Κορωνοϊός: Τέταρτη δόση εμβολίου για όλους, λέει ο Βασιλακόπουλος
Αρχικά για τους άνω των 60 ετών, ίσως εγκριθεί τον επόμενο μήνα, εξηγεί ο καθηγητής Πνευμονολογίας,σχολιάζοντας τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού
Δυστυχως εχουμε προσπερασει Ιταλια και Βελγιο σε αριθμο θανατων/εκατομυριο, και
συνεχιζουμε στους ιδιους ρυθμους. Η Σουηδια που ειχε συγκεντρωσει τα βελη των ευρωπαιων επιδημιολογων για την μη χρηση υποχρεωτικων μετρων και καραντινας εχει εξαιρετικα χαμηλα ποσοστα. Αν πω οτι κατι δεν πηγε καλα με την υγειονομικη διαχειριση του covid σιγουρα δεν κομιζω γλαυκας εις Αθηνας. Ευχη ολων να αναχαιτιστει επιτελους αυτη η λαιλαπα.
Με τα ποσοστά επαναλοιμώξεων με την omicron δεν το βλέπω να γίνεται..Πάμε βουρ για ανοσία αγέλης και όποιος αντέξει άντεξε...
Με τα ποσοστά επαναλοιμώξεων με την omicron δεν το βλέπω να γίνεται..
Με τα ποσοστά επαναλοιμώξεων με την omicron δεν το βλέπω να γίνεται..
Είναι αστείο πάντως να μιλάμε για -υποχρεωτική- 4η δόση ενός εμβολίου σε λιγότερο από χρόνο ειδικά στους κάτω των 60. Ειδικά με μην όμικρον2 που είναι πολύ ήπια.
Να δείτε τώρα με τη συναυλία τη χθεσινή πόσα θα πάνε σε λίγες μέρες τα κρούσματα.
Πάντως σε όσους δεν είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου, έχουν κάνει 3 δόσεις, και με δεδομένο ότι μπαίνει η άνοιξη και ότι το καλοκαίρι θα βγει νέο εμβόλιο που θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις, θεωρώ τεράστιο λάθος να προχωρήσουν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό γενικού πληθυσμού.
Εγώ προφανώς και δεν θα πάω, γιατί δεν υπάρχει κανείς λόγος να πάω.
Τα ποσοστά έχουν ελάχιστη σημασία, όταν η λοίμωξη πλέον έχει γίνει πολύ ήπια, για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
Είμαστε ήδη στα 2+ χρόνια από την αρχή της πανδημίας, οπότε δεν μπορεί αυτός ο χαβάς με τους περιορισμούς να κρατάει εσαεί.
Εγώ θα περιμένω τι θα πει η δική μας CDC. Δε βιάζομαι για το 4ο, δε φοβάμαι τόσο πλέον τον ιό (ίσως κακώς, αλλά ποιος ξέρει), αλλά δε νομίζω ότι ο καθένας μας πρέπει να κάνει του κεφαλιού του.
Έχουμε όμως περισσότερους νεκρούς, διασωληνωμένους και νοσηλευόμενους, από όσους είχαμε δυο χρόνια πριν. Προτείνεις να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.