Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

Yποπτα .... εκπληκτικο !

και γιατί παρακαλώ είσαι δύσπιστος? δες εδω το verdict
https://www.cnn.gr/kosmos/story/246118/emvolio-pfizer-biontech-o-fda-epivevaionei-tin-apotelesmatikotita-poies-oi-parenergeies

εξάλλου... Κυριακή κοντή γιορτή
σε μερικούς μήνες θα ξέρουμε εαν όλα αυτά περι υψηλής αποτελεσματικότητας ισχύουν όπως τα περιγράφουν

Υποπτα εκπληκτικο ως προς την ταχυτητα ευρεσης του καταλληλου mRNA .... οχι ως προς την αποτελεσματικοτητα.
Το γραψα προηγουμενως !

Τοσο γρηγορα ... σημαινει οτι καπου αλλου (AIDS ???) .... πανε εγκληματικα ΑΡΓΑ.

Ανανέωσα τη σελίδα μετά τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Σήμερα είναι μια σχετικά καλή ανακοίνωση με αριθμό τεστ αντίστοιχο όσων γίνονταν μέχρι και τον Οκτώβριο.
* Μείωση του δείκτη θετικότητας (κρούσματα / PCR τεστ), στο 7,1% από το 7,2% που ήταν προχθές. (Η χθεσινή ανακοίνωση με τα 6.105 τεστ είναι ανάξια σχολιασμού). Τόση χαμηλή τιμή έχουμε να δούμε από τις 30/10. Ο κινούμενος μέσος όρος 7 ημερών είναι 9,7%, που μας πηγαίνει στην κατάσταση που είχαμε σαν χώρα στις 8/11, ενώ πρέπει να επιστρέψουμε στην κατάσταση που είχαμε στις 23/10.
* Μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων (από 600 χθες στους 579 σήμερα). Η μείωση αυτή μπορεί να οφείλεται και σε ασθενείς που κατέληξαν. Το θετικό είναι ότι δεν χρειάστηκε να διασωληνωθούν άλλοι στη θέση τους.
* Από τα 1.382 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 58 είναι από παλαιότερα δείγματα.
Στα αρνητικά:
* 102 νεκροί. Για 17η ημέρα στη σειρά, οι νεκροί που ανακοινώνονται είναι κοντά στους 100 καθημερινά.
* Έχει καταλήξει το 15% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στους άνω των 65 ετών και το 1% στην ηλικιακή ομάδα 39-64 ετών.

Υποπτα εκπληκτικο ως προς την ταχυτητα ευρεσης του καταλληλου mRNA .... οχι ως προς την αποτελεσματικοτητα.
Το γραψα προηγουμενως !

Κύριε Μάνο μόλις έρθει τό έμβόλιο έγώ θά τό κάνω άλλά καί οί φίλοι μου καί οί συγγενείς άν καί όλοι διστάζουμε λίγο πολύ...δέν θά ήθελα νά πεθάνω άπό άσφυξία καί μαρτυρικό θάνατο.
Πρόσφατα έχασα κοντινό συγγενικό πρόσωπο πού καταστράφηκε τό άνοσοποιητικό του παρόλο πού ήταν διασωληνωμένος γιά 50 ήμέρες έννοείται καί μέ άναπνευστική ύποστήριξη άλλά οί γιατροί ζήτησαν συγκατάθεση άπό τά παιδιά του νά σταματήσουν τήν παροχή όξυγόνου έλπίζοντας έτσι νά έπέλθει τό τέλος είρηνικά.Δέν είχε κορονοίό άλλά άλλα νοσήματα πού είχαν σχεδόν τήν ίδια συμπτωματολογία.
Ελπίζω νά τό κάνουμε όλοι παρόλες τίς ένστάσεις.
Ολα αυτά συνέβησαν στή Γερμανία καί μιλούσα μέ τά παιδιά καί τόν ίδιο στό messenger τίς ώρες πού άφηνε τήν τελευταία του πνοή live άφου έπιτρέψανε τά παιδιά του ένα ένα νά πούν τό τελευταίο άντιο καί έτσι βγάλαν ε βίντεο κρυφά.

Σημερα μιλουσα με γνωστο μου φιλο που ασθενησε ενα μηνα ακριβως πριν.

Αυτος και ο γιος του νοσηλευτηκαν ενω το περασε ολη η οικογενεια.

Στο τσακ δεν μπηκε εντατικη για διασωληνωση επειδη δεν ειχε υποκειμενο νοσημα και ειναι μονον 40 ετων.

Σημερα ηταν η πρωτη του ημερα που ειναι ελευθερος να βγει εξω πλεον. Αυτο που μου αναφερει ειναι οτι καθεται και νιωθει κουρασμενος.

Ακριβως αυτο που αναφερουν οι μισοι ασθενεις που νοσησαν

Μουπε ποσο ευτυχης ειναι που ζει μιας και διπλα του καθε μερα πεθαινε κοσμος καθημερινα (στο Σωτηρια)

Κλεινοντας το τηλεφωνο εγω του ελεγα καλο απογευμα και σιδερενιος και αυτος μου φωναζε "Ζω, ζω, ζω"

Εννοείτε ότι μιλούσα μέ τόν ίδιο μέρες πρίν live πρίν πέσει σέ κώμα καί έλπίζαμε νά έπανέλθει άφού ήταν γερό σκαρί καί άκαπνος καί χωρίς καταχρήσεις μιά ζωή.
Νάθ κάπου έγραψες άπό τύχη ζούμε άλλά άν προσέχουμε αύξάνουμε τίς πιθανότητες...πολύ σοφό
Κάποτε ένας οικογενειακός φίλος μού είπε γιά κάποιον λόγιο γνωστό πού ήταν άλλαζονικός...
ασ'τον αυτόν άκόμη καί άν τόν ρίξεις απ'τόν λευκό πύργο θά πέσει μέ τά πόδια όρθιος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Κύριε Μάνο μόλις έρθει τό έμβόλιο έγώ θά τό κάνω άλλά καί οί φίλοι μου καί οί συγγενείς άν καί όλοι διστάζουμε λίγο πολύ...δέν θά ήθελα νά πεθάνω άπό άσφυξία καί μαρτυρικό θάνατο.
Πρόσφατα έχασα κοντινό συγγενικό πρόσωπο πού καταστράφηκε τό άνοσοποιητικό του παρόλο πού ήταν διασωληνωμένος γιά 50 ήμέρες έννοείται καί μέ άναπνευστική ύποστήριξη άλλά οί γιατροί ζήτησαν συγκατάθεση άπό τά παιδιά του νά σταματήσουν τήν παροχή όξυγόνου έλπίζοντας έτσι νά έπέλθει τό τέλος είρηνικά.Δέν είχε κορονοίό άλλά άλλα νοσήματα πού είχαν σχεδόν τήν ίδια συμπτωματολογία.
Ελπίζω νά τό κάνουμε όλοι παρόλες τίς ένστάσεις.
Ολα αυτά συνέβησαν στή Γερμανία καί μιλούσα μέ τά παιδιά καί τόν ίδιο στό messenger τίς ώρες πού άφηνε τήν τελευταία του πνοή live άφου έπιτρέψανε τά παιδιά του ένα ένα νά πούν τό τελευταίο άντιο καί έτσι βγάλαν ε βίντεο κρυφά.

Kαι εγω θα το κανω !
Ομως η υποψια .. υποψια.
Εχει μεγαλη σημασια (για μενα) να διατηρω υποψιες.
Ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας και οχι αρνησης της αναγκαιοτητας.

Αλλωστε (το ξαναγραφω τριτη φορα) δεν αμφιβαλλω για την αποτελεσματικοτητα του.
Αλλα για την ταχυτητα που προεκυψε. Υπαρχουν και αλλες ασθενειες ωφειλομενες σε ιους.
Τι γινεται (40 χρονια) με αυτες ? Γιατι δεν υπαρχει τοσο ακαριαια ταχυτητα εκει ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Kαι εγω θα το κανω !
Ομως η υποψια .. υποψια.
Εχει μεγαλη σημασια (για μενα) να διατηρω υποψιες.
Ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας και οχι αρνησης της αναγκαιοτητας.

Αλλωστε (το ξαναγραφω τριτη φορα) δεν αμφιβαλλω για την αποτελεσματικοτητα του.
Αλλα για την ταχυτητα που προεκυψε. Υπαρχουν και αλλες ασθενειες ωφειλομενες σε ιους.
Τι γινεται (40 χρονια) με αυτες ? Γιατι δεν υπαρχει τοσο ακαριαια ταχυτητα εκει ?

H ταχύτητα οφείλεται στο ότι λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας και των δυνητικά συντριπτικών συνεπειών, πέσανε στην έρευνα για τον κορονοϊό οι ΠΑΝΤΕΣ.
Κυβερνήσεις, πανεπιστήμια, φαρμακοβιομηχανίες, μεγάλες επενδύσεις κ.λπ.
Επίσης οφείλεται και στην τεχνολογία που είναι ασύγκριτα προχωρημένη σε σχέση με την διαθέσιμη πριν 20 χρόνια για παράδειγμα.
Για να έχουμε μια ιδέα: το 2004 όταν γινόταν οι ολυμπιακοί στην Αθήνα, δεν υπήρχε το youtube.
Πράγματα που έχουμε συνηθίσει στην καθημερινότητα ως δεδομένα, στην επιστήμη έχουν δώσει τεράστια όπλα.

Η αμφιβολία για κάτι τέτοιο μάλλον δεν είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας αλλά περισσότερο έχει να κάνει με ένστικτα.

Όσον αφορά άλλους ιούς, η κατάσταση οφείλεται σε διάφορους παράγοντες:
- διαφορετική δομή και περιπλοκότητα.
- παραγωγή εμβολίων σε αντίστοιχα μικρά χρονικά διαστήματα (πχ γρίππης)

Ο covid έχει ένα χαρακτηριστικό ανεξάρτητα από τις όποιες μεταλάξεις του: ακιδωτή πρωτεϊνη,
Αυτό "χτυπάνε" και όχι τον ίδιο τον ιό.

Οσα γραφεις, τα αντιλαμβανομαι και εγω.

Παρόλα αυτά, έχεις και απορίες (ενώ αντιλαμβάνεσαι τις απαντήσεις) και αμφιβολίες (ενώ ξέρεις τις απαντήσεις).

Για αυτό και μιλάω για ενστικτώδη αντίδραση.

Ο νους όμως πρέπει να επιβάλλεται του ενστίκτου.

Στην τελική είτε κάνει κανείς το εμβόλιο, είτε όχι αναλαμβάνει ένα ρίσκο.
Αν εμπιστευθεί τους αριθμούς και μόνο (για τις πιθανές συνέπειες), η απόφαση είναι προφανής.
Οπότε μπορεί να χαλαρώσει.

Eιπα εγω οτι δεν θα κανω το εμβολιο ?
Προετρεψα κανεναν αλλον να μην το κανει ?

Καταρχην εχω μια μανα που ΠΡΕΠΕΙ να το κανει
αλλα ΔΕΝ μπορει (λογω σηκωτιου - τρανζαμινασων)
ενω μπορω εγω (που δεν ειμαι ομαδα υψηλου κινδυνου).

Με ρωτησε κανεις πως νιωθω γιαυτο ? Επειδη μιλησαμε για ενστικτα ... (...)

Και οσον αφορα τον φιλτατο Τιμαιο ... εξακολουθω να πιστευω οτι δεν με αντιληφθηκε.

Eιπα εγω οτι δεν θα κανω το εμβολιο ?
Προετρεψα κανεναν αλλον να μην το κανει ?

Καταρχην εχω μια μανα που ΠΡΕΠΕΙ να το κανει
αλλα ΔΕΝ μπορει (λογω σηκωτιου - τρανζαμινασων)
ενω μπορω εγω (που δεν ειμαι ομαδα υψηλου κινδυνου).

Με ρωτησε κανεις πως νιωθω γιαυτο ? Επειδη μιλησαμε για ενστικτα ... (...)

Και οσον αφορα τον φιλτατο Τιμαιο ... εξακολουθω να πιστευω οτι δεν με αντιληφθηκε.

Είπα εγώ πως έγραψες ότι δεν θα το κάνεις ή ότι προέτρεψες άλλον να μην το κάνει?

Στα συναισθήματα υποψίας, απορίας και αμφιβολιών (για τα οποία έγραψες) απάντησα και σου είπα εμμέσως πλην σαφώς ότι αφού η απόφαση είναι προφανής (και ειλημμένη) δεν χρειάζεται να αγωνιάς με τέτοια συναισθήματα αλλά μπορείς να χαλαρώσεις.

Πατροναρεις συμπεριφορες και συναισθηματα ... ομως !
Καποιοι εχουν επιλεξει (ως προσον) να μην ειναι σιγουροι ΠΟΤΕ
(οχι για το εμβολιο, ξαναγραφω, αλλα για την ταχυτητα της ερευνας).
Θα τους βαλεις σε προκρουστεια κλινη ?

Μάνο σέ άντιλήφθηκα καί πολύ καλά τήν ίδια άγωνία έχω καί έγω στό πόσο έτοιμο είναι τό έμβόλιο άναφορικά μέ τίς παρενέργειες,άνήκω στούς πολύ τυχερούς πού έχω άμεση πληροφόρηση άπό καλό φίλο γιατρό διδάκτορα σέ γειτονική χώρα πού πρίν ήταν έπικεφαλής γιά τήν έρευνα στίς διάφορες μορφές καρκίνου στά άποτελέσματα πού τού έστελναν καί αυτός καί ή όμάδα του ένημέρωναν τούς γιατρούς σέ όλα τά νοσοκομεία στή βόρεια Ελλάδα...είναι μοριακός βιολόγος καί έχει καί ό ίδιος τίς άμφιβολίες του γιά τό πόσο έτοιμο είναι τό έμβόλειο γιά τόν πατέρα του καί εάν θά άντέξει τίς όποιες παρενέργειες λόγω ϋποκείμενων νοσημάτων καί μόνο αυτό.
Μού έλυσε όλες τίς άπορίες γιά τά fake news όριοθετώντας ότι είναι άσφαλές καί δέν ύπάρχει περίπτωση νά άλλάξει τό dna ούτε είναι δυνατό νά βάλουν τσιπάκια νά μάς παρακολουθούν, νά μάς στειρώσουν ή νά χάσουμε τίς άντιστάσεις μας πού ίσχυρίζονται πολλοί.Στό πανεπιστήμιο πού διδάσκει γίνονται μαθήματα κανονικά στίς αίθουσες.
Θά είναι ύποχρεωτικό γ'αυτούς έάνθέλουν νά συνεχίσουν τό λειτούργημα τους.
Σέ γνώρισα έστω καί λίγο διά ζώσης καί σέ έκτιμώ γιά τήν εύγενική καί πληθωρική παρουσία σου άλλά περισσότερο γιά τήν ερευνητική άνησυχία σου.Τό βιβλίο τής άνησυχίας τού Φ.Πεσόα τό διάβασες?Εξαιρετικό.

Πατροναρεις συμπεριφορες και συναισθηματα ... ομως !
Καποιοι εχουν επιλεξει (ως προσον) να μην ειναι σιγουροι ΠΟΤΕ
(οχι για το εμβολιο, ξαναγραφω, αλλα για την ταχυτητα της ερευνας).
Θα τους βαλεις σε προκρουστεια κλινη ?

Όχι βέβαια! Είδες εξάλλου καμία κλίνη? προκρούστρεια η μη?

Αν είναι φίλοι μου μπορώ να τους καθησηχάσω.

Αν δεν θέλουν, μπορώ να τους αφήσω να ψήνονται με τις αμφιβολλίες.

Μπορεί και να το γουστάρουν εξάλλου.

Από την στιγμή όμως που εκφράστηκαν πάνω σε αυτό, έχω και εγώ το δικαίωμα να εκφράσω την κρίση μου (επί αυτού).

Είτε τους αρέσει, είτε όχι.

Pas ma problemes.

N'est ce pas?

YΓ αν δεν θες να κρίνουν κάτι, να μην το εκφράζεις δημοσίως. Κράτα το για τον εαυτό σου.
Αν όμως το κάνεις να μην μιλάς για πατρονάρισμα. Οτιδήποτε άλλο είναι οξύμωρο (λογικά) και αναντίστοιχο (ψυχολογικά). :a0210:

Να το κάνω, αλλά πώς και πότε;
Αν θα κάνουμε ή όχι το εμβόλιο δεν είναι αποτέλεσμα ιδεολογικής τοποθέτησης, αλλά μία πολύ σοβαρή προσωπική απόφαση. Που πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες.

Ως άτομο που ανήκει σε πολύ ευπαθή ομάδα:

Θα συμβουλευτώ το γιατρό μου, ο οποίος γνωρίζει με λεπτομέρειες και όλο το ιστορικό μου. Σε συνεννόηση μαζί του θα πρέπει να αποφασίσω:

-Αν υπάρχουν ειδικοί λόγοι, για να το αποφύγω. (Στην περίπτωση τη δική μου είμαι βέβαιος εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως για τις οποίες υφίστανται λόγοι ανησυχίας. Π.χ. αυτοάνοσα νοσήματα.) Η συνεννόηση με τον γιατρό μας είναι σε κάθε περίπτωση προαπαιτούμενο. Ευτυχώς προβλέπεται ότι θα είναι απαραίτητη η προηγούμενη συνταγογράφηση.

-Πότε θα το κάνω; Ανάμεσα στους πρώτους, ή μήπως θα πρέπει να περιμένω λίγο και πόσο.

-Που θα το κάνω; Υπάρχουν κίνδυνοι από τους οποίους πρέπει να προστατευτώ κατά τη διαδικασία του εμβολιασμού; Π.χ. κίνδυνοι να μολυνθω κατά την διαδικασία της μετάβασης και επιστροφής προς και από το εμβολιαστικό κέντρο, ή κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού λόγω συνωστισμού από τυχαίες επαφές; Ποιά πρακτικά μέτρα μπορώ και πρέπει να λάβω;

-Εάν εν τω μεταξύ κυκλοφορήσει και άλλο εμβόλιο, ποιο θα κάνω; Τα προγράμματα εμβολιασμού θα κρατήσουν αρκετό καιρό και έως τότε θα έχουν εγκριθεί και άλλα εμβόλια.

Ας συζητήσουμε λοιπόν σοβαρά και υπεύθυνα με το γιατρό μας και ας αφήσουμε απέξω την περιττή φιλολογία!

-Που θα το κάνω; Υπάρχουν κίνδυνοι από τους οποίους πρέπει να προστατευτώ κατά τη διαδικασία του εμβολιασμού; Π.χ. κίνδυνοι να μολυνθω κατά την διαδικασία της μετάβασης και επιστροφής προς και από το εμβολιαστικό κέντρο, ή κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού λόγω συνωστισμού από τυχαίες επαφές; Ποιά πρακτικά μέτρα μπορώ και πρέπει να λάβω;

Οτι πρεπει να λαβεις οταν πας εξω για σουπερ μαρκετ. Ακριβως τα ιδια.

Δεν πηγαίνω σε σούπερ μάρκετ. Και υποθέτω, καταλαβαίνεις το γιατί.
Τα πάντα ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.
Και όπου δε γίνεται διαφορετικά, η εξυπηρέτηση γίνεται σε ανοιχτούς ή ημιανοιχτούς χώρους. Ευτυχώς η γειτονιά μου είναι ευνοϊκη ως προς αυτό.

Σημερα μιλουσα με γνωστο μου φιλο που ασθενησε ενα μηνα ακριβως πριν.

Αυτος και ο γιος του νοσηλευτηκαν ενω το περασε ολη η οικογενεια.

Στο τσακ δεν μπηκε εντατικη για διασωληνωση επειδη δεν ειχε υποκειμενο νοσημα και ειναι μονον 40 ετων.

Σημερα ηταν η πρωτη του ημερα που ειναι ελευθερος να βγει εξω πλεον. Αυτο που μου αναφερει ειναι οτι καθεται και νιωθει κουρασμενος.

Ακριβως αυτο που αναφερουν οι μισοι ασθενεις που νοσησαν

Μουπε ποσο ευτυχης ειναι που ζει μιας και διπλα του καθε μερα πεθαινε κοσμος καθημερινα (στο Σωτηρια)

Κλεινοντας το τηλεφωνο εγω του ελεγα καλο απογευμα και σιδερενιος και αυτος μου φωναζε "Ζω, ζω, ζω"

Aν πάντως ο ιός έχει παρασκευαστεί σε εργαστήριο, τον έχει φτιάξει γυναίκα...

Status
Not open for further replies.