Ιοί

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ιοί

Ωραία η εξήγηση για τους ιούς από το 2008, αλλά αν γυρίσουμε στον μπαξέ και την κότα αυλής, έχουν λύση για το πως θα ταΐσουν τόσο πληθυσμό επάνω στη γη?

Η φύση θα βρει την ισορροπία της είτε με εμάς είτε χωρίς. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς από τη μεριά μας.
Αν είναι να εξαφανιστεί κάποιο είδος από τον πλανήτη χωρίς αρνητικές επιπτώσεις, μάλλον είμαστε εμείς.

Εγώ είναι κρεατοφάγος στο μέγιστο βαθμό, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό.
Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να τρώμε 3 και 4 φορές την εβδομάδα κρέας όταν οι παππούδες μου έτρωγαν γουρούνι μία ή δύο φορές τον χρόνο (τη γνωστή ως λοίπα), αρνί το ίδιο,
την αγελάδα την είχαν για το γάλα και τα πουλερικά μία ή δύο φορές τον μήνα!

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα προτείνει τις λύσεις, υπάρχουν επιστήμονες που ξέρουν τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε μία καλύτερη ισορροπία με τη φύση.

δεν συμφωνώ...
στο τέλος φοβάμαι ότι θα πονέσουμε περισσότερο απο τους Σουηδούς
τον λόγο τον περιγράφει πολύ επιτυχημένα γιατρός που έχει δουλέψει χρόνια στη Σουηδία

...Από τα πρώτα πράγματα που μας μάθανε ως Φοιτητές Ιατρικής στο Lund της Σουηδίας είναι ότι η πιο θανατηφόρα ασθένεια είναι η φτώχεια (η οικονομική ανέχεια). Η ανεργία π.χ. σκοτώνει στην κυριολεξία.

Είναι ορατός ο κίνδυνος, τα έτη ζωής (το τονίζω τα έτη ζωής ) που θα χάσουμε λόγω της οικονομικής κρίσης που θα έλθει μετά την πανδημία να είναι πολύ περισσότερα από τα έτη ζωής που θα χάσουμε από τον Κορονοϊό.

Π.χ. το προσδόκιμο επιβίωσης του μέσου Έλληνα άντρα είναι 79 έτη. Αν λόγω κοροναϊού φύγει από την ζωή στα 77 έτη, χάνουμε, 2 έτη ζωής.

Αν ένας 55αρης μείνει άνεργος από την οικονομική κρίση που θα επέλθει μετά το lockdown, η ανεργία από μόνη της μπορεί να είναι ο βασικός παράγοντας που μπορεί να του προκαλέσει ένα θανατηφόρο Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου στα π.χ. 57 του χρόνια. Και τότε τα χαμένα έτη ζωής είναι 79 - 57 = 22

(Δεν κάνω κριτική στην Κυβέρνηση της Ελλάδας. Ίσα ίσα που πιστεύω ότι το παλεύει συντεταγμένα και όσο πιο καλά μπορεί. Απλά τολμώ να εκφράσω δημοσίως κάποιες σκέψεις μου, που νομίζω ότι είναι η βασική εξήγηση για την κάπως διαφοροποιημένη στάση της Σουηδίας)...

Ο συλλογισμός σου είναι λάθος: το προσδόκιμο ζωής στα 77 δεν είναι 2 χρόνια, ούτε και στα 57 22.

Το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων ανδρών είναι κατά τη γέννησή τους 79 χρόνια.

Η παρακολούθηση γίνεται σε μορφή slides και πρέπει να πατάς εσύ για να γυρίσει η σελίδα. και αυτό μετά από κάποια ώρα ώστε να έχεις προλάβει να διαβάσεις. Το θέμα είναι ότι μπορείς καν να μπεις στο σύστημα. Πόσο μάλλον να παρακολουθήσεις και να είσαι κλικ σε κλικ σε κλικ για 100 ώρες...

Να δεις που θα τελειώσει η καραντίνα και εμείς οι μηχανικοί θα παρακολουθούμε ακόμη σεμινάρια. Τραγικό σύστημα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Re: Απάντηση: Ιοί

Ο συλλογισμός σου είναι λάθος: το προσδόκιμο ζωής στα 77 δεν είναι 2 χρόνια, ούτε και στα 57 22.

Το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων ανδρών είναι κατά τη γέννησή τους 79 χρόνια.

...Προσδόκιμο ζωής ή προσδόκιμο επιβίωσης ονομάζεται ο αριθμός των ετών που αναμένεται να ζήσει
ένα μέσο άτομο μιας δεδομένης ηλικίας...

ενός Ελληνα άνδρα στην γέννηση είναι 79 έτη

ενός Ελληνα άνδρα σε ηλικία 57χρ είναι 22 έτη

ενός Ελληνα άνδρα σε ηλικία 77χρ είναι 2 έτη κτλ

https://el.wikipedia.org/wiki/Προσδόκιμο_ζωής

Σοβαρες χωρες η Σουηδια και η Ολλανδια , με σοβαρο πρσδοκιμο ζωης και με σοβαρους οικογενειακους δεσμους .Πεθανε η μανα μου, πεθανε ο γιος μου, αλλα ενταξει εχουμε και δουλειες , δεν θα σταματησουμε και τις δουλειες μας .Η εταιρεια μας χρειαζεται , εχουμε να κανουμε και ψωνια .Χωρες παραδειγμα :)

Ε καλά σε αυτές τις χώρες είσαι αποτυχημένος αν είσαι 18 ακόμη με γονείς..Πολύ σκληρές κοινωνίες δεν τους ενδιαφέρει να πεθαίνουν και κάποιοι από ιώσεις.. Συμβαίνουν αυτά στη ζωή λένε

Σοβαρες χωρες η Σουηδια και η Ολλανδια , με σοβαρο πρσδοκιμο ζωης και με σοβαρους οικογενειακους δεσμους .Πεθανε η μανα μου, πεθανε ο γιος μου, αλλα ενταξει εχουμε και δουλειες , δεν θα σταματησουμε και τις δουλειες μας .Η εταιρεια μας χρειαζεται , εχουμε να κανουμε και ψωνια .Χωρες παραδειγμα :)

Με έπεισες, πάω να διαβάσω Το Κεφάλαιο :flipout:

Ε καλά σε αυτές τις χώρες είσαι αποτυχημένος αν είσαι 18 ακόμη με γονείς..Πολύ σκληρές κοινωνίες δεν τους ενδιαφέρει να πεθαίνουν και κάποιοι από ιώσεις.. Συμβαίνουν αυτά στη ζωή λένε

Τους εφαγε η πολυ οικονομικη ανεξαρτησια :) .Mαζι τους θα τα παρουνε ? :)

Δεν ξέρω, παιδιά, ποιό είναι καλύτερο μοντέλο : το "σουηδικό" ή το δικό μας ("τα κεφάλια μέσα"), αλλά δεύτερη φορά να δώ γραβατωμένο (αντε και χωρίς γραβάτα) πρωθυπουργό με φόντο το......Καστελλόριζο : μπλα μπλα .... το ΔΝΤ, ....... δεν θα το αντέξω!

Το καλύτερο σύστημα είναι αυτό που προστατεύει τον άνθρωπο. Τι να τα κανείς τα λεφτά αν είναι να πεθάνεις.. Είδαμε και την ζωή που κάνουν οι βόρειοι. Καλύτερα λίγα και ευχάριστα παρά πολλά και ζόμπι

How Greece is beating coronavirus despite a decade of debt
https://www.theguardian.com/world/2...-beating-coronavirus-despite-a-decade-of-debt

καλά θα κάνουμε να εκμεταλευτούμε την όποια ιστορία επιτυχίας μπορεί να υπάρξει.
Ελπίζω όχι όμως πάλι με προκάτ πατάτες τηγανιτές και ποτά μπόμπες (αν και τα θέλει ο κ.... τους πολλές φορές :ADFADF1:)

...Προσδόκιμο ζωής ή προσδόκιμο επιβίωσης ονομάζεται ο αριθμός των ετών που αναμένεται να ζήσει
ένα μέσο άτομο μιας δεδομένης ηλικίας...

ενός Ελληνα άνδρα στην γέννηση είναι 79 έτη

ενός Ελληνα άνδρα σε ηλικία 57χρ είναι 22 έτη

ενός Ελληνα άνδρα σε ηλικία 77χρ είναι 2 έτη κτλ

https://el.wikipedia.org/wiki/Προσδόκιμο_ζωής

Ξαναδιάβασε εάν θέλεις αυτό που μόλις έγραψες λίγο πιο προσεκτικά και πιθανότατα θα καταλάβεις μόνος σου γιατί είναι λάθος. Δηλαδή του 82χρονου είναι μείον 3 έτη;

Σκέψου ότι πριν τη σύγχρονη ιατρική υπήρχε το φαινομενικά παράδοξο το παιδί κατά τη γέννηση του να είχε προσδόκιμο ζωής λόγω τεράστιας παιδικής θνησιμότητας πχ μόλις 25 έτη αλλά 25χρονος να έχει προσδόκιμο άλλα 40 έτη

Δεν ξέρω, παιδιά, ποιό είναι καλύτερο μοντέλο : το "σουηδικό" ή το δικό μας ("τα κεφάλια μέσα"), αλλά δεύτερη φορά να δώ γραβατωμένο (αντε και χωρίς γραβάτα) πρωθυπουργό με φόντο το......Καστελλόριζο : μπλα μπλα .... το ΔΝΤ, ....... δεν θα το αντέξω!

Το σουηδικό πιθανότατα συνοδεύεται και με γενναίο αριθμό αδήλωτων θανάτων.

Απάντηση: Re: Ιοί

How Greece is beating coronavirus despite a decade of debt
https://www.theguardian.com/world/2...-beating-coronavirus-despite-a-decade-of-debt

καλά θα κάνουμε να εκμεταλευτούμε την όποια ιστορία επιτυχίας μπορεί να υπάρξει.
Ελπίζω όχι όμως πάλι με προκάτ πατάτες τηγανιτές και ποτά μπόμπες (αν και τα θέλει ο κ.... τους πολλές φορές :ADFADF1:)

Αυτό θα είναι το μοναδικό όπλο μας ! μακάρι να είναι αρκετό αλλά δεν το πολυπιστεύω

Κάποια ανάλογη πανδημία δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει στην γενιά μας. Αυτά συμβαίνουν κάθε 100-200 χρόνια.. Άσε που τότε θα έχει προοδεύσει πολύ η τεχνολογια

Όσο δύσπιστος είμαι για τους Κινέζους αλλά τόσο είμαι και για αυτούς.
Βασικά δεν τους πιστεύω καθόλου.
Είμαστε σε μια κατάσταση και η έγνοια τους είναι να ρίξουν ευθύνες.
Αυτή η τακτική μου βγάζει μια αηδία.

Κάποια ανάλογη πανδημία δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει στην γενιά μας. Αυτά συμβαίνουν κάθε 100-200 χρόνια.. Άσε που τότε θα έχει προοδεύσει πολύ η τεχνολογια

Η επομενη μπορει να ειναι πολυ χειροτερη ακομα και το δευτερο κυμα αυτης αν γινει καμια μεταλλαξη....οι πολεμοι φερνουν αλλαγες. Ο ΟΗΕ μετα απο ενα παγκοσμιο πολεμο ιδρυθηκε.

Καιρος να κανουν κατι αναλογο.

Όχι ακριβώς.
Υπάρχουν λησμονημένες περιπτώσεις.
Και σοβαρός αντίλογος, ασχέτως αν διαφωνούμε.

Μπερνάρ Ανρί Λεβί: Ψυχραιμία, το 1958 και το 1968 η γρίπη σκότωσε
εκατομμύρια, αλλά δεν σταμάτησε ο κόσμος

Status
Not open for further replies.