Ιοί

Status
Not open for further replies.
Όλοι στην οικογένειά μου είναι εμβολιασμένοι και όταν γράφω "όλοι" εννοώ,εμένα,την σύζυγο,τα 2 μου παιδιά και την μητέρα μου.
Όμως,αφού και εμβολιασμένος,αν δεν τηρείς τα μέτρα προφύλαξης,μπορείς να κολλήσεις-άρα και να μεταδόσεις-τον ιό,γιατί είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος
να κολλήσει ένας ασθενής σε νοσοκομείο τον ιό από έναν ανεμβολίαστο υγειονομικό παρά από έναν εμβολιασμένο;
Στο κάτω-κάτω,ποτέ δεν μας είπαν να κάνουμε το εμβόλιο για να μην κολλήσουμε.
Μας είπαν να κάνουμε το εμβόλιο για να μην πεθάνουμε.

Δεν είναι απλά "κολλαω-δεν κολλάω", "μεταδίδω-δεν μεταδίδω"
βάλε στην εξίσωση και το "ποσο φορτίο κουβαλάω"
άλλο να έχεις κολλήσει και να κουβαλάς 10 και άλλο 10 εκατομμύρια ιικά σωματίδια
Το μοριακό τεστ και στις δυο περιπτώσεις θα σε βγάλει θετικό , αλλά δεν είναι το ίδιο
όσον αφορά τόσο τις πιθανότητες μετάδοσης όσο και την βαρύτητα της ασθένειας

Aπό που προέκυψε αυτό;Γιατί οι επιστήμονες ουδέποτε υποστήριξαν κάτι τέτοιο.Άσε δε,που το πως νοσούν,ουδόλως έχει να κάνει με την μεταδοτικότητα.
Οι επιστήμονες από την πρώτη μέρα το λένε αυτό εκτός κάποιων ελάχιστων εξαιρέσεων.Ολοι μιλάνε για το ιικο φορτίο και το πόσο ρόλο παίζει αυτό στη μεταδοτικότητα....και ένας εμβολιασμενος που έχει κολλήσει σε σχέση με έναν ανεμβολιαστο έχει πολύ μικρότερο φορτίο.

Όλοι στην οικογένειά μου είναι εμβολιασμένοι και όταν γράφω "όλοι" εννοώ,εμένα,την σύζυγο,τα 2 μου παιδιά και την μητέρα μου.
Όμως,αφού και εμβολιασμένος,αν δεν τηρείς τα μέτρα προφύλαξης,μπορείς να κολλήσεις-άρα και να μεταδόσεις-τον ιό,γιατί είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος
να κολλήσει ένας ασθενής σε νοσοκομείο τον ιό από έναν ανεμβολίαστο υγειονομικό παρά από έναν εμβολιασμένο;
Στο κάτω-κάτω,ποτέ δεν μας είπαν να κάνουμε το εμβόλιο για να μην κολλήσουμε.
Μας είπαν να κάνουμε το εμβόλιο για να μην πεθάνουμε.
Να το πούμε μεταφορικά: ένας εμβολιασμένος και ένας μη εμβολιασμένος κολλάνε Κορωνοϊό. Και οι δυο είναι φορείς, αλλά ο εμβολιασμένος έχει πολύ μικρότερο ιϊκό φορτίο. Είναι σα να συγκρίνεις ένα μπουκάλι μ μπύρα με ένα μπουκάλι ουϊσκυ. Και τα δυο περιέχουν οινόπνευμα, αλλά άλλες συνέπειες έχεις αν κατεβάσεις ένα μπουκάλι μπύρα, και άλλες αν κατεβάσεις ένα μπουκάλι ουίσκι...

Last edited:
  • Like
Reactions: billpeppas
Αλλα λενε οι ερευνες Οξφορδης και CDC οσο αναφορα την μεταλλαξη δελτα, οτι δηλαδη το ιικο φορτιο ειναι πολλες φορες ιδιο σε εμβολιασμενους και μη.

• Like
Reactions: mikemtb
Αλλα λενε οι ερευνες Οξφορδης και CDC οσο αναφορα την μεταλλαξη δελτα, οτι δηλαδη το ιικο φορτιο ειναι πολλες φορες ιδιο σε εμβολιασμενους και μη.
Έχεις την καλοσύνη να δώσεις κάποιο λινκ;

Αυτό είναι δυστυχώς το θέμα....κάθε μέρα βγαίνουν και άλλες, πολλές φορές αντικρουομενες έρευνες.

Είμαστε στη μέση μιας πανδημίας κι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε για να βγουν οριστικά συμπεράσματα.

Μόλις έμαθα ότι φίλος και συνάδελφος απολύθηκε από την εργασία του γιατί δεν είχε εμβολιαστεί... δεν ξέρω πως να αισθανθώ πραγματικά.

Αυτό είναι δυστυχώς το θέμα....κάθε μέρα βγαίνουν και άλλες, πολλές φορές αντικρουομενες έρευνες.

Είμαστε στη μέση μιας πανδημίας κι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε για να βγουν οριστικά συμπεράσματα.

Μόλις έμαθα ότι φίλος και συνάδελφος απολύθηκε από την εργασία του γιατί δεν είχε εμβολιαστεί... δεν ξέρω πως να αισθανθώ πραγματικά.
Λυπηρό που απολύθηκε, ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι φταίει ο ίδιος 100% που απολύθηκε.

• Like
Reactions: Paris2018

Μόλις απολυθούν όλοι οι ανεμβολίαστοι, θα σωθούμε οι εμβολιασμένοι. Όχι;

Ο στόχος δεν είναι να απολυθούν οι ανεμβολίαστοι. Ο στόχος είναι να πειστούν να εμβολιαστούν.

Το παρανοϊκό είναι ότι έχει χρειαστεί να φτάσουμε εκεί. Να σε απειλούν με απόλυση για το καλό σου. Χωρίς εισαγωγικά.

μπορεί να ισχύει για διάφορους λόγους, που αφορούν κάθε εμβολιασμένο
αλλά και εδω μας ενδιαφέρει το ποσοτικό, δηλ το ποσοστό των εμβολιασμένων με υψηλό ιικο φορτίο σε σύγκριση με αυτό των ανεμβολίαστων
το "πολλές φορές" δε λεει κατι

Έχεις την καλοσύνη να δώσεις κάποιο λινκ;
Εδω.
Και εδω Ιικό φορτίο παρόμοιο με των ανεμβολίαστων

Υπογραμμίζοντας τον αυξημένο κίνδυνο που ενέχει η μόλυνση από την παραλλαγή Δέλτα, οι ερευνητές σημείωσαν πως όσοι μολύνονται παρότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως τείνουν να έχουν ιικό φορτίο παρόμοιο με τους ανεμβολίαστους — αντίθετα με ό,τι συνέβαινε όταν κυρίαρχη ήταν ακόμη η παραλλαγή Άλφα.

Τα ευρήματα των επιστημόνων του πανεπιστημίου της Οξφόρδης γενικά συνάδει με την ανάλυση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, και δίνονται στη δημοσιότητα την ώρα που η Ουάσινγκτον ανήγγειλε πως θα αρχίσουν να χορηγούνται τον Σεπτέμβριο τρίτες, αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων από την παραλλαγή Δέλτα.

Last edited:
Μόλις απολυθούν όλοι οι ανεμβολίαστοι, θα σωθούμε οι εμβολιασμένοι. Όχι;

Για διάβασε εδώ την αγωνία που έχει κάποιος με μαγαζί όπου μπαίνουν έγκυες να ψωνίσουν και οι υπάλληλοι του δεν εμβολιάζονται...

Επίσης μην προτρέχουμε να πυροβολήσουμε τους ανεβολίαστους γιατί μπορεί σε μερικό καιρό να θεωρούνται το ίδιο και όσοι δε θέλουν να κάνουν 3η δόση.

Εννοείται ότι θα θεωρούνται το ίδιο και όσοι δε θέλουν να κάνουν 3η δόση. Δεν το συζητάμε αυτό.

Όσο λογικό είναι να κάνεις τις πρώτες δυο δόσεις θα είναι και το να κάνεις την τρίτη, κ.ο.κ.

Μάλιστα όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολλές αποδείξεις θα μαζεύονται για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων οπότε όλο και περισσότεροι θα πείθονται να τα κάνουν.

Λαθος ειναι το συμπερασμα και γενικευμενο για αυτους που τους βολευει το αφηγημα.

Να το πούμε μεταφορικά: ένας εμβολιασμένος και ένας μη εμβολιασμένος κολλάνε Κορωνοϊό. Και οι δυο είναι φορείς, αλλά ο εμβολιασμένος έχει πολύ μικρότερο ιϊκό φορτίο

Aκομα και ιδιο ιικο φορτιο αν εχουν οι δυο περιπτωσεις που αναφερεις πιο ευκολα μεταδιδει ο μη εμβολιασμενος αποδεδειγμενα πλεον

• Like
Επίσης μην προτρέχουμε να πυροβολήσουμε τους ανεβολίαστους γιατί μπορεί σε μερικό καιρό να θεωρούνται το ίδιο και όσοι δε θέλουν να κάνουν 3η δόση.

Γιατι καποιος που εχει κανει 2 δοσεις ηδη να μην θελει να κανει την τριτη δηλαδη ? Οταν αποδεδειγμενα τα ευεργετικα αποτελεσματα για τα οποια εσπευσε να εμβολιασθει φθινουν μετα απο 6 εως 8 μηνες.

Αν εξαναγκαστηκε πχ για να γινει δεκτος στην εργασια του παλι το ιδιο θα γινει (αν ειναι βλακας δηλαδη)

Αν πηγε μονος του δεν εχει νοημα ξαφνικα να εγινε Ψεκ. Σπανιζει αυτη η "μεταλλαξη" :ROFLMAO:

• Like
Εδω.
Και εδω Ιικό φορτίο παρόμοιο με των ανεμβολίαστων

Υπογραμμίζοντας τον αυξημένο κίνδυνο που ενέχει η μόλυνση από την παραλλαγή Δέλτα, οι ερευνητές σημείωσαν πως όσοι μολύνονται παρότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως τείνουν να έχουν ιικό φορτίο παρόμοιο με τους ανεμβολίαστους — αντίθετα με ό,τι συνέβαινε όταν κυρίαρχη ήταν ακόμη η παραλλαγή Άλφα.

Τα ευρήματα των επιστημόνων του πανεπιστημίου της Οξφόρδης γενικά συνάδει με την ανάλυση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, και δίνονται στη δημοσιότητα την ώρα που η Ουάσινγκτον ανήγγειλε πως θα αρχίσουν να χορηγούνται τον Σεπτέμβριο τρίτες, αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων από την παραλλαγή Δέλτα.
"Οι επιπτώσεις αυτού στη μετάδοση παραμένουν ασαφείς, προειδοποιούν οι ερευνητές. "Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόση μετάδοση μπορεί να συμβεί από άτομα που μολύνονται με κορονοϊό μετά τον εμβολιασμό. Για παράδειγμα, μπορεί να έχουν υψηλά επίπεδα ιού για μικρότερα χρονικά διαστήματα",Οι επιπτώσεις αυτού στη μετάδοση παραμένουν ασαφείς, προειδοποιούν οι ερευνητές. "Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόση μετάδοση μπορεί να συμβεί από άτομα που μολύνονται με κορονοϊό μετά τον εμβολιασμό. Για παράδειγμα, μπορεί να έχουν υψηλά επίπεδα ιού για μικρότερα χρονικά διαστήματα","

Κοινώς, ακόμα δεν είμαστε σίγουροι. Επίσης η έρευνα αυτή δεν έχει γίνει ακόμη peer reviewed για να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητα της.

• Like
Reactions: Paris2018 and Kosh
Status
Not open for further replies.