Ιοί

Status
Not open for further replies.
Τι είμαστε χαρτοριχτρες? Πάνε διάβασε καμία μελέτη και δες πόσοι πεθαίνουν ακόμα κάθε μέρα και απαντά μόνος σου

O ιός ΔΕΝ πρόκειται να εξαφανιστεί.
Θα γίνει ενδημικός.
Αυτό σημαίνει ότι θα εμφανίζεται κάθε χρόνο όπως η γρίπη.

Από Σεπτέμβριο μάλιστα, ακούγεται ότι το εμβόλιο γρίπης-covid θα είναι ένα.

• Like
Reactions: speedman_27
Αστα φιλε, οποτε πηγαινα σινεμα πιτσιρικας παντα κατι κολουσα.
Χειροτερα απο παγωτο σε σχολικη εκδρομη λεμε.
Εγω παντως μασκα ΚΝ95 σε κλειστο χωρο με πολλα ατομα τον χειμωνα
δεν ξαναβγαζω, ασχετως covid.
Μια χαρα τα πηγα με την μασκα και δεν γριπωθηκα εδω και δυο χρονια.

Δηλαδή ο ιός δεν θα εξαφανιστεί λέτε φέτος;

Για να μην φανώ απαισιόδοξος, ίσως να υπάρχει μία πιθανότητα της τάξης του 0,1% να εξαφανιστεί στην επόμενη δεκαετία.
Αν δεν κολλούσες μέσω του αέρα και υπήρχε αποστειρωτικό εμβόλιο θα ήταν περισσότερες οι πιθανότητες.

• Like
Reactions: speedman_27
Εγω παντως μασκα ΚΝ95 σε κλειστο χωρο με πολλα ατομα τον χειμωνα
δεν ξαναβγαζω, ασχετως covid.

Kατι ξερουν και οι ιαπωνες που το κανουν δεκαετιες τωρα (να φορουν σε ολους τους κλειστους χωρους μασκες και γαντια καμια φορα)

Ειδα πολλούς χωρίς εμβόλιο και ηλικιωμένους ότι πέρασαν εύκολα τον covid. Λογικά λόγο όμικρον μήπως οσοι περίμεναν και δεν έκαναν εμβόλιο κάνανε καλά; εγώ όταν εκανα το Αύγουστο το πρώτο τότε ήταν σε έξαρση και πιο επικίνδυνος

Το ότι είδες πολλούς δε λέει τίποτα. Τα συμπεράσματα βγαίνουν βάσει στατιστικών στον πληθυσμό, όχι από τις εμπειρίες του καθενός (δεν το λέω με ύφος, sorry αν φαίνεται έτσι, είναι το πληκτρολόγιο).

Ναι, ok, το ποσοστό θνησιμότητας δεν φαίνεται τρομακτικό, μέχρι τη στιγμή που θα γίνει ποσοστό κάποιος δικός μας άνθρωπος.

Ειδα πολλούς χωρίς εμβόλιο και ηλικιωμένους ότι πέρασαν εύκολα τον covid. Λογικά λόγο όμικρον μήπως οσοι περίμεναν και δεν έκαναν εμβόλιο κάνανε καλά; εγώ όταν εκανα το Αύγουστο το πρώτο τότε ήταν σε έξαρση και πιο επικίνδυνος
Οι 50+ νεκροί την ημέρα επί μήνες λένε άλλη ιστορία...

Ξέρω άτομα που δε έχουν κάνει εμβόλιο και δεν έχουν κολλήσει. Λέτε να το γλτσουν το εμβόλιο η να κολλήσουν;

H στατιστική υπάρχει ακριβώς για να μη βασιζόμαστε σε τι "είδαμε", γιατί αυτό που "είδαμε" μπορεί να αποτελεί είτε εξαίρεση, είτε μη γενικεύσιμη πληροφορία. Ενδεικτικά να θυμίσω ότι, αν ο COVID είχε 1% θνητότητα, αυτό σημαίνει ότι δυνητικά θα πέθαιναν 100 χιλιάδες συμπολίτες μας. Η πραγματικότητα δείχνει ότι για άλλους (νέους και υγιείς) το ποσοστό είναι μικρότερο, και για άλλους (άνω των 50-60 ή/και με υποκείμενα νοσήματα) πολύ υψηλότερο.

Κοινώς, για τους δικούς μου ανθρώπους δε θα έπαιρνα ποτέ τέτοιο ρίσκο.

Και πιο παλια
Ειδα πολλούς χωρίς εμβόλιο και ηλικιωμένους ότι πέρασαν εύκολα τον covid. Λογικά λόγο όμικρον μήπως οσοι περίμεναν και δεν έκαναν εμβόλιο κάνανε καλά;

τωρα κατσε θα το διαπιστωσεις και ο ιδιος μαλλον (στο περιβαλλον σου εννοω απο αυτους που ξερεις και παιζουν την ζωη την δικη τους και των γυρω τους στα ζαρια)

Είδα πολλούς καπνιστές να φτάνουν τα 80, και μεθυσμένους να οδηγούν χωρίς να σκοτώσουν κανέναν. Άρα το κάπνισμα είναι ακίνδυνο και η οδήγηση υπο την επήρεια αλκοόλ πρέπει να επιτραπεί.

Status
Not open for further replies.