Ιοί

Status
Not open for further replies.
Καλα, στο θεμα προληψης μεταξυ πλουσιου κσι φτωχου η διαφορα δυναται να ειναι χαοτικη. Απλα και ο πλουσιος ανθρωπος ειναι και δε μπορει να ζει σε μια προστατευτικη φουσκα. Θα σκασει. Αρα θα εκθεσει και αυτος τον εαυτο του. Η αληθεια παντως ειναι, οτι τη μοιρα της αλλης που ειχε ασθμα και τηλεφωνησε στο αρμοδιο τηλ. Κεντρο δε θα την ειχε ενας πλουσιος. Ουτε θα ειχε τη μοιρα του 35αχρονου που δεν του εκαναν μαγνητικη και σαν αποτελεσμα εχασε 3 μερες φαρμακευτικης υποστηριξης κλπ και οταν τελικα διεγνωστη πηγε κατευθεια στη ΜΕΘ. Προφανες επισης το τι επικρατει ακομα σε ιταλια ισπανια γαλλια και σε σημεια της Αμερικης, στο Βελγιο, στην Αγγλια κλπ οπου απλα δε βρισκεται το ριμαδοκρεββατι της εντατικης ενω ο πλουσιος θα τα δωσει τα 1200 τη μερα για δυο εβδομαδες στην ιδιωτικη κλινικη.
Τελικα οντως ο εκαστοτε οργανισμος θα δωσει τη δικη του μαχη. Αλλά για να τη σκαπουλαρε ο Μαρινακης που ειναι τετραπαχος και υποθετω απο ουσιες και καπνισμα βεβαρυμενος σαν οργανισμος μην αγχωνεστε. Μονο οι ατυχοι πεθαινουν.
 
Ο πλούσιος και ισχυρός εννοείται έχει προβάδισμα στην περίθαλψη ενάντια σε έναν μην έχοντα υπό ίδιες συνθήκες.. Στον Μπορις πέσανε πάνω όλα τα επιτελεία. Άλλο ένας απλός αριθμός στην μακάβρια λίστα, άλλο ένας πρωθυπουργός..
Βέβαια τον τελικό λόγο τον έχει ο ιός, άλλωστε και ο πρόεδρος της Βιοϊατρικής δεν νομίζω να ήταν κανένα φτωχαδάκι αλλά γενικά ισχύει ότι ο πλούσιος έχει παραπάνω κανονακια


Sent from my iPhone xs max using Tapatalk
 
Δε νομίζω πως συμβαίνει τίποτα τέτοιο στις χώρες που ανέφερες, εξάλλου οι ιδιωτικές ΜΕΘ επιτάσσονται. Από όσα έχουμε διαβάσει, σε Ιταλία και Ν.Υόρκη, ο μόνος λόγος για να χάσεις θέση στη ΜΕΘ είναι ότι είσαι πολύ ηλικιωμένος ή πολύ άρρωστος (ή και τα δύο) και δίδουν προτεραιότητα σε κάποιον με περισσότερες πιθανότητες. Τραγικό μεν, άσχετο με την κουβέντα μας δε. Ακόμα και στην Αμερική των τραγικών παροχών υγείας, μετά σου ζητάνε το κοστούμι, άμα πεθαίνεις σε βάζουν μέσα να σε σώσουν, και απλά χρωστάς μετά σ'ολη σου τη ζωή.

Επίσης, αυτό που έγινε με τα νέα παιδιά που χάσαμε στην Ελλάδα θα γινόταν (και γίνεται) επίσης παντού, αφού αυτό είναι το πρωτόκολλο της πρώτης γραμμής για τα πιθανά κρούσματα Covid. Αν είσαι νέος, σου λένε κάτσε σπίτι σου κι έλα μόνο αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι επείγουσα βοήθεια. Ο λόγος γι'αυτό είναι όχι ότι δεν έχουν λεφτά, αλλά το ότι επειδή δεν υπάρχει θεραπεία, παίζουν με τις πιθανότητες και κρατάνε resources για όσους είναι πιο σοβαρά.
 
Στον ιδιωτικό τομεα ρε Ιασονα θα πηγαινες στον ιδιωτη γιατρο με το αζημιωτο, θα σε εξεταζε και θα το εβρισκε το προβλημα. Απο εκει και περα θα ειχες προσβαση σε πειραματικες θεραπειες, θα σε μετρουσανε πρωι μεσημερι βραδυ κλπ. Δεν ειναι το ιδιο με το "κατσε σπιτι μαλλον γριπη εχεις". Δυσκολευομαι να το κανω πιο λιανά. Ε, και για το θεμα επιταξης εχω τις αμφιβολίες μου. Κατα ποσο καποιος με λεφτα = ισχυς = γνωριμιες θα μπει σε διαδικασιες επιλογης... Ισως συνομοσιολογω αλλα θεωρω αφελες να πιστευει κανεις οτι η Μαριάνα Βαρδινογιάννη στα 83 της αν ερθει (φτου φτου καλα να ειναι η γυναίκα να ζησει και να δινει για παντα) η κακια ωρα και κοντραριστει με ενα 70χρονο χωρις ιδιαιτερα νοσηματα για ενα κρεβατι θα δοθει σε αυτον.
 
Εγώ περιμένω πάντως να δω πόσοι είναι αυτοί που έμειναν εκτός ΜΕΘ επειδή κάποιος είχε δικές του (wtf). Γιατί νομίζω μερικά πράγματα τα λέμε απλά για να τα λέμε.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για πραγματικά προβλήματα, ας δούμε τι γίνεται σε κάποιες χώρες στην Αφρική όπου υπάρχουν μετρημένοι στα δάχτυλα αναπνευστήρες για χώρες εκατομμυρίων. Εκεί ναι, υπάρχει πρόβλημα, που και πάλι καμία σχέση δεν έχει με πλούσιους και φτωχούς (δε φτάνουν ούτε για τους πλούσιους αυτών των χωρών).


Aν μιλησουμε για χωρες του δυτικου κοσμου και αν αφησουμε κατα μερος την Αφρικη που εχει ελλειψεις σε ολα ακομα και οι πλουσιες χωρες ειχαν ελλειψεις σε αναπνευστηρες.

Και αυτο γιατι τα νοσοκομεια ακομα και των πλουσιων ειναι εφοδιασμενα αναλογα με τις αναγκες που ειχαμε εως τωρα. Ειχαν εφοδιαστει πχ με Χ αναπνευστηρες με Χ ΜΕΘ με Χ απινιδωτες με Χ τομογραφους κοκ.....Δεν ειχαν βαλει καβα 50 αναπνευστηρες, 50 τομογραφους, 500 βηματοδοτες ετσι για να υπαρχουν.

Αυτο που ζουμε ειναι πρωτογνωρο ακομα και για τους γιατρους και τους διευθυντες των νοσοκομειων.

Και εχουμε τον καθε εναν τωρα να κανει κριτικη στο "συστημα" και την "αδικη" κοινωνια.
 
Δεν νομίζω πως αυτό που περιγράφετε απαιτεί κάποιο ιδιαίτερο status ή εξαιρετικά πολλά χρήματα για να επιτευχθεί.

Στα τηλ. κέντρα γίνεται ένα screening με βάση τα συμπτώματα -που κατά κύριο λόγο είναι επιτυχές- και εφόσον κριθεί απαιτητό, γίνεται εισαγωγή. Δυστυχώς υπήρξαν και περιπτώσεις που δεν πέτυχε απόλυτα, ωστόσο ο φόρτος θα ήταν σε τελείως διαφορετικό επίπεδο εάν για όλους όσους είχαν και έχουν ήπια συμπτόματα πρέπει ο ΕΟΔΥ να προχωρήσει σε εισαγωγή τους. Θα μπορούσε να γίνει; Με τη σημερινή γνώση του πως κινήθηκαν αριθμητικά τα κρούσματα, μπορεί. Η ίδια συζήτηση πρίν 2 εβδομάδες όμως θα ήταν σε τελείως διαφορετική βάση.

Έστω λοιπόν τώρα πως κάποιος νοσεί και ανεξαρτήτως το τι του λένε στο τηλέφωνο θέλει να το παρακολουθήσει όσο πιο συνεπώς γίνεται. Ως δεδομένο κρατάμε, για τη χώρα μας τουλάχιστον, πως ΜΕΘ είναι διαθέσιμες και εφόσον κριθεί αναγκαίο από το υγειονομικό προσωπικό κάποιος εισάγεται χωρίς διαδικασίες επιλογής.

Κάνεις λοιπόν το τέστ ιδιωτικά, μέγιστο κόστος 300 ευρώ. Έστω πως θέλεις να παρακολουθεί και ένας ιατρός την πορεία σου και κατά την εξέλιξη σε επισκευτεί 5 φορές x50 ευρώ. Προληπτική εισαγωγή δεν υφίσταται, θα πρέπει να γίνει σε νοσοκομείο αναφοράς, που προφανώς εάν δεν υπάρχει λόγος δεν θα πραγματοποιηθεί.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως κανένα βαρύ περιστατικό δεν έμεινε στον διάδρομο και ΜΕΘ υπάρχουν διαθέσιμες σε αρκετά μεγάλους αριθμούς, έστω πως ο ΕΟΔΥ δεν επιτρέψει τη δειγματοληψία από μέρους του και επισκέπτεται τον ασθενή γιατρός ανά 2 ημέρες, θα υπάρξει ένα κόστος μέγιστο 600 ευρώ. Δεν είναι κόστος που απευθύνεται στον Νιάρχο.

Το τι θα γινόταν εάν και εφόσον δεν υπήρχαν ΜΕΘ διαθέσιμες ή η πορεία ήταν τελείως διαφορετική δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Όπως δεν γνωρίζαμε πριν 2,5 εβδομάδες σε τι κατάσταση θα είμαστε σήμερα.
 
Η ΕΛΣΤΑΤ που αναφέρει μέσο μηνιαίο μισθό 1147 ευρώ το 2020. Αρκετά απλησίαστο για ένα ποσοστό του πληθυσμού; Σίγουρα. Προσιτό μόνο στον Νίαρχο; Με τίποτα.
 
Εδω θα ειμαστε (ελπιζω) και θα κανουμε την ιδια συζητηση μετα το ανοιγμα του εγκλεισμου. Και για τα 1147 ευρω και για τα υπολοιπα.
Που το παιζουμε ιταλια και εχουμε χ@στει και δε μπορουμε να χειριστουμε καλα καλα 2500 κρουσματα.
Μακαρι να βγω τρελος και λαθος. Μακαρι.
 
Το βασικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Και εκεί οι οικονομικά ευκατάστατοι (όχι κατ' ανάγκη οι πολύ πλούσιοι) έχουν το προβάδισμα.

Να το εξηγήσω; Απλό.
Πως ξεχωρίζουμε ένα "απλό" κρυολόγημα από ένα βαρύτερο; Από μία γρίπη; Και όλα αυτά πως τα ξεχωρίζουμε από τον κορωνοιό;
Οι οδηγίες που δίνουν λένε να επικοινωνήσουμε άμεσα με το γιατρό μας. Αλλά ποιό γιατρό; Στη χώρα μας ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού δε λειτουργεί, μόνο στα χαρτιά. Αναγκαστικά πρέπει ν' απευθυνθούμε σε ιδιώτη γιατρό. Και από τους ιδιώτες δεν είναι όλοι κατάλληλοι, άλλο θέμα αυτό. Εν πάση περιπτώσει έστω ότι καλούμε ιδιώτη γιατρό. Μία κατ' οίκον επίσκεψη -αυτό είναι το σωστό- κοστίζει 50-60 ευρώ το λιγότερο. Πολλοί ασθενείς το σκέφτονται. Ένας συνταξιούχος, ένας άνεργος, ή μία οικογένεια όπου δουλεύει μόνο ο ένας για να τα βγάλουν πέρα θα το σκεφτούν δυό και τρείς φορές. Και κανονικά ένας γιατρός πρέπει να κάνει και δεύτερη ή τρίτη επίσκεψη προκειμένου να διαπιστώσει ότι όλα πάνε καλά. Επομένως θα το σκεφτούν τρείς φορές παραπάνω.

Και ακόμα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ περισσότερο για όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Εκεί δεν είναι εύκολη η πρόσβαση ούτε σε ιδιώτη γιατρό.

Αν υπήρχε η δυνατότητα να σε επισκέπτεται γιατρός με τα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος πολλά λάθη ή καθυστερήσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Σε τούτο οι οικονομικά ευκατάστατοι προηγούνται, δε γίνεται αλλιώς.
Και όχι μόνο στη δική μας χώρα.
 
Απλά να θυμήσω ότι ο χαμός έγινε στην βόρεια Ιταλία, όπου οι μισθοί και γενικά η ζωή δεν έχει μεγάλη επαφή με την μέση Ελληνική.
Εκεί ζουν οι πλούσιοι της Ιταλίας.
Άνθρωποι που δεν θα σκεφτούν να φωνάξουν έναν γιατρό ή να πληρώσουν για ιδιωτική ασφάλιση.
 
Καλα, αυτο δε σημαινει πως ξερεις τι παιχτηκε εκει. Ποιοι τελικα πεθαναν σπιτια τους και γιατι. Και με το ολο σκηνικο οπως εξελιχθηκε δε γινεται και να ξερει κανεις.
 
Απάντηση: Re: Ιοί

Η ΕΛΣΤΑΤ που αναφέρει μέσο μηνιαίο μισθό 1147 ευρώ το 2020. Αρκετά απλησίαστο για ένα ποσοστό του πληθυσμού; Σίγουρα. Προσιτό μόνο στον Νίαρχο; Με τίποτα.

Ο μεσος ορος .... ΔΕΝ σημαινει οτι ολοι παιρνουν 1147 ευρω τον μηνα.
Για την ακριβεια μπορει να υπαρχουν 10 που να παιρνουν 3000 τον μηνα
και 30 που να παιρνουν 500 τον μηνα .... ΠΑΛΙ ο ιδιος μεσος ορος θα βγει.

Οι 30 .... θα χουν την περιθαλψη των 10 ? (.... ρητορικο το ερωτημα !)

Και προσπαθησα να κρατηθω κοσμιος στις αποκλισεις (10 με 30).
Μπορω να βγαλω τον ιδιο μεσο ορο ... με γιγαντιες αποκλισεις
αναμεσα σε μισθους και πληθη. Αλλα δεν θα ειναι αντιπροσωπευτικος !
 
ikaros13 said:
... αλλά γενικά ισχύει ότι ο πλούσιος έχει παραπάνω κανονακια
Sent from my iPhone xs max using Tapatalk
Ωραία φράση αυτή με τα κανονάκια. Δεν ξέρω αν θα την καταλαβαίνουν οι σημερινοί 30άρηδες, αλλά είναι πολύ παραστατική.
 
Να δεις που μόνο εμείς οι καπνιστές θα έχουμε δικαίωμα να βγαίνουμε έξω.
- Καπνίζετε
- Ναι
- Πόσα ?
- 30 τσιγάρα την ημέρα
- Πόσο καιρό ?
- 37 χρόνια
- Συγχαρητήρια. Μόλις κερδίσατε μια χρυσή κάρτα εισόδου για όπου θέλετε και όποτε θέλετε χωρίς μάσκες και γάντια. Ο κ. Τσιόδρας σας στέλνει προσωπικά τις ευχαριστίες του.
Camel_1980_Hellads_p207.jpg

"Να 'χω την υγειά μου να καπνίζω " κι άλλα τέτοια έξυπνα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Re: Απάντηση: Ιοί

Να δεις που μόνο εμείς οι καπνιστές θα έχουμε δικαίωμα να βγαίνουμε έξω.
- Καπνίζετε
- Ναι
- Πόσα ?
- 30 τσιγάρα την ημέρα
- Πόσο καιρό ?
- 37 χρόνια
- Συγχαρητήρια. Μόλις κερδίσατε μια χρυσή κάρτα εισόδου για όπου θέλετε και όποτε θέλετε χωρίς μάσκες και γάντια. Ο κ. Τσιόδρας σας στέλνει προσωπικά τις ευχαριστίες του.
......




To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Yψηλότεροι ναύλοι, λιγότερες πτήσεις, έλεγχοι υγείας πριν από το ταξίδι και λιγότερα δωρεάν φαγητά: Η πανδημία του κορονοϊού εισάγει μια νέα εποχή στα αεροπορικά ταξίδια.


Μια ραγδαία αλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες επανεξετάζουν τις δραστηριότητές τους και τον τρόπο με τον οποίο θα αρχίσουν να αναδύονται μετά από την κρίση.



Στα θλιβερά ερημωμένα αεροδρόμια, η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση έχουν οδηγήσει ήδη σε μια αλλαγή συμπεριφοράς ανάμεσα στους λίγους υπαλλήλους και τους ταξιδιώτες που απομένουν.

Ραγδαίες αλλαγές αναμένονται, οι οποίες θα αγγίξουν σχεδόν κάθε πτυχή της πτήσης, όπως αναφέρει το Bloomberg.

"Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια ασταθή, αργή ανάκαμψη ακόμα και μετά τον περιορισμό του ιού", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Delta Air Lines Inc, Ed Bastian, σε επιστολή προς τους υπαλλήλους. "Υπολογίζω ότι η περίοδος ανάκαμψης μπορεί να διαρκέσει δύο έως και τρία χρόνια."

Πώς ο κορονοϊός θα αλλάξει για πάντα τις αεροπορικές και τον τρόπο που ταξιδεύουμε

Σε λίγους μόλις μήνες, ο κορονοϊός έχει γυρίσει το ρολόι για τις αεροπορικές εταιρείες -ένα από τα μεγάλα πολιτιστικά και οικονομικά φαινόμενα του μεταπολεμικού κόσμου- αρκετά χρόνια πίσω.

Η έκρηξη των αεροπορικών ταξιδιών είχε δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και είχε "φέρει κοντά" όλες τις ηπείρους.

Τώρα όλα βρίσκονται σε αναμονή, με τις αεροπορικές εταιρείες να μειώνουν τις κρατήσεις κατά περισσότερο από 70% από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Cirium.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε οι άνθρωποι θα είναι πρόθυμοι να μπουν ξανά σε κλειστούς χώρους καμπίνας, αν και μια έρευνα της International Air Transport Association διαπίστωσε ότι το 40% των πρόσφατων ταξιδιωτών αναμένεται να περιμένει τουλάχιστον έξι μήνες μετά το πέρασμα του ιού πριν χρησιμοποιήσει ξανά αεροπλάνο.

Η EasyJet Plc συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που σχεδιάζουν να διατηρήσουν κενά τα μεσαία καθίσματα, τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο, για να καθησυχάσουν τους πελάτες σχετικά με τους κανόνες προσωπικών αποστάσεων.

Στην Korean Air Lines Co., το πλήρωμα αυτή τη στιγμή υποχρεούται να φοράει γυαλιά, προστατευτικές μάσκες, γάντια και προστατευτικές φόρμες.

Οι καμπίνες μετά τον κορονοϊό
Ο τρόπος διαμόρφωσης των αεροσκαφών είναι πιθανό να αλλάξει καθώς οι αερομεταφορείς προσπαθούν να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα από τους πελάτες.

Μερικοί θα αναβαθμίσουν τις καμπίνες premium, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο έντονη η διαφορά μεταξύ της πρώτης θέσης και των οικονομικών, δήλωσε ο Volodymyr Bilotkach, λέκτορας στη διαχείριση αεροπορικών μεταφορών στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Σιγκαπούρης.

Πώς ο κορονοϊός θα αλλάξει για πάντα τις αεροπορικές και τον τρόπο που ταξιδεύουμε

Στην Ασία, οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να χρεώνουν όλο και περισσότερο τους επιβάτες οικονομικής τάξης ξεχωριστά για υπηρεσίες όπως το check-in αποσκευών και τον χώρο για τα γεύματα, δήλωσε ο Bilotkach, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «The Economics of Airlines», που δημοσιεύτηκε στο 2017.

Μπορούν να βρεθούν φτηνές πτήσεις προς το παρόν, καθώς κάποιες αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν ακόμη απλά για περιορισμένο επιβατικό κοινό. Ο διευθύνων σύμβουλος της IATA, Alexandre de Juniac, ανέφερε ότι η χρήση μάσκας προσώπου μπορεί να καθησυχάσει τους επιβάτες, αλλά η διατήρηση των κενών καθισμάτων θα ήταν κάτι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, καθώς θα μειώσει τη μέγιστη χωρητικότητα των καθισμάτων σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει ξεπεράσει "μπόρες" στο παρελθόν, αλλά καμία τόσο σκληρή όπως αυτή. Σχεδόν τα δύο τρίτα των 26.000 επιβατικών αεροσκαφών στον κόσμο είναι "δεμένα" στο εδαφος και περίπου 25 εκατομμύρια θέσεις εργασίας διατρέχουν κίνδυνο.

Η IATA έχει προειδοποιήσε ότι οι αερομεταφορείς αντιμετωπίζουν έλλειμμα 314 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις πωλήσεις εισιτηρίων φέτος και οι μισοί από αυτούς "φλέρταρουν" με τον κίνδυνο πτώχευσης σε δύο έως τρεις μήνες, εάν δεν λάβουν κυβερνητική βοήθεια.

Η EasyJet, που εδρεύει στο Λούτον της Αγγλίας, διαθέτει ομάδες επιστημόνων που έρευνουν διάφορα σενάρια για το πόσο σύντομα αναμένεται να επιστρέψει η ζήτηση στις πτήσεις, σε ποια επίπεδα, τι θα πληρώνουν οι επιβάτες και πόσο θα πρέπει αυξηθούν οι τιμές για να παρουσιάσουν κέρδη. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τις απαντήσεις.

Τεστ επιβατών
Μια ανησυχία είναι εάν οι πελάτες θα υπόκεινται σε κανόνες εισόδου που σχετίζονται με την υγεία, οι οποίοι ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Ακριβώς όπως η ασφάλεια του αεροδρομίου ενισχύθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να υποβληθούν σε τεστ όπως έλεγχοι της θερμοκρασίας ή μπορεί να χρειαστούν ακόμη και πιστοποιητικά υγείας για να πετάξουν, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων BCG. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρο και περίπλοκο για το πρόγραμμα πτήσεων.

Η ουσιαστική φύση των αεροπορικών ταξιδιών - τα οποία στηρίζουν το εμπόριο, τη διπλωματία, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό - αναγκάζει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να στηρίξουν τις αεροπορικές εταιρείες.

Τη Δευτέρα το Υπουργείο Οικονομικών στις ΗΠΑ κατέβαλε τον πρώτο γύρο βοήθειας μισθοδοσίας στις αεροπορικές εταιρείες.

Πολλές μικρές αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να πτωχεύσουν με αποτέλεσμα να μειωθεί ο ανταγωνισμός. Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους πιθανότατα θα επιβιώσουν, αλλά πολλές θα ανήκουν εν μέρει σε κυβερνήσεις ή θα χρωστούν χρήματα και έτσι θα μειώσουν πιθανώς τα μη δημοφιλή δρομολόγια, ενώ ταυτόχρονα ενδέχεται να αυξήσουν τις τιμές τους.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού διοργανώθηκαν πολλές τηλεδιασκέψεις, οι οποίες αντικατέστησαν τη φυσική παρουσία των προσώπων, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει στην επανεκτίμηση στο μέλλον τέτοιου είδους συσκέψεων. Κάποια ταξίδια ίσως να είναι αχρείαστα στο μέλλον αφού μία τηλεδιάσκεψη μπορεί να τα αντικαταστήσει.

"Σίγουρα, ακόμη και αν δεν είσαι περιβαλλοντολόγος, μπορείς να το σκεφτείς", δήλωσε η Celine Fornaro, επικεφαλής της ευρωπαϊκής έρευνας βιομηχανικών μετοχών στο UBS. "Ποιο είναι το αναγκαίο ταξίδι;"

Το βέβαιο είναι ότι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο έχουν ανάγκη να ταξιδέψουν για να επισκεφθούν την οικογένεια και τους φίλους τους μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, δήλωσε ο Jared Harckham, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αεροπορίας με έδρα τη Νέα Υόρκη, στη συμβουλευτική εταιρεία ICF International Inc.

Σε κάθε περίπτωση οι επιβάτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για μία νέα περίοδο στις αεροπορικές εταιρείες και στα αεροσκάφη.
 
Καλά εδώ και σε πιο πρακτικά πράγματα θα υπάρχει αύξηση τιμών.. Τώρα με τα μισά και βάλε λιγότερα τραπέζια θα αγοράζεις τον καφέ 5 για να βγάλει την χασούρα. Οι ταβέρνες απλησίαστες πλέον θα γίνουν.. Τραπέζι με κράτηση μόνο για φίλους (πάλι ισχύει ο κανόνας του πλούσιου εδώ)


Sent from my iPhone xs max using Tapatalk
 
Status
Not open for further replies.