Ιοί

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

Απο εισαγωγες " καλα παμε", απο εξαγωγες? Βγαινει κανεις ζωντανος? Υπαρχουν στοιχεια?

Ρίξε μιά ματιά στα διαγράμματα στο σύνδεσμο, που δίνει ο stel67 παραπάνω και θα καταλάβεις : και βέβαια βγαίνουν και μάλιστα όρθιοι!

Εγώ άλλο προβληματισμό έχω : από τα διαγράμματα προκύπτει ότι ο μέγιστος αριθμός διασωληνωμένων (σε ΜΕΘ) ήταν 605 στίς 6/12/20. Αυτός ο αριθμός κλινών ΜΕΘ σήμερα υπάρχει;
...Αν υπάρχει με δεδομένο ότι σήμερα έχουμε 379 σε ΜΕΘ έχουμε κάλυψη 62,6% και η διαφαινόμενη τάση (ισοζύγιο ΜΕΘ) δεν την λες ιδιαίτερα απαισιόδοξη. Την έντονη "γκρίνια" κάποιων κύκλων γιά τις αντοχές του ΕΣΥ, κατόπιν αυτών δεν μπορώ να τη συμμερισθώ...Αυτά!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Ρίξε μιά ματιά στα διαγράμματα στο σύνδεσμο, που δίνει ο stel67 παραπάνω και θα καταλάβεις : και βέβαια βγαίνουν και μάλιστα όρθιοι!

Εγώ άλλο προβληματισμό έχω : από τα διαγράμματα προκύπτει ότι ο μέγιστος αριθμός διασωληνωμένων (σε ΜΕΘ) ήταν 605 στίς 6/12/20. Αυτός ο αριθμός κλινών ΜΕΘ σήμερα υπάρχει;
...Αν υπάρχει με δεδομένο ότι σήμερα έχουμε 379 σε ΜΕΘ έχουμε κάλυψη 62,6% και η διαφαινόμενη τάση (ισοζύγιο ΜΕΘ) δεν την λες ιδιαίτερα απαισιόδοξη. Την έντονη "γκρίνια" κάποιων κύκλων γιά τις αντοχές του ΕΣΥ, κατόπιν αυτών δεν μπορώ να τη συμμερισθώ...Αυτά!

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Στους 600+ του Δεκεμβρίου είχαμε εκτός από ΜΕΘ και "ΜΕΘ", δηλαδή, αίθουσες χειρουργείων που μετατράπηκαν σε ΜΕΘ, αίθουσες ανάνηψης κτλ. Πιθανότατα χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό.
Ελπίζω πλέον να έχουμε προμηθευτεί επαρκή αριθμό συσκευών high flow nasal oxygen. Είναι πραγματικά σωτήριες και καταφέρνουν να μην καταλήξουν πολλοί σε ΜΕΘ.

ΥΓ
Είχαμε και την 1η περίπτωση σύνδεσης ασθενούς σε ECMO (Εξωσωματική οξυγόνωση με μεμβράνη). Το παιδί (5 ετών) πήγε πολύ καλά. Ευτυχώς. Τώρα είναι διασωληνωμένο σε ΜΕΘ στο Παίδων σε κοινό αναπνευστήρα...

Η γκρινια φανταζομαι γινεται για να μην εφησυχαστουμε.....ο αριθμος κρεβατιων ΜΕΘ λογικα ειναι αυτες που ανεφερες οτι υπαρχουν μετα θα εχουμε επιλογες απο το Reader's Digest για το ποιος θα μπει και ποιος θα σωθει, επισης τα 1680 κρουσματα ευκολα γινονται 3000 μετα 10.000 και μετα αντιο συστημα Υγειας

1680 κρουσματα ευκολα γινονται 3000 μετα 10.000 και μετα αντιο συστημα Υγειας

Αυτο που περιγραφεις βασικα δεν ειναι το μελλον αλλα το παρον...
1680 ειναι τα διαγνωσμενα, πανω απο 12.000 τα ενεργα.

https://www.newsit.gr/ellada/papaey...us-thanatous-12-000-energa-krousmata/3230067/

Sent from my iPhone using Tapatalk

Η γκρινια φανταζομαι γινεται για να μην εφησυχαστουμε.....ο αριθμος κρεβατιων ΜΕΘ λογικα ειναι αυτες που ανεφερες οτι υπαρχουν μετα θα εχουμε επιλογες απο το Reader's Digest για το ποιος θα μπει και ποιος θα σωθει, επισης τα 1680 κρουσματα ευκολα γινονται 3000 μετα 10.000 και μετα αντιο συστημα Υγειας

Ναι αλλά τώρα πλέον το πρόβλημα είναι ατην Αττική με τα μισά από τα καθημερινά κρούσματα συνέχεια.. Με αυτούς τους ρυθμούς σε λίγες μέρες δεν θα υπάρχει ούτε ρατζο όχι ΜΕΘ..

https://www.newsbomb.gr/ellada/stor...-tis-attikis-xoris-diathesimi-meth-to-sotiria

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Ναι αλλά τώρα πλέον το πρόβλημα είναι ατην Αττική με τα μισά από τα καθημερινά κρούσματα συνέχεια.. Με αυτούς τους ρυθμούς σε λίγες μέρες δεν θα υπάρχει ούτε ρατζο όχι ΜΕΘ..
https://www.newsbomb.gr/ellada/stor...-tis-attikis-xoris-diathesimi-meth-to-sotiria
Sent from my iPhone xs max using Tapatalk
Δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών στην Αθήνα. Ακόμα και οι ΜΑΦ που έχουν είναι χρήσιμες. Αχρείαστες να 'ναι.

Aκριβως.

Ουτε επιταξεις ουτε εχουν αρχισει να αναπτυσουν εκακτες ΜΕΘ οπως υπαρχει σχεδιο απο το πρωτο κι ολας lockdown.

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τον FDA το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

αρα θεμα χρονου απλως να το εχουμε και εδω.Θαναι και το πρωτο εμβολιο που παραγεται σε μεγαλες ποσοτητες χωρις προβληματα παραδοσης ελπιζουμε.

Βγήκε και η τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το χειμώνα. Αυτή είναι η επισκόπηση της εβδομάδας:
Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών για Κυριακή 21/2/2021)
  • PCR: 20.706 (+3.025), Rapid: 21.200 (+6.226). Σύνολο 41.906 (+9.251)
  • Κρούσματα: 1.630 (+524)
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 3,89% (+0,5%)
  • Διασωληνωμένοι: 367 (+50)
  • Θάνατοι: 30 (+6)
Όλη η εξέλιξη της πανδημίας σε ένα γράφημα:
Y7tozYB.png

Για όποιον αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του lock down, μπορεί να συγκρίνει την αύξηση των διασωληνωμένων:
  • 8/11/2020 με 15/11/2020: 127
  • 21/2/2021 με 28/2/2021: 50
Τα υπόλοιπα γραφήματα είναι στη σελίδα.

Ο χειμώνας θα τελειώσει 21 Μαρτίου, όταν τα δεδομένα του ΕΟΔΥ στη σελίδα θα μπούν στο δεύτερο χρόνο....-bye-

Ο αριθμός των 1.500 νέων κρουσμάτων κατά μέσο όρο ημερησίως, την περασμένη εβδομάδα, έχει δημιουργήσει ήδη ένα νέο κύμα ασθενών που θα πιέσει το σύστημα υγείας τις επόμενες δύο εβδομάδες. Κατά τους ειδικούς ποσοστό 10%-15% των μολυσμένων ατόμων χρειάζεται νοσηλεία. Συνεπώς, πέρα από τους 2.638 νοσηλευόμενους που βρίσκονται ήδη στα νοσοκομεία δίνοντας τη μάχη τους κατά του κορωνοϊού, αναμένεται ότι τουλάχιστον άλλοι 1.050 άνθρωποι από τη «δεξαμενή» των 10.500 νέων κρουσμάτων της εβδομάδας θα νοσήσουν σοβαρά με λοίμωξη covid-19 και θα εισαχθούν σε νοσοκομείο το επόμενο διάστημα.

Αυτό που βλέπουν ήδη λοιπόν οι ειδικοί είναι ότι ακόμη κι αν σταθεροποιηθούν ή και μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού την ερχόμενη εβδομάδα, το ΕΣΥ θα συνεχίζει να κλυδωνίζεται από τις νέες εισαγωγές ασθενών σε απλές κλίνες αλλά και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μέχρι τις 15-20 Μαρτίου.

Στην Αττική όπου νοσηλεύονται ήδη τουλάχιστον 1.420 άνθρωποι, οι αρμόδιοι στο υπουργείο Υγείας έχουν αυξήσει σε 340 τις κλίνες ΜΕΘ covid, παραχωρώντας τις διαθέσιμες ΜΕΘ για τις ανάγκες της επιδημίας. Τα περιστατικά που δεν έχουν κορωνοιό αλλά χρειάζονται Εντατική μεταφέρονται είτε σε άλλα νοσοκομεία με επάρκεια κλινών είτε στον ιδιωτικό τομέα που έχει ήδη διαθέσει για τις ανάγκες του ΕΣΥ και για νοσηλεία non covid περιστατικών 130 κρεβάτια ΜΕΘ.

Εκτός από την παραχώρηση επιπλέον κρεβατιών, οι υγειονομικές αρχές, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, αποφάσισαν τη διακοπή διακομιδών για απλές κλίνες από κοντινές στην Αττική περιοχές και ειδικότερα την Κόρινθο, τη Χαλκίδα, τη Λειβαδειά και τη Θήβα. Το μέτρο αυτό θα αφορά μόνο σε απλή νοσηλεία και όχι σε εντατικές για τις οποίες εάν απαιτηθεί θα διακομίζονται ασθενείς στο Λεκανοπέδιο.

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η μετατροπή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) εξ ολοκλήρου σε non-covid νοσοκομείο ώστε να διακομίζονται εκεί τα περιστατικά πλην κορωνοιού και να απελευθερώνονται κλίνες για ασθενείς με Covid-19 στα νοσηλευτικά ιδρύματα του λεκανοπεδίου.

Καλή Άνοιξη & Καλό Μήνα.
Περίληψη Ανακοίνωσης ΕΟΔΥ Δευτέρας 1/3/2021
Στοιχεία Ημέρας (σε σχέση με χθες)
  1. PCR: 11.846 (-4.872), Rapid: 6.090 (-3.522). Σύνολο: 17.936 (-8.394)
  2. Κρούσματα: 1.176 (-93). Tα 6 εισαγόμενα.
  3. Κρούσματα/(PCR+Rapid): 6,56% (+1,74%)
  4. Διασωληνωμένοι: 406 (+15)
  5. Θάνατοι: 30 (-6)

Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών για Δευτέρα 22/2/2021)
  • PCR: 20.942 (+3.189), Rapid: 21.297 (+6.065). Σύνολο 42.239 (+9.254)
  • Κρούσματα: 1.673 (+541)
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 3,96% (+0,53%)
  • Διασωληνωμένοι: 375 (+52)
  • Θάνατοι: 30 (+6)
Όπως φαίνεται και από τα γραφήματα, η επιδείνωση συνεχίζεται.

Στέλιο, κατά τη γνώμη σου που οφείλεται;

Στην εκθετικη αυξηση που αλλου ?

Εδω και εναν μηνα ολες οι μετρησεις ανεφεραν αυξημενα φορτιου ιου στα λυματα τα οποια μαθηματικα οδηγουν στην επιδεινωση ολων των δεικτων.

Θα φανει περισσοτερο και στα νοσοκομεια την επομενη εβδομαδα αυτο....

xasrtis1_3.jpg

70-75% των κανονικων κλινων σε ολη την Ελλαδα εχουν γεμισει (80% στην Αττικη) και αναλογη εικονα εχουμε στις ΜΕΘ

Απάντηση: Re: Ιοί

Στέλιο, κατά τη γνώμη σου που οφείλεται;
Δεν έχω γνώμη. Εγώ απλώς τα καταγράφω. :lol:
Δεν θα πω κάτι πρωτότυπο, αλλά έχουμε μεταλάξεις του ιού και αρκετούς που είναι ήδη κρούσματα. Με αυτό το μπελά, όσοι τον έχουν τον ιό θα κολλήσουν με μεγάλη πιθανότητα τους πολύ κοντινούς τους. Σε μια οικογένεια 4 ατόμων, αυτό το πράγμα θέλει 2 με 3 βδομάδες να κάνει το κυκλο του. Το ΙΗΜΕ προβλέπει κορύφωση στα κρούσματα 15 Μαρτίου και στους θανάτους 1 Απριλίου, ενώ το Πάσχα θα έχουν τα ίδια στοιχεία νεκρών με αυτά που έχουμε σήμερα. Το θετικό είναι ότι η κατάσταση φαίνεται να είναι ηπιότερη σε σχέση με τον Νοέμβριο. https://covid19.healthdata.org/greece?view=infections-testing&tab=trend&test=infections

Εγώ έχω απορήσει με το τι συμβαίνει εδώ στη Νεμπράσκα. Ο κόσμος είναι έξω με το κιλό, το μόνο που θυμίζει πανδημία είναι το γεγονός ότι φοράνε μάσκες (με αρκετή ευλάβεια, οφείλω να ομολογήσω). Τα νούμερα πέφτουν σαν τρελά, πλέον σε μια Πολιτεία 2 εκατομμυρίων έχουμε κάτω από 500 cases τη μέρα, και οι νοσηλείες συνολικά (όχι μόνο ΜΕΘ) έχουν πέσει κάτω από τις 200 σύνολο.

Θέλω να είμαι αισιόδοξος και να σκέφτομαι ότι παίζει μεγάλο ρόλο το ότι έχει εμβολιαστεί ήδη το 10% του πληθυσμού (που συμπεριλαμβάνει υγειονομικούς και άνω των 70, τώρα εμβολιάζονται και οι >65). Άντε να τελειώνουμε ρε παιδιά... μακάρι.

Screen Shot 2021-03-01 at 4.55.54 PM.jpg

Εγώ έχω απορήσει με το τι συμβαίνει εδώ στη Νεμπράσκα. Ο κόσμος είναι έξω με το κιλό, το μόνο που θυμίζει πανδημία είναι το γεγονός ότι φοράνε μάσκες (με αρκετή ευλάβεια, οφείλω να ομολογήσω). Τα νούμερα πέφτουν σαν τρελά, πλέον σε μια Πολιτεία 2 εκατομμυρίων έχουμε κάτω από 500 cases τη μέρα, και οι νοσηλείες συνολικά (όχι μόνο ΜΕΘ) έχουν πέσει κάτω από τις 200 σύνολο.

Θέλω να είμαι αισιόδοξος και να σκέφτομαι ότι παίζει μεγάλο ρόλο το ότι έχει εμβολιαστεί ήδη το 10% του πληθυσμού

Ακουγα σημερα οτι επειδη εδω τα νουμερα αυξανονται ( ακομα ειμαστε στην ανοδικη πλευρα της καμπυλης) με σχολεια και λιανεμποριο κλειστα πιστευουν οτι πλεον η μεταδοση διευρυνεται απο τις συνευρεσεις σε σπιτια.

Πολυς κοσμος μην εχοντας εναλλακτικη εξοδο κανει μαζωξεις και ετσι αυξανεται ακομα η μεταδικοτητα.

Οποτε το επομενο σταδιο ειναι μετα την καθαρα δευτερα να μας "αμολησουν" λιγο μπας και αεριστουμε λιγο εξω....και σταματησουν οι ενδοοικιακες συνευρεσεις.

εχουμε και νεα δεδομενα ισως....

Οι παχύσαρκοι πιθανώς να χρειάζονται τρίτη ή υψηλότερη δόση

Status
Not open for further replies.