Ιοί

Status
Not open for further replies.
Τον αριθμο των θυματων ανω των 65, από πού τον παίρνεις;
Αυθαίρετη παραδοχή δική μου ότι όλοι οι νεκροί είναι άνω των 65. Σε μια μελέτη που βρήκα χθες, έγραφε ότι το 91% - 95% των θυμάτων στην Ευρώπη και την Ασία ήταν σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.
Ο Τσιόδρας είπε προχθές ότι στην Ελλάδα η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 72. Άρα δεν είναι και πολύ τραβηγμένη σαν παραδοχή.
Νομίζω ότι αυτός ο δείκτης απεικονίζει καλύτερα την αποτελεσματικότητα των μέτρων.
Αν βρεις κάπου συγκεντρωμένα δημογραφικά στοιχεία για τα θύματα, κάνε μου ένα ping, γιατί τα ψάχνω κι εγώ.

@Larry αυτό ο τίτλος "Μονάδα Βιοπληροφορικής και Εφαρμοσμένης Γενωμικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ" είναι πολύ ψαρωτικός.
Άνετα θα δούλευα εθελοντικά για αυτούς. Ειδικά αυτό το βιοπληροφορική με εξιταρει όσο λίγα πράγματα.

Kαι εσυ Βρουτε :smash: ...

στρατευμενος στην ερευνα για το χαραγμα του θηριου ? :rolleyes:

Τς, τς, τς, τς :icon15: ..... πεπτωκοτες σοφτγουεραδες :smash:

1438 νεκροι στην Γαλλια ....

514 σε νοσκομεια και οι υπολοιποι απο γηροκομεια αλλα κεντρα διαμονης που δεν ειχα καταχωρηθει.

Βρεττανοι σταθερα 700+ , Ιταλια 600- και Ισπανια 300+.

Παιδιά γνώμη μου είναι ότι οι νεκροί δεν είναι σωστός δείκτης του που βρίσκεται η κατάσταση. Οι νεκροί έρχονται με offset που μπορεί να φτάνει και τις 3 βδομάδες μετά την ασθένεια, η οποία μπορεί να εμφανιστεί μέχρι και 2 βδομάδες μετά τη μόλυνση. Νομίζω ότι η πιο κατάλληλη μεταβλητή (με τα δικά της προβλήματα βέβαια) είναι τα νέα κρούσματα. Αν αυτά αρχίσουν να έχουν σαφές μειούμενο trend για αρκετές μέρες, τότε τα πράγματα μπορεί να πηγαίνουν καλά, ακόμα κι αν ο αριθμός των νεκρών αυξάνει.

Τα νεα κρουσματα θα ειχαν αξια αν ολοι εκαναν τα ιδια τεστ και ποιοτικα και ποσοτικα αναλογικα ομως ετσι δεν ειναι . Αν εμεις δεν κανουμε τεστς πως να συγκρθουμε με τους Αμερικανους που τεσταρονται σαν τρελλοι ?

Αυθαίρετη παραδοχή δική μου ότι όλοι οι νεκροί είναι άνω των 65. Σε μια μελέτη που βρήκα χθες, έγραφε ότι το 91% - 95% των θυμάτων στην Ευρώπη και την Ασία ήταν σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.
Ο Τσιόδρας είπε προχθές ότι στην Ελλάδα η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 72. Άρα δεν είναι και πολύ τραβηγμένη σαν παραδοχή.
Νομίζω ότι αυτός ο δείκτης απεικονίζει καλύτερα την αποτελεσματικότητα των μέτρων.
Αν βρεις κάπου συγκεντρωμένα δημογραφικά στοιχεία για τα θύματα, κάνε μου ένα ping, γιατί τα ψάχνω κι εγώ.

Για τη χώρα μας επειδή είναι ακόμα λίγα τα θύματα μπορείς ανατρέχοντας στις ειδήσεις να τα βρεις ένα-ένα, δεν νομίζω να πάρει παραπάνω από 20 λεπτά. Τα άλλα μόνο σε εξειδικευμένες μελέτες δεν νομίζω να παρέχονται ευρέως και με κεντρικό τρόπο για όλη την υφήλιο τέτοιου είδους στοιχεία.
Πάντως πρέπει να είχαμε τουλάχιστον 20 θύματα κάτω των 65. Μήπως το 90 με 95% περιλαμβάνει και τα υποκείμενα νοσήματα;

Εγώ θα έλεγα ο αριθμός στις ΜΕΘ.
Και τα στατιστικά που μιλάνε για 11 νεκρούς κάθε μέρα για την επόμενη εβδομάδα πιστεύω θα πέσουν πολύ έξω.
Θα πρέπει να πεθάνουν όλοι μαζί όσοι είναι σήμερα στις ΜΕΘ!

Για τη χώρα μας επειδή είναι ακόμα λίγα τα θύματα μπορείς ανατρέχοντας στις ειδήσεις να τα βρεις ένα-ένα, δεν νομίζω να πάρει παραπάνω από 20 λεπτά. Τα άλλα μόνο σε εξειδικευμένες μελέτες δεν νομίζω να παρέχονται ευρέως και με κεντρικό τρόπο για όλη την υφήλιο τέτοιου είδους στοιχεία.
Πάντως πρέπει να είχαμε τουλάχιστον 20 θύματα κάτω των 65. Μήπως το 90 με 95% περιλαμβάνει και τα υποκείμενα νοσήματα;
Η αλήθεια είναι ότι με το μέσο όρο, μπορεί να προκύψουν τελείως λάθος συμπεράσματα. Πχ το ένα θύμα 15 ετών το άλλο 65. Μέσος όρος 40 δηλαδή αλλού για αλλού.
Δεν ξέρω όμως πως αλλιώς να "μετρήσω" την επίπτωση.
Πχ στο Ιράν η μέση ηλικία είναι 30 ετών και πάνω των 65 ετών είναι το 5,48% του πληθυσμού. Η αναλογία νεκρών ανά 100.000 στο Ιράν είναι ελάχιστη. Αν ισχύει στο Ιράν ότι και στη Κίνα (91% με 95% των θυμάτων είναι πάνω από τα 65), η ποιοτική αυτή πληροφορία δεν απεικονίζεται στο νεκροί ανά 100.000 κάτοικοι.
Μακάβρια συζήτηση.

Kαι εσυ Βρουτε :smash: ...
στρατευμενος στην ερευνα για το χαραγμα του θηριου ? :rolleyes:
Τς, τς, τς, τς :icon15: ..... πεπτωκοτες σοφτγουεραδες :smash:
Φαντάσου όμως να ήσουν μέλος της ομάδας που αποκωδικοποίησε το ανθρώπινο DNA ή της ομάδας που ανακαλύπτει εμβόλια και αντιβιοτικά για άγνωστες νόσους και ιούς. Εμένα η ιδέα να έχεις απεριόριστα δεδομένα και να τρέχεις μοντέλα συσχετισμών με εξιτάρει πάρα, πάρα πολύ.

Συμφώνω, αλλά επειδή ο Σωκράτης είχε απόλυτο δίκιο...νομίζω πως μία συνάρτηση που να περιλαμβάνει και τους τρεις αριθμούς (κρούσματα, θάνατοι, διασωληνωμένοι) με συντελεστές βαρύτητας, θα ήταν το ιδανικό.
Καλή ώρα, όπως θα έπρεπε να ισχύει και με τέλη κυκλοφορίας...άσχετο.

Συμφώνω, αλλά επειδή ο Σωκράτης είχε απόλυτο δίκιο...νομίζω πως μία συνάρτηση που να περιλαμβάνει και τους τρεις αριθμούς (κρούσματα, θάνατοι, διασωληνωμένοι) με συντελεστές βαρύτητας, θα ήταν το ιδανικό.
Καλή ώρα, όπως θα έπρεπε να ισχύει και με τέλη κυκλοφορίας...άσχετο.

ο Σωκρατης ποιος ειναι ?:chinscratch::chinscratch:

kokkalis.jpg

:proud::proud::proud::proud::proud: ..... :smash: ΕΝΑΣ ειναι !

Και τα στατιστικά που μιλάνε για 11 νεκρούς κάθε μέρα για την επόμενη εβδομάδα πιστεύω θα πέσουν πολύ έξω.
Θα πρέπει να πεθάνουν όλοι μαζί όσοι είναι σήμερα στις ΜΕΘ!
Και εγω τις ΜΕΘ κοιταζω.Οι μονοι που δεν πηγαν ψηλα ειναι οι γερμανοι που ενω ειχαν πολυ κοσμο στις ΜΕΘ ειχαν πολυ λιγες απωλειες αναλογικα

Sent from my ZTE A2017G using Tapatalk

Λοιπόν:
* Ιταλία εδώ το 89% των νεκρών (Deceduti) πάνω από 65 ετών.
* Νέα Υόρκη το 72% (wtf !) 8/4/2020
* Αυστρία το 99%
* Ελβετία το 93%
* Γαλλία το 92%
* Ισπανία τo 91%
* Ελλάδα σήμερα το 72,5% (wtf !)

Αυτό όμως είναι πολύ επίπονο, γιατί δεν είναι όλα την ίδια ημερομηνία, δεν καταλαβαίνω και τις γλώσσες. Είναι θέμα.

Η Statista φαίνεται να έχει δωρεάν όλο το υλικό για το COVID-19. Απλώς θέλει registration.

Αν θεωρήσουμε πως αργά η γρήγορα θα νοσήσουμε από τον ιο, το ζητούμενο είναι να βρούμε τις καταλληλότερες
συνθήκες νοσηλείας/θεραπείας εαν χρειαστεί.
Καινούργια φαρμακευτικά σχήματα, διαθεσιμότητα σε νοσοκομεία και ΜΕΘ και συσσωρευμένη εμπειρία νοσηλευτών/γιατρών/επιστημονικής
κοινότητας στην αντιμετώπιση του ιού. Αυτά εξαγοράζουμε με τα μέτρα.

Aν στην Ελλαδα εχουμε πολυ περισσοτερους (νεκρους) ΚΑΤΩ των 65 .... ειναι ενα Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Ο ζητημα.
Αυτο που ελεγε ο Cicadelic για "τεμπελιαση" του ανοσοποιητικου λογω μακροχρονιου εθισμου σε αντιβιοτικα.

Το μαμησαμε τη μανουλα ... στο αντιβιοτικο, εδω και δεκαετιες ! Απο την πρωτη μερα ρινικης καταρροης (....)

ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ !

Για την ώρα αυτό που είναι βέβαιο (αν μη τι άλλο με βάση τα νούμερα) είναι ότι έχουμε -ευτυχώς- τα λιγότερα κρούσματα και τους λιγότερους νεκρούς σε σχέση με τους άλλους. Οπότε στατιστικά τα πράγματα είναι πολύ πιο αβέβαια.

Ας μη βγάζουμε πορίσματα για τους λόγους πριν μάθουμε τα γεγονότα, πόσο μάλλον εμφατικά και με κεφαλαία!

Ανεβάζω ένα xls στο google drive μου με το ποσοστό των νεκρών άνω των 65 ετών. Ανοίγει και με τα εργαλεία της Google, δεν χρειάζεται να έχετε Excel.
Όποιος θέλει και μπορεί να βρει στοιχεία θα βοηθήσει πολύ, έτσι ώστε τα reports που ανεβάζω να απεικονίζουν καλύτερα τη πραγματικότητα.
https://drive.google.com/file/d/1eZXDApsUmz9JSr363R-A8zGZIC7yQwqL/view?usp=sharing
Αν κάποιος προτιμά να μην μπλέξει με xls και google drive, μπορεί να μου τα στείλει με PM. Χρειάζομαι τα εξής:
  • Xώρα
  • Ποσοστό νεκρών > 65 ετών
  • Link
  • Ημ/νία που βγήκαν τα στοιχεία αυτά όπως το γράφει στο link
Καλό βράδυ, για σήμερα.

Aν στην Ελλαδα εχουμε πολυ περισσοτερους (νεκρους) ΚΑΤΩ των 65 .... ειναι ενα Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Ο ζητημα.
Αυτο που ελεγε ο Cicadelic για "τεμπελιαση" του ανοσοποιητικου λογω μακροχρονιου εθισμου σε αντιβιοτικα.

Το μαμησαμε τη μανουλα ... στο αντιβιοτικο, εδω και δεκαετιες ! Απο την πρωτη μερα ρινικης καταρροης (....)

ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ !
Μάνο μη βιάζεσαι. Είναι και τα υποκείμενα νοσήματα που επηρεάζουν όπως λέει ο Τσιόδρας, κυρίως τα καρδιοαναπνευστικά.
Πρέπει να δούμε τι ποσοστό των Ελλήνων έχουν τέτοια, να δούμε τι έχει η Ιταλία και ίσως να προκύψει απ' εκεί η σύνδεση.

Status
Not open for further replies.