Ιοί

Status
Not open for further replies.
Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Το κογκρέσσο επικαλούμενο τον νόμο έκτακτης ανάγκης πέρασε απόφαση με την οποία τα τεστ είναι δωρεάν σε όλους ανεξαιρέτως (έχουν δεν έχουν ασφάλιση). *

Με τον ίδιο νόμο σε περίπτωση ανάγκης και τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα χρησιμοποιούνται από το κράτος.

Το παιχνίδι το χάσανε και άσχημα μάλιστα γιατί υποτιμήσανε την επικινδυνότητα του ιού και στρέψανε το βλέμα στις οικονομικές επιπτώσεις.

*θα κοιτάξω να βρω το βίντεο. Έχει ενδιαφέρον πως αναγκάσανε τον υπεύθυνο να λάβει αυτή την απόφαση.

Congresswoman Katie Porter secures free coronavirus testing for all Americans

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

testing, treatment, exam, isolation free

Το γνωριζω αλλα αυτο εγινε πολυ αργα,οταν οι ιχνηλατησεις δεν ειχαν νοημα πια..γυρω στα μεσα Μαρτιου παρθηκε η αποφαση

Εντωμεταξυ στην Αγγλια τα ταξιδιωτικα γραφεια αρχιζουν και ονειρευονται Ελλαδα το καλοκαιρι:drummer:,Ισπανια,Ιταλια,Γαλλια καπουτ...

Mα απο οτι εγραψε ηδη ο Πετειναρακης στην Κρητη εχουμε προ lockdown αρκετους κατοικους εξωτερικου να ερχονται στα σπιτια που διατηρουν .

Σκεφτονται την θερινη περιοδο ως λυση ανασχεσης του ιου ισως αλλα το συστημα υγειας μας εδω το εχουν τσεκαρει ποτε αραγε ?

Οσο για το καλοκαιρι πρεπει αυστηρα για φετος να ξεχασουμε τον οποιο τουρισμο. Για να σωθουν οι υπολοιπες χρονιες και ο γηγενης πληθυσμος απο τον καθε εναν που θα αναζητησει εδω θερμο καταφυγιο.

Η πιο σωστη κινηση τωρα ειναι η καραντινα. Τελος. Μετα Χριστον προφητες θα γινουμε με το καλο ολοι. Εξαιρουνται οσοι νομιζουν οτι οι θανατοι ειναι απο ηθοποιους με ειδικα εφε, αυτοι ειναι αααλλη φαση.

Ειμαι περιεργος να δω τι θα γινει τελικα στη Σουηδια...

Τι περιεργεια εχεις δηλαδη ?

Χωρα με πληθυσμο παρομοιο με τον δικο μας.

Με 6πλασιους νεκρους απο εμας και 4πλασιους σε ΜΕΘ

Φυσικα με αλλο συστημα υγειας και πορους.

Ομως το αποτελεσμα εως τωρα δεν δικαιωσε την ανεμελια τους.

Η Σουηδια εκτος καποιων συνοικιων, ειναι χωρα με τεραστειες αποστασεις και χωρους. Δεν ειναι οπως ΑΘηνα ΝΥ Μιλανο...
Η ασφαλης μετακινηση ειναι πιο ευκολη για τους Σουηδους. Για το θεμα εργασιας εννοω.

Τι περιεργεια εχεις δηλαδη ?

Χωρα με πληθυσμο παρομοιο με τον δικο μας.

Με 6πλασιους νεκρους απο εμας και 4πλασιους σε ΜΕΘ

Φυσικα με αλλο συστημα υγειας και πορους.

Ομως το αποτελεσμα εως τωρα δεν δικαιωσε την ανεμελια τους.

Το εως τωρα το ξερω και γω, το τελος δε ξερω και γω...

Ειμαι περιεργος τι θα γίνει, γιατι σε αλλες χωρες επεσε/πεφτει κραξιμο, ενω στη Σουηδια οχι.

Το γνωριζω αλλα αυτο εγινε πολυ αργα,οταν οι ιχνηλατησεις δεν ειχαν νοημα πια..γυρω στα μεσα Μαρτιου παρθηκε η αποφαση

Nαι υποτιμήσανε τον κίνδυνο και τώρα ζούνε ένα... να το πω στην καθαρεύουσα clusterfuck.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Ε αφού μιλάς σοβαρά να καταθέσεις τις πηγές σου σκετικα με την προπαγανδα ξενων (γειτονικων) συμφεροντων που ανακάλυψες εδώ μέσα.

Προφανως εσυ δεν εχεις καμμια ιδεα περι αυτου, και αυτο που λεω μοιαζει να θελει να υπονομευσει τις αδελφοσυνες των λαων ε ; Αυτο θες να μου πεις με την ερωτηση σου ;
Ε τοτε ενταξει μεινε με αυτην.

Γιώργο, αν μου επιτρέπεις, είσαι επιθετικός με όποιον δε συμμερίζεται την οπτική σου γωνία. Νομίζω πως θα ήταν καλό την άποψή σου να τη στηρίζεις με επιχειρήματα.. just my 2 ¢

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Προφανως εσυ δεν εχεις καμμια ιδεα περι αυτου, και αυτο που λεω μοιαζει να θελει να υπονομευσει τις αδελφοσυνες των λαων ε ; Αυτο θες να μου πεις με την ερωτηση σου ;
Ε τοτε ενταξει μεινε με αυτην.

Ότι να ναι.
Πέταξες την συκοφαντική σου σαχλαμάρα και τώρα πουλάς τρελα.
Μία χαρά σε βρίσκω.

Αφού από ότι βλέπω τα πολιτικά σχόλια είναι ανεκτά my 2 cents:

Είναι βολικό να κατηγορούμε Τραμπ - Τζονσον και τους παπάδες, αλλά υπεύθυνη για την κατάσταση είναι η Κίνα και το όλο μοντέλο που έχει καθιερωθεί από τους "φωστήρες" τόσα χρόνια. Τώρα τους λέμε και μπράβο γιατί μας δίνουν μάσκες και τεστ (αντί να κράξουμε τους δικούς μας που από οικονομολόγους άλλο τίποτα αλλά υποδομές να κατασκευάζονται τα απαραίτητα όχι) τα οποία αρκετά είναι και γιαλατζί και με πιθανότητα τα θύματά τους να είναι πολύ περισσότερα. Εκτός αν τα επίσημα κινεζικά, τουρκικά μέσα θεωρούνται πιο αξιόπιστα και έχω χάσει επεισόδια.Οι Κινέζοι ακόμα και τις περιβότητες αγορές ζώων θα ανοίξουν στο τέλος.
https://www.thetoc.gr/diethni/article/kina-xana-pros-brosi-nuxterides-skuloi-kai-gates-stis-agores/
https://www.nytimes.com/2020/04/03/world/asia/coronavirus-china-grief-deaths.html

Η Ευρώπη άφαντη, πλακώνονται για το αν θα εκδόσουν Corona Bond ή αν θα δανείζονται από τον Esm.Την πολιτική ανικανότητα και ανεπάρκεια μια χαρά την εκμεταλλεύονται οι Κινέζοι και Ρώσοι, μεχρι και οι Κουβανοί βοηθάνε.
https://www.france24.com/en/video/20200323-coronavirus-pandemic-russia-cuba-china-send-aid-to-italy. Από την άλλη οι Γερμανοί λένε ένα μεγάλο fuck off και σου λένε δανειστείτε, ας προσέχατε.
Στο μεταξύ η οργή του κόσμου συσσωρεύεται, για να μην αναρωτιόμαστε γιατί βγαίνει ο κάθε Trump και Σαλβίνι και γιατί γίνονται τα Brexit.
https://www.bbc.com/news/world-europe-52135816

Το σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο μοντέλο δείχνει πόσο ελαττωματικό είναι με τον Coronavirus. Ο δυτικός κόσμος έγινε εξαρτημένος από την Κίνα, υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση ΚΑΙ από τα mainstream media, δεν ξέρουμε ούτε τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων ούτε των νεκρών, ούτε καν πολλά στοιχεία για τον ίδιο τον ιο. Επίσης με την πρώτη στραβή βλέπουμε πόσο ελλειπές είναι το υγειονομικό σύστημα και τρέμουμε μην κλατάρουν τα νοσοκομεία. Επίσης το όλο σύστημα στηρίζεται στην κατανάλωση και το δανεισμό. Καταρέει η κατανάλωση, μειώνεται το ΑΕΠ, αυξάνεται ο δανεισμός. Άλλα εργαλεία δεν υπάρχουν δεδομένης της κατάστασης? Μετά το outbreak τι? Θα μπει όλος ο κόσμος σε μνημόνιο με εξαίρεση την Κίνα και τη Γερμανία? Ή θα βγεί ο Creepy Ol' Joe Biden (που μάλλον θα τον σουτάρουν για you know who) για να σώσει την κατάσταση?

Ενδιαφερον ποστ.
Εκτος απο τις καταρευσεις αριθμων (οικονομια, ΑΕΠ κλπ ) γιατι αριθμοι ειναι σε ενα παιγνιδι, καλο ειναι να δουμε την υλικη διασταση κατω απο το παιχνιδι των αριθμων. Πολυ σημαντικο και οι κυβερνουντες το γνωριζουν και προσπαθουν αμεσα να το διαχειριστουν ισως και πριν απο το οικονομικο κεφαλαιο...

Ποιο ειναι αυτο ; Οι αλυσιδες παραγωγης και συγκεκριμενα της τροφικης. Εβαλα πριν δυο μερες ενα αρθρο απο την κολεγιακη ανακοινωση των τριων θεσμων (Υγειας Εμποριου και Τροφιμων) στα Αγγλικα... δεν ξερω αν το ανοιξε καποιος και αν διαβασε τα αναγγελομενα και τα αναμεσα στις γραμμες.

Λοιπον προσοχη... το "προσοχη" το λεω συνειδητα. Μην τραβανε την προσοχη μας μονο τα νουμερα. Οπως την εποχη της οικονομιας των παροχων...
Την υλικη υποσταση. Την πραγματικοτητα κατω απο ολα αυτα. Παραδειγμα ψαραδες....στοκ, ποσοι ενεργουν ακομα, ξκια αν αυτοι που ενεργουν καταφερνουν να φτασουν τα προϊοντα τους σε ενα κεντρο και εαν απο εκει υπαρχει διανομη κλπ....
Ενα παραδειγμα λεω. Μπορειτε να ψαξετε και αλλους τομεις.

Πλεον πρεπει να υπαρξει μια γενικη στρατηγικη λειτουργιας σε συνδυασμο με τα απαγορευτικα μετρα. Μια πραγματικη στρατηγικη, που να εμεριεχει ασφαλεια για αυτους που θα αποτελεσουν τους κρικους της αλυσιδας που θα επιτρεψουν μια συνεχεια. Ασφαλεια χωρων εργασιας, ασφαλεια και μεθοδευση μεταφορας αυτων των εργαζομενων, προβλεψη (με ασφαλεια)για την οικογενεια τους που μενει σπιτι, επιτηρηση και ασφαλεια των στοκ, Εξασφαλιση της διανομης των...

Ενα σωρο καινουρια πραγματα που πρεπει να παρουν καποιοι ενα χαρτι και ενα μολυβι και να σπασουν το κεφαλι τους να κανουν σχεδιο. Απο την αρχη.

Εαν δεν εχουμε καθαρισει με αυτην την υποθεση μεχρι τελη Μαϊου....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Ότι να ναι.
Πέταξες την συκοφαντική σου σαχλαμάρα και τώρα πουλάς τρελα.
Μία χαρά σε βρίσκω.

Σου "συκοφαντησαμε" τους γειτονες και αγχωθηκες ; Και γω σε βρισκω μια χαρα.

Γιώργο, αν μου επιτρέπεις, είσαι επιθετικός με όποιον δε συμμερίζεται την οπτική σου γωνία. Νομίζω πως θα ήταν καλό την άποψή σου να τη στηρίζεις με επιχειρήματα.. just my 2 Β’

Νικο ειναι απλο.... μπαινεις σε οποιοδηποτε φορουμ στο ΥΤ σε θεματα γεοπολιτικα η στρατιωτικα για παραδειγμα οπου συνυπαρχουν αποψεις ημων και εταιρων και αφορυν τις αντιστοιχες χωρες...ακομα και αθλητικα. Και βλεπεις τα σχολια και βλεπεις το ιδιο μοτιβο...
Εγω επειδη ασχολουμε το κανω. Αυτο που επανερχεται απο συγκεκριμενες κατευθυνσεις ειναι ακριβως αυτο. " Οι Ελληνες ειναι χεστες...σιγα μην κανουν και πολεμο" Σε παραλαγη (απο βορα μερια) βλεπεις συχνα και το "Φλωροι"

Προφανως αυτοι που το αμφισβητουν δεν ενδιαφερονται για τετοια θεματα και δεν θελουν να τα βλεπουν.

Σιγα μη καθομαι να αντιγραφω ποστ "φιλων και συμμαχων" εδω μεσα για να αποδειξω σε καποιον που δεν θελει να δει...

Φυσικα και ειμαι επιθετικος, αλοιμονο να μην ημουν, θα ηταν ντροπη μου και αισχος μου. Κανονικο πολεμο κανουν στην Ελλαδα.

ΚΑι υπενθυμιζω Το ειδαμε και γραμμενο εδω μεσα για τον κοροναϊο.

"Οι Ελληνες ειναι χεστες γιατι δεν βγαινουν"

Η πιο σωστη κινηση τωρα ειναι η καραντινα. Τελος. Μετα Χριστον προφητες θα γινουμε με το καλο ολοι. Εξαιρουνται οσοι νομιζουν οτι οι θανατοι ειναι απο ηθοποιους με ειδικα εφε, αυτοι ειναι αααλλη φαση.

Ειμαι περιεργος να δω τι θα γινει τελικα στη Σουηδια...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει η Σουηδία την επιδημία του Κορονοϊού.

Γράφει στο facebook στις 26/03/2020 δημοσιογράφος, που έχει ζήσει χρόνια στην Σουηδία:

- Έχω πέσει από τα σύννεφα με τους Σουηδούς.... Λειτουργούν τα σχολεία (νηπιαγωγείο- γυμνάσιο), ανοιχτά τα ρεστοράν, δεν επιτρέπεται μόνο το σελφ σέρβις για να μην συνωστίζονται στο... ταμείο οι πελάτες, εpιτρέπεται να φεύγoυν στην επαρχία (απλά τους συμβουλεύουν να μην έρθουν σε παφή με ντόπιους....) Διαμαρτύρονται οι ντόπιοι, αλλά και οι γειτονικές χώρες, όπως Νορβηγία και Φινλανδία που κατηγορούν την Σουηδία για επιπολαιότητα που θα την πληρώσουν και οι ίδιοι....
Μέχρι τωρα έχουν πάνω από 2800 κρούσματα και 66 νεκρούς...
Μου κάνει επίσης εντύπωση ότι ανοίγω να δω ειδήσεις και έχουν 1η είδηση για τον κορωνοϊο στις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία και όπου άλλου και κάπου βάζουν ότι ... κάτι τρέχει και στην Σουηδία!!!!
Τι να πει κανείς!!!!!!

Και του απαντά γιατρός που επίσης έχει δουλέψει χρόνια στην Σουηδία:

Μιχάλη οι Σουηδοί είναι σε καραντίνα εδώ και αιώνες μην το ξεχνάς. Κυκλοφορώ τώρα στην Καβάλα και η ηρεμία και η μικρή κίνηση μου θυμίζει Σουηδία. Είναι επίσης αραιοκατοικημένη χώρα. Έχουν όμως πιο κρύο καιρό, λιγότερο ανοιχτά παράθυρα και έτσι ένας τέτοιος ιός χτυπά πιο πολύ. Επίσης από φίλους μου που δουλεύουν τώρα ως Ιατροί στην Σουηδία ξέρω ότι παίρνουν και παραπαίρνουν μέτρα. Οι Σουηδοί γνωρίζουν καλά ότι έχουν περίπου 2.000 θανάτους από Γρίπη κάθε χρόνο (παρόλους τους εμβολιασμούς). Έτσι 66 θάνατοι δεν είναι τόσο τραγικοί.

Πάντως οι Σουηδοι χωρίς να έχουν πάρει μέτρα και με μόνο 66 νεκρούς, αυτό το λες και επιτυχία.
Σε σχέση με εμάς που έχουμε πάρει σοβαρά μετράμε τους ίδιους νεκρούς.

Πάντως οι Σουηδοι χωρίς να έχουν πάρει μέτρα και με μόνο 66 νεκρούς, αυτό το λες και επιτυχία.
Σε σχέση με εμάς που έχουμε πάρει σοβαρά μετράμε τους ίδιους νεκρούς.
Μα που το είδες; 6131 καταγεγραμμένα κρούσματα, 358 νεκροί στη Σουηδία τώρα που γράφουμε..

Απάντηση: Re: Ιοί

Μα που το είδες; 6131 καταγεγραμμένα κρούσματα, 358 νεκροί στη Σουηδία τώρα που γράφουμε..
Συγνώμη αλλά διάβασα το παραπάνω μήνυμα που αναφέρει 66 νεκρούς αλλά με ημερομηνία 26/3.
Δεν ήξερα ότι σε μια εβδομάδα είχε τέτοιο άλμα στους θανάτους

Status
Not open for further replies.