Ιοί

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

Τις ξέρω τις εκατόμβες ρε συ... αλλά εγώ και για κατακόμβες διάβασα... :)

https://www.google.com/search?clien...hUKEwjL7sTg7MvoAhXExMQBHXXXCREQ4dUDCAo&uact=5

Η αγραμματωσύνη (πάμπολλων) δημοσιογράφων και (πολλών, κυρίως του αριστερού φάσματος) πολιτικών (θυμάστε τους νεολογισμούς του ΠΑΣΟΚ το '80) είναι γνωστή.

Απάντηση: Re: Ιοί

Εντάξει! Πές ότι πρόκειται γιά "γραμματική" Καρανίκα.....

Η αγραμματωσύνη (πάμπολλων) δημοσιογράφων και (πολλών, κυρίως του αριστερού φάσματος) πολιτικών (θυμάστε τους νεολογισμούς του ΠΑΣΟΚ το '80) είναι γνωστή.

ΟΚ... Καταλαβαίνω οτι δεν πρέπει να πολιτικοποιούμε το θέμα (άλλωστε το έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ για τις πολιτικές αναφορές), αλλά δεν γίνεται τέτοιες μέρες σε τέτοια κρίση να μην αναφέρω οτι είμαστε τυχεροί που η επιστημονική ομάδα που διαχειρίζεται την κρίση, πρόκειται για Αριστους - κι όχι για μια ομάδα που προέκυψε απο κλήρωση... Υπο άλλες συνθήκες, ο καθένας καταλαβαίνει ποια άτομα θα μπορούσαν να διαχειρίζονται την κρίση...

(το σχόλιό μου έχει να κάνει με την Αριστεία...)

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

ΟΚ... Καταλαβαίνω οτι δεν πρέπει να πολιτικοποιούμε το θέμα (άλλωστε το έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ για τις πολιτικές αναφορές), αλλά δεν γίνεται τέτοιες μέρες σε τέτοια κρίση να μην αναφέρω οτι είμαστε τυχεροί που η επιστημονική ομάδα που διαχειρίζεται την κρίση, πρόκειται για Αριστους - κι όχι για μια ομάδα που προέκυψε απο κλήρωση... Υπο άλλες συνθήκες, ο καθένας καταλαβαίνει ποια άτομα θα μπορούσαν να διαχειρίζονται την κρίση...

(το σχόλιό μει έχει να κάνει με την Αριστεία...)

Θα κλεγαμε κατακομβες τοτε :flipout:... Τελικα ο καλος Θεος αγαπαει ακομα την Ελλαδα.

Όχι Γιώργο, δεν έχουμε.

Α κριμα γιατι ειναι λυση για μια μασκα ολικης προστασιας που προερχεται απο πατεντα της εταιριας. Βεβαια αρχικα ειναι μασκα καταδυσης σε ρηχα νερα. Εχω και γω δυο.

af76d0e6c7dd1c30ce0cd2382945a739b19fd70112f677fd15e22b5feab8e453.jpeg

Την χρησιμοποιουν (με μια μικρη διαμορφωση με φιλτρα, και σε νοσοκομεια σε διαφορες χωρες του κοσμου...

Εδω
https://www.lefigaro.fr/societes/co...te-par-des-soignants-du-monde-entier-20200402

Βεβαια δεν εχω ακομα τολμησει να την φορεσω εξω...αλλλα οπως παει το πραγμα..

Εγώ παρατηρώ τελευταία οτι έχω αποκτησει μια ευπάθεια από τον πολυήμερο εγκλεισμό σε σταθερό περιβάλλον στο σπίτι και κάθε τριήμερο που συνήθως μαζεύω εκρεμμοτητες και βγαίνω για δουλειά με τo scooter (διαλέγω και ημέρες με σχετικά καλή θερμοκρασία και ηλιοφάνεια) γυρνώ και για μια ημέρα έχω ολα σχεδόν τα συμπτώματα του ιού, ξερός λαιμός μύτες , βηχαλακι, ψιλό δέκατα κλπ. , ξέρω οτι δεν μπορώ να εμφανίσω άμεσα τα συμπτώματα οπότε το ξεπερνώ στο μυαλό μου και την άλλη μέρα είμαι περδίκι.

Υπόψην οτι όλο το χειμώνα χρόνια τώρα βρέξει χιονίσει τριγυρνάω όλες τις υπηρεσίες και τα εξωτερικά ραντεβού στο λεκανοπέδιο με το scooter, δυσκολα τσιμπάω κρυολόγημα ή γρίπη και δεν έχω κάνει εμβόλιο. Παρόλα αυτά είχα ζοριστεί πριν 7-8 χρόνια ένα εξάμηνο με ένα ΧΑΠ και όταν (σπάνια μεν ) κολλήσω γριπουλα και έχω καταρροή τραβάω μεγάλο ζόρι από τον έντονο βήχα.

Τώρα αρχίζω και φοβάμαι οτι λόγω εγκλεισμού θα γίνω υπερευαίσθητος και θα τσιμπάω πιο εύκολα το οτιδήποτε. Έχει μειωθεί επίσης και η άσκηση στο γυμναστήριο και δυσκολα μπορείς να την αναπληρώσεις στο ίδιο επίπεδο στο σπίτι ατομικά. Αλλά δεν βλέπω να υπάρχει και κάτι που μπορώ να κάνω διαφορετικά.

Α κριμα γιατι ειναι λυση για μια μασκα ολικης προστασιας που προερχεται απο πατεντα της εταιριας. Βεβαια αρχικα ειναι μασκα καταδυσης σε ρηχα νερα. Εχω και γω δυο.
...

Δίπλα σου, στο Βέλγιο, την μετατρέπουν κατευθείαν σε νοσοκομειακό αναπνευστήρα ανάγκης... :)

https://www.youtube.com/watch?v=n6qQLsUa7jk

...Ρε τι βρίσκουν κάποιοι! Μόνο γερμανοί μπορούσαν να σκεφτούν κάτι τέτοιο.

...ποιός απ' τους δύο ευθύνεται άραγε;

να σου πω την αλήθεια για πρόστιμο δεν το σκέφτηκα.

αλλά για σφαλιάρα το σκέφτηκα πολλές φορές.

κάποιοι αρνούνται να καταλάβουν αλλιώς.

να σου πω την αλήθεια για πρόστιμο δεν το σκέφτηκα.

αλλά για σφαλιάρα το σκέφτηκα πολλές φορές.

κάποιοι αρνούνται να καταλάβουν αλλιώς.

Στο Μαροκκο εχει σφαλιαρες (δημoσιες)... Στην Ινδια εχει βουρδουλα βεβαια καμμια φορα τις τρωει καποιος ασχετος.

Σε καποιες Αφρικανικες (που υποτιθεται δεν χτυπαει ο Κορονωϊος) χωρες εγινε τελεια απαγορευση με πυροβολισμους. Και θανατους. 5 στην Νοτιο Αφιρκη, 1 στην Κενυα και δε θυμαμαι που αλλου. Στις Φιλιππινες ο προεδρος διεταξε οτι οταν παανε σε ενα χωρο να επιβλουν την απαγορευση και τους επιτεθουν να βγαλουν τα οπλα τους και να σκοτωσουν.
Εν παρενθεση και στην Γαλλια πριν μερικες μερες χωροφυλακες ανοιξαν πυρ....ενω σε μια μπανλιευ παραλιγο να γινει ενπολπη συραξη.

Στη Νοτιο Ιταλια με επικεντρο την Σικελια, προχτες δωθηκε μηνυμα απο κινητα να κανουν ρεσαλτο στα ΣΜ και βγηκε στρατος στους δρομους.

Εκτος τα ιατρικα του γεγονοτος κροναϊος και το γεοπολιτικο κεφαλαιο της πανδεμιας ειναι λειαν ενδιαφερον. Κυριως για να καταλαβουμε οτι εχουμε τελειως διεστραμενη εικονα του πραγματικου του impacte

Σήμερα διαγνώστηκε η αδελφή μου με ρευματοειδή Αρθρίτιδα, η οποία είναι αυτοάνοση νόσος.

Αυτομάτως μπήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου,είναι Ιατρός χειρουργός,56 χρονών μόνο και δεν μπορεί να λειτουργήσει τα δάχτυλά της.

Της δώσανε αγωγή η οποία θα της κάνει ακόμα μεγαλύτερη ανοσοκαταστολή, αυξάνοντας την επικινδυνότητα απέναντι στον νέο Ιό.(και σε όλους τους ιούς βασικά)

Ελπίζω να καταλαβαίνετε πώς νοιώθω και αν θα συνεχίσω να είμαι ο ίδιος..

Nατα και τα αναμενομενα

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στη δομή της Ριτσώνα, η οποία έχει 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι αλλοδαποί που διέμεναν στη δομή φιλοξενίας το έσκασαν.

Στην είσοδο της δομής έχει παραταχθεί μία διμοιρία, ενώ υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που έφυγαν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ομάδα τουλάχιστον 10-15 ανθρώπων έφυγε από την πίσω πλευρά της δομής και βγήκε στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο Σχηματάρι.

Το πρωί εντοπίστηκαν κάποιες τρύπες στην περίφραξη, οι οποίες κλείστηκαν άμεσα, όμως το πρόβλημα είχε ήδη δημιουργηθεί.

Υπενθυμίζεται πως στη δομή είναι κλεισμένοι 2.800 άνθρωποι.

Υγειονομικές βόμβες χαρακτηρίζονται τα hot spot μετά το κρούσμα στη Ριτσώνα με την έγκυο από τη Σενεγάλη, αφού οι συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα μεταναστών ευνοούν την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν λαμβάνονται και τα απαραίτητα μέτρα αφού όπως περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής. οι παράνομοι μετανάστες που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες παίζουν σχεδόν καθημερινά μπάλα.

«Εμείς κλεινόμαστε στα σπίτια μας και αυτοί κάνουν βόλτες και παίζουν μπάλα καθημερινά. Ελέγχονται οι μετακινήσεις τους; Μήπως πρέπει οι αρμόδιοι να πάρουν μέτρα πριν είναι αργά. Μην ξεχνάμε ότι εκεί εργάζονται συμπολίτες μας που μετά επιστρέφουν στις οικογένειές τους...», αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής

https://www.pronews.gr/amyna-asfale...s-tin-ora-poy-oi-ellines-tiroyn-tin-karantina

Σήμερα διαγνώστηκε η αδελφή μου με ρευματοειδή Αρθρίτιδα, η οποία είναι αυτοάνοση νόσος.

Αυτομάτως μπήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου,είναι Ιατρός χειρουργός,56 χρονών μόνο και δεν μπορεί να λειτουργήσει τα δάχτυλά της.

Της δώσανε αγωγή η οποία θα της κάνει ακόμα μεγαλύτερη ανοσοκαταστολή, αυξάνοντας την επικινδυνότητα απέναντι στον νέο Ιό.(και σε όλους τους ιούς βασικά)

Σε αυτή την περίπτωση συνεχίζει να είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει την ιατρική της δραστηριότητα ή ως ευπαθής ομάδα "απολαμβάνει" κάποια προνόμια?

Καλή δύναμη Δημήτρη, και στους δυο σας.

"Κύριε Τσιόδρα, ελπίζουμε πως κατανοείτε ότι με τόσο βραδύ ρυθμό αύξησης νεκρών στη χώρα μας διογκώνεται η δυσπιστία των συμπολιτών μας ως προς τη σοβαρότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα των μέτρων."
-"Και τι προτείνετε να κάνουμε;"
-"Είτε να επιτρέψουμε την εισαγωγή νεκρών από το εξωτερικό είτε να σκηνοθετήσουμε δικές μας εικονικές κηδείες."
-"Και αν τίποτε από αυτά δεν αποδώσει;" -
-"Να χαλαρώσουμε θεαματικά τα μέτρα και, κατά συνέπεια, να αυξήσουμε δραματικά τους θανάτους."
-"Θα πεισθούν οι συμπολίτες μας τότε τουλάχιστον;"
- "Οι επιζώντες; Αναμφίβολα".

τάδε έφη Πετρος Τατσοπουλος

Δημητρη μου περαστικα και καλη Δυναμη φιλε

Παντως απο 50 και πανω οι περισσοτεροι απο μας ειναι σε ευπαθεις ομαδες ακομα κι αν δεν το ξερουν. Μην πω απο 40.

Ποσοι καπνιζουν, ποσοι εχουν ασθμα, και αλλα πολλα που βγαινουν σε γενκες εξετασεις ;
Για το ασθμα (η αρρωστια του αιωνα) λεγεται πλεον οτι πασχει το ενα τριτο πληθυσμων μεγαλων πολεων. Τα πιτσιρικια πλεον, σε μεγαλο ποσοστο ειναι ασθματικα εξ αιτιας της ρυπανσης.

Status
Not open for further replies.