικά μακριά και αν πάω αύριο για αναπαράσταση του Open μπορεί να με γράψουν, οπότε μετά από καναπεδάτη "έρευνα" πρέπει να ομολογήσω πως ο AccelDrag έχει πολύ δίκιο.
Αλλιώς το επόμενο πιθανό σημείο είναι στα ...400 μέτρα στις ομπρέλες.

Και έχουμε και λέμε:
Συνολικό μήκος εξέδρας 50μ, και μετά από εκεί άλλα 100μ έως την δεύτερη δέστρα που στην συμπιεσμένη εικόνα δείχνει πολύ πιο κοντά. Μεταξύ τους οι δέστρες περίπου 18μ, για αυτό ο περιπατητής με τα μικρά βήματα δείχνει να περπατάει επιτόπου.

Μπράβο Αccel! :award:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Όχι, δεν είναι καλύτερα χωρίς μάσκα, αλλά και όχι, δε θα σε προστατέψει.

Οι μάσκες φρενάρουν την ορμή του σύννεφου που εξαπολύεις βήχοντας, και γι'αυτό είναι σημαντικό να τις φοράνε οι νοσούντες.

Όταν περπατάς με μάσκα και βήχει ο κόσμος γύρω σου, μαζεύονται σωματίδια πάνω στη μάσκα, τα οποία αργά ή γρήγορα, όταν τρίψεις τη μούρη σου ή ισιώσεις τη μάσκα θα μεταδοθούν στα χέρια σου, τα μάτια σου, κλπ κλπ. Οπότε η μάσκα σου δίνει μια πλασματική αίσθηση ασφάλειας άρα και άγνοιας κινδύνου.

Οι μασκές, όπως φρεναρουν την ορμή του σύννεφου που εξαπολύω βηχοντας, έτσι φρεναρουν και την ορμή του σύννεφου που εισέρχεται προς εμενα όταν γίνομαι δέκτης.
Δεν υπάρχει πλασματικη αίσθηση ασφαλείας, γιατί οι κανόνες παραμένουν ίδιοι όπως όταν δεν φοράς μάσκα. Δηλαδή αποφεύγουμε να βάζουμε τα χέρια μας στο πρόσωπο και πλένουμε καλά τα χέρια μας.
Εφόσον τειρω αυτούς τους κανόνες ειναι προτιμότερο να μαζεύονται σωματίδια πάνω στην μάσκα και να μην εισέρχονται κατευθείαν στην αναπνευστική μου οδό.
Και επίσης σωματίδια αργά ή γρήγορα θα μεταδοθούν στα χέρια έτσι και αλλιώς αφού μέσα στην ημέρα θα πιάσεις μια πόρτα που έχουν πιάσει δεκάδες χέρια, θα πατήσεις τα κουμπιά του ανελκυστήρα που έχω πατήσει 100αδες χέρια, θα πιάσεις χρήματα που έχουν πιάσει χιλιάδες χέρια...κτλ

Το απόγευμα μιλούσα με μια φίλη που το μπαλκόνι της κοιτά στην παραλιακή ( ένα τετράγωνο πριν την Γενική κλινική).
Βέβαια αυτό που μου είπε δεν μου έκανε εντύπωση γιατί έτυχε να βρίσκομαι στο κτίριο της γενικής πριν λίγες μέρες, είχα και μια εικόνα από την βόλτα που έκανα παράλληλα στον δρόμο της παραλιακής αλλά είπα να ρωτήσω μιας και αυτή το ζει καθολη την διάρκεια της μέρας.
Η απάντηση στην ερώτησή μου για τον κόσμο που μαζεύτηκε την Κυριακή ( έχοντας στο νου την νόσο) ήταν με μια φράση "τρομακτική εικόνα."
-Κάποιες ώρες είχε τόσο κόσμο που η εικόνα σου προκαλούσε άγχος.

Είναι η ίδια περίπτωση που λένε κάποιοι να μην φοράς γάντια γιατί ο ιός μένει σε αυτά.. Ενώ αν δεν τα φοράς λες και δεν μένει στο δέρμα. Από την άλλη φορώντας γάντια που δεν το κανείς και μια ζωή έχεις μια επιπλέον προσοχή αν ασυνείδητα πας να πιάσεις το πρόσωπο σου.. Και φυσικά όταν τα βγάζεις (ανάποδα) πάλι πλένεις τα χέρια σου...
Έχω την εντύπωση ότι προσπαθούν να πείσουν με λάθος τρόπο τον κόσμο να μην κάνει χρήση αυτών όπως και με τη μάσκα τώρα γιατί μάλλον δεν παίζει τίποτα στα νοσοκομεία.. αλλά δεν το λένε...
Ρε μάγκες εδώ και σε μεγάλο ιδιωτικό που δουλεύει η γυναίκα μου με το σαγονομετρο τους τα δίνουν στους εργαζόμενους. Φανταστείτε στα δημόσια
Καλα κάνει ο κόσμος και φοράει μακάρι να είχαν όλοι, έτσι όλο και λιγότεροι θα πήγαιναν μετά νοσοκομεία...

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Αρχες Φλεβαρη ειχαν περασει πολλοι γριππη,γνωστοι συγγενεις ενας φιλος που εχω σε σχολειο μου λεγε για μαθητες και καθηγητες εκεινο το καιρο που ειχαν γριππη,μηπως ηταν τοτε η εξαρση και την γλιτωσαμε?
σε συνδιασμο με την θερμοκρασια που ανεβαινει αισθητα και την υρασια που πεφτει..
αυθαιρετες σκεψεις κανω
εαν περασεις γριππη μπορεις να κολλησεις μετα απο καποιο ευλογο χρονικο διαστημα κορωνοιο ευκολα η δυσκολευει η κατασταση?
η εαν εχεις γριππη μπορεις να κολησεις και τον κορωνοιο ταυτοχρονα?
ξερει κανεις?

Mιά σημείωση για όσους χάρηκαν για τις μάσκες που ήρθαν... Δεν προορίζονται για τους καταναλωτές, ούτε μπορεί το κράτος να τις διαθέσει. Αλλωστε όπως είναι η επίσημη θέση της επιστημονικής ομάδας διαχείρισης τις κρίσης, - οι μάσκες είναι μόνο για τα νοσοκομεία και τους ασθενείς....

Εννοειται.

Εγω ειπα οτι τωρα που ηρθαν αυτες οι μασκες μπορουμε χωρις πολυ ενοχη να παρουμε αυτες του εμποριου χωρις να τις στερουμε απο τους "στρατιωτες" μας.

Status
Not open for further replies.