Ιοί

Status
Not open for further replies.
Καταπληκτικά... Όχι ότι η ελληνική ηγεσία δούλευε ποτέ για το κοινό συμφέρον και τα χρηστά ήθη, άσχημος τρόπος όμως να επιβεβαιώνεται η πεποίθησή μου.
Εγώ βλέπω αυτό και με προβληματίζει:
"Αποτελεί καταισχύνη για το ιατρικό προσωπικό της Ε.ΦΑ.Ρ. η ομόθυμη συμφωνία των μελών της Ε.ΦΑ.Ρ για την κοινοποίηση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας της επικαιροποιημένης γνωμάτευσης του ΕΜΑ, ότι το εν λόγω εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει σπάνια θρομβώσεις, ενώ μέχρι τότε κανένα μέλος της Επιτροπής δεν πιθανολόγησε συσχέτιση των εμβολίων ούτε με ένα περιστατικό θρόμβωσης. Πιστεύω ότι αυτό λέγεται εθελοδουλία και όχι ελεύθερη επιστημονική σκέψη."
Αναφέρεται στο σύνολο της επιτροπής φαρμάκου.
Τι θέλει να πει ? Ότι κακώς η Ε.ΦΑ.Ρ συμφώνησε ότι το εν λόγω εμβόλιο να προκαλέσει σπάνια θρομβώσεις ενώ δεν έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα ?

Εγώ βλέπω αυτό και με προβληματίζει:
"Αποτελεί καταισχύνη για το ιατρικό προσωπικό της Ε.ΦΑ.Ρ. η ομόθυμη συμφωνία των μελών της Ε.ΦΑ.Ρ για την κοινοποίηση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας της επικαιροποιημένης γνωμάτευσης του ΕΜΑ, ότι το εν λόγω εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει σπάνια θρομβώσεις, ενώ μέχρι τότε κανένα μέλος της Επιτροπής δεν πιθανολόγησε συσχέτιση των εμβολίων ούτε με ένα περιστατικό θρόμβωσης. Πιστεύω ότι αυτό λέγεται εθελοδουλία και όχι ελεύθερη επιστημονική σκέψη."
Αναφέρεται στο σύνολο της επιτροπής φαρμάκου.
Τι θέλει να πει ? Ότι κακώς η Ε.ΦΑ.Ρ συμφώνησε ότι το εν λόγω εμβόλιο να προκαλέσει σπάνια θρομβώσεις ενώ δεν έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα ?
Θέλει να πεί (και δεν το έγραψε καλά) οτι κακώς δεν πιθανολογήθηκε συσχέτιση εμβολιασμού - περιστατικών θρομβώσεων.

Μα το υποδηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Βλαχογιάννης που παραθέτει τη συνέντευξη στο παρακάτω link:

Εάν για νομικούς λόγους που αφορούν το φόρουμ το ποστ μου πρέπει να αφαιρεθεί δεν υπάρχει θέμα, σβού!

Που το ξέρεις αυτό; Έχεις καποια στοιχεία γι αυτό;
Εδώ είναι η συνέντευξη του Π. Βλαχογιαννόπουλου, όπου εξηγεί τους ουσιαστικούς λόγους της διαφωνίας του και προαναγγέλλει την παραίτηση του από μέλος της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης.

[VIDEO]
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: makis7
Στοιχεία 1/4/2020 ..
Τετάρτη 1/04/20 Nέα κρούσματα: 101
Διασωληνωμένοι: 90 (+5)
Νέες Απώλειες: 1 (συν:50)
Τεστ σήμερα: 618 (PCR:618, RAPID: 0) Θετικότητα(PCR+Rapid): 16,34% 85 Μ.Ο κρουσμάτων (60 προγ. εβδομ.) Σύνολο:1.429

Καλό Μήνα ;)

Μα το υποδηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Βλαχογιάννης που παραθέτει τη συνέντευξη στο παρακάτω link:

Εάν για νομικούς λόγους που αφορούν το φόρουμ το ποστ μου πρέπει να αφαιρεθεί δεν υπάρχει θέμα, σβού!
Το αρχικό ποστ δεν υπάρχει λόγος να διαγραφεί, αλλά το σχόλιο που ακολουθησε για "μεθοδεύσεις και νόρμες" είναι μάλλον άτοπο. Αν μη τι άλλο η απόφαση της Επιτροπής αυτής συνάδει με την πολιτική του ΕΜΑ και του WHO.

ΕΟΔΥ Πέμπτη 1/4/2021​

Στοιχεία Ημέρας (σε σχέση με χθες)
  • PCR: 17.628 (-1.849), Rapid: 35.830 (-628). Σύνολο: 53.458 (-2.477)
  • Κρούσματα: 3.491 (-125). Τα 11 εισαγόμενα.
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 6,53% (+0,07%)
  • Διασωληνωμένοι: 755 (+16)
  • Θάνατοι: 67 (-9)
Test and Cases.png

Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών για Πέμπτη 25/3/2021)
  • PCR: 14.409 (-1.536), Rapid: 25.871 (-2.355). Σύνολο 40.280 (-3.891)
  • Κρούσματα: 2.750 (+210)
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 6,83% (+1,08%)
  • Διασωληνωμένοι: 735 (+52)
  • Θάνατοι: 66 (+8)
Positivity Rate (1).png

Εξαιτίας της σημερινής ανακοίνωσης του ECDC προκύπτουν κι αυτά τα ενδιαφέροντα:
Tubed Deaths Positivity Rate.png
ICU Weekly Deaths and Exits.pngDeath ICU Distribution.png

Last edited:
Το αρχικό ποστ δεν υπάρχει λόγος να διαγραφεί, αλλά το σχόλιο που ακολουθησε για "μεθοδεύσεις και νόρμες" είναι μάλλον άτοπο. Αν μη τι άλλο η απόφαση της Επιτροπής αυτής συνάδει με την πολιτική του ΕΜΑ και του WHO.

Οι αποφάσεις αυτές των Οργανισμών απέχουν πολύ από τού να είναι καθαρά επιστημονικές Κώστα.
Η πολιτική, η διπλωματία και οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί έχουν εισχωρήσει για τα καλά στο χώρο.
Τα πράγματα δεν είναι απλά. Ούτε ξεκάθαρα.

• Like
Reactions: Stelios_Rjk
Εδώ είναι η συνέντευξη του Π. Βλαχογιαννόπουλου, όπου εξηγεί τους ουσιαστικούς λόγους της διαφωνίας του και προαναγγέλλει την παραίτηση του από μέλος της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης.

[VIDEO]
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Το άκουσα και μπερδεύτηκα. Το Astra δεν είναι mRNA, ο μηχανισμός που εξηγεί ο Βλαχογιαννόπουλος ως ύποπτος στο 6ο λεπτό περίπου, αφορά τη δράση του mRNA. Εκτός αν έχω μπλέξει εγώ τα μπούτια μου (καθόλου απίθανο, βιολογία έκανα τελευταία φορά στη δευτέρα λυκείου).

Σήμερα το πρωί και μετά από 12 ημέρες εμπύρετος (38,5max) και αυξανόμενο καθημερινά βήχα, γνωρίζοντας ότι είναι θετικός από την δεύτερη ημέρα πυρετού,ο αδελφός μου πήγε με το 166 στον Ευαγγελισμό.Θετική είναι επίσης η γυναίκα του και η κόρη του.
Είναι σε τηλεργασία τόσο αυτός όσο και η γυναίκα του εδώ και 10 μήνες περίπου και επειδή έχει αυτοάνοσο-σκληρόδερμα-πρόσεχε πάρα πολύ.
Μου έκανε λοιπόν μεγάλη εντύπωση το πως/που κόλλησε.
Μου είπε λοιπόν ότι το πιο πιθανό είναι να τον κόλλησε η 19χρονη κόρη του που έβγαινε που και που έξω με τις φίλες της.
Μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο μέσα στο οποίο υπήρχε και άλλη μία θετική ασθενής.
Στο νοσοκομείο γινόταν χαμός.Τον έχουν από το πρωί σε ράντζο σε θάλαμο μαζί με άλλους 19.
Το ποστ μου δεν γράφεται για να κάνω κριτική απέναντι στο ΕΣΥ,αλλά για να σας ενημερώσω για το πόσο εύκολο είναι να την πατήσουμε όσο και να προσέχουμε,από τα παιδιά μας.

Και που να ανοιξουν και τα σχολεια απο τις 12 απριλιου και καμια εβδομαδα μετα πιθανον και τα υπολοιπα μεχρι να κλεισουν για πασχα.....

τελευταια φορα που ανοιξαν τα σχολεια μας περασε ξυστα με καθηγητρια κα ιτων δυο παιδιων να βρισκεται θετικη 3 ημερες μετα την διδασκαλια και να κολλαει κι αλλον καθηγητη.....

Αυτην την φορα σκεφτομαι παρα πολυ αν θα τα στειλω

Να δηλώσω κι εγώ το παρόν με καραντίνα από 22/3 όπου η γυναίκα μου (έγκυος) ετών 35 με συμπτώματα ψιλο-άσχετα (πονοκέφαλος, δεκατα, μπούκωμα, καταρροή) βγήκε θετική.
Με εξόδους από το σπίτι 1-3 φορές τη βδομάδα για σουπερμάρκετ. Τίποτα άλλο.

Εγώ ετών 37, έχω κυλιστεί σε κάθε λογής ναυπηγείο και εργοστάσιο στην Αττική και μια επίσκεψη στην Αμφιλοχία, κάνω τεστ και βγαίνω αρνητικός. Κοιμόμασταν μαζί και είχε ξεκινήσει πονοκεφάλους, δεν είχε κάνει τα δέκατα.

Η γυναίκα μου συνεχίζει/συνέχισε με συμπτώματα χαλαρά όπως τα περιγράφω, δέκατα μέχρι 37,5 και τις τελευταίες μέρες ούτε δέκατα. Λίγο βύχα που και που. Αν δεν έχανε τη γεύση θα είχα βάσιμες υποψίες για το αποτέλεσμα του τεστ.

Προσέχαμε τις 2-3 πρώτες μέρες, πλέον απλά κοιμόμαστε σε διαφορετικά δωμάτια. Θα περίμενα να την αρπάξω και βρίσκομαι ακόμα να μην έχω νιώσει κάτι (χτύπα ξύλο).

Θα επιδιώξω τεστ αντισωμάτων το οποίο θα δείξει αν το πέρασα ή όχι.

Θέλω να πω ότι δεν ξέρεις πως σε πιάνει. Πιθανόν να το έφερα εγώ κιόλας στο σπίτι όντως απολύτως ασυμπτωματικός. Αντρα συναδέλφου πριν τα 40 και ζορίστηκε.

40 χρονών παλικάρι χωρίς ιστορικό ζητημάτων υγείας στην Πάτρα, ξάδερφος γνωστού χάθηκε. Ειλικρινά τι να πω. Ρουλέτα. Το 40% λέει δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Φιλικό ζευγάρι το πέρασε με τη γυναίκα να ζορίζεται λίγο. Φίλος το πέρασε χαλαρά. Ηλικίες 30-37.

Σήμερα το πρωί και μετά από 12 ημέρες εμπύρετος (38,5max) και αυξανόμενο καθημερινά βήχα, γνωρίζοντας ότι είναι θετικός από την δεύτερη ημέρα πυρετού,ο αδελφός μου πήγε με το 166 στον Ευαγγελισμό.Θετική είναι επίσης η γυναίκα του και η κόρη του.
Είναι σε τηλεργασία τόσο αυτός όσο και η γυναίκα του εδώ και 10 μήνες περίπου και επειδή έχει αυτοάνοσο-σκληρόδερμα-πρόσεχε πάρα πολύ.
Μου έκανε λοιπόν μεγάλη εντύπωση το πως/που κόλλησε.
Μου είπε λοιπόν ότι το πιο πιθανό είναι να τον κόλλησε η 19χρονη κόρη του που έβγαινε που και που έξω με τις φίλες της.
Μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο μέσα στο οποίο υπήρχε και άλλη μία θετική ασθενής.
Στο νοσοκομείο γινόταν χαμός.Τον έχουν από το πρωί σε ράντζο σε θάλαμο μαζί με άλλους 19.
Το ποστ μου δεν γράφεται για να κάνω κριτική απέναντι στο ΕΣΥ,αλλά για να σας ενημερώσω για το πόσο εύκολο είναι να την πατήσουμε όσο και να προσέχουμε,από τα παιδιά μας.
Απορουσα πως κόλλησα όντας προσεκτικος αλλα όταν διαβαζω για ατομο με αυτοάνοσο που σίγουρα προσεχε διπλα από ότι εγω τοτε φανταστείτε ποσο ευκολα μπορει να την πατήσει καποιος από το τίποτα.

Υπάρχει και μια θεωρία που λέει η πολύ προσοχή βλάπτει. Διότι το ανοσοποιητικό μένει σε αδράνεια, ενώ αν κάθε τόσο το τσιγκλάς με μικρή έκθεση, με γυμναστική, το τονώνεις με σωστή διατροφή, φρούτα/βιταμίνες τα πράγματα είναι καλύτερα.

Νομίζω το εφάρμοσα, όχι σε επίπεδο γυμναστικής, αλλά το εργοτάξιο θες δε θες σε τεντώνει.

Καλή σύμπλευση να έχουμε.

Θυμάμαι πριν από ένα χρόνο εδώ μέσα που σχεδόν κανένας δεν ήξερε κάποιον που νοσεί, και με πιάνει μελαγχολία.

Θυμασαι ποσα κρουσματα ειχαμε περσι τετοια εποχη ? Εκει να δεις ποση μελαγχολια θα σε πιασει.

Κια βεβαια ποση προσοχη διναμε τοτε (το σαφαρι των απολυμαντικων καλα κρατουσε)

παρολα αυτα τετοια περσι τετοια εποχη ειχα γνωστο σε εντατικη.....και εμεινε εκει για καιρο....

Status
Not open for further replies.