Ιοί

Status
Not open for further replies.
Δεν ξέρω αν είναι παγκόσμιο φαινόμενο αλλά είναι γεγονός τουλάχιστον στην χώρα μας πως ο κόσμος δινει μεγαλύτερη βαρύτητα στις γενικές γνώσεις κάποιου από οτι στις γνώσεις ενός ειδικού.
Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις κατηγορίες που απαιτούνται ειδικές γνώσεις.

Ε ναι και εγω οταν ειναι να κανω μερεμετια μπορει να φωναξω εναν που ξερει απο υδραυλικα, μπογιαντισματα, ξερει και λιγο ηλεκτρικα αλλα σε οτι αφορα την ζωη μας καλο θαναι οντως να ακουμε και τι λενε οι πιο ειδικοι.

Μα σύμφωνα με τα στατιστικά των ερευνών 65% θεωρούν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.
😂🤗

Εγώ δεν μπορώ να συμμετέχω σε μια τέτοια συζήτηση που όποιος δεν κάνει εμβόλιο είναι ανόητος. Μη με μπανάρετε να υπάρχει κάποιος να λέει και τις επιφυλάξεις του γιατί μετά περνάμε σε καταστάσεις επταετίας........

Εγώ επταετία δεν έζησα για να μπορώ να κρίνω τέτοιους αυθαίρετους παραλληλισμούς, έζησα όμως 2020. Και δε θέλω να το ξαναζήσω, οπότε ας μου κάνουν τη χάρη όσοι το θέλουν να μας αφήσουν εμάς ήσυχους. Ούτε να χάσω δικούς μου ανθρώπους θέλω, επειδή ο ιός θα κάνει πάρτυ μεταλλάξεων στις πλάτες των αφελών, ούτε να ξαναμπω καραντίνα θέλω, ούτε να ρίξω το παγκόσμιο βιοτικό επίπεδο επειδή πρέπει μονίμως να ακούμε τις σαχλαμάρες αδαών. Γκώσαμε πια.

Εκεί που θα΄πρεπε να'ναι πρώτη προτεραιότητα το πως θα φτάσει ο εμβολιασμός και στον τελευταίο άνθρωπο στον πλανήτη, καθόμαστε και αναμασάμε μπούρδες που διαβάσαμε από κάποια χαρτορίχτρα, για να δικαιολογήσουμε το γιατί δεν πρέπει να εμβολιαστούμε.

Λόγω παλαιού, και όχι συνηθισμένου αυτοάνοσου, και λόγω του εμφράγματος, συμβουλεύθηκα δύο καθηγητές, έναν σε κάθε ειδικότητα των θεμάτων μου. Και οι δύο μου απάντησαν όπως ακριβώς λέει ο boxer, "οι διεθνείς αναφορές λένε να το κάνεις". Εν πάσει περιπτώσει, Πόντιοι Πιλάτοι είναι όλοι, εγώ λοιπόν έκρινα με τα δικά μου τα αισθητήρια και το έκανα. Σε καμία περίπτωση δε θα χλεύαζα κάποιον που θα έστριβε λέγοντας "με δουλεύουν".

εξοχα

Πως τα λενε ετσι οι εφημεριδες?
Εαν στην Πορτογαλια σαρωνει και στο Ισραηλ υπαρχει προβληματισμος εμεις τι πρεπει να κανουμε?
Αυτοι εχουν 0 ημερησιους θανατους και εμεις μετραμε καθε μερα 15 εως 20 θυματα.
Κατα τα αλλα μωρακι γνωστων, 1,5 ετων, παιδευεται εδω και μια εβδομαδα με πυρετο
που επεσε για μια μερα και επανηρθε και ηδη παιρνει αντιβιωση ζιθρομαξ.

Οι μηδενικοι ημερησιοι θανατοι δεν σημαινουν και τιποτα (απο την αποψη οτι η κλιμακωση της πανδημιας απαιτει εναν χρονο οπως εχουμε μαθει) αλλα μπορει να σημαινουν και πολλα (απο την αποψη οτι με το εμβολιο γλυτωνουν τον θανατο και το περνουν πιο ελαφρια)

Θα δειξει που θα παει. Παντως για να φοβουνται και να αρχισουν παλι να κουμπωνονται δεν το κανουν απο χομπυ.

Δεν είναι όλοι οι γιατροί ίδιοι, υπάρχουν καλοί, υπάρχουν και κακοί. Γυναικολόγος που δίνει λοιμωξιολογικες συμβουλές δεν είναι να τον εμπιστεύεσαι. Εγώ πάντως θα άλλαζα γιατρό.
Μα ποιον θα ρωτήσω αν έχει επίπτωση στην εγκυμοσύνη, το λοιμωξιολογο?

Υποτίθεται ρωτάς το γυναικολόγο, τον οποίο αφορα η πορεία της εγκυμοσύνης και τι πιθανόν αντίκτυπο θα έχει η πράξη του εμβολιασμού.

Τα δεδομένα συγκεντρώνονται από τους λοιμωξιολογους, αλλά η γνωμάτευση δεν πρέπει να δίδεται από το γιατρό ευθύνης?

Δεν είναι όλοι οι γιατροί ίδιοι, υπάρχουν καλοί, υπάρχουν και κακοί. Γυναικολόγος που δίνει λοιμωξιολογικες συμβουλές δεν είναι να τον εμπιστεύεσαι. Εγώ πάντως θα άλλαζα γιατρό.
Μα ποιον θα ρωτήσω αν έχει επίπτωση στην εγκυμοσύνη, το λοιμωξιολογο?

Υποτίθεται ρωτάς το γυναικολόγο, τον οποίο αφορα η πορεία της εγκυμοσύνης και τι πιθανόν αντίκτυπο θα έχει η πράξη του εμβολιασμού.

Τα δεδομένα συγκεντρώνονται από τους λοιμωξιολογους, αλλά η γνωμάτευση δεν πρέπει να δίδεται από το γιατρό ευθύνης?

Τα πράγματα είναι απλά περί της λήψης απόφασης για τον εμβολιασμό.

Ή εμβολιάζεται κανείς ή είναι 100% βέβαιο ότι θα κολλήσει τον κορονοϊό.
Οι παρενέργειες από το εμβόλιο είναι σπάνιες.
Τα mana ΔΕΝ κάνουν θρομβώσεις ενώ για το ΑΖ είναι σπάνιες.
Αν κολλήσεις κορονοϊό εκτός από τον κίνδυνο για τη ζωή σου (ή να σου μείνει χρόνιο πρόβλημα) υπάρχουν και ΟΛΕΣ οι παρενέργειες που έχουν τα εμβόλια, αλλά με πολύ πιο συχνή εμφάνιση.

image.jpg

ΠΧ θιρομβώσεις από ΑΖ 4 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο

Θρομβώσεις από κορονοϊό 165.000 ανά εκαομμύριο.

Απορώ γιατί το συζητάτε.

Από σήμερα και μέχρι να ξαναδιατεθούν τα δωρεάν σελφ τεστ, ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα (τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη) καθώς προσέρχονται στην εργασία τους χωρίς σελφ τεστ ή με σελφ τεστ που δεν προβλέπεται, προβλέπεται μόνο το δωρεάν που διατίθεται ή το μοριακό τεστ το οποίο φυσικά κοστίζει. Δεν προβλέπεται σελφ τεστ "αγοραστό" που θα ήταν μια ύστατη λύση λόγω της αναποτελεσματικότητας της διαχείρισης που έχει γίνει (βλ. διάθεση δωρεάν σελφ τεστ).
Και φυσικά αφορά και όσους έχουν από την πρώτη στιγμή μπει στο πρόγραμμα του εμβολιασμού και απλώς δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, περιμένοντας τη σειρά τους. Επομένως και εδώ φάουλ για όσους ακολουθούν πιστά τις οδηγίες.
Αναφέρονται ρητώς αυτά στο ΦΕΚ και ως εκ τούτου δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Δεν υπάρχει άποψη επάνω σε αυτό, έτσι ακριβώς είναι. Συνεπώς ανεύθυνοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν και όχι οι πολίτες.

Ούτε καν μέτρησαν τις ημέρες ημερολογιακά για να δούνε ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου χρειάζονται 5 σελφ τεστ χωρίς να υπάρχουν κενά και έκαναν λόγο για 4/μήνα.

Ιδού και το ΦΕΚ στο οποίο αναφέρονται οι ημερομηνίες:

Από 7.6.2021 έως 12.6.2021 στα πρόσωπα του άρθρου 1 διανέμονται τρεις (3) δωρεάν αυτοδιαγνωστικές δοκιμασίες ελέγχου (self test), μία για την εβδομάδα από 7.6.2021 έως 13.6.2021, μία για την εβδομάδα από 14.6.2021 έως 20.6.2021 και μία για την εβδομάδα από 21.6.2021 έως 27.6.2021.

Και πότε είπαμε ότι ξαναξεκινά η διάθεση των μόνων προβλεπόμενων self test; Πέμπτη 1η Ιουλίου... :oops:

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του, αν και έχουν βγει από την πρώτη στιγμή με τα πισογυρίσματα των self test εδώ και μήνες.

Και ποιες άλλες Ευρωπαϊκές (και όχι μόνο) χώρες έχουν δώσει δωρεάν εβομαδιαία self tests στο μεγαλύτερο μέρος τους πληθυσμού τους;

Και απαιτούν οι εργαζόμενοι να κάνουν τα συγκεκριμένα τεστ πριν πάνε στη δουλειά τους; Καθολικά;

Γιατί είναι εύκολο να επικρίνεις ότι είσαι έξω από τον χορό, και ακόμα πιο εύκολο όταν δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

Και ποιες άλλες Ευρωπαϊκές (και όχι μόνο) χώρες έχουν δώσει δωρεάν εβομαδιαία self tests στο μεγαλύτερο μέρος τους πληθυσμού τους;

Και απαιτούν οι εργαζόμενοι να κάνουν τα συγκεκριμένα τεστ πριν πάνε στη δουλειά τους; Καθολικά;

Γιατί είναι εύκολο να επικρίνεις ότι είσαι έξω από τον χορό, και ακόμα πιο εύκολο όταν δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

Μάλλον δεν κατάλαβες ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνεις άλλο τεστ εκτός από εκείνο που διατίθεται δωρεάν (υποχρεωτικά είναι αυτό και δεν μπορείς να αγοράσεις και να δηλώσεις δικό σου) γιατί δεν προβλέπεται κάτι άλλο εκτός από το μοριακό εναλλακτικά. Όπως και πάρα πολλοί δεν το γνωρίζουν. Συνήθως όσοι είναι έξω από το χορό... .

Άλλα λέει εδώ: "Σε κάθε περίπτωση, μπορούν να δηλώνουν τα self test ή και τα rapid test που έχουν αγοράσει με δικά τους έξοδα ακόμα και όσοι δεν πρόλαβαν να τα πάρουν δωρεάν."

Επίσης σε κάθε περίπτωση δεν θα σου πει κανείς τίποτα αν αγοράσεις ένα self test, το κάνεις, και μπεις στην πλατφόρμα να δηλώσεις το αποτέλεσμα. Δεν γίνεται κάποια διασταύρωση.

Οπότε δεν ξέρω από που παίρνεις τις πληροφορίες σου. Κάποιο link θα βοηθούσε.

• Like
Reactions: Panoramix
Άλλα λέει εδώ: "Σε κάθε περίπτωση, μπορούν να δηλώνουν τα self test ή και τα rapid test που έχουν αγοράσει με δικά τους έξοδα ακόμα και όσοι δεν πρόλαβαν να τα πάρουν δωρεάν."

Επίσης σε κάθε περίπτωση δεν θα σου πει κανείς τίποτα αν αγοράσεις ένα self test, το κάνεις, και μπεις στην πλατφόρμα να δηλώσεις το αποτέλεσμα. Δεν γίνεται κάποια διασταύρωση.

Οπότε δεν ξέρω από που παίρνεις τις πληροφορίες σου. Κάποιο link θα βοηθούσε.

Εκεί μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Η ΚΥΑ μας ενδιαφέρει τι λέει και στην ΚΥΑ αναφέρεται ρητώς ότι τα self test που προβλέπονται είναι τα δωρεάν και μόνο αυτά. Δεν αναφέρονται σε καμία ΚΥΑ άλλα self test.

Η ΚΥΑ έχει τροποποιηθεί στο αντίστοιχο ΦΕΚ μόνο ως προς τις ημερομηνίες κάθε φορά και όχι ως προς το ποια self test προβλέπονται να δηλωθούν.

Διάβασε εδώ σχετικά:

Και εδώ η τροποποιητική ΚΥΑ (που το έβαλα και πιο πριν το ΦΕΚ μόνο του):

Αυτά ισχύουν ακριβώς και τίποτε άλλο. Έβαλα και πριν το ΦΕΚ, μάλλον δεν το πρόσεξες.

Δεν γίνεται κάποια διασταύρωση.

Επίσης λάθος.

Δηλώνεται στην πλατφόρμα στο φαρμακείο η ημερομηνία που δίδονται τα self test σε συγκεκριμένο ΑΜΚΑ και κατόπιν ο κάτοχος του ΑΜΚΑ δηλώνει στην Εργάνη το αποτέλεσμα του τεστ με ημερομηνία διεξαγωγής και το ΑΜΚΑ του.

Μια χαρά διασταυρώνονται όλα. Με δύο πλατφόρμες κι όλας... όποτε θέλουν μπορούν να το διασταυρώσουν.

Επίσης για να δηλώσεις το αποτέλεσμα self test, μπαίνεις με τους κωδικούς taxis και δηλώνεις συναίνεση ότι τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν. Δηλαδή τρίτη πλατφόρμα.

Αλλά ναι, δεν διασταυρώνεται τίποτε... o_O:rolleyes:

Επίσης λάθος.

Δηλώνεται στην πλατφόρμα στο φαρμακείο η ημερομηνία που δίδονται τα self test σε συγκεκριμένο ΑΜΚΑ και κατόπιν ο κάτοχος του ΑΜΚΑ δηλώνει στην Εργάνη το αποτέλεσμα του τεστ με ημερομηνία διεξαγωγής και το ΑΜΚΑ του.

Μια χαρά διασταυρώνονται όλα. Με δύο πλατφόρμες κι όλας... όποτε θέλουν μπορούν να το διασταυρώσουν.
Το ότι μπορεί τεχνικά κάτι να γίνεται δεν σημαίνει ότι όντως γίνεται. Αν ήταν έτσι θα είχαμε πατάξει την φοροδιαφυγή εδώ και 20+ χρόνια.

Ας πούμε ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει κανείς συμφέρον από το να "κυνηγάει" αυτούς που πληρώνουν για να αγοράζουν self test. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Status
Not open for further replies.