Ιοί

Status
Not open for further replies.
Διαφωτιστική μελέτη του Γιώργου Τσιρώνη, παλαιού μου καθηγητή στο Φυσικό Κρήτης. Ο άνθρωπος είναι μάγος των μαθηματικών (εμένα μου έκανε στατιστική) και τα μοντέλα του σίγουρα αξιόπιστα. Για όποιον έχει όρεξη..
PS
Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα.
https://www.zougla.gr/epistimi/sine...imantiki-provlepsi-gia-to-telos-tis-pandimias

Λογικα δεν υπαρχει προβλημα.

Εγω κοιταζω παντως να βρω μασκες ffp2/3 με φιλτρακι ακριβως για αυτο. Τις κρεμας σε εναν χωρο ενος δωματιου (αποθηκη) κατα σειρα χρησης και μετα απο μια εβδομαδα θεωρητικα εισαι οκ.

Σίγουρα είναι πιο αποτελεσματικές οι ffp2/3 αλλά, τουλάχιστον εμείς εδώ, αποκλείεται να βρούμε τέτοιες και πορευόμαστε μόνο με ένα κουτί χειρουργικές που έτυχε να έχουμε από πριν σπίτι.
Οπότε η επαναχρησιμοποίηση επιβάλλεται. Ευτυχώς είναι μπόλικες, και βγαίνουμε και ελάχιστα, οπότε έχουμε την ευχέρεια να τις επαναχρησιμοποιούμε και κάθε 2 βδομάδες άμα λάχει.

Διαφωτιστική μελέτη του Γιώργου Τσιρώνη, παλαιού μου καθηγητή στο Φυσικό Κρήτης. Ο άνθρωπος είναι μάγος των μαθηματικών (εμένα μου έκανε στατιστική) και τα μοντέλα του σίγουρα αξιόπιστα. Για όποιον έχει όρεξη..
PS
https://www.zougla.gr/epistimi/sine...imantiki-provlepsi-gia-to-telos-tis-pandimias

Δυστυχώς τουλάχιστον για τις ΗΠΑ δεν τον βλέπω να επιβεβαιώνεται: αυτή τη στιγμή, 3 Απριλίου και έχουμε ήδη 260Κ (ήτοι διπλάσιους από όσους είχαμε στις 30 Μαρτίου, μέσα σε 4 μέρες).

Χώρια το γεγονός ότι όσο αυξάνουν τα νούμερα, δεν αυξάνει ανάλογα και η δυνατότητα τεστ, που σημαίνει ότι μοιραία αναμένεται και μια υποεκτίμηση κρουσμάτων.

Θα τελειώσει, αυτό είναι βέβαιο, αλλά φοβάμαι ότι θ'αργήσει αρκετά παραπάνω.

Δυστυχώς τουλάχιστον για τις ΗΠΑ δεν τον βλέπω να επιβεβαιώνεται: αυτή τη στιγμή, 3 Απριλίου και έχουμε ήδη 260Κ (ήτοι διπλάσιους από όσους είχαμε στις 30 Μαρτίου, μέσα σε 4 μέρες).

Χώρια το γεγονός ότι όσο αυξάνουν τα νούμερα, δεν αυξάνει ανάλογα και η δυνατότητα τεστ, που σημαίνει ότι μοιραία αναμένεται και μια υποεκτίμηση κρουσμάτων.

Θα τελειώσει, αυτό είναι βέβαιο, αλλά φοβάμαι ότι θ'αργήσει αρκετά παραπάνω.

Η αστάθεια του μοντέλου προκύπτει από τα ο γεγονός ότι ΔΕΝ λαμβάνουν όλες οι χώρες τα ίδια μέτρα.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν εκτελέσει το αντίστοιχο lock down με την Ελλάδα / Ιταλία / Γερμανία .
Εσύ θα ξέρεις καλύτερα βέβαια , αλλά αυτό έχουμε καταλάβει εδώ στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, καμμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη... Εμ τους φιλοξενεί και τους στεγάζει η χώρα μας στα διάφορα κέντρα, εμ πολλοί απο τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες αρνούνται να μείνουν στην καραντίνα που επιβάλει το κράτος στα κέντρα που βρέθηκαν κρούσματα, βάζοντας σε κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή... Με επανηλλειμένες προσπάθειες, ανοίγουν τρύπες στα συρματοπλέγματα, βγαίνουν, περιφέρονται στην περιοχή και τρέχει η αστυνομία συνέχεια να τους μαζεύει σαν πρόβατα...

Δεν υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς.
Μπορούν να βγαίνουν σε... ομάδες (!!!!) μέχρι 10 ατόμων αρκεί να μην εξερχονται πάνω από 100 την ώρα, και επιτρέπεται να είναι έξω από 7 το πρωι ως 7 το απόγευμα.
Μια μόνο ήρθε σε επαφή με 45 νοσηλευτές??!!

Νομίζω ότι εάν δεν μπορούν να υπαχθουν στους ίδιους κανόνες, θα πρέπει να δημιουργηθούν ιδιαίτερα κέντρα υγείας για αυτούς με ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό, και εισαγωγή στα ορισμένα νοσοκομεία μόνο για μεθ.

Δυστυχως αυτο ειναι δυσκολο εως απιθανο να γινει με τον κορωνοιο παρολο που εχει γινει σε καποιες αλλου ειδους ασθενειες.

Μαλλον χρηματοδοτηση "μυρισαν"...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εδώ ολόκληρος λαός δεν κατάφερε να μυρίσει τον μυρωδιά τον Μπορις. Θα περιμένουν από τους σκύλους.

Σίγουρα είναι πιο αποτελεσματικές οι ffp2/3 αλλά, τουλάχιστον εμείς εδώ, αποκλείεται να βρούμε τέτοιες και πορευόμαστε μόνο με ένα κουτί χειρουργικές που έτυχε να έχουμε από πριν σπίτι.
Οπότε η επαναχρησιμοποίηση επιβάλλεται. Ευτυχώς είναι μπόλικες, και βγαίνουμε και ελάχιστα, οπότε έχουμε την ευχέρεια να τις επαναχρησιμοποιούμε και κάθε 2 βδομάδες άμα λάχει.

Τις συγκεκριμένες μάσκες τις βγάζω μπαλκόνι μέχρι να τις ξανά χρησιμοποιήσω και τις περνάω και ένα χέρι εξωτερικά με σεσουάρ μαλλιών.. 3 έχω μια ανα εβδομάδα
Οι χειρουργικές δεν κάνουν παραπάνω από μια χρήση γιατί δεν μπορείς να τος περιποιηθεί... χάνεται η συνοχή τους αν αρχίσεις και τις «πειράζεις» και δεν προσφέρουν καμία προστασία. Αναγράφουν στη συσκευασία αυστηρά μιας χρήσης μην παίζετε με αυτά
Κυκλοφορούν τελευταία εδώ κάποιες πάνινες που τος πλένεις. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο με το μαντίλι που λέει ο τραμπ.. Καμία τους δεν είναι πιστοποιημένες κατά ΕΝ 149:2001 που σημειώνει ότι δεν προστατεύουν

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Η αστάθεια του μοντέλου προκύπτει από τα ο γεγονός ότι ΔΕΝ λαμβάνουν όλες οι χώρες τα ίδια μέτρα.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν εκτελέσει το αντίστοιχο lock down με την Ελλάδα / Ιταλία / Γερμανία .
Εσύ θα ξέρεις καλύτερα βέβαια , αλλά αυτό έχουμε καταλάβει εδώ στην Ελλάδα.

Είναι πολλά τα uncertainties. Αλλά κατά τη γνώμη μου το βασικότερο είναι η ανεπάρκεια τεστ. Τα μοντέλα έχουν inputs τα οποία είναι λάθος (αφού στην πραγματικότητα υπάρχουν 10 φορές παραπάνω κρούσματα). Οπότε εκ των πραγμάτων υποεκτιμούν.

Τις συγκεκριμένες μάσκες τις βγάζω μπαλκόνι μέχρι να τις ξανά χρησιμοποιήσω και τις περνάω και ένα χέρι εξωτερικά με σεσουάρ μαλλιών.. 3 έχω μια ανα εβδομάδα
Οι χειρουργικές δεν κάνουν παραπάνω από μια χρήση γιατί δεν μπορείς να τος περιποιηθεί... χάνεται η συνοχή τους αν αρχίσεις και τις «πειράζεις» και δεν προσφέρουν καμία προστασία. Αναγράφουν στη συσκευασία αυστηρά μιας χρήσης μην παίζετε με αυτά
Κυκλοφορούν τελευταία εδώ κάποιες πάνινες που τος πλένεις. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο με το μαντίλι που λέει ο τραμπ.. Καμία τους δεν είναι πιστοποιημένες κατά ΕΝ 149:2001 που σημειώνει ότι δεν προστατεύουν

Μα δε μιλάω για πείραγμα, εννοείται ότι θα χάσουν τις ιδιότητες τους. Μιλάω για απλή αχρηστία για 4-5 μέρες, που είναι και η μέγιστη διάρκεια ζωής του ιού.

Eχω μια τέτοια. μοιάζει με χειρουργική αλλά είναι Ν95 σαν αυτή στυο βίντεο.

Την απολυμαίνω με αυτόν τον τρόπο:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τις FFP δεν ξέρω πως τι απολυμαίνουν.

Eχω μια τέτοια. μοιάζει με χειρουργική αλλά είναι Ν95 σαν αυτή στυο βίντεο.

Την απολυμαίνω με αυτόν τον τρόπο:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τις FFP δεν ξέρω πως τι απολυμαίνουν.

Άστο την χάλασες εντελώς.. Έχουν χάσει την συνοχή τους δεν προστατεύουν καθόλου. Προσοχή μην βλέπετε από YouTube πατέντες
Και οι ffp έχουν κύκλο ζωής δεν είναι για πάντα κάπου 20 μέρες (για ιούς) για σκόνη (δεν μας αφορά εδώ) ανάλογα την έκθεση και την συγκέντρωση μπορεί να βγουν off και στην μέρα
Δυο tips
1. Μάσκες και γενια η μούσι δεν κάνουν εφαρμογή σωστή προσοχή
2. Όταν τις φοράτε να κάνετε το τεστ αρνητικής πίεσης ώστε να εφαρμόζουν σωστά
Κλείστε τη μάσκα με τα δυο χέρια και ΕΚΠΝΕΥΣΤΕ απότομα (χωρίς βαλβίδα) η ΕΙΣΠΝΕΥΣΤΕ απότομα (με βαλβίδα)

Δεν υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς.
Μπορούν να βγαίνουν σε... ομάδες (!!!!) μέχρι 10 ατόμων αρκεί να μην εξερχονται πάνω από 100 την ώρα, και επιτρέπεται να είναι έξω από 7 το πρωι ως 7 το απόγευμα.
...

Aυτό δεν το ήξερα... Για ποιόν λόγο εξαιρούνται ? Ο μόνος λογικός λόγος να ανοίξουν τρύπες είναι μόνο αν δεν μπορούν να βγούν απο την είσοδο. Και δεν μιλάμε για βράδυ, μεσημέρι τους μάζευε η αστυνομία...

Re: Απάντηση: Ιοί

Aυτό δεν το ήξερα... Για ποιόν λόγο εξαιρούνται ? Ο μόνος λογικός λόγος να ανοίξουν τρύπες είναι μόνο αν δεν μπορούν να βγούν απο την είσοδο. Και δεν μιλάμε για βράδυ, μεσημέρι τους μάζευε η αστυνομία...

Eιναι το ΦΕΚ που εβαλα καποιες σελιδες πριν. Δεν το προσεξες ισως...αλλα οποιος ενδιαφερεται μπορει να το βρει.
Για μενα ειναι ενα σκανδαλο. Οι Ελληνες ειναι ενγκλειστοι και αυτοι εχουν δικαιωμα να σουλατσαρουν αγεληδων μα μπαινουν σε λεοφωρια και ουτε χαρτια ουτε τιποτα. Πραγματα που θυμιζουν αλλες καταστασεις.
Πληρωνετε "διαπραγματευση ειρηνης".
Αλλα δεν ειστε μονοι εαν αυτο σας ανακουφιζει.

Eιναι το ΦΕΚ που εβαλα καποιες σελιδες πριν. Δεν το προσεξες ισως...αλλα οποιος ενδιαφερεται μπορει να το βρει.
Για μενα ειναι ενα σκανδαλο. Οι Ελληνες ειναι ενγκλειστοι και αυτοι εχουν δικαιωμα να σουλατσαρουν αγεληδων μα μπαινουν σε λεοφωρια και ουτε χαρτια ουτε τιποτα. .

Ισχυει.

Αλλα νομιζω οτι αυτο δεν πηγαζει απο καποια ρατσιστικη επιλογη να μεινουμε μεσα εμεις δηλαδη και εξω ανεξελεγκτοι αυτοι.

Δυο ειναι τα τεινα:

Η δεν μπορουν να τους πουν μεινετε σπιτι σας γιατι δεν εχουν στην πραγματικοτητα σπιτι μεταξυ μας. Αλλοι ειναι σε δομες αλλοι σε σκηνες και κοντεινερ και αλλοι φιλοξενουμενοι προσωρινα. Οποτε ?

Η θελουν στα σιγουρα να προστατευσουν τον ντοπιο πληθυσμο και παραλληλα να αφησουν αυτους να εκτεθουν μιας και ειναι γνωστο οτι προκειται για ανθρωπους που ειναι συνεχεια μαζι.

Ελπιζω το δευτερο να ειναι νοσηρη σκεψη δικια μου και να προκειται για το πρωτο.

Τα νούμερα στον κόσμο σήμερα είναι τραγικά...

Ισχυει.

Αλλα νομιζω οτι αυτο δεν πηγαζει απο καποια ρατσιστικη επιλογη να μεινουμε μεσα εμεις δηλαδη και εξω ανεξελεγκτοι αυτοι.

Δυο ειναι τα τεινα:

Η δεν μπορουν να τους πουν μεινετε σπιτι σας γιατι δεν εχουν στην πραγματικοτητα σπιτι μεταξυ μας. Αλλοι ειναι σε δομες αλλοι σε σκηνες και κοντεινερ και αλλοι φιλοξενουμενοι προσωρινα. Οποτε ?

Η θελουν στα σιγουρα να προστατευσουν τον ντοπιο πληθυσμο και παραλληλα να αφησουν αυτους να εκτεθουν μιας και ειναι γνωστο οτι προκειται για ανθρωπους που ειναι συνεχεια μαζι.

Ελπιζω το δευτερο να ειναι νοσηρη σκεψη δικια μου και να προκειται για το πρωτο.

Κosh ειναι αυτο που ειπα. Εξαργυρωνουν "πολιτιακη ειρηνη" στην ενδοχωρα. Για κοροναϊο συζηταμε... ετσι ; Υπαρχουν οι ιδιες οδηγιες παντου στην "Ευρωπη" για την οποια μιλαμε... αφηστε τους, καντε οτι δεν βλεπετε. Και δευτερης και τριτης γεννιας να προκειται. Τηρειστε τους κανονες αλλα "εκει οχι και τοσο".
Δεν λεω περισσοτερα. Ολα τα κακα εχουν μια αρχη και ολα εχουν μια συνεισταμενη συναντησης.

PS

Δυστυχώς διαψεύδεται παταγωδώς:

1.120 θάνατοι (!!!) σήμερα στη Γαλλία, 1.010 στις ΗΠΑ

Δυστυχώς ακόμη γκαζωνουν. Οι ΗΠΑ μαλλον για κάμποσο ακόμη, όπως δείχνει το πράγμα.

Status
Not open for further replies.