Ιοί

Status
Not open for further replies.
Εκεί μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Η ΚΥΑ μας ενδιαφέρει τι λέει και στην ΚΥΑ αναφέρεται ρητώς ότι τα self test που προβλέπονται είναι τα δωρεάν και μόνο αυτά. Δεν αναφέρονται σε καμία ΚΥΑ άλλα self test.

Το λεκτικό είναι όντως αυτό. Αλλά το πνεύμα είναι άλλο, και είναι 1000% σίγουρο ότι δεν θα κυνηγήσει κανείς κανέναν επειδή αγόρασε ένα self test, το οποίο είναι τεχνικά ισοδύναμο με τα δωεράν self tests.

Και επίσης αυτό που έγραψες "προβλέπεται μόνο το δωρεάν που διατίθεται ή το μοριακό τεστ το οποίο φυσικά κοστίζει." είναι λάθος, με βάση την ΚΥΑ. Προβλέπεται κανονικά και η χρήση rapid test.

• Like
Reactions: Panoramix
Το ότι μπορεί τεχνικά κάτι να γίνεται δεν σημαίνει ότι όντως γίνεται. Αν ήταν έτσι θα είχαμε πατάξει την φοροδιαφυγή εδώ και 20+ χρόνια.

Ας πούμε ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει κανείς συμφέρον από το να "κυνηγάει" αυτούς που πληρώνουν για να αγοράζουν self test. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Διάβασε τι γράφουν οι ΚΥΑ και τα υπόλοιπα περιττά fake news που έχεις αναφέρει δεν μας αφορούν. Το τι νομίζεις εσύ ή το τι μπορεί να νομίζεις εσύ ότι γίνεται σε μια περίπτωση ελέγχου επίσης δεν μας αφορά γιατί πρόκειται για προσωπική άποψη.

Εγώ είμαι απολύτως νομότυπος και τυπικός σε όλα. Φυσικά σε οποιαδήποτε περίπτωση όπως αυτή εδώ που το κράτος βρίσκεται υπόλογο, θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες νομικές ενέργειες, μην έχεις καμία αμφιβολία.

Εκείνο που έχει σημασία εδώ είναι ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται ακάλυπτοι με ευθύνη του κράτους και με απόδειξη τις ίδιες τις αποφάσεις του κράτους. Δεν είναι άποψη αυτό επαναλαμβάνω, είναι ακριβώς και απολύτως αυτό που ισχύει.
Τώρα αν κάποιος δεν θέλει να το δει, είναι άλλο θέμα.

Το λεκτικό είναι όντως αυτό. Αλλά το πνεύμα είναι άλλο, και είναι 1000% σίγουρο ότι δεν θα κυνηγήσει κανείς κανέναν επειδή αγόρασε ένα self test, το οποίο είναι τεχνικά ισοδύναμο με τα δωεράν self tests.

Και επίσης αυτό που έγραψες "προβλέπεται μόνο το δωρεάν που διατίθεται ή το μοριακό τεστ το οποίο φυσικά κοστίζει." είναι λάθος, με βάση την ΚΥΑ. Προβλέπεται κανονικά και η χρήση rapid test.
Δεν υπάρχει τρόπος παρερμηνείας. Έγραψα και πιο πριν ότι εναλλακτικά υπάρχει και το μοριακό τεστ, με επιβάρυνση φυσικά οικονομική η οποία δεν έχει σχέση με την επιβάρυνση την οικονομική ενός σελφ τεστ. Τόσο το ραπιντ τεστ όσο και το μοριακό τεστ δεν είναι κάτι που γίνεται αλλού εκτός από δομή υγείας, δηλαδή πρέπει να πας εσύ να το κάνεις εκεί.
Σου διαφεύγουν τουλάχιστον τα 2/3 από αυτά που έχω γράψει.

Σελφ τεστ προβλέπεται μόνο το δωρεάν. Υπάρχει κενό ημερών, με ευθύνη του κράτους, συνεπώς οι εργαζόμενοι μένουν ακάλυπτοι.

Last edited:
Λόγω παλαιού, και όχι συνηθισμένου αυτοάνοσου, και λόγω του εμφράγματος, συμβουλεύθηκα δύο καθηγητές, έναν σε κάθε ειδικότητα των θεμάτων μου. Και οι δύο μου απάντησαν όπως ακριβώς λέει ο boxer, "οι διεθνείς αναφορές λένε να το κάνεις". Εν πάσει περιπτώσει, Πόντιοι Πιλάτοι είναι όλοι, εγώ λοιπόν έκρινα με τα δικά μου τα αισθητήρια και το έκανα. Σε καμία περίπτωση δε θα χλεύαζα κάποιον που θα έστριβε λέγοντας "με δουλεύουν".

Ρε συ Νίκο, αν θυμάμαι καλά κι εσύ επιστήμονας είσαι. Έτσι δούλευε η επιστήμη ανέκαθεν, και έτσι θα (πρέπει να) συνεχίσει να δουλεύει. Ό,τι άποψη σχηματίσουμε εγώ κι εσύ από μόνοι μας, πρέπει οπωσδήποτε να τη διασταυρώσουμε με το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο για το ίδιο θέμα. Αλλιώς δε θα ξέρουμε ποτέ αν είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.

Pleo βιαζεσαι να χρησιμοποιησεις το..υπεροπλο ? :ROFLMAO: .Μια βδομαδα που ειναι ιδια με την προηγου ενη δεν εχει υπαρξει.Αλλοτε ενα. αλλοτε δυο. αλλοτε μια μερα πριν, αλλοτε κυριακη,κλαυγιγελως επιτελικου κρατους : )
Κυριακή βράδυ να έχουν αλλάξει την ανακοίνωση για τη Δευτέρα το πρωί. :eek: Πως δεν το θυμάμαι με τους ανεκδιήγητους;

Θυμάμαι που έβγαιναν και υπουργοί και έλεγαν δεν πειράζει αν δεν προλάβετε να πάτε στο φαρμακείο. Εγώ έλεγε ένας γνωστός υπουργός: έχω εύκαιρα μερικά που έχω αγοράσει για να κάνω... :sleep: Φαντάσου τώρα υπουργός και δεν έχει καν διαβάσει την Κοινή Υπουργική Aπόφαση... .

Ρε συ Νίκο, αν θυμάμαι καλά κι εσύ επιστήμονας είσαι. Έτσι δούλευε η επιστήμη ανέκαθεν, και έτσι θα (πρέπει να) συνεχίσει να δουλεύει. Ό,τι άποψη σχηματίσουμε εγώ κι εσύ από μόνοι μας, πρέπει οπωσδήποτε να τη διασταυρώσουμε με το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο για το ίδιο θέμα. Αλλιώς δε θα ξέρουμε ποτέ αν είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.
Αυτό ακριβώς έκανα και εγώ.

Κυριακή βράδυ να έχουν αλλάξει την ανακοίνωση για τη Δευτέρα το πρωί. :eek: Πως δεν το θυμάμαι με τους ανεκδιήγητους;

Θυμάμαι που έβγαιναν και υπουργοί και έλεγαν δεν πειράζει αν δεν προλάβετε να πάτε στο φαρμακείο. Εγώ έλεγε ένας γνωστός υπουργός: έχω εύκαιρα μερικά που έχω αγοράσει για να κάνω... :sleep: Φαντάσου τώρα υπουργός και δεν έχει καν διαβάσει την Κοινή Υπουργική Aπόφαση... .

Παντως την ειχα ξεχασει την...παπαριτσα .Ειχα ρωτησει την προηγουμενη εβδομαδα ...Καλα που ποσταρες : )

Παντως την ειχα ξεχασει την...παπαριτσα .Ειχα ρωτησει την προηγουμενη εβδομαδα ...Καλα που ποσταρες : )

Βασικά έχει υπάρξει συνάδελφος που δεν πρόλαβε να πάει στο φαρμακείο, πήγε στον ΕΟΔΥ και τελικώς ο υπάλληλος μετά από μισή ώρα τηλεφωνημάτων του είπε ότι ισχύει ακριβώς όπως το γράφει το ΦΕΚ και ότι είναι πολύ σωστά ενημερωμένος.
Με την ψυχή στο στόμα κατάφερε και βρήκε δομή υγείας για να κάνει μοριακό τεστ και φυσικά το πλήρωσε από την τσέπη του. Στο τσακ πρόλαβε να πάρει και το αποτέλεσμα για να μπορέσει να προσέλθει στην εργασία του στην ώρα του!

Και που να δεις τι ισχύει με όσους νόσησαν πριν κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Αυτό είναι το... υπερόπλο, αλλά το κρατάω για μετά... . :)

https://www.dikaiologitika.gr/eidhs...-to-dialleima-stous-kleistoys-kinimatografous .Εχω σκασει στα γελια , θα λειτουργουν μονο με τους προνομιουχους εμβολιασμενους :D .

Γιατί προνομιούχοι?

Από όσο ξέρω, όλοι έχουν πρόσβαση στα εμβόλια και μάλιστα μπορούν να επιλέξουν και πιο θα κάνουν.

Που βρίσκεται το προνόμιο?

• Like
Reactions: Maestro
Γιατί προνομιούχοι?

Από όσο ξέρω, όλοι έχουν πρόσβαση στα εμβόλια και μάλιστα μπορούν να επιλέξουν και πιο θα κάνουν.

Παράδειγμα:

Ηλικιακή ομάδα 40-49 ανοίγει η πλατφόρμα Μάιο. Πρώτο ραντεβού διαθέσιμο τέλος Μαίου, δεύτερο ραντεβού διαθέσιμο αρχές Αυγούστου. Για ένα μήνα προνομιούχοι και με τη σφραγίδα και ευθύνη του κράτους όσοι έτυχε και έκαναν εμβόλιο που η πρώτη δόση απείχε λίγο από την πρώτη.
Εμβόλιο AstraZeneca η περίπτωση, χωρίς δυνατότητα αλλαγής εμβολίου.

[/QUOTE]
Γιατί προνομιούχοι?

Προνομιούχοι σε ενσυναίσθηση θα εννοεί μάλλον.

Γιατί προνομιούχοι?

Προνομιουχοι σε εισαγωγικα , τα λεγομενα προνομια για οσους εμβολιαστουν (βεβαια ισχυει και αυτο που λεει ο pleo ) .Μαλλον εχουν κρινει οτι η αγοραστικη δυναμη του 65 % της χωρας ειναι αμελητεα : ) .Η πονταρουν οτι η κινηματογραφοφιλη νεολαια θα τρεξει να κανει το εμβολιο .Mπορει η marvel να ειναι ο game change παραγοντας , μαζι με την προπληρωμενη : )

Παράδειγμα:

Ηλικιακή ομάδα 40-49 ανοίγει η πλατφόρμα Μάιο. Πρώτο ραντεβού διαθέσιμο τέλος Μαίου, δεύτερο ραντεβού διαθέσιμο αρχές Αυγούστου. Για ένα μήνα προνομιούχοι και με τη σφραγίδα και ευθύνη του κράτους όσοι έτυχε και έκαναν εμβόλιο που η πρώτη δόση απείχε λίγο από την πρώτη.
Εμβόλιο AstraZeneca η περίπτωση, χωρίς δυνατότητα αλλαγής εμβολίου.

To ότι πριν ΔΕΝ υπήρχαν εμβόλια δεν παίζει ρόλο?
Ή δεν έπρεπε να ξεκινήσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού με ιατρικό προσωπικό, ευάλωτους και ηλικιωμένους?

Τέλος πάντων, τώρα γιατί δεν πάνε να το κάνουν και βλέπουμε φαινόμενα όπως στην Κρήτη όπου έχει εμβολιαστεί μόνο το 24%?

To ότι πριν ΔΕΝ υπήρχαν εμβόλια δεν παίζει ρόλο?
Ή δεν έπρεπε να ξεκινήσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού με ιατρικό προσωπικό, ευάλωτους και ηλικιωμένους?

Τέλος πάντων, τώρα γιατί δεν πάνε να το κάνουν και βλέπουμε φαινόμενα όπως στην Κρήτη όπου έχει εμβολιαστεί μόνο το 24%?

Μας ενδιαφέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τα πάντα με το γράμμα του νόμου και ακολουθούν πιστά όλες τις οδηγίες και βρίσκονται εκτός προνομίων ακριβώς επειδή η διαχείριση του όλου πράγματος είναι προβληματική αποδεδειγμένα. Εκεί ΔΕΝ υπάρχει απάντηση. Όπως και σε πολλά ακόμα... .

Προνομιουχοι σε εισαγωγικα , τα λεγομενα προνομια για οσους εμβολιαστουν (βεβαια ισχυει και αυτο που λεει ο pleo ) .Μαλλον εχουν κρινει οτι η αγοραστικη δυναμη του 65 % της χωρας ειναι αμελητεα : ) .Η πονταρουν οτι η κινηματογραφοφιλη νεολαια θα τρεξει να κανει το εμβολιο .Mπορει η marvel να ειναι ο game change παραγοντας , μαζι με την προπληρωμενη : )

Αδυνατώ να παρακολουθήσω...
Το ότι βάζεις την αγοραστική δύναμη (sic) στο όλο θέμα με ξεπερνάει.

Αν η νεολαία και ακόμη χειρότερα οι ηλικιωμένοι και "ώριμοι" αυτό χρειάζεται για να πεισθούν να κάνουν το εμβόλιο...

Αλλά δεν νομίζω... στο τοίχος της ανοσίας θα λείπει ένα μεγάλο κομμάτι από τα δομικά υλικά.

Με αυτό κάποιοι άλλοι χτίζουν με πάθος το τοίχος της ανοησίας.

Και δεν πα να χτυπάει κάτω τον kwλο της η επιστημονική κοινότητα, η κυβέρνηση, οι τρεις καμπαλέρος, you name it.

Μας ενδιαφέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τα πάντα με το γράμμα του νόμου και ακολουθούν πιστά όλες τις οδηγίες και βρίσκονται εκτός προνομίων ακριβώς επειδή η διαχείριση του όλου πράγματος είναι προβληματική αποδεδειγμένα. Εκεί ΔΕΝ υπάρχει απάντηση. Όπως και σε πολλά ακόμα... .

Όσον αφορά το εμβολιασμό και το σύστημα οργάνωσης του, είχαμε ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) σε όλο τον κόσμο.

Τα δυο προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν η διαθεσιμότητα (για το οποίο δεν φέρει ευθύνη κανένας στη χώρα) και οι "έξυπνοι" που καταλάβανε την διεθνή Συνομωσία που ήταν το "ψέμα" το κοροϊδοίου και δεν θα το κάνουν.

Και δεν πα να χτυπάει κάτω τον kwλο της η επιστημονική κοινότητα, η κυβέρνηση, οι τρεις καμπαλέρος, you name it.

Το κόμμα ανάμεσα τι το βάζεις; Έτσι όπως τα έκαναν δεν πολυχρειάζονται... :sneaky:

Όσον αφορά το εμβολιασμό και το σύστημα οργάνωσης του, είχαμε ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) σε όλο τον κόσμο.

Τα δυο προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν η διαθεσιμότητα (για το οποίο δεν φέρει ευθύνη κανένας στη χώρα) και οι "έξυπνοι" που καταλάβανε την διεθνή Συνομωσία που ήταν το "ψέμα" το κοροϊδοίου και δεν θα το κάνουν.

Ομολογουμένως και αυταπόδεικτα το σύστημα έχει κενά όπως καταγράφηκαν και αναφέρθηκαν. Όμως όπως βλέπεις συνεχίζουν στο ίδιο βιολί τις ανισότητες ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Και επαναλαμβάνω, δεν με ενδιαφέρουν όσοι από επιλογή δεν εμβολιάστηκαν ή δεν ακολουθούν τις οδηγίες ή ό,τι άλλο τέλος πάντων. Μιλώ για όσους κάνουν ό,τι προβλέπεται στο 100%. Δηλαδή και νομιμόφρονες και κeρατάdes, πάει πολύ.

Status
Not open for further replies.