Ιοί

Status
Not open for further replies.
Η Ελβετία πχ πριν κανα δεκαήμερο είχε παρα πολλά κρούσματα και νεκρούς. Θυμάμαι ότι στα θύματα αν εκατομυρίων πληθυσμού ήταν στις πρώτες θέσεις.. Τώρα σε 21 μέρες θα πιάσει πάλι κορύφωση, δεν το κατάλαβα.. Από κοντά ήταν και το Βέλγο ήδη

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

@stel67 : Ο αριθμός των νεκρών ανά εκατομμύριο ηλικιωμένων (>65) τι νόημα έχει αν προηγουμένως δεν έχεις φιλτράρει τους νεκρούς, σε τρόπο ώστε να αφαιρεθούν οι κάτω των 65, που φυσικά υπάρχουν και δεν τους λές κι' αμελητέους. Θα πρότεινα λοιπόν να μπεί ο συνολικός πληθυσμός....

Ενδιαφέρον άρθρο λίγες μέρες πίσω για την τρέχουσα κατάσταση στο σύστημα υγείας. Εξαιρετικά ικανοποιητικό το ότι έχει γίνει εντυπωσιακή βελτίωση (σχεδόν διπλασιασμός των ΜΕΘ ήδη), και συνεχίζεται η διαδικασία σχεδιασμού επίταξης για όσες παραπάνω χρειαστούν.

Ωραία η εξήγηση για τους ιούς από το 2008, αλλά αν γυρίσουμε στον μπαξέ και την κότα αυλής, έχουν λύση για το πως θα ταΐσουν τόσο πληθυσμό επάνω στη γη?
Νομίζω πως το να κόψει η Δύση δυο γεύματα κρέατος και ψαριού την εβδομάδα αρκεί για γιγάντια ανατροπή..

Απάντηση: Re: Ιοί

@stel67 : Ο αριθμός των νεκρών ανά εκατομμύριο ηλικιωμένων (>65) τι νόημα έχει αν προηγουμένως δεν έχεις φιλτράρει τους νεκρούς, σε τρόπο ώστε να αφαιρεθούν οι κάτω των 65, που φυσικά υπάρχουν και δεν τους λές κι' αμελητέους. Θα πρότεινα λοιπόν να μπεί ο συνολικός πληθυσμός....
Επιτέλους παίρνω feeback. Ευχαριστώ.
Τα δημογραφικά στοιχεία των νεκρών έψαξα αλλά δεν τα βρήκα πουθενά. Αν τα βρεις κάπου μαζεμένα, θα με διευκολύνεις να διορθώσω στα στοιχεία που ανεβάζω (αν και πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει η εικόνα).
Ένα συγκεντρωτικό που βρήκα του Ιωαννίδη 5/4/2020 γράφει το εξής: "individuals with age <65 account for only 5-9% of all deaths in European countries, while the rates are higher in three of the four US locations, approaching 30% of the total." Νομίζω ότι εφόσον στην Ευρώπη το 91% των νεκρών, αφορά άτομα πάνω των 65 ετών, η αναγωγή των θανάτων στο σύνολο του πληθυσμού των ηλικιωμένων της χώρας, απεικονίζει καλύτερα πόσο καλά οι χώρες αυτές προστατεύουν τους ηλικιωμένους τους.
O συνδυασμός όλων είναι ο εξής:
GbEXZef.jpg

και
picyLNk.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Τα δημογραφικά στοιχεία των νεκρών έψαξα αλλά δεν τα βρήκα πουθενά. Αν τα βρεις κάπου μαζεμένα, θα με διευκολύνεις να διορθώσω στα στοιχεία που ανεβάζω (αν και πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει η εικόνα).
Ένα συγκεντρωτικό που βρήκα του Ιωαννίδη 5/4/2020 γράφει το εξής: "individuals with age <65 account for only 5-9% of all deaths in European countries, while the rates are higher in three of the four US locations, approaching 30% of the total." Νομίζω ότι εφόσον στην Ευρώπη το 91% των νεκρών, αφορά άτομα πάνω των 65 ετών, η αναγωγή των θανάτων στο σύνολο του πληθυσμού των ηλικιωμένων της χώρας, απεικονίζει καλύτερα πόσο καλά οι χώρες αυτές προστατεύουν τους ηλικιωμένους τους.
Θα ανεβάσω τώρα και στο συνολικό πληθυσμό.

Αυτό πάλι πόσο παράξενο είναι; Πρέπει να'ναι από μόνο του αντικείμενο σοβαρής έρευνας.

Απάντηση: Re: Covid19

Συγκλονιστικό, δείτε το και μοιραστεί τε το.. Είπαμε, ο λογαριασμός έρχεται, ή ακόμα χειρότερα πληρώνεται κιόλας..

Πολύ ενδιαφέρον, διαφωνώ μόνο με την τοποθέτησή του για το τι συνέβαινε πριν 10.000 χρόνια. Πριν 10.000 χρόνια απλώς δεν έχουμε τις ιστορικές αναφορές, δε μπορεί να βγάζει συμπέρασμα.

Σας φαίνεται χρήσιμο αυτό ή να σταματήσω να τα ανεβάζω ?

Είναι πολύ χρήσιμα, συνέχισε. Απάντησες και στην ερώτηση που βρίσκεται η Ελλάδα, είναι κάτω από το όριο ακόμα - κι ας ελπίσουμε να μείνει.

Re: Απάντηση: Re: Covid19

Πολύ ενδιαφέρον, διαφωνώ μόνο με την τοποθέτησή του για το τι συνέβαινε πριν 10.000 χρόνια. Πριν 10.000 χρόνια απλώς δεν έχουμε τις ιστορικές αναφορές, δε μπορεί να βγάζει συμπέρασμα.

Υπάρχουν αρχαιολογικά τεκμήρια, ανασκαφές και μελέτες των ευρημάτων. Τώρα μάλιστα με την εξέταση DNA μπορούμε να βγάλουμε εκπληκτικά συμπεράσματα. Μέχρι και τι ράτσα σκυλιών είχαν οι μακρινοί μας πρόγονοι, 10.000 χρόνια πριν.

Νομίζω πως το να κόψει η Δύση δυο γεύματα κρέατος και ψαριού την εβδομάδα αρκεί για γιγάντια ανατροπή..

Kαλυτερα να περιμενουμε να προσγειωθουν εξωγηινοι ....
Στατιστικα ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ !

Παντως ολοι τσαντιζομαστε με τον κοσμο που κυκλοφορει εξω και παντα εμεις το κανουμε σωστα και οι αλλοι οχι.

ΟΧΙ .... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

Η τελευταια εξοδος μου (για καφε και σουλατσο) ηταν τελη Φεβρουαριου ....
μια Κυριακη πρωι, 5 μερες μετα την ανακοινωση των πρωτων κρουσματων στην Ιταλια.
Μπορει να ηταν και αρχες Μαρτιου (αλλα με την μνημη που εχω ... σωθηκαμε !)

Μπορει να ειμαστε βραδυκαυστοι ... αλλα ΔΕΝ ειμαστε (ολοι) απειθαρχοι !

Αυτό μπορεί να γίνει γιά όσους ψωνίζουν τρόφιμα (όχι έτοιμα γιά ψήσιμο) σε ποικιλία και μαγειρεύουν σπίτι. Γιά τους ντελιβεροφάγους το κόβω χλωμό....

Νομίζω πως η σύγχρονη ιατροδικαστική σε συνεργασία με τη μοριακή βιολογία μπορούν να βγάλουν εξαιρετικά ακριβή συμπεράσματα για τις ασθένειες του παρελθόντος, αν κάποιος από τους γιατρούς του φόρουμ ξέρει κάτι παραπάνω ας μας γράψει..

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

ΟΧΙ .... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

Η τελευταια εξοδος μου (για καφε και σουλατσο) ηταν τελη Φεβρουαριου ....
μια Κυριακη πρωι, 5 μερες μετα την ανακοινωση των πρωτων κρουσματων στην Ιταλια.
Μπορει να ηταν και αρχες Μαρτιου (αλλα με την μνημη που εχω ... σωθηκαμε !)

Μπορει να ειμαστε βραδυκαυστοι ... αλλα ΔΕΝ ειμαστε (ολοι) απειθαρχοι !

Δε σε κάνει απείθαρχο αυτό Μάνο. Ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα να βγαίνεις έξω καθημερινά. Το πως θα το κάνεις είναι αυτό που θα καθορίσει αν είσαι απείθαρχος ή όχι.

Υπάρχουν αρχαιολογικά τεκμήρια, ανασκαφές και μελέτες των ευρημάτων. Τώρα μάλιστα με την εξέταση DNA μπορούμε να βγάλουμε εκπληκτικά συμπεράσματα. Μέχρι και τι ράτσα σκυλιών είχαν οι μακρινοί μας πρόγονοι, 10.000 χρόνια πριν.

Με πρόλαβες Κώστα και δεν το είδα, έτσι είναι..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Δε σε κάνει απείθαρχο αυτό Μάνο. Ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα να βγαίνεις έξω καθημερινά. Το πως θα το κάνεις είναι αυτό που θα καθορίσει αν είσαι απείθαρχος ή όχι.

Aρα ο νομος (με τον κωδικο 6 στο κινητο) αφησε ενα HUUUUUUUGE GAP για απειθαρχια.
O νομος (αν εξυπηρετει καποιο σκοπο) δεν μπορει να σκεφτεται ελληνικες ιδιαιτεροτητες.
Το θεμα ομως ειναι ακριβως αυτο : ο νομος, εν ελλαδι, υποθαλπει απειθαρχιες κατω απο
καθολα νομιμες δικαιολογιες.

Αρα ξεμενουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ .... με την συνειδηση (του καθενος).

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό έχει δύο σκελετούς, ενός νέου κι ενός πιο μεγάλου, της εποχής του Περικλή. Πήγαινε και διάβασε τι ανάλυση έχουν. Μόνο τι ομάδα ήταν δεν μας λέει.

Aρα ο νομος (με τον κωδικο 6 στο κινητο) αφησε ενα HUUUUUUUGE GAP για απειθαρχια.
O νομος (αν εξυπηρετει καποιο σκοπο) δεν μπορει να σκεφτεται ελληνικες ιδιαιτεροτητες.
Το θεμα ομως ειναι ακριβως αυτο : ο νομος, εν ελλαδι, υποθαλπει απειθαρχιες κατω απο

Αρα μενουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ .... με την συνειδηση (μας).

αυτό δεν θα πει ότι όσοι βγαίνουμε με τον κωδικό 6 είμαστε τύποις μονο νόμιμοι και απείθαρχοι. εγώ φροντίζω και βγαίνω μόνο αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί για περπάτημα δίχως να κάτσω πουθενά.

Είναι προφανές ότι αυτοί που μιλάμε εδώ μέσα τηρούμε κατά το μάλλον ή ήττον τους περιορισμούς. Δεν φαντάζομαι να είχαν το θράσος να γράψουν οι εντελώς χαλαροί ότι ο ιός δεν υπάρχει και τα έχουν όλα γραμμένα. Δεν ξέρω και σε τι ποσοστό συμμετέχουν τέτοιοι τύποι υπαρκτοί κατά τα άλλα στην Ελληνική κοινωνία στο παρόν forum.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Να το ξαναγράψω.

Ο νόμος, αν δεν κάνω λάθος, προβλέπει δύο διαφορετικά πράγματα: Περιορισμό για τον γενικό πληθυσμό, και καραντίνα για συγκεκριμένες κατηγορίες (επιβεβαιωμένοι ασθενείς, και καμιά φορά και γενικός πληθυσμός σε πολύ συγκεκριμένα μέρη λόγω υψηλού κινδύνου).

Για την πρώτη περίπτωση, το πνεύμα του νόμου είναι ξεκάθαρο: θέλει να περιοριστούν κατά το δυνατό οι συναναστροφές, χωρίς όμως αυτό να δημιουργήσει σοβαρότερα προβλήματα απ'τον ιό (πείνα, άλλα θέματα υγείας, ψυχολογικά θέματα, κλπ). Το γράμμα του νόμου λοιπόν με τον κωδικό 6 σαφώς εξυπηρετεί αυτό το κομμάτι, και καλά κάνει.

Τώρα το αν κάποιος το "βγαίνω να περπατήσω" το εκλαμβάνει ως "πάμε να κάνουμε beach party", αυτό είναι που τον καθιστά απείθαρχο. Και βέβαια, αυτόν τον συγκεκριμένο, και όχι σύσσωμο τον "Έλληνα".

Δεν ειπε κανεις το αντιθετο ...

Το θεμα ειναι η εποπτεια της ερμηνειας (του καθενος) σε αυτο το νουμερακι.

Εποπτεια = ελεγχος !

Status
Not open for further replies.