Ιοί

Status
Not open for further replies.
Γιαννη εχουμε πει σε αυτο το νημα για να μην λεει ο καθενας το κοντο του και το μακρυ του και τι ακουσε και διαβασε και τουπε καποιος γνωστος του να βαζουμε ενα λινκ για να αξιολογειται απο εμας που διαβαζουμε .

Δεν ειναι το πιο λογικο ?
γι αυτο ρωτησα κι εγω λινκ που να δειχνουν αυτα που υποστηριζετε κι εσεις .

Ετσι αρχισε το νημα σημερα...κανω λαθος?

Ρωτησα πχ αν υπαρχουν μελετες (δεν υπαρχουν) που να υποστηριζουν και αποδυκνειουν οτι οι εμβολιασμενοι δεν μεταδιδουν τον ιο.
Γιατι ειστε τοσο αρνητικοι και δεν αναρωτιεστε για κατι τοσο απλο ?

Ειπα και παλι οτι ειμαι εμβολιασμενος και θα τα ξανακανα ... αλλα για τους νεους ειδικα κραταω μικρο καλαθι.
Εγω ειμαι σε καποια ηλικια και δεν εχω θεμα να ρισκαρω... ο νεος γιατι να το κανει ?

Όσοι φοβούνται και δεν θέλουν να κάνουν mRNA γιατί δεν κάνουν τα κλασικά (εξασθενημένο στέλεχος ιού) ΑΖ και JJ?

Αυτά δεν θα τους αφήσουν παρενέργειες διαφορετικές από ότι αν κολλούσαν και θεραπευόταν από κορονοϊό.

Προτιμάνε την ρουλέτα του κορονοϊού (αν την βγάλουν καθαρή δηλαδή?)

δεν ειναι αφαντοι... μιλανε , αλλα δεν τους προβαλλουν τα καναλια βλεπεις.
Δε πουλανε και τοσο αυτες οι αποψεις.
Με συγχωρείς, είναι γεμάτο το ίντερνετ από αρνητές των εμβολίων και του Κορωνοϊού που γράφουν το μακρύ τους και το κοντό τους, και οι απόψεις τους πουλάνε και παραπουλάνε, αλλιώς δε θα υπήρχαν τόσοι antivaxxers. Αν δε μπορείς να βρεις κάποιο λινκ κακώς γράφεις εδώ.

γι αυτο ρωτησα κι εγω λινκ που να δειχνουν αυτα που υποστηριζετε κι εσεις .

Ετσι αρχισε το νημα σημερα...κανω λαθος?

Ρωτησα πχ αν υπαρχουν μελετες (δεν υπαρχουν) που να υποστηριζουν και αποδυκνειουν οτι οι εμβολιασμενοι δεν μεταδιδουν τον ιο.

Ειπα και παλι οτι ειμαι εμβολιασμενος και θα τα ξανακανα ... αλλα για τους νεους ειδικα κραταω μικρο καλαθι.
Εγω ειμαι σε καποια ηλικια και δεν εχω θεμα να ρισκαρω... ο νεος γιατι να το κανει ?

Αφού τα έχουμε ξαναπεί βρε Γιάννη....
Για να αρρωστήσει κάποιος πρέπει να βρεθεί πάνω του κάποιο σημαντικό ιικό φορτίο.

Οι εμβολιασμένοι μπορεί να φέρουν (κάποιοι) ιικό φορτίο και θεωρητικά να το μεταδίδουν, είναι όμως τόσο μειωμένο που δεν είναι αρκετό για να νοσήσει ο άλλος.
Άλλο δηλαδή αν έχεις και μεταδώσεις ιικό φορτίο και άλλο αν μεταδώσεις τον κορονοϊό.

Αυτή είναι και η λογική του τοίχους ανόσιας, ανόσιας αγέλης κ.λπ.

Η βρετανικη μετάλλαξη ξεκίνησε από πολύμηνα ασθενή στον covid.
Ήταν ανοσοκατασταλμένο άτομο στο οποίο δινόταν για μήνες υποστηρικτική αγωγή ώστε να μην καταλήξει από covid.

Ο ιός ήταν ενεργός για μήνες στον οργανισμό του και ενω οι αγωγές που δινότανε δεν καταφέρνανε να τον εξαλείψουν τον ‘πίεζαν’ αρκετά ώστε να μεταλλαχθεί.

Ειχα βάλει σχετικό άρθρο παλαιότερα.
Οι ίδιοι της επιτροπής όπως ο Βασιλακόπουλος με απόλυτη θέση υπέρ των εμβολίων αναφέρουν πως υπάρχει κίνδυνος μετάλλαξης μετά την πρώτη δόση,το λέει ξεκάθαρα μετά το 1:20. Μεθαύριο μπορεί να βγει κάτι άλλο ως δεδομένο.

Αντιλαμβανόμαστε πως τα δεδομένα εμπλουτίζονται με την πάροδο της πανδημίας και κάτι που ίσχυε πρίν ως συμπέρασμα μπορεί να μην ισχύει σήμερα. Έτσι εξελίσσεται η επιστήμη άλλωστε.

Αφού τα έχουμε ξαναπεί βρε Γιάννη....
Για να αρρωστήσει κάποιος πρέπει να βρεθεί πάνω του κάποιο σημαντικό ιικό φορτίο.

Οι εμβολιασμένοι μπορεί να φέρουν (κάποιοι) ιικό φορτίο και θεωρητικά να το μεταδίδουν, είναι όμως τόσο μειωμένο που δεν είναι αρκετό για να νοσήσει ο άλλος.
Άλλο δηλαδή αν έχεις και μεταδώσεις ιικό φορτίο και άλλο αν μεταδώσεις τον κορονοϊό.

Αυτή είναι και η λογική του τοίχους ανόσιας, ανόσιας αγέλης κ.λπ.
εφοσον υπαρχουν τοσες μεταλλαξεις και μαλιστα μερικες απ αυτες δεν τις πιανει το εμβολιο, τοτε δεν υπαρχει ανοσια αγελης.

Παλι θα χρειαστουμε εμβολια απο το Σεπτεβριο οσοι εκαναν το εμβολιο στις αρχες του χρονου...

Όσοι φοβούνται και δεν θέλουν να κάνουν mRNA γιατί δεν κάνουν τα κλασικά (εξασθενημένο στέλεχος ιού) ΑΖ και JJ?

Αυτά δεν θα τους αφήσουν παρενέργειες διαφορετικές από ότι αν κολλούσαν και θεραπευόταν από κορονοϊό.

Προτιμάνε την ρουλέτα του κορονοϊού (αν την βγάλουν καθαρή δηλαδή?)
γιατι αυτα εχουν χειροτερες παρενεργειες .... καθολου ασημαντες!

Δεν εχουν γινει μακροχρονια τεστ γι αυτα οπως ειπαμε, και ηδη για το AJ εχει προταθει απο Γερμανικους επιστημονες να "ξαναφτιαχτει¨μετα απο τις μελετες που εγιναν προσφατα και εδειξαν συνδεση του εμβολιου με τις θρομβωσεις.

γι αυτο λεμε συνεχως οτι ειναι πολυ λιγο το διαστημα που μεσολαβησε και δεν επαρκει.

εφοσον υπαρχουν τοσες μεταλλαξεις και μαλιστα μερικες απ αυτες δεν τις πιανει το εμβολιο, τοτε δεν υπαρχει ανοσια αγελης.

Παλι θα χρειαστουμε εμβολια απο το Σεπτεβριο οσοι εκαναν το εμβολιο στις αρχες του χρονου...
Που το είδες ότι δεν τις πιάνει το εμβόλιο; Μέχρι τώρα όλες οι μελέτες για τα mRNA εμβόλια και το ΑΖ λένε ότι προσφέρουν πολύ καλή προστασία από όλες τις μεταλλάξεις.

https://www.nbcboston.com/news/loca...icacy-as-delta-variant-concerns-rise/2419162/

"One recent study showed the Pfizer vaccine was 84% effective against the variant after two doses, but only 34% effective after the first dose.
Moderna also announced Tuesday that a new study showed its vaccine also produced promising protection in a lab setting against the Delta variant and others currently circulating."

και γιατι στο Ισραηλ οι μισοι που νοσησαν ειχαν κανει ηδη το εμβολιο ?

Θα μου πεις ποιο ελαφρια...ισως .
Αυτο ομως δεν αλλαζει τα δεδομενα.

Αυριο μπορει να βγει μια μεταλλαξη πιο ισχυρη, οποτε καλο ειναι να εχεις και φαρμακο και καλο συστημα υγειας.

Γιατι επιμενουμε τοσο στο εμβολιο δε καταλαβαινω (ειδικα στους νεους) ...δεν αρκει μονο αυτο, γιατι ο ιος (και καθε ιος) θα μεταλλασεται παντα.

Μα αυτο ακριβως ειναι η ευεργετικη επιδραση του εμβολιου πως δεν αλλαζει τα δεδομενα ?

Δεν πεθαινει κοσμος σαν τις μυγες απλα .

Αυτο δεν αλλαζει τα δεδομενα ?

Δεν αλλάζει τα δεδομένα; Το ότι θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει αλλά την πέρασαν ελαφρά; Εγώ νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό...
Αυριο μπορει να βγει μια μεταλλαξη πιο ισχυρη, οποτε καλο ειναι να εχεις και φαρμακο και καλο συστημα υγειας.

Γιατι επιμενουμε τοσο στο εμβολιο δε καταλαβαινω (ειδικα στους νεους) ...δεν αρκει μονο αυτο, γιατι ο ιος (και καθε ιος) θα μεταλλασεται παντα.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ!!! ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Πόσα φάρμακα για την γρίπη ξέρεις ρε Γιάννη; Για το AIDS; Για την ευλογιά, τον Έμπολα; Όλες αυτές είναι ιογενείς ασθένειες, για τις οποίες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ!!!!

Υπάρχουν όμως εμβόλια, σύντομα και για το AIDS από ότι διαβάζω...

Βαυκαλίζεστε με τα μονοκλωνικά αντισώματα, που κάνουν 1000 ευρώ η δόση, και μειώνουν τις πιθανότητες βαριάς νόσησης σε ελαφρά ασθενείς κατά 70%. Έλα όμως που αποσύρθηκαν:

γιατί δεν ήταν αποτελεσματικά ενάντια στις μεταλλάξεις. Άνθρακες ο θησαυρός...

Αυτό με το Ισραήλ είναι βολική αυθαίρετη μισή αλήθεια. Οι διάφοροι αντιεμβολιαστικοί κύκλοι/μέσα τεχνηέντως μπερδεύουν το κρούσμα με τη βαριά νόσηση για να καταλήξουν στο συμπέρασμα που τους βολεύει.

Το φάρμακο έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το εμβόλιο, ότι δουλεύει μέχρι να πάψει να δουλεύει λόγω κάποιας μετάλλαξης. Οπότε φυσικά και είναι προτιμότερο το να μη χρειαστεί φάρμακο (μέσω μαζικού εμβολιασμού).

Η ανάγκη για καλό σύστημα υγείας ήταν δεδομένη ανέκαθεν, πολύ πριν από την πανδημία. Και φυσικά από μόνη της δεν κάνει τίποτα, αφού τα συστήματα υγείας διαστασιολογούνται με βάση συνθήκες ΜΗ πανδημίας.

Να θυμίσω εδώ ότι το νήμα έχει κατά κύριο λόγο ενημερωτικό χαρακτήρα. Οπότε παρακαλώ να αποφεύγουμε τη διασπορά φημών χωρίς λινκς. Κάθε τέτοια θα διαγράφεται, ακόμα κι αν είναι κάτι που μας είπε "ο γιατρός μας", ο "αδερφός μας", ο "κολλητός μας", κλπ κλπ κλπ.

Ανοίξαμε πριν λίγες ώρες, κάντε μια προσπάθεια να μην ξανακλείσουμε.

Μα αυτό καθόλου απλό δεν είναι. Πως θα κάνεις μελέτη γι'αυτό; Εξηγήθηκε παραπάνω, είναι θέμα ιικού φορτίου, είναι θέμα συμπτωμάτων (προφανώς όταν αγκομαχάς και βήχεις διασπείρεις περισσότερο από όταν είσαι καλά), είναι θέμα του πόσο καλά δούλεψε το εμβόλιο πάνω σου (δεν λειτουργεί το ίδιο σε όλους), κλπ κλπ κλπ.

Να κι ένα λινκ:

can-vaccinated-people-transmit-covid-19-to-others

Το λινκ όμως λέει ότι δεν υπάρχει κάτι απόλυτο και σημαντικό σαν συμπέρασμα...Αυτό ακριβώς λέω.

Δεν υπάρχει τρόπος να το ξέρεις.

Το εμβόλιο βοήθησε τις μεγάλες ηλικίες, αυτό λέω κι εγώ...δεν διαφωνούμε.
Το είπα εξ αρχής, γιατί δεν διαβάζετε?

Ευπαθείς ομάδες και μεγάλης ηλικίας καλά κάνουν και κάνουν το εμβόλιο...σε νεαρές ηλικίες είναι το θέμα.

Εκεί υπάρχει ρίσκο ακόμα μιας και δεν είναι σίγουρο για το τι συμβαίνει με τα εμβόλια.
Απόδειξη είναι το AJ.... η μητέρα μου και η αδελφή μου αρνήθηκαν να το κάνουν και καλά έκαναν.
Απόδειξη ότι το απέσυραν για γυναίκες κάτω των 50 ίσως και νέους.

Σήμερα, γιά πρώτη φορά μετά τις 14/6, όπου όμως είχαμε τα μισά περίπου τεστ ο λεγόμενος δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 2% (2,3%) και όλα δείχνουν ότι ήδη βρισκόμαστε σε ανοδική τάση (κρουσμάτων & δείκτη). Τα μέχρι τώρα στοιχεία από τις προηγούμενες φάσεις της επιδημίας δείχνουν ότι σε 15~18 μέρες ενδέχεται να ακολουθήσουν σε ανοδική εξέλιξη οι διασωληνωμένοι και πιθανόν και τα θύματα (θάνατοι). Προσωπικά εύχομαι να διαψευσθώ, θέλω όμως να επιστήσω την προσοχή ιδίως των ανεμβολίαστων σε στοιχειώδη μέτρα άμυνας (αποφυγή πολυσύχναστων τόπων ή τουλάχιστον προσέγγιση με μάσκα)...
Ότι δεν κερδίσαμε σε ποσοστά εμβολιασμένων, ας το κερδίσουμε με προσοχή και σοβαρότητα !

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Το λινκ όμως λέει ότι δεν υπάρχει κάτι απόλυτο και σημαντικό σαν συμπέρασμα...Αυτό ακριβώς λέω.

Δεν υπάρχει τρόπος να το ξέρεις.

Το εμβόλιο βοήθησε τις μεγάλες ηλικίες, αυτό λέω κι εγώ...δεν διαφωνούμε.
Το είπα εξ αρχής, γιατί δεν διαβάζετε?

Ευπαθείς ομάδες και μεγάλης ηλικίας καλά κάνουν και κάνουν το εμβόλιο...σε νεαρές ηλικίες είναι το θέμα.

Εκεί υπάρχει ρίσκο ακόμα μιας και δεν είναι σίγουρο για το τι συμβαίνει με τα εμβόλια.
Απόδειξη είναι το AJ.... η μητέρα μου και η αδελφή μου αρνήθηκαν να το κάνουν και καλά έκαναν.
Απόδειξη ότι το απέσυραν για γυναίκες κάτω των 50 ίσως και νέους.
Μια χαρά συμπέρασμα βγάζει. Το εμβόλιο βοηθάει, απλά δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί σε απόλυτους αριθμούς, ακόμα. Σίγουρα βοηθάει περισσότερο από το τίποτα.

Εμβόλιο= σχετική προστασία και μείωση της διασποράς.
Όχι εμβόλιο=μηδενική προστασία και καμία μείωση της διασποράς.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Διαγράφηκε μια ανάρτηση στην οποία αναφέρεται ότι τα εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά. Αυτό είναι ψευδές, τα εμβόλια που κυκλοφορούν έχουν κάνει πλήρη κύκλο δοκιμών και έχουν λάβει όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις από κάθε αρχή των ΗΠΑ και της ΕΕ. Εδώ δεν είναι Μακελειό να γράφουμε ότι μας καπνίσει. Το νήμα κλείνει προσωρινά.

• Like
Reactions: greekBruin
Status
Not open for further replies.