Ιοί

Status
Not open for further replies.



Τελικα δεν ηταν ολοι φανατικοι ή ηλίθιοι απλα αναποφασιστοι


 
Καθώς βλέπω αντίστοιχη κλίση της καμπύλης με εκείνη για την εε, φαντάζομαι ότι η αιτία δεν θα διαφέρει.
 
1637006388761.png

Πάντως, από τον ECDC, στους 18+, είμαστε στο 73,4% εμβολιασμένοι με έστω τη 1η δόση -κρίνω πως δεν υπάρχει κόσμος που πάει για τη 1η και δεν κάνει τη 2η, ενώ η Γαλλία 90%, η Ολλανδία που έκλεισε πριν λίγες ημέρες 88%, Ισπανία 91.4%, Ιρλανδία 93.8%, Πορτογαλία 98.9%.

Η Ολλανδία, εχθές είχε 12024 κρούσματα, και κυλιόμενο μ.ο. θανάτων 25.
Εμείς με το 73,4% του εμβολιασμού μας, κυλιόμενο μ.ο. θανάτων στο 7ήμερο 67.

Και με τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ, το 84% των διασωληνωμένων της χώρας είναι ανεμβολίαστοι. Δηλαδή λαμβάντοντας υπόψιν το 73,4% ποσοστό εμβολιασμού της χώρας, το 26,6% του πληθυσμού δίνει το 84% των διασωληνώσεων.

Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε περισσότερους θανάτους. Το όποιο επιχείρημα δε, για μη αποτελεσματικότητα του εμβολίου και απόψεις του στύλ ''και οι εμβολιασμένοι νοσούν'' είναι κάτι να έχουμε να λέμε.
 
Επίσης, κοιτάξτε και ποιους έχουμε για γείτονες, καθώς δεν είμαστε σε στεγανό. Κοιτάξτε τα ποσοστά τους. Και η κατάσταση στη βόρεια χώρα και η διαφοροποίηση σε κρούσματα σε σχέση με τη νότια, παρά τα όχι και τρομερά διαφορετικά ποσοστά εμβολιασμένων, ίσως δείχνει κατα κει.
 
Τάσο αυτό είναι κοινωνικό φαινόμενο.
Στην Αττική υπάρχει περιφερειακή ενότητα με ποσοστό εμβολιασμού 75% και περιφερειακή ενότητα με 47%. Δυστυχώς, σε περίπλοκα θέματα, η μόρφωση, το κοινωνικό σύνολο που ανήκει κανείς είναι καταλύτες για το τελικό αποτέλεσμα.

Πλέον -και το λέω μετά λύπης, οι μη εμβολιασμένοι ανήκουν σε δύο κατηγορίες. Η μια είναι μερίδα του νεότερου κόσμου που, σε ατομικό επίπεδο, επειδή θεωρεί πως δεν τον-την αγγίζει το θέμα προσωπικά και δεν ενδιαφέρεται και τόσο για το συλλογικό καλό, ο μόνος λόγος που πάει να εμβολιαστεί είναι για το ξεβόλεμα της εστίασης και η δεύτερη κατηγορία εμπεριέχει όλους τους ''σκεπτόμενους''. Πλέον, επιχειρηματολογία για να πείσεις τον οποιονδήποτε δεν υπάρχει. Επιχειρηματολογία χρειαζόταν τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, άντε και τον Μάρτη. Υπάρχει κόσμος που δεν πιστεύει την επιδημιολογική επιτήρηση.
 
  • Like
Reactions: Sonus Naturalis
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
............

Το παραπάνω βίντεο κατά κάποιο τρόπο δίνει την εξήγηση. Την εξήγηση, όχι την δικαιολογία. Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.

Αυτό και πλήθος άλλα υψηλού επιπέδου επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Η ακριβής επιστημονικά λειτουργία και παρασκευή των εμβολίων είναι απίστευτα, αφάνταστα περίπλοκη. Απαιτεί συνδυασμό πολλών επιστημών και ειδικοτήτων. Ωστε στο τέλος ξεφεύγει από τις δυνατότητες κατανόησης του μέσου ανθρώπου. Και του μορφωμένου. Ακόμα και υποτίθεται, "ειδικών" (π.χ. "γιατρών")!

Η απόσταση του μέσου ανθρώπου από τα επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας δεν διαφέρει και πολύ από εκείνη του μεσαιωνικού ανθρώπου απέναντι στους σοφούς της εποχής του.

Είμαστε χρήστες, οχι γνώστες!

Και ποιες ήταν οι κυρίαρχες αντιλήψεις της μεσαιωνικής εποχής;
-Οι δεισιδαιμονίες!

Ιδού λοιπόν, η πολυπλοκότητα και η αδυναμία κατανόησης σε συνδυασμό με το χαμηλό πολιτιστικό επίπεδο φτιάχνουν το έδαφος όπου θα αναπτυχθούν οι νέες δεισιδαιμονίες.

Προσθέτουμε και την έλλειψη εμπιστοσύνης μεγάλου μέρους της κοινωνίας απέναντι στους θεσμούς. Απέναντι σε όλους τους θεσμούς.

Συν την ευκαιρία που βρίσκουν κάποιοι να προωθήσουν ιδιοτελή συμφέροντα (οικονομικά, προβολής, κλπ).

Να'το, να'το λοιπόν το εκρηκτικό μείγμα με τις νέες δεισιδαιμονίες που παρουσιάζονται μπροστά μας και που δεν τις περιμέναμε!

Διαφωνώ.
Γιατί τους δίνεις ελαφρυντικά όταν λες για την πολυπλοκότητα , δηλαδή την αδυναμία κατανόησης από τον μέσο άνθρωπο εξαιρετικά περίπλοκων διαδικασιών με αποτέλεσμα την αμφισβήτηση.
Κατανοεί ο μέσος άνθρωπος πως λειτουργεί ένα κινητό? ένα κλιματιστικό? ένα ψυγείο?
Για ρώτα έτσι για πλάκα, μερικούς.
Προσοχή όχι πως να το χρησιμοποιούν αλλά πως και γιατί λειτουργούν.
Ιδέα δεν έχουν. Τις λειτουργίες χρήσης έχουν μάθει και αυτό τους αρκεί για να τα χρησιμοποιούν χαρωπά στην καθημερινότητά τους.
Το κυρίαρχο πρόβλημά τους δεν είναι λοιπόν ότι ΔΕΝ καταλαβαίνουν.
Στο να μην καταλαβαίνουν είναι τόσο συνηθισμένοι και τόσο αδιάφοροι που αντί να διαβάσουν κάτι -το παραμικρό δηλαδή- τώρα που όλη η ανθρώπινη γνώση είναι ελεύθερα προσβάσιμη, προτιμούν να βγάζουν φωτό το φαγητό τους και να το ανεβάζουν στο instagram.
Kαι ακούς από ανθρώπους που τελείωσαν -κακώς και χαριστικώς- το λύκειο να λένε για τους φούρνους μικροκυμάτων και την ραδιενέργεια.
Θυμάσαι τότε που γινόταν ο ντόρος με τα κινητά και αν προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο?
Είδες να πέφτουν οι πωλήσεις των κινητών γιατί φοβήθηκαν (λόγω της αδυναμίας τους να καταλάβουν)?
Φυσικά και όχι. Και ξέρεις γιατί? Γιατί το κινητό τους βόλευε... να βγάζουν φωτό το φαγητό και να την ανεβάζουν στο instagram.
Το πρόβλημα τους είναι κυρίαρχα ψυχοπαθολογικό.
Για αυτό και βλέπεις ακόμη και μορφωμένους -που καταλαβαίνουν- να τσιμπάνε σε αυτές τις βλακείες.
Κάτι τους κάνει να "κλείνουν" τον εγκέφαλο και αυτό το κάτι είναι το συναίσθημα που το διαχειρίζονται με ζωώδη τρόπο.
Γιατί αν φοβάσαι, αν είσαι ζώο συνεχίζεις να φοβάσαι για πάντα. Αν είσαι άνθρωπος κάτι κάνεις για να αντιμετωπίσεις το φόβο σου: το πρώτο να ψάξεις να δεις τι είναι αυτό που φοβάσαι.\
Δεν πρόκειται για δεισιδαιμονίες.
Πρόκειται για κάτι πολύ βαθύτερο και εντελώς προσωπικό σε δαύτους.
Βλακεία και ψυχοπαθολογία.
Λοιπόν όπως διευκρίνησα εξ αρχής, η προσπάθεια είναι να εξηγήσουμε και όχι να δικαιολογήσουμε τα φαινόμενα. Έτερον εκάτερον. Ούτε να δώσουμε ελαφρυντικά (εννοείται)!

Συμφωνώ με τα παραδείγματα που παραθέτεις. Αυτά άλλωστε είχα κατά νου όταν έγραφα! Και συμφωνούμε ότι ΔΕΝ καταλαβαίνουν. Ή δεν θέλουν.

Διέπονται από δυσπιστία και εχθρότητα απέναντι σε ότι δεν μπορούν να καταλάβουν, σε ότι ξεπερνάει το γνωστικό ορίζοντα της καθημερινότητας. Στο παράδειγμα με τα κινητά: Ναι, τα χρησιμοποιούν. Αλλά είναι έτοιμοι να γκρεμίσουν τις κεραίες των 5G. Το καινούργιο πράγμα, το μυστήριο, το απειλητικό!
Έχει προηγηθεί βέβαια η προπαγάνδα. Και είναι έτοιμοι να τη δεχτούν.

Αλλά προσοχή: Η αδυναμία κατανόησης περίπλοκων επιστημονικών γνώσεων προσφέρει μόνο τη βάση, το πρόσφορο έδαφος. Απαραίτητα συντρέχουν και δύο ακόμα παράγοντες. Η έλλειψη εμπιστοσύνης σε θεσμούς που είναι ήδη καλλιεργημένη σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και ιδιοτελείς ομάδες και συμφέροντα που εκμεταλλεύονται τα παραπάνω, προπαγανδίζοντας, υποκινώντας.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού (15-25% ίσως?) για να τους χαρακτηρίσουμε βλάκες, ψυχικά διαταραγμένα άτομα, ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις.
Είναι τελικά τόσο μεγάλος ο αριθμός που θα δυσκολευόμουν να το πιστέψω.
Είναι κοινωνικό φαινόμενο που εμπεριέχει και πλήθος ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις. Ως υποσύνολο.

Υ.Γ. Φιλοσοφικά και κοινωνιολογικά κατά τη γνώμη μου υπάγεται στα φαινόμενα της αλλοτρίωσης. Που μελετούσαμε τον παλιό καιρό.

Ύ.Γ.2 Η ερμηνεία των φαινομένων είναι απαραίτητη και χρήσιμη. Η αντιμετώπιση είναι το ζητούμενο.
 
...

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού (15-25% ίσως?) για να τους χαρακτηρίσουμε βλάκες, ψυχικά διαταραγμένα άτομα, ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις.
....

Ύ.Γ.2 Η ερμηνεία των φαινομένων είναι απαραίτητη και χρήσιμη. Η αντιμετώπιση είναι το ζητούμενο.



Καθόλου μεγάλο δεν είναι. Για τους βλάκες αρκεί να δει κανείς την καμπύλη κατανομής.
Για τις ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις, αρκεί να σκεφτείς ότι το 40% του υγιούς πληθυσμού δεν αναπτύσσει ποτέ πλήρως την αφαιρετική σκέψη,
Και μετά όταν βγαίνει ο άλλος στην τυφλή στροφή για προσπέρασμα εμείς απορούμε: μα δεν σκέφτεται ότι μπορεί να έρχεται άλλος από το αντίθετο ρεύμα?
Ε λοιπόν όχι, δεν μπορεί γιατί δεν έχει πλήρη ανάπτυξη στην αφαιρετική σκέψη (και μόνο).
Βάλε και όλα τα υπόλοιπα (από μανίες μέχρι κόμπλεξ) και είσαι κομπλέ.
Μάλλον είναι πολύ μικρά τα ποσοστά αυτά.


ΥΓ αντιμετώπιση? απλό! αφαιρείς ότι προειδοποιητικό σήμα υπάρχει (πχ μην βάλετε το πιρούνι στην πρίζα, μην χρησιμοποιείτε το σεσουάρ όταν κάνετε μπάνιο, μην τρώτε αυτό το γυάλινο ποτήρι, μην βάζετε την πλαστική σακούλα στο κεφάλι σας κ.λπ.). Και αφήνεις τον Δαρβίνο να καθαρίσει το gene pool! :ROFLMAO:
:ROFLMAO: :ROFLMAO:
 
hlikia16.jpg



 
Σχεδόν 700.000 τα τεστ η θετικότητα είναι στο 1,2% που είναι το μόνο καλό
Επίσης οι 80 νεκροί δείχνει ότι το ΕΣΥ δεν μπορεί πια να αντέξει την πίεση και γίνεται ο σώζων εαυτόν σωθήτω
 
Σημερα πληροφορηθηκα σε ενα καναλι ειδησεων (και οχι σε ειδησεις σε ενα καναλι) απο το ιατρο και ιατρικο αναλυτη οτι πλεον πρσφατα βρεθηκε οτι ο κορωνοϊος δεν χτυπαει μονο το αναπνευστικο η το μυοκαρδικο που ξεραμε εως σημερα. Αλλα μπορει να χτυπησει και το εγκεφαλικο συστημα.
Το πως ;
Ο εγκεφαλος πρεπει να χωρηγειται συνεχως με οξυγονο και αιμα, γιαυτο υπαρχει το αιματοεγκεφαλικο πεδιο σε αυτον στο οποιο υπαρχει μια πρωτεϊνη που ελεγχει την εισοδο και τον ρου, η πρωτεϊνη νεμο αν ακουσα καλα τη λεξη.

Η πρωτεϊνη λειτουργει σαν πλεγμα ωστε να μην μπαινουν μεσα αλλες πρωτεϊνες που δεν μπορουν να μπουν.

Με τον ιο αυτον λοιπον ερχονται καμμια εικοσαρια πρωτεϊνες, μεταξυ των οποιων η μια ειναι μια πρωτεϊνη που κοβει το πλεγμα αυτο, μεταφορικα μια "πρωτεϊνη ψαλιδι" οποτε μετα μπορουν να εισελθουν και αλλες ουσιες που δεν προβλεπονταν.

Πολυ ανησυχητικη ειδηση, η ανακαλυψη αυτη ειναι τωρινη απο μια αγκοσμια ομαδα ερευνητων (μεταξυ των οποιων και Γαλλοι).

Υπαρχει και μια καλη ειδηση σε αυτο... υπαρχει φαρμακο που μπορει να επιδιορθωσει το πλεγμα διακρξσης της πρωτεϊνης αυτης.

Αντιθετα δεν ξερουμε αν μενουν χρονιες παθησεις η αν διορθονονται μεσα στον χρονο η αν επιβαρυνουν τις λειτουργιες του εγκεφαλου παρωδικα.
Γινεται μια μελετη για την σχεση μολυνσης απο κορονοϊο και χρονοδιαγραμμα εμφανισεως της ασθενιας παρκινσον ακουσα.

Θα δουμε τι θα βγει ακομα.

Ιδαλλως πλεον ειναι κοινα αποδεκτο απο τους γιατρους σε ολα τα ανακοινωθεντα που παρακολουθω οτι τα εμβολια δεν ειναι δυνατα σε οτι αφορα την μεταδωση. Ειναι ικανα για να προστατεψουνν απο βαρια νοσο σε περιπτωση μολυνσης, αλλα για το θεμα μεταδωσης δεν ειναι τσο ικανα.

Στην αρχη λεγαν 16 φορες λιγοτερες πιθανοτητες μετα επεσε στις 12 μετα στις 4 τωρα λενε 2 φορες λιγοτερες πιθανοτητες μεταδωσης και παλι εξαρταται να μην εχει περασει πολυς καιρος.

Περασαμε σε περιοδο για τριτη δωση.
 

Oι κρισιμοι δεικτες (που φερνουν πιο αυστηρα μετρα συνηθως) δηλαδη ο αριθμος των νεκρων και διασωληνομενων μεγαλωνει πλεον γρηγορα..
 



Συμπτώματα που υποδηλώνουν σοβαρή νόσο​

Η εξωνοσοκομειακή διαχείριση ασθενών που εμφανίζουν ήπια προς μέτρια νόσο, εξαρτάται και από την παρουσία παραγόντων που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή νόσο.


Οι παράγοντες αυτοί, συνοψίζονται ως εξής:

  • Μη εμβολιασμός,
  • ηλικία άνω των 70,
  • παχυσαρκία (ΒΜΙ μεγαλύτερο του 35),
  • ανοσοκαταστολή,
  • αιμοκάθαρση,
  • χρόνια καρδιοπάθεια,
  • Χρόνια Αναπνευστική Ανεπάρκεια,
  • διαβήτης και
  • αιμοσφαιρινοπάθειες.
Παράλληλα, αναφέρεται πως τα συμπτώματα που υποδηλώνουν σοβαρή νόσο και μπορεί να οδηγήσουν στην ανάγκη νοσηλείας είναι:


  • Κορεσμός οξυγόνου μικρότερος του 90% σε αέρα δωματίου ή μικρότερος του 94% αλλά ταχέως επιδεινούμενος,
  • σημεία σοβαρής αναπνευστικής δυσχέρειας (λιγότερες από 30 αναπνοές/λεπτό,
  • χρήση επικουρικών αναπνευστικών μυών,
  • αδυναμία εκφοράς πλήρων προτάσεων),
  • εκτεταμένα διηθήματα (μικρότερα του 50%) στην απεικόνιση θώρακα ή/και συνδυασμός εργαστηριακών (λεμφοκύτταρα λιγότερα από 1000/μl, φεριττίνη μικρότερη από 1000 mg/ml, CRP μικρότερο από 100 mg/ml με φυσιολογική τιμή μικρότερη του 5).

Οι νέες οδηγίες​

Α’ περίπτωση: Εξωνοσοκομειακός ασθενής με ήπια προς μέτρια νόσο (κορεσμός οξυγόνου >94% σε αέρα δωματίου), που δεν έχει παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο.

  • Δεν χορηγείται ειδική φαρμακευτική αγωγή.
  • Ο ασθενής παρακολουθεί τη θερμοκρασία του και τον κορεσμό οξυγόνου με οξύμετρο τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
  • Προτείνεται καλή ενυδάτωση, λήψη αντιπυρετικών και κλινοστατισμός μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού.
  • Χορηγούνται αντιβιοτικά μόνο επί κλινικών, απεικονιστικών ή εργαστηριακών ενδείξεων συλλοίμωξης με βακτηριακή πνευμονία.
Β’ περίπτωση: Εξωνοσοκομειακός ασθενής με ήπια προς μέτρια νόσο (κορεσμός οξυγόνου >94% σε αέρα δωματίου), που έχει παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο.


  • Δεν χορηγείται ειδική φαρμακευτική αγωγή.
  • Ο ασθενής παρακολουθεί τη θερμοκρασία του και τον κορεσμό οξυγόνου με οξύμετρο τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
  • Προτείνεται καλή ενυδάτωση, λήψη αντιπυρετικών και κλινοστατισμός μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού.
  • Χορηγούνται αντιβιοτικά μόνο επί κλινικών, απεικονιστικών ή εργαστηριακών ενδείξεων συλλοίμωξης με βακτηριακή πνευμονία.
Πρώιμη θεραπεία σε ασθενείς που δεν χρήζουν νοσηλεία με ήπια προς μέτρια νόσο για την αποφυγή της προόδου σε σοβαρή νόσο.

  • Εισπνεόμενη Budesonide (Δεν υπάρχει έγκριση από τον ΕΜΑ προς το παρόν).
  • Μολνουπιραβίρη από του στόματος (Δεν υπάρχει έγκριση από τον ΕΜΑ προς το παρόν).
  • Μονοκλωνικά αντισώματα (όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα):
Τις πρώτες 5 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων ή τη θετικοποίηση του τεστ (αντιγονικό ή μοριακό) χορηγούνται ένα από τα παρακάτω μονοκλωνικά αντισώματα:

  • Casirivimab/imdevimab
  • Bamlanivimab/etesevimab
  • Sotrovimab
Τέλος, σημειώνεται ότι ανεξάρτητα από την παρουσία παραγόντων κινδύνου δεν συστήνεται η χρήση των ακόλουθων φαρμάκων σε εξω-νοσοκομειακούς ασθενείς με ήπια προς μέτρια νόσο COVID-19, εκτός εάν υπάρχει άλλη ένδειξη πλην της COVID-19: Κορτικοστεροειδή όπως δεξαμεθαζόνη, κολχικίνη, ιβερμεκτίνη, (υδροξυ)χλωροκίνη, ηπαρίνη ή αντιπηκτικά, αντιβιοτικά όπως αζιθρομυκίνη, κλαριθρομυκίνη ή κινολόνες.
 

 


"Ρουμανία, Βουλγαρία, Λετονία και Τσεχία καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά αντιεμβολιαστών στη γηραιά ήπειρο."

...και δυστυχώς με τις δύο πρώτες έχουμε πολλά παρε-δώσε, ιδίως στη βόρεια χώρα. Και ας μην αφήνουμε απ' έξω και την -"είσαι ό,τι δηλώσεις"- Αλβανία, η οποία με σχεδόν 3 εκ. πληθυσμό έχει χορηγήσει 2 εκ. δόσεις (άρα πλήρης κάλυψη κοντά στο 35%). Όπως και να το κάνουμε, σαν να μη μας έφταναν και οι δικοί μας αντεμβολιαστές, έχουμε διαρκώς εισαγωγή από τριγύρω.
 
Καλά κρασιά...

DA: «Όχι» στην 3η δόση στο σύνολο του πληθυσμού – «Ναι» για ηλικιωμένους και ευπαθείς.​

 
Κανείς δεν ξέρει τι πρέπει να γίνει με απόλυτη σιγουριά εφόσον κάποιος έχει ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό.
Η επιτροπή εμπειρογνωμώνων του FDA λέει ξεκάθαρα ότι αν κάποιος είναι κάτω των 65 και δεν έχει κάποιο άλλο υποκείμενο νόσημα ή δεν είναι σε κάποια κατηγορία υψηλού κινδύνου ότι δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αν όχι και αυτοί λένε ναι στην υπενθυμιστική δόση.

Προσωπικά συνεχίζω να πιστεύω πως πρέπει να διατεθούν εμβόλια παντού όπου ο κόσμος θέλει να εμβολιαστεί και δεν μπορεί, για να μειωθεί η ταχύτητα σχηματισμού νέων μεταλλάξεων - αν κάτσει μια στραβή με νέα μετάλλαξη που δεν την πιάνουν τα αρχικά εμβόλια και τη μεταδοτικότητα της δέλτα ξεκινάμε πάλι από την αρχή...

Και η δέλτα πρωτοεμφανίστηκε κατά πάσα πιθανότητα στην Ινδία...https://www.dw.com/en/fact-check-what-do-we-know-about-the-coronavirus-delta-variant/a-57949754
 
Τέλος, σημειώνεται [...] δεν συστήνεται η χρήση των ακόλουθων φαρμάκων σε εξω-νοσοκομειακούς ασθενείς [...] δεξαμεθαζόνη, κολχικίνη, ιβερμεκτίνη, (υδροξυ)χλωροκίνη, ηπαρίνη ή αντιπηκτικά, αντιβιοτικά όπως αζιθρομυκίνη, κλαριθρομυκίνη ή κινολόνες.
Έχει κανένας το PM του Πολάκη να του το στείλει;
 
  • Like
Reactions: chrisssb and kted
Status
Not open for further replies.