chrisssb
Μέλος Σωματείου
Παταξον με ακουσον δε.
Όπως είπα γράφω την άποψη μου. Και το να ακούει κάποιος απόψεις δεν του βγαίνει ποτέ σε κακό.
Δεν είναι άποψη να λες χέστηδες ένα λαό ολόκληρο.
Είναι ισοπέδωση.
Παταξον με ακουσον δε.
Όπως είπα γράφω την άποψη μου. Και το να ακούει κάποιος απόψεις δεν του βγαίνει ποτέ σε κακό.
....
Είναι ισοπέδωση.
Οι απαντήσεις με bold.Aγαπητοί φίλοι γνώμη μου είναι να μην υπάρχει εθνική ανάταση ότι είμαστε ικανότερο κράτος και έχουμε καλύτερη ηγεσία και για αυτό έχουμε λίγους νεκρούς.
Μα πού την είδες την εθνική ανάταση μπορεις να μου πεις;
Ειδικά επειδή είμαστε στην αρχή του αγώνα της ανθρωπότητας κατά αυτού του ιού.
Η δική μου άποψη είναι ότι οι Έλληνες είμαστε πραγματικά στην κυριολεξία χέστηδες και έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας περιορίζοντας την αρχική μετάδοση. Μόνο αυτό έχει γίνει και απολύτως τίποτα άλλο.
Δηλαδή αν ήμασταν γενναίοι θα έπρεπε να βγαίνουμε έξω; Απλά ο καθένας το παλεύει, όπως ξέρει και μπορεί. Ότι καθόμαστε μέσα είναι θέμα φρόνησης και μόνο.
Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν υπάρχει φάρμακο ακόμα για τους επόμενους μήνες, κάθε χώρα θα πληρώσει ανάλογα με τον πληθυσμό της το ανάλογο τίμημα σε ανθρώπινες ψυχές. Άλλη χώρα μαζεμένα πολλά μαζί και άλλη χώρα πιο απλωμένα μεν αλλά πάλι σε ίδια ποσοστά ανάλογα του πληθυσμού της. Η Γερμανία που κράτησε αυστηρότατα μέτρα αρχίσε να καταρρέει το σύστημα της. Γερμανία δεν κράτησε αυστηρότατα μέτρα, το αντίθετο, έχει καλύτερο σύστημα, με τις περισσότερες ΜΕΘ και νοσοκομειακές κλίνες στην Ευρώπη, αν τυχόν και δεν το ξέρεις. Και όχι τα ποσοστά θανάτων δεν θα είναι ίδια, διότι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική που θα ακολουθήσει κανείς
Να χαρούμε ότι έχουν ανόητους ηγέτες και εμείς νοητούς; Δηλαδή αυτό είναι το μήνυμα που έχετε λάβει από την πανδημία; Τι χαιρεκακία είναι αυτό να λουστούν τους ηγέτες τους.
Αυτό κατάλαβες από την όλη συζήτηση; Καμία χαιρεκακία. Να κρίνεις όμως και να συγκρίνεις τα μέτρα και τις πολιτικές που ακολουθεί κάθε χώρα, είναι εντελώς απαραίτητο. Επιπλέον κάποιες χώρες ακολούθησαν ορισμένη πολιτική, διότι θεώρησαν την οικονομία σπουδαιότερη από την υγεία και αυτό για μερικούς από εμάς είναι απλά αδιανόητο.
Kαι δεν πρόλαβα να γράψω αυτά και έχουμε άλλους 4 νεκρούς μέσα σε λίγες ώρες. Δηλαδή από τώρα περνάμε στο στάδιο περίπου 10 νεκροί ανά ημέρα.
Εάν αυτή είναι η πολιτική τους, ότι δηλαδή μπορούν να προστατέψουν αποκλείοντας κάπου προστατευμένες όλες τις ευπαθείς ομάδες είναι το θεωρητικό ιδανικό.Οι Σουηδοι εχουν εργοστασιο ανταλλακτικων αναπνευστηρων,εργοστασιο μασκων γαντιων,η Absolut η βοτκα παρεχει οινοπνευμα,εχουν κατω απο την γη φτιαγμενο εν μεγαλο νοσοκομειο καταστροφων που μπορει να ανοιξει,οι ηλικιωμενοι δεν μενουν με αλλες γενιες(παιδια εγγονια) και εχουν κρατικη μεριμνα ανθρωπους που τους προσεχουν σπιτι,εχουν χαμηλα ποσοστα παχυσαρκιας και καπνιστων κλπ κλπ
Δηλαδή τώρα αυτό τι είναι;H προπαγανδα ξενων (γειτονικων) συμφεροντων. Τη βλεπουμε συχνα στο Ιντερνετ.
Εάν αυτή είναι η πολιτική τους, ότι δηλαδή μπορούν να προστατέψουν αποκλείοντας κάπου προστατευμένες όλες τις ευπαθείς ομάδες είναι το θεωρητικό ιδανικό.
Πλην όμως πρακτικά αδύνατο κι αν το πετύχουν, θα είναι το μεγάλο στοίχημα.
Λυπάμαι αλλά είμαι δύσπιστος. Και πάλι η οικονομία είναι για αυτούς το κύριο και το ζητούμενο.
Η πανδημία είναι όπως μία πυρκαγιά. Εάν την αφήσουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα, δεν θα σβήσει παρά μονο όταν εξαντλήσει τα καύσιμα της. Τα μέτρα που λαμβάνουμε, ο χρόνος που τα λαμβάνουμε μετράνε πάρα πολύ.
Από κει και πέρα πάντα έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε, εάν τα συγκεκριμένα μέτρα, οι επιμέρους χειρισμοί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι. Και γι' αυτό χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση.
Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν απαιτούνται μέτρα.
Δεν γίνεται να σχολιάσεις την κατάσταση στην Αμερική δίχως να κρίνεις την πραγματικά άνευ προηγουμένου στάση Trump. Όπως και επίσης το ότι ο τελευταίος δεν προέκυψε ξαφνικά. Κανονικά οι πολίτες έπρεπε να τα έβλεπαν ότι έρχονται. Τώρα το να κρίνεται το τελευταίο ως χαιρεκακία το θεωρώ μάλλον μικρόνοια.
Οι ΗΠΑ το χασαν το παιχνιδι απο την αρχη με το συστημα υγειας που εχουν τα λεγε ο Μαεστρος εκ των εσω,οταν πληρωνες 200-300 δολαρια εαν ησουν ασφαλισμενος για το τεστ,ειχαν χασει εξ αρχης περιστατικα ιχνηλατηση κλπ κλπ, δεν συζηταμε για τε εκ. ανασφαλιστων,αρα δεν ειχαν εικονα ,μετα ηρθε και η ληψη μη μετρων και εδεσε το γλυκο...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.