Ιοί

Status
Not open for further replies.
Δεν έχουν κλείσει τα σύνορα. Νομίζω.

Έχουν κλείσει οι ανταποκρίσεις από κάποια αεροδρόμια και χώρες.

όχι από παντού.

Αυτή την εντύπωση έχω.

Νομίζω πως η απαγόρευση πτήσεων ισχύει μόνο για Βρετανία, Αυστρία, Τουρκία, Ισπανία και Ιταλία.

Με ΗΠΑ ειμαστε ακομα ανοιχτα.

Κατα τα αλλα το κρατος μας συμπεριφερεται σαν να ειμαστε μικρα παιδια

Και καλα κανει.

Στο σουπερ μαρκετ σημερα μου ελεγαν οτι ακομα δεν ξερουν αν θα επιτραπει να παρεις ολοκληρο αρνι ή μονο τεμαχισμενο.

Γιατι προφανως αν το παρεις ολοκληρο δεν ειναι γιατι θες να το τεμαχισεις μονος σου με την μασετα σου......αλλα γιατι πας για σουβλα υπαιθριως.

Πολύ καλές πληροφορίες. Θα σταθώ στο σημείο που λέει ότι οι μάσκες με φίλτρο η αλλιώς βαλβίδα σε προστατεύουν μεν αλλά από την άλλη δεν προστατεύεις τους άλλους αν έχεις τον ιό μιας και η εκπνοή περνάει αφιλτράριστη. Μου το είχαν επισημάνει και συνάδελφοι μηχανικοί όποτε άρχισα και εγώ να χρησιμοποιώ την μάσκα χωρίς βαλβίδα η οποία είναι και πιο δύσκολο φορητή μιας έχεις ένα αίσθημα δυσφορίας η εγκλωβισμού της εκπνοής. Δεν είναι για πολύωρη χρήση αλλά κάνει καλή δουλειά

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Re: Απάντηση: Ιοί

Όσο καλμάρει στο Μαιαμι με 30ρια και χιλιάδες κρούσματα..

Ακριβώς! Τα έχουμε πει αυτά, εδώ και κοντά 3 εβδομάδες. Δεν υπάρχει έρευνα και δεδομένα γιά κάτι τέτοιο. Η μόνη άμυνα λόγω θερμοκρασίας είναι πως μεγαλώνουν οι αποστάσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.

Τα κρούσματα του πλοίου εννοείται δεν μετράνε. Ήρθε ένα πλοίο σε ελληνικά ύδατα και το προσαράξαν ας είναι και γεμάτο με κρούσματα δεν μετράει στα κρούσματα της επικράτειας

Συμφωνώ και πάλι. Οφείλεις να τα υπολογίζεις ως εμφανιζόμενα εντός της χώρας αλλά δεν είναι του σταθερού πληθυσμού. Καλώς εμφανίζονται ξεχωριστά στις λίστες.

το εμβολιο ξεχασε το...για τα επομενα δυο χρονια.

Όπως έχω ξαναγράψει ο ελάχιστος χρόνος θα μπορούσε να είναι 1,5 χρόνος από την στιγμή της πρώτης μεταφρασης του γονιδιώματος του ιού. Άρα πάμε καλοκαίρι τπυ '21.

εδω και εικοσι χρονια δε φτιαξαμε κανα εμβολιο

Είπε κάτι τέτοιο;
Λάθος...πέρα από τις προσθήκες (πάρα πολλά), έχουν βγει και νέα...του Ροταϊού πριν 11-12 χρόνια και του Μηνιγγιτιδόκοκκου πριν 5-6 χρόνια.

οταν ειναι στο πρωτο σταδιο... διαγνωσμενος. Εκει σταματαει τον ιο απο το να απλωθει και να διμηουργησει φλεγμονες στους πνευμονες και δε ξερω που αλλου...

ΜΑΚΑΡΙ!

Ακόμη κι αν αύριο βγει εμβόλιο, για να παραχθεί σε 7 δισεκατομμύρια αντίτυπα θα χρειαστούν μήνες ή χρόνια.

Δεν θα κατασκευαστούν 7 δις, σε καμμία περίπτωση!

2-3δις το πολύ...είμαστε πλανήτης πολλών ταχυτήτων...

Η Αφρική θα δει ελάχιστα. Χώρες όπως Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές κτλπ. δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μεγαλους αριθμούς. Ίσα να καλύψουν τις ανώτερες κάστες. Οι υπόλοιποι είναι χώμα και πέτρες. Εδώ το υπηρετικό προσωπικό στα σπίτια των πλουσίων, θεωρείται σαν ένα με τον χώρο.
Θυμήθηκα τον Τσαουσέσκου και τους "αόρατους" υπηρέτες του...

και τα κρουαζιεροπλοιο δεχόμαστε.

Γιατί ονομάζουν κρουαζιερόπλοιο, το Ελευθέριος Βενιζέλος που είναι ποστάλι της ΑΝΕΚ εδώ και τόοοοσα χρόνια...
Ναυλωμένο από Τούρκους υπερεργολάβους που ανέλαβαν την συντήρηση μεγάλου αμερικάνικου κρουαζιερόπλοιου στην Ισπανία, πριν την σεζόν στην Μεσόγειο αλλά...δεν έκατσε η φάση.

Aν μη τι αλλο ζουμε μια ιστορικη περιοδο που θα ειναι σημειο αναφορας για το μελλον.

Σχεδόν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε κατ' οίκον περιορισμό σύμφωνα με καταμέτρηση που έκανε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο από τη βάση δεδομένων του.

Οι περισσότεροι -- τουλάχιστον 2,78 δισεκατομμύρια κάτοικοι 49 χωρών και εδαφών -- υπόκεινται σε εντολή υποχρεωτικού περιορισμού.

Καμία περιοχή του κόσμου δεν έχει εξαιρεθεί: η Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία...), η Ασία (Ινδία, Νεπάλ, Σρι Λάνκα...), η Μέση Ανατολή (Ιράκ, Ιορδανία , Λίβανος, Ισραήλ...), η Αφρική (Νότια Αφρική, Μαρόκο, Μαδαγασκάρη, Ζιμπάμπουε ...), η Αμερική (Κολομβία, Αργεντινή, Περού, μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών...) η Ωκεανία (Νέα Ζηλανδία).

Η Ερυθραία είναι η τελευταία χώρα που συμπεριελήφθη στον κατάλογο.

Μάνο κίνδυνος υπάρχει μόνο αν φόρεσες τη μάσκα γιατί είχες ύποπτα συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, πονόλαιμο κτλ όταν επισκέφτηκες τη μητέρα σου, δυστυχώς η βαλβίδας εκπνοής δεν βοηθάει
αν όχι άδικα ανησυχείς

To πλοίο το ελιμενίσαμε, όχι γιατί μας έπιασαν κορόιδα, αλλά γιατί είναι ελληνικής εταιρίας... Το Ελευθέριος Βενιζέλος είναι (της ΑΝΕΚ ?)

Γιατι προφανως αν το παρεις ολοκληρο δεν ειναι γιατι θες να το τεμαχισεις μονος σου με την μασετα σου......αλλα γιατι πας για σουβλα υπαιθριως.
Κάτσε ρε φίλε,γιατί θα μας τρελάνουν.
Μένω σε διώροφο, με την πεθερά μου.
Τι τους νοιάζει αν εγώ στην ταράτσα μου σουβλίσω αρνί ή το ψήσω στη σχάρα παϊδάκια?
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά, ρε φούστη μου!

Νομίζω υπάρχει θαλάσσια νομοθεσία πως ένα πλοίο υποχρεωτικά δένει στο λιμάνι κράτους που βρίσκεται εντός χωρικών υδάτων όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη... Αν γνωρίζει κάποιος από θαλάσσια νομοθεσία μπορεί να πει περισσότερα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Απάντηση: Re: Ιοί

Μάνο κίνδυνος υπάρχει μόνο αν φόρεσες τη μάσκα γιατί είχες ύποπτα συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, πονόλαιμο κτλ όταν επισκέφτηκες τη μητέρα σου, δυστυχώς η βαλβίδας εκπνοής δεν βοηθάει
αν όχι άδικα ανησυχείς

NAI ... εχω υποπτα συμπτωματα. Εδω και 5 βδομαδες.
Και ΣΙΓΟΥΡΑ οταν πηγα να δω την μανα μου (πριν 2 βδομαδες και κατι).
Τα συμπτωματα αυτα ειναι (ηπιος) βηχας, δυσπνοια και δεκατα.
Μερικες μερες δειχνει να υποχωρει η κατασταση ...
μερικες μερες επιστρεφει (δριμυτερη).

ΔΕΝ ειμαι του θανατα (προφανως) αλλα ΔΕΝ ειμαι και περδικι.
Το αποκαλυψα στον Ιασωνα (οταν με ρωταγε που χαθηκα, πριν κατι μερες).
Δεν ηθελα να το αποκαλυψω, γιατι ελεγα οτι αφορουσε ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ.
Και μπροστα στον γενικοτερο ζοφο ... θα ηταν και αρκετα εγωιστικο.
Το θεμα ΟΜΩΣ ... ειναι οτι κατα 99.99% το μετεδωσα στην μανα μου.
Ηταν τοτε που πηγαινα σπιτι (με την μασκα) γιατι εκλαιγε.
Ειχε παθει κριση πανικου ...

Νομιζα οτι την προστατευα ..... με την μασκα !

Γιατι ?

Απαγορευεται να το κολλησα απο τους πρωτους ?
Τους (παρα πολυ) πρωτους !

Τεσπα, αν ειναι να με ρωτατε ...
και στο τελος να φαω ban επειδη λεω την αληθεια
(την τρομολαγνικη αληθεια) τοτε σταματω εδω.

Αλλωστε, η σκεψη μου ειναι στην μανα μου, τωρα.
Δεν εχει εμφανισει συμπτωματα. Δυο τινα μπορει να συμβαινουν
1) η μου το κρυβει (το οποιο ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ πιθανο, την ξερω πολυ καλα)
2) η ο ιος εχει περιοδο επωασης (μεσα της) κοντα στις 14-15 μερες ....

Οπως και να χει ..... νομιζα οτι η μασκα ηταν BOTH WAYS protective.
Ο Γιωργος (ο Κουρνιας) με διελλυσε (τρεμουν τα γονατα μου).
Φυσικα, δεν φταιει σε τιποτα ο ανθρωπος. Ενημερωσε τον κοσμο.

Status
Not open for further replies.