Ιοί

Status
Not open for further replies.
Στο σχολειο.

Ενα δυο κρουσματα την εβδομαδα σε καθε τμημα. Σημερα ελειπαν 5 παιδια !!! απο το τμημα......

EMail απο την γυμνασιαρχη για μεγαλο αριθμο εκπαιδευτικων με covid τις τελευταιες ημερες ....(σωπα)

Τα κρουσματα σε γνωστους μου μια εβδομαδα τωρα στον θεο.....(25η μαρτιου, εκκλησιες λαλακιες κλπ)

Απορω ποιος ηλιθιος εδωσε πρασινο φως και εγιναν παρελασεις.......απορω πραγματικα.

Νομίζω ότι είναι πλέον ξεκάθαρο πως έχουμε περάσει σε mode "φυσικής επιλογής". Το ίδιο κι εδώ στα μέρη μου. Αλίμονο στους ανοσοκατασταλμένους, οι υπόλοιποι όπως έστρωσαν, τι άλλο να πει κανείς πλέον;

Δυστυχως εχουμε προσπερασει Ιταλια και Βελγιο σε αριθμο θανατων/εκατομυριο, και
συνεχιζουμε στους ιδιους ρυθμους. Η Σουηδια που ειχε συγκεντρωσει τα βελη των ευρωπαιων επιδημιολογων για την μη χρηση υποχρεωτικων μετρων και καραντινας εχει εξαιρετικα χαμηλα ποσοστα. Αν πω οτι κατι δεν πηγε καλα με την υγειονομικη διαχειριση του covid σιγουρα δεν κομιζω γλαυκας εις Αθηνας. Ευχη ολων να αναχαιτιστει επιτελους αυτη η λαιλαπα.

Δυστυχως εχουμε προσπερασει Ιταλια και Βελγιο σε αριθμο θανατων/εκατομυριο, και
συνεχιζουμε στους ιδιους ρυθμους. Η Σουηδια που ειχε συγκεντρωσει τα βελη των ευρωπαιων επιδημιολογων για την μη χρηση υποχρεωτικων μετρων και καραντινας εχει εξαιρετικα χαμηλα ποσοστα. Αν πω οτι κατι δεν πηγε καλα με την υγειονομικη διαχειριση του covid σιγουρα δεν κομιζω γλαυκας εις Αθηνας. Ευχη ολων να αναχαιτιστει επιτελους αυτη η λαιλαπα.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα... δυστυχώς το σύστημα υγείας εδώ έχει κάποιες ιδιαιτερότητες/προβλήματα σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι αλλού:

Κορονοϊός: Το 33% των ασθενών πεθαίνουν από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη – «Αρμαγεδδών» η αντοχή στα αντιβιοτικά​

...
Η Ελλάδα καταγράφει υψηλό ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, με τον επιπολασμό να ανέρχεται στο 9% έναντι του 6% στην ΕΕ.
...

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη χώρα στην ΕΕ στην κατανάλωση αντιβιοτικών αλλά και στην αντοχή των μικροβίων, ενώ το πρόβλημα φαίνεται να επιδεινώθηκε εν καιρώ πανδημίας, καθώς οι επιτροπές Λοιμώξεων των νοσοκομείων, έριξαν όλο το βάρος στην αντιμετώπιση των ασθενών με κορονοϊό.
...

Με τα ποσοστά επαναλοιμώξεων με την omicron δεν το βλέπω να γίνεται..

ακριβως

μιλαμε οτι γινεται παλι της ποπης εξω.....και συζητουν αν θα κανουν την μασκα λεει μη υποχρεωτικη και να αφησουν την εστιαση εντελως ανεξελεγκτη.

Προφανως το κανουν για να αμολησουν το λουρι .....για να υπαρχει λουρι αν χρειαστει να το ξανασφιξουν ξανα.

Δεν παμε καλα παντως και υπαρχει λογος προφανης.

εχουν ηδη περασει 3-4 μηνες απο την 3η δοση και σε καποιους περασε ηδη και 6μηνο (οπως της μητερας μου 88 ετων)

Αν δεν πανε σε 4η δοση περιμενοντας το σουπερ ντουπερ ετησιο εμβολιο αυτα θα εχουμε.......

Είναι αστείο πάντως να μιλάμε για -υποχρεωτική- 4η δόση ενός εμβολίου σε λιγότερο από χρόνο ειδικά στους κάτω των 60. Ειδικά με μην όμικρον2 που είναι πολύ ήπια.
Να δείτε τώρα με τη συναυλία τη χθεσινή πόσα θα πάνε σε λίγες μέρες τα κρούσματα.

• Like
Reactions: mikemtb
Πάντως σε όσους δεν είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου, έχουν κάνει 3 δόσεις, και με δεδομένο ότι μπαίνει η άνοιξη και ότι το καλοκαίρι θα βγει νέο εμβόλιο που θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις, θεωρώ τεράστιο λάθος να προχωρήσουν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό γενικού πληθυσμού.
Εγώ προφανώς και δεν θα πάω, γιατί δεν υπάρχει κανείς λόγος να πάω.

Με τα ποσοστά επαναλοιμώξεων με την omicron δεν το βλέπω να γίνεται..

Τα ποσοστά έχουν ελάχιστη σημασία, όταν η λοίμωξη πλέον έχει γίνει πολύ ήπια, για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
Είμαστε ήδη στα 2+ χρόνια από την αρχή της πανδημίας, οπότε δεν μπορεί αυτός ο χαβάς με τους περιορισμούς να κρατάει εσαεί.

Όταν έχεις λοιμώξεις, εξ ορισμού σημαίνει ότι δεν έχεις ανοσία της αγέλης.

Άλλο το ότι (ίσως) οι λοιμώξεις γίνονται λιγότερο σοβαρές. Πάλι πεθαίνει ένα κάρο κόσμος κάθε μέρα.

Το ότι είμαστε στα 2+ χρόνια δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, τη στιγμή που δεν έχουμε βρει αποτελεσματικό τρόπο να διαχειριστούμε τον ιό.

• Like
Reactions: Kosh
Είναι αστείο πάντως να μιλάμε για -υποχρεωτική- 4η δόση ενός εμβολίου σε λιγότερο από χρόνο ειδικά στους κάτω των 60. Ειδικά με μην όμικρον2 που είναι πολύ ήπια.
Να δείτε τώρα με τη συναυλία τη χθεσινή πόσα θα πάνε σε λίγες μέρες τα κρούσματα.

Το να μην κατανοείς κάτι ή το να μη συμφωνείς σε κάτι, και αυτά χωρίς να έχεις τη σχετική κατάρτιση δεν καθιστά αυτό το κάτι "αστείο". Δεν το γράφω επιθετικά, ξεκαθαρίζω, απλά είναι κρίμα να παίρνουμε ανθρώπους στο λαιμό μας με όσα γράφουμε.

Ο καθένας ας ακολουθήσει τη συμβουλή του προσωπικού/οικογενειακού του γιατρού. Αλλά παρακαλώ, μην επιλέγετε γιατρούς με βάση το αν εσείς συμφωνείτε σε αυτά που σας λένε, γιατί έτσι αχρηστεύετε οι ίδιοι τη χρησιμότητά τους.

Πάντως σε όσους δεν είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου, έχουν κάνει 3 δόσεις, και με δεδομένο ότι μπαίνει η άνοιξη και ότι το καλοκαίρι θα βγει νέο εμβόλιο που θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις, θεωρώ τεράστιο λάθος να προχωρήσουν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό γενικού πληθυσμού.
Εγώ προφανώς και δεν θα πάω, γιατί δεν υπάρχει κανείς λόγος να πάω.

Εγώ θα περιμένω τι θα πει η δική μας CDC. Δε βιάζομαι για το 4ο, δε φοβάμαι τόσο πλέον τον ιό (ίσως κακώς, αλλά ποιος ξέρει), αλλά δε νομίζω ότι ο καθένας μας πρέπει να κάνει του κεφαλιού του.

Θεωρώ από τα συμφραζόμενα σε ΕΕ και ΗΠΑ ότι πλέον η λογική είναι ότι ο γενικός πληθυσμός είναι προστατευμένος, με εξαίρεση ανοσοκατασταλμένους και αρνητές. Οπότε οικονομοτεχνικά μάλλον έχει επιλεγεί η λύση του ανοίγματος, με άδικα θύματα τους πρώτους και προφανή τους δεύτερους. Μακάρι τουλάχιστον οι ανοσοκατασταλμένοι να πάρουν ένα σχετικό boost με την 4η.

Τα ποσοστά έχουν ελάχιστη σημασία, όταν η λοίμωξη πλέον έχει γίνει πολύ ήπια, για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
Είμαστε ήδη στα 2+ χρόνια από την αρχή της πανδημίας, οπότε δεν μπορεί αυτός ο χαβάς με τους περιορισμούς να κρατάει εσαεί.

Έχουμε όμως περισσότερους νεκρούς, διασωληνωμένους και νοσηλευόμενους, από όσους είχαμε δυο χρόνια πριν. Προτείνεις να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα;

Εγώ θα περιμένω τι θα πει η δική μας CDC. Δε βιάζομαι για το 4ο, δε φοβάμαι τόσο πλέον τον ιό (ίσως κακώς, αλλά ποιος ξέρει), αλλά δε νομίζω ότι ο καθένας μας πρέπει να κάνει του κεφαλιού του.

Toν φοβάμαι παρά πολύ.

Γιατί αν τον κολλήσω φοβάμαι μη τον μεταδωσω στον πατέρα μου που έχει ένα σωρο θέματα υγείας (καρδιά και ζάχαρο).

Ειναι όπως τα λες αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι δεν σκέφτονται τους αδύναμους

Έχουμε όμως περισσότερους νεκρούς, διασωληνωμένους και νοσηλευόμενους, από όσους είχαμε δυο χρόνια πριν. Προτείνεις να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα;

Ότι είναι να κάνουμε το κάναμε. Κάποια στιγμή, αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει, δεν μπορεί να διαιωνίζεται για πάντα.

Status
Not open for further replies.