Ιοί

Status
Not open for further replies.
Δεν εξαφανίζεται αυτός ο ιός George.

Tόσο ο SARS όσο και ο MERS είχανε μικρότερη μεταδοτικότητα και πολύ πιο σοβαρά συμπτώματα. Αναλογικά ο SARS είχε θνητότητα 11% και πολύ από τους επιζώντες μείνανε με μόνιμα προβλήματα υγείας.

Επίσης εμφανίστηκαν σε χώρες που μπόρεσαν εγκαίρως να πάρουν μέτρα. Σκέψου ότι στην Ελλάδα για παράδειγμα ο SARS δεν έφτασε ποτέ.|

Ο covid-19 έχει σε μεγάλο ποσοστό ελαφρά συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικός. Σχεδόν αδύνατον να περιοριστεί λοιπόν.

Τώρα μάλιστα που πέρασε σε χώρες με ανύπαρκτα συστήματα υγείας...κλάψτα.

Θα γίνει εποχικός σαν την γρίπη.

EDIT το ποσοστό δεξιά σταθεροποιήθηκε όταν μπήκαν μέτρα καραντίνας.

άραγε τα νούμερα αυτά ισχύουν;

παρατηρώ Κίνα 3326 θάνατοι και μετά διαβάζω

Στους 42.000 οι νεκροί στο Wuhan της Κίνας και όχι 3.200, υποστηρίζουν οι κάτοικοι...

https://www.bankingnews.gr/index.ph...2tWSwfu8BtIp_PaMjIo6MeDzVssqGrL44mwauuMivcwsM

άλλο 3326 και άλλο 42.000, άραγε ποιος λέει την αλήθεια;

Εγινε ντορος παγκοσμια με καποια βιντεο που εδειχνε ουρες ανθρωπων που περιμεναν να παρουν τη σταχτη των δικων τους νεκρων...

Οι ουρες εκεινη τη στιγμη της ληψης ηταν τετοιες που θα δικαιολογουσαν ενα πολαπλασιο νουμερο και μονο τη μερα αυτη του βιντεο.
Μετα ειναι οι μαρτυριες ατομων που εζησαν αυτο το πργμα.

Αυτο δεν βαζει σε ερωτηματικο την ικανοτητα της Κινας να κοντρλαρει εως σχεδον εξαφανισει τον ιο. Γιατι εχει τα μεσα και το μεγεθος.
Αλλα να κανει προπαγανδα μεσω μικροτερων απωλειων (για να την λεει στους αλλους ποσο προχωρημενη ειναι) αυτο ειναι τοσο αρχαια πρακτικη οσο και ο κοσμος...

Μπορει να συρθει στα δικαστηρια παντως για αποκρυψη αληθειας σε βαθμο κακουργηματος σε παγκοσμιο επιπεδο. Εχει αρχισει μια η δυο διαδικασιες νομιζω.
Μια στην Αμερικη ειναι σιγουρο. Τωρα ψαχνονται και οι Ιταλοι.

Ο Σαρς ειχε κατω απο 10χιλιαδες κρουματα παγκοσμιως καταγεγραμμενα και κατω απο 1000 θανατους
ο Μερς ακομα λιγοτερα κρουσματα και δεν εχει βρεθει εμβολιο μετα απο 8 χρονια...που πρωτοεμφανιστηκε
καμια σχεση με τον νεο ιο καλυτερα να κοιταμε πανδημιες οπως η Ισπανικη γριππη που κρατησε 1μιση δυο χρονια..

Όλοι αυτοί οι Ιοί εξαλείφθηκαν. Ο ιός της ισπανικής γρίππης είχε εξαλειφθεί για σχεδόν 100 χρόνια, για να μελετηθεί χρειάστηκε να γίνει εκταφή σε 5 πτώματα που είχαν ταφεί κάπου στον Καναδά αν θυμάμαι καλά, σε έδαφος περμαφροστ. Μόνο εκεί είχε διατηρηθεί.

.......

EDIT το ποσοστό δεξιά σταθεροποιήθηκε όταν μπήκαν μέτρα καραντίνας.

Ναι πριν τρεχαν με τρελους αριθμους εξαπλωσης... φαινεται κιολας καπου στην αρχη...

Αν δεν ειχε μπει καραντινα σημερα αντι για 1000 την ημερα θα κλαιγαμε 10000 (την ημερα) και βαλε

Όλοι αυτοί οι Ιοί εξαλείφθηκαν. Ο ιός της ισπανικής γρίππης είχε εξαλειφθεί για σχεδόν 100 χρόνια, για να μελετηθεί χρειάστηκε να γίνει εκταφή σε 5 πτώματα που είχαν ταφεί κάπου στον Καναδά αν θυμάμαι καλά, σε έδαφος περμαφροστ. Μόνο εκεί είχε διατηρηθεί.

Ακριβως σε ψηγματα πνευμονων ενος στρατιωτη συγκεκριμενα. Εκει ανακαλυφτηκε απο εναν Αμερικανο ερευνητη οτι ειχε συγγενεια με τον συγχρονο ιο των χοιρων (η των πτηνων δεν θυμαμαι) και γνωριζουν τον συγκεκριμενο ιο πλεον. Που δεν ειναι σε τιποτα Ισπανικος βεβαια. Κινεζικος ειναι.

Μπορει να συρθει στα δικαστηρια παντως για αποκρυψη αληθειας σε βαθμο κακουργηματος σε παγκοσμιο επιπεδο. Εχει αρχισει μια η δυο διαδικασιες νομιζω.

Καλά την εδώ τη μήνυση τη διάβαζα προχθές, μιλάμε για τραγέλαφο, μου θύμισε κάτι τύπους (εδώ πάλι) που πάνε σκοντάφτουν επίτηδες σε σκάλες και ζητάνε μετά αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη επειδή είχε.. σκάλες. Δε θα επεκταθώ γιατί θα βγούμε εκτός θέματος.

Αλήθεια δεν σκέφτηκε με αυτή τη λογική κάποιος άλλος φωστήρας σαν και του λόγου του, να κάνει μήνυση στον πρόεδρο του που εδώ και βδομάδες οπότε ανοίγει το στόμα του πετάει βατράχια και τώρα τρέχουνε και δεν προλαβαίνουν;

άραγε τα νούμερα αυτά ισχύουν;

παρατηρώ Κίνα 3326 θάνατοι και μετά διαβάζω

Στους 42.000 οι νεκροί στο Wuhan της Κίνας και όχι 3.200, υποστηρίζουν οι κάτοικοι...

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=491233&fbclid=IwAR0PdplZwr5AdQ2tWSwfu8BtIp_PaMjIo6MeDzVssqGrL44mwauuMivcwsM

άλλο 3326 και άλλο 42.000, άραγε ποιος λέει την αλήθεια;

Πιστευω τον κόσμο και όχι το κινεζικό καθεστώς.

Sent from my iPhone XS using Tapatalk Pro

Ο ιός θα εξαλειφθεί αν εξαληφθουν και τα κρούσματα η βγει εμβόλιο η φάρμακο.. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Και πες ότι επιστρέψεις σε μια κανονικότητα με κρούσματα γύρω σου..,Σε πολύ λίγο καιρό θα έρθεις στην τωρινή η σε χειρότερη κατάσταση. Η ανοσία της αγέλης είναι ότι πιο ηλιθιο έχει κυκλοφορήσει, σαν αποστολή αυτοκτονίας. Δηλαδή βγείτε 100 έξω και όσοι ζήσουν συνεχίζουν
Για μένα κανονικά πρέπει κλείσιμο και καραντίνα όσο πάει μέχρι να βγει εμβόλιο η φάρμακο. Οι οικονομίες ξαναφτιάχνονται ας γυρίσουμε στο σημείο μηδέν, οι άνθρωποι δεν γυρίζουν πίσω. Άσε που ποιος θα ρισκάρει; Άμα μου έλεγες πχ βγες έξω και πήγαινε δουλειά ε όχι δεν θα πήγαινα και πολλοί θα έκαναν το ίδιο άρα πάλι χάλια οικονομία θα ήταν

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Μακάρι να ήταν τόσο απλό.
Όταν θα ξεκινήσουν οι έλλειψη τροφίμων και χρημάτων;

Μακάρι να ήταν τόσο απλό.
Όταν θα ξεκινήσουν οι έλλειψη τροφίμων και χρημάτων;

Είναι μεγάλο θέμα, δεν ξέρω. Μίλησα για το θέμα εξάλειψης καθαρά του ιού και τι θα γινόταν καθαρά από θέμα ενστίκτου από τον καθέναν. Άμα δηλαδή σου έλεγαν πήγαινε αύριο έξω όλα οκ το θα έκανες;
Τώρα λένε πχ ισχύουν τα μέτρα στην Ελλάδα μέχρι 27 Απριλίου... Δηλαδή 28 βγαίνουμε κανονικά.. Σε 20 μέρες από τώρα; Δεν το καταλαβαίνω αυτό....

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Πάντως είχα χθες μια κουβέντα μ'έναν γιατρό που εκτιμώ βαθύτατα τόσο σαν επιστήμονα όσο και σαν άνθρωπο, και μου έδωσε μια άλλη οπτική που τόσο καιρό δεν ήθελα να δω: αν οι προσπάθειες του Τσιόδρα και των σύμφωνων με αυτόν προσεγγίσεων (Κορέα, Κίνα, κλπ) αποδώσουν καρπούς, και το ελάχιστο ποσό των πολιτών προσβληθεί, με τους ελάχιστους δυνατούς θανάτους, τότε η χώρα θα παραμείνει εξαιρετικά ευπαθής στον ιό, και θα αναγκαστεί να συνεχίσει τα μέτρα σε αντίστοιχη ένταση μέχρι να μπορέσει ο γενικός πληθυσμός να εμβολιαστεί. Αυτό μπορεί να συμβεί στην καλύτερη περίπτωση κοντά στα Χριστούγεννα, ενώ αν τα πράγματα με το εμβόλιο δεν πάνε κατ'ευχήν (πολύ πιθανό σενάριο), μπορεί να τραβήξει 2-3 χρόνια. Σ'αυτά τα 2-3 χρόνια η χώρα αν συνεχίσει να'ναι κλεισμένη στο σπίτι, τα αποτελέσματα θα είναι βιβλικά. Όχι μόνο από άποψη οικονομίας, αλλά αυτάρκειας, μέχρι και ψυχασθενειών που θ'αρχίσουν να θερίζουν τον κόσμο.

Οπότε τελικά, το ποια προσέγγιση είναι σωστή (Ελλάδα ή Σουηδία), θα φανεί πολύ αργότερα στο ταμείο και εξαρτάται εν πολλοίς από την πορεία του εμβολίου. Το βασικό ερώτημα δηλαδή θα είναι το αν πχ το 2021 θα υπάρχει κρίσιμη μάζα του πληθυσμού που θα καθιστά μια χώρα ικανή να λειτουργεί ή όχι.

Όταν στο επισκεπτήριο της ΜΕΘ με ρωτούν οι συγγενείς των νοσηλευομένων τι ποσοστά επιβίωσης έχει ο άνθρωπός τους, από την εποχή της εξειδίκευσης που έκαναέως και τώρα που είμαι σε ΜΕΘ τους απαντώ: "Τα ποσοστά είναι καλά για τα συνέδρια που κάνουμ, στην δική σας περίπτωση νοσηελύουμε έναν άνθρωπο με ονοματεπώνυμο που είναι πατέρας, μητέρα,σύζυγος, αδερφός, αδερφή, γυιός ή κόρη σας". Εγώ πάντα τους μιλώ για τον άνθρωπό τους αν πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα.
Είναι κατανοητό ότι δύσκολα μπορούμε να μιλάμε για ανοσία αγέλης όταν τα θύματα έχουν ονοματεπώνυμο, και ότι η 3-4% θνητότητα στο περίπου 40% του γενικού πληθυσμού είναι μεγάλο νούμερο.

Όταν στο επισκεπτήριο της ΜΕΘ με ρωτούν οι συγγενείς των νοσηλευομένων τι ποσοστά επιβίωσης έχει ο άνθρωπός τους, από την εποχή της εξειδίκευσης που έκαναέως και τώρα που είμαι σε ΜΕΘ τους απαντώ: "Τα ποσοστά είναι καλά για τα συνέδρια που κάνουμ, στην δική σας περίπτωση νοσηελύουμε έναν άνθρωπο με ονοματεπώνυμο που είναι πατέρας, μητέρα,σύζυγος, αδερφός, αδερφή, γυιός ή κόρη σας". Εγώ πάντα τους μιλώ για τον άνθρωπό τους αν πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα.
Είναι κατανοητό ότι δύσκολα μπορούμε να μιλάμε για ανοσία αγέλης όταν τα θύματα έχουν ονοματεπώνυμο, και ότι η 3-4% θνητότητα στο περίπου 40% του γενικού πληθυσμού είναι μεγάλο νούμερο.

+1000, και πολύ καλά κάνεις σαν ιατρός και σε τιμά το να σκέφτεσαι έτσι, για τον ίδιο λόγο που ο στρατιώτης δεν αφήνει τον σύντροφο του στη μάχη. Ο στρατηγός πρέπει να σκεφτεί και με νούμερα όμως. Διότι αν το το 3-4% θνητότητα στο 40% του γενικού πληθυσμού είναι μεγάλο νούμερο, σκέψου τα νούμερα στο 100% του γενικού πληθυσμού αν πάψει η τροφοδοσία των SM με τρόφιμα.

Εγώ δεν έχω λύση, μάλιστα έχοντας τον πατέρα μου σε ομάδα υψηλού κινδύνου κάθε μέρα ξυπνάω και κοιμάμαι με τη σκέψη του και τρέμω στην ιδέα, και αισθάνομαι ευγνώμων για το ότι έχουμε Τσιόδρα και όχι κάποιον άλλον πιο πράγματιστή. Αλλά οι παραπάνω σκέψεις συνεχίζουν και τριγυρνάνε στο μυαλό μου και φοβάμαι για τη συνέχεια.

Απάντηση: Re: Ιοί

...
Ποιά δικαστήρια;

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Ποιά δικαστήρια;

Σε αμερικανικο, προφανως και δεν θα χει καμια τυχη,ασε που ζηταει 20 τρις πανω απο το ΑΕΠ της Κινας,τσιμπησαν οι νυχτερηδες ερευνητη και αντι για μπατμαν εγινε κορωνοιος,διαφημιση τζαμπα το ονομα του κανει πεσανε αναδουλειες...

+ 1000 Ετσι τιμας τον ορκο του Ιπποκρατη,ευχαριστουμε γιατρε:grinning-smiley-043

Ευελπιστουμε σε γρηγορη ανακαλυψη δραστικου φαρμακου,και να καλοκαιριασει γρηγορα συντελει και αυτο καπως,γιατι υπαρχουν κατι δυσοιωνες προβλεψεις του ΟΑΣΑ που εχουν την Ελλαδα στην πρωτη θεση της υφεσης με 35% επι του ΑΕΠ που εαν επαληθευοτουν, τα μνημονια θα μοιαζουν με παιδικη χαρα.

Ενας φιλος που ειναι στην οργανωση ενος κεντρου που λαμβανει κλησεις βοηθειας στην Ιταλια μου ελεγε οτι μερος των κλησεων αφορα ανησυχιες γυρω απο το σεξ.
Με απολυτα σοβαρο υφος μου το ελεγε. Και μαλιστα οτι εχουν τηλεφωνα και για να τους κατευθυνουν σε ειδικους προς αυτην την κατευθυνση.

Βεβαια μου ειπε και τι ακουν καθε μερα... απιστευτα πραγματα, αλλα δεν ειναι του παροντος. Θα μπορουσε να γινει φιλμ.

Status
Not open for further replies.