Κααποτε, εχοντας μολις αρχισει να συνερχομαι απο τον covid, τελη Δεκεμβρη, αρχες Γεναρη, εστειλα μηνυμα για δωρεαν τεστ στη σχετικη εφαρμογη του υπουργειου. Χτες, δυομιση μηνες μετα με καλεσαν μεσω μηνυματος! Για σημερα! Στις 1 με 1:30 το μεσημερι! Γουαου! Γιατι φυσικα καρτερικα τους περιμενα τους παλιομλκς!
Παω το πρωι στις 8:30 στο κεντρο (κοντα στο σπιτι μου) να τους ζητησω να παρουν το δειγμα εκεινη την ωρα για να μπορεσω να παω στη δουλειά που ειναι 10 χλμ απο το σπιτι. Και εχω deadline να τρεχουν και απλετη αναπτυξη. Απεξω υπηρχε μηνυμα "τεστ covid γινονται απο τις 09:00 εως τις 13:00 μετα απο ραντεβου. Τηλεφωνο επικοινωνιας κλπ κλπ. Ε, λεω. Να περιμενω μεχρι τις 9. Και ας αργησω λιγο. Ρωτησα και μπροστά, και σα να μου φανηκε οτι περίτεχνα απεφυγαν να μου πουν τι ωρα ανοίγει
το κεντρο. "Αργοτερα".... στο δεκαλεπτο μου εκοψε και πηγα να ρωτησω στο μικροβιολογικο.
"Μετα τις 10:30".
"Μα γραφει 9"
"Για τα ραντεβου"
Καλα μπορειτε να κανετε κατι τωρα; δουλευω μακρυα και δε γινεται στις 1. Κοβεται η μερα στη μεση."
"Α, εχουμε πρωτόκολλα, θελει μασκες, στολες για να σας παρουμε δειγμα... δε γινεται τπτ"
Φευγω και δοκιμαζω να τηλεφωνησω. Δεν το σηκωνε κανενας. Ε, λεω ας δοκιμασω σε αλλο κεντρο υγειας κοντα στη δουλεια. Να τους πω για το μηνυμα, για τον κωδικο μου, για το προβλημα με την ωρα... ουτε εκει το σηκωνανε το τηλέφωνο. Ουτε και στα τηλεφωνα "διαχειρισης covid" της περιφερειας... Μιλαμε για υπευθυνη αντιμετωπιση της πανδημιας.