Ιοί

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

Η αλήθεια είναι ότι με το μέσο όρο, μπορεί να προκύψουν τελείως λάθος συμπεράσματα. Πχ το ένα θύμα 15 ετών το άλλο 65. Μέσος όρος 40 δηλαδή αλλού για αλλού.
Δεν ξέρω όμως πως αλλιώς να "μετρήσω" την επίπτωση.
Πχ στο Ιράν η μέση ηλικία είναι 30 ετών και πάνω των 65 ετών είναι το 5,48% του πληθυσμού. Η αναλογία νεκρών ανά 100.000 στο Ιράν είναι ελάχιστη. Αν ισχύει στο Ιράν ότι και στη Κίνα (91% με 95% των θυμάτων είναι πάνω από τα 65), η ποιοτική αυτή πληροφορία δεν απεικονίζεται στο νεκροί ανά 100.000 κάτοικοι.
Μακάβρια συζήτηση.
Προς το παρόν και μόνο προς το παρόν το μόνο αξιόπιστο και σοβαρό στοιχείο που μπορεί να δώσει την εικόνα της κατάστασης σε μία χώρα είναι ο αριθμός των θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Ο αριθμός των νεκρών είναι το στοιχείο με τις λιγότερες αμφισβητήσεις, παρ' όλο που και σ' αυτό μπορεί να υπάρχουν αβεβαιότητες.
Ανά εκατομμύριο είναι πιο παραστατικός από τον αριθμό ανά εκατό χιλιάδες, αν και μαθηματικά είναι ταυτόσημος. Διότι δείχνει καλύτερα την πορεία όταν μετρώντας ανά 100 χιλιάδες έχουμε νούμερα κάτω από τη μονάδα.

Σε μικρές χώρες με φαινομενικά σχετικά μικρό αριθμό θυμάτων η αναλογία αυτή γίνεται ιδιαίτερα αποκαλυπτική.
Δες π.χ. από εδώ χώρες όπως Σαν Μαρίνο, Λουξεμβούργο, Μονακό, κλπ. Στο Σαν Μαρίνο οι 36 θάνατοι (σημερινή ημερομηνία) δείχνει μικρό σχετικά νούμερο. Αλλά σε σχέση με τον πληθυσμό του είναι σφαγή!
Αντίστροφα χώρες πόυ θεωρούμε ότι τα έχουν καταφέρει, π.χ. Γερμανία είναι μάλλον χειρότερα απ' ότι νομίζουμε...

Οταν ο πληθυσμος σε μια χωρα ειναι κατω απο μισο εκ. δεν πρεπει να μπαινει σε καταλογο νεκροι ανα εκ. γιατι η εικονα ειναι διαστρεβλωμενη για αυτες τις μικρες χωρες
π.χ το Σαν Μαρινο ,ναι ειναι πολλοι οι 36 θανατοι σε περιπου 34 χιλ. πληθυσμο αλλα δεν αντικατοπτριζει το πανω απο 1000 θανατοι ανα εκ. που βγαινει μαθηματικα οταν στην Ισπανια ειναι περιπου 350.
για τον απλουστατο λογο οτι εαν ειχε τετοιους ρυθμους δεν θα χε μεινει ουτε ενας κατοικος.

Οταν ο πληθυσμος σε μια χωρα ειναι κατω απο μισο εκ. δεν πρεπει να μπαινει σε καταλογο νεκροι ανα εκ. γιατι η εικονα ειναι διαστρεβλωμενη για αυτες τις μικρες χωρες
π.χ το Σαν Μαρινο ,ναι ειναι πολλοι οι 36 θανατοι σε περιπου 34 χιλ. πληθυσμο αλλα δεν αντικατοπτριζει το πανω απο 1000 θανατοι ανα εκ. που βγαινει μαθηματικα οταν στην Ισπανια ειναι περιπου 350.
για τον απλουστατο λογο οτι εαν ειχε τετοιους ρυθμους δεν θα χε μεινει ουτε ενας κατοικος.

Σωστό! εκτός από τα ποσοστά, για να έχει κανείς την ορθή εικόνα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τους απόλυτους αριθμούς σε σχέση με την κλίμακα του πληθυσμού.

Σωστό! εκτός από τα ποσοστά, για να έχει κανείς την ορθή εικόνα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τους απόλυτους αριθμούς σε σχέση με την κλίμακα του πληθυσμού.

Ίσως και το πόσο πυκνοκατοικημένη είναι αυτή η χώρα. Θα ήταν μία εξήγηση γιατί στο Βέλγιο το οποίο έχει πάρει μέτρα η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς ενώ στη Σουηδία όχι τόσο αν και ακόμα πετούν αετό. Εάν δεν κάνω λάθος πριν λίγες εβδομάδες αυτές οι χώρες ήταν σχετικά κοντά.

Re: Απάντηση: Ιοί

Ίσως και το πόσο πυκνοκατοικημένη είναι αυτή η χώρα. Θα ήταν μία εξήγηση γιατί στο Βέλγιο το οποίο έχει πάρει μέτρα η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς ενώ στη Σουηδία όχι τόσο αν και ακόμα πετούν αετό. Εάν δεν κάνω λάθος πριν λίγες εβδομάδες αυτές οι χώρες ήταν σχετικά κοντά.

E ναι!

Η πραγματικότητα είναι πολυπαραγοντική και τα ποσοστά από μόνα τους χωρίς το κατάλληλο πλαίσιο δείχνουν άλλα για άλλα.

Σε μια χώρα το 30% του πληθυσμού πέθανε σε μια ημέρα από Alzheimer. Αυτό είναι αλήθεια.

Ακούγεται τόσο φρικιαστικό που θα έπρεπε να σπεύσει ο ΠΟΥ να κάνει έρευνες τι στην ευχή συνέβη εκεί.

Δεν έχει ακούσει όμως κανένας για αυτό το γεγονός.

Αν όμως σας πω ότι αυτή η χώρα είναι η Sealand με συνολικό πληθυσμό 3 άτομα και ότι πέθανε ο ένας σε ηλικία 91 χρονών με A;zheimer τότε όχι μόνο ακούγεται φυσιολογικό αλλά θα μου πείτε "ρε αστα διάλα που μας τρόμαξες".

Εντάξει...πραγματικά κλάιω...

Λοιπόν γιά το θέμα της συνάρτησης, θα ξεκινήσω μερικές καταχωρίσεις σε ένα excel και αναλόγως βλέπουμε.
Θα γράψω διάφορες συναρτήσεις με διάφορες βαρύτητες.
Αν και νομίζω πως τα κρούσματα / 1εκ. - διασωληνωμένοι / 1εκ. - θάνατοι / 1εκ. - πυκνότητα πληθυσμού θα δίνουν την καλύτερη εικόνα.
Δυστυχώς για το θέμα της πυκνότητας, δεν θα δίνεται η σωστή εικόνα μιάς και δεν υπάρχουν weighted αριθμοί αλλά απλές πυκνότητες, που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πραγματα στην Αμερικη!

Εργοστασιο (απο τα μεγαλυτερα) παραγωγης και συσκευασιας κρεατος μενει ανοιχτο, ενω 500 εργατες εχουν βρεθει θετικοι στον ιο.... η Κυβερνητης λεει οτι ειναι αδιανοητο να κλεισει μια τοσο μεγαλη επιχειρηση!

Μας δουλευουν ? Τι τρωνε ?

Εντωμεταξυ 3300 εργαζομενοι στην υγεια ειναι ηδη μολυσμενοι.

https://www.protothema.gr/world/art...n-an-o-ios-proilthe-apo-ergastirio-stin-kina/

Τι να πει κανεις....

Αραγε τι κανουν με τις εσωτερικες τους πτησεις ? Κυκλοφορουν κανονικα και ακαταπαυστα?

Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι τι σημασία έχει το από που προέρχεται ο ιός. Είτε είναι βιολογικό όπλο που ξέφυγε, είτε είναι βιολογικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε επίτηδες, είτε είναι το μεταπτυχιακό κάποιου βιολόγου που έπεσε κατα λάθος στα noodles του, είτε είναι πραγματικά ιός που προέκυψε απο καποια φυσική διαδικασία, αυτό δεν αλλάζει τίποτα στο γεγονός ότι ο Τραμπ αντιμετώπισε την κατάσταση με απίστευτη ανικανότητα-και εξακολουθεί να το κάνει.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι τι σημασία έχει το από που προέρχεται ο ιός. Είτε είναι βιολογικό όπλο που ξέφυγε, είτε είναι βιολογικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε επίτηδες, είτε είναι το μεταπτυχιακό κάποιου βιολόγου που έπεσε κατα λάθος στα noodles του, είτε είναι πραγματικά ιός που προέκυψε απο καποια φυσική διαδικασία, αυτό δεν αλλάζει τίποτα στο γεγονός ότι ο Τραμπ αντιμετώπισε την κατάσταση με απίστευτη ανικανότητα-και εξακολουθεί να το κάνει.

ετσι ειναι Κωστα αλλα εχει εκλογες μπροστα του ο βαψομαλλιας βλεπεις και χρειαζεται να αποπροσανατολισει την κοινη γνωμη απο την εκατομβη του ιου σε κατι αλλο.(και το κλεινω γιατι παμε παλι σε πολιτικη κουβεντα)

Προχτες στο μεταξυ εχασαν σε μια ημερα οσους στο Περλ Χαρμπορ. Σε μια μονο ημερα.....και χτες αλλους 2500.

Πως στα κομματια υπολογιζουν οτι ειναι πτωτικη καμπυλη οι ΗΠΑ δεν το καταλαβαινω.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πρώτης γρήγορης απόπειρας.
Φαίνονται οι βαρύτητες και τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν, γιά την εξαγωγή του τελικού αυτού αριθμού.
Διαιρέθηκε διά 10, γιά να είναι πιο εύληπτο.

@AccelDrag, ωραίο, ευχαριστούμε.
Μπορείς να κάνει copy το xls και paste στο paint. Έτσι ανεβαίνουν σε καλύτερη ανάλυση. Μπορείς επίσης να ακουμπήσεις τα image στο imgur.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμό, μου το δείχνει καλά. Τουλάχιστον σε εμένα. Στο imgbb το ανέβασα.

μόλις γύρισα από έξω για την παραλαβή δέματος και νομίζω δεν έχει νόημα να συζητάμε πλέον...

εγώ ήμουν με γάντια - μάσκα (οκ μη μου πείτε ποια η χρησιμότητα αν την έβαλα σωστά αν είναι fpp3 κλπ κλπ είναι άλλη συζήτηση)

το θέμα είναι ότι έξω ήταν γεμάτο κόσμο χωρίς προφύλαξη ο ένας πάνω στον άλλον κλπ

από μπροστά μου περάσαν ξυστά τι εξηντάρηδες παρέα τι πενηντάρηδες όλος ο καλός ο κόσμος

συνωστισμός σε μαγαζιά

στο delivery coffee είχε μαζευτεί κανονικά μια παρέα από 10-20 17ρηδες και πίναν το καφέ τους παρέα

είμαστε θύματα της επιτυχίας μας μέχρι τώρα - ο κόσμος χαλάρωσε και δεν τον μαζεύεις

βέβαια ούτως ή άλλως ότι χαλαρώνουν τα μέτρα όπου ναναι δε σημαίνει ότι έφυγε ο ιός και θα διανύσουμε χειρότερη περίοδο

αλλά αυτό το χειρότερο θα έρθει πιο γρήγορα νομίζω! ελπίζω να κάνω λάθος βέβαια!

Δεν χαλαρωσαν, χαλαροι ηταν παντα.Κραταει κανεις αποστασεις στα σουπερμαρκετ ? Φορανε οι υπαλληλοι μασκα ? Φορανε στις επιχειρησεις μασκα που ειναι ο ενας πανω στον αλλο.Οχι μονο δεν φορανε , αλλα κανουν και χαβαλε .Αμα δεν φορας μασκα στη δουλεια , αν δεν κρατας αποστασεις εκ των πραγματων, σιγα μην μασησεις και προσεξεις στα κουριερ, στα φαστ καφε η οταν πας να πληρωσεις το κινητο.Ρε ποσοι θα το εχουμε περασει ηπια..Ευτυχως που δεν μας επιασε καλοκαιρι να υπαρχουν δεκαδες χιλιαδες κρυφα, ορφανα , ηπια και δεν ξερω τι αλλο κρουσματα

Αραγε ανιχνευεται αυτο ? Αν το περασες και δεν πηρες πρεφα ?

Τριχες κατσαρες.Εγω ειμουν με επιμονη ''ηπια'' ιωση , που δεν ειχα αρρωστησει ποτε .Αυτα στις αρχες , πριν τον τηλεοπτικο ντορο (γιατι σιγα μη δεν κυκλοφορουσε απο πριν ο ιος) Εννοειται αν δεν εισαι σοβαρα δεν ασχολειται κανεις , αφου ετσι και αλλιως δεν μπορεις να κανεις τεστ.Οταν ειχα παρει την ...εξυπηρετηση του εοδυ (που δεν ειναι φυσικα γιατροι ) η ...τυποποιημενες ερωτησεις , μονο που δεν ρωταγαν αν εχεις δωσει μιση ωρα γλωσσοφιλο με επιβεβαιωμενο κρουσμα .Απλα το παρακολουθησα και εκανα και μια ακτινογραφια θωρακος που ειναι καθαρη .

Status
Not open for further replies.