Ιοί

Status
Not open for further replies.
Ε ναι τα ΜΜΕ φταινε που ηθελα να τα κονομησουν χοντρα.

Δεν εφταιγε που πεθαινε ο κοσμος σαν τις μυγες καθε μερα

Ε όχι και σαν τις μύγες. Μην είσαι υπερβολικός, δεν μιλάμε για τον εμπόλα. Ξεχάσεις μάλλον ότι ο ίδιος ο Τσιόδρας, είχε παραδεχτεί "υπερβολή" στην καταγραφή των νεκρών λόγω covid.

• Like
Reactions: mikemtb
πανω απο 30 χιλιαδες νεκροι στην Ελλαδα και σχεδον 6μιση εκατομυρια παγκοσμιως σε δυο χρονια

Ειμαστε υπερβολικοι εμεις ή δεν εχετε συναισθηση της τραγωδιας και στην Ελλαδα και παγκοσμιως ?

Υπενθυμίζω ότι είμαι πλήρως (τριπλά) εμβολιασμένος, για να μην πεταχτεί κανένας έξυπνος και γράψει περί "ψεκασμένων" απόψεων, αλλά είμαι σαφώς κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Να σου υπενθυμίσω εγώ ως έξυπνος ότι το να είσαι υπέρ ή κατά της υποχρεωτικότητας είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου. Το να μην τηρείς τις εντολές της δημόσιας υγειονομικής αρχής σε περίοδο έκτακτης ανάγκης όχι. Οπότε καλώς και τέθηκαν σε αναστολή, και κακώς δεν απολύθηκαν οριστικώς. Βλέπεις υπάρχουν κρατικές θέσεις εξαιρετικά μεγάλης κρισιμότητας για να μπορεί ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του.

Κατά τα άλλα να πούμε εδώ ότι τα εμβόλια θεωρητικά ΗΤΑΝ η λύση κατά της πανδημίας, αφού αν όλοι εμβολιάζονταν μέσα στο πρώτο μισό του 2021 θα είχαμε καθαρίσει σε δραματικό βαθμό. Το ότι όμως ο μισός πληθυσμός του πλανήτη είτε δε γούσταρε, είτε δεν είχε τη δυνατότητα να εμβολιαστει (δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να είναι μέρος του Δυτικού κόσμου) ήταν ο λόγος που τελικά ο ιός ξέφυγε.

Οπότε καλώς και τέθηκαν σε αναστολή, και κακώς δεν απολύθηκαν οριστικώς
Προσωπικά εγκληματικό θεωρώ αυτό:
Χωρίς καραντίνα οι τουρίστες με κορωνοϊό.
Ισχυρή σύσταση για αυτοπεριορισμό (εδώ γελάνε).

Κατά τα αλλά οι υγειονομικοί μας φταίνε.

Last edited by a moderator:
Πολιτικές συζητήσεις δε θα γίνονται στο θρέντ, @Miras έκανα edit το ποστ σου και αφαίρεσα το πολιτικό κομμάτι.

Όσο για τους τουρίστες, είναι νομίζω αυτονόητο ότι δε μπορείς να ζητάς 2 εβδομάδες καραντίνα σε έναν επισκέπτη που έρχεται εδώ για μια βδομάδα. Μπορείς να του ζητήσεις να μην έρθει καθόλου, αλλά με τον τουρισμό να είναι η βασική σου πηγή εισοδήματος, μετά δε θα έχεις να πληρώσεις τους γιατρούς. Οπότε δε θέλει ιδιαίτερη σκέψη για να κατανοήσει κανείς αυτή την (προφανώς αντιφατική κατά τα λοιπά) απόφαση.

Last edited:
Βέβαια, σε αυτό το θυμό και το μίσος προς τους ανεμβολίαστους, έπαιξαν μεγάλο ρόλο τα διεφθαρμένα ΜΜΕ, που προπαγάνδιζαν από το πρωί έως το βράδυ ότι:

Κανένα μίσος για τους ανεμβολίαστους.
Πολύς δικαιολογημένος θυμός για τους κήρυκες της μπουρδολογίας, σίγουρα.

Καλό είναι να διαλέγουμε τις λέξεις με προσοχή.

Και μια τελευταία ερώτηση πριν αποχωρήσω από το νήμα: πόσοι έχετε παιδιά 5 με 12 και έχετε κάνει το εμβόλιο;

Ακομα αποχωρεις απο το νημα ή εννοουσες πριν το μεσημερι ? ;)

Για μήνες είχαμε τόσους νεκρούς σαν να σκοτωνόταν κάθε μέρα όλοι σε 4 τουριστικά λεωφορεία.
Αλλά όχι μωρέ... μια γριπούλα ήτανε...

Πόσο γρήγορα ξεχνάμε τα γεγονότα... ειδικά αν δεν βολεύουν το αφήγημα...

πανω απο 30 χιλιαδες νεκροι στην Ελλαδα και σχεδον 6μιση εκατομυρια παγκοσμιως σε δυο χρονια

Ειμαστε υπερβολικοι εμεις ή δεν εχετε συναισθηση της τραγωδιας και στην Ελλαδα και παγκοσμιως ?

Τα νούμερα που γράφεις προέκυψαν, γιατί φούσκωσαν μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. Ότι κάναμε εμείς (δηλαδή θανάτοι βαφτισμένοι ως covid θανάτοι, όπως παραδέχτηκε ο Τσιόδρας), είναι σίγουρο ότι το έκαναν και άλλες χώρες.
Πρόσεξε! Δεν λέω ότι δεν υπάρχει πανδημία ή ότι δεν πέθανε κόσμος. Προφανώς εαν πίστευα κάτι τέτοιο, δεν θα πήγαινα να κάνω τα εμβόλια. Απλώς ότι η τρίχα έγινε τριχιά.

• Like
Τα νούμερα που γράφεις προέκυψαν, γιατί φούσκωσαν μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. Ότι κάναμε εμείς (δηλαδή θανάτοι βαφτισμένοι ως covid θανάτοι, όπως παραδέχτηκε ο Τσιόδρας), είναι σίγουρο ότι το έκαναν και άλλες χώρες.
Πρόσεξε! Δεν λέω ότι δεν υπάρχει πανδημία ή ότι δεν πέθανε κόσμος. Προφανώς εαν πίστευα κάτι τέτοιο, δεν θα πήγαινα να κάνω τα εμβόλια. Απλώς ότι η τρίχα έγινε τριχιά.

Άντε πες το αυτό σε κάποιον που έχασε τον επί χρόνια καρκινοπαθή πατέρα του που παλεύει 10 χρόνια με το χτικιό, και έχασε τη μάχη τσάμπα από το πουθενά επειδή κάποιος βαριόταν να φορέσει μάσκα, και πες μας τι θα σου πει. Εγώ θα ντρεπόμουν καν να κάνω τέτοια κουβέντα.

Άντε πες το αυτό σε κάποιον που έχασε τον επί χρόνια καρκινοπαθή πατέρα του που παλεύει 10 χρόνια με το χτικιό, και έχασε τη μάχη τσάμπα από το πουθενά επειδή κάποιος βαριόταν να φορέσει μάσκα, και πες μας τι θα σου πει. Εγώ θα ντρεπόμουν καν να κάνω τέτοια κουβέντα.

Μίλησα εγώ πουθενά για μάσκες; Ας μην γράφουμε ότι να ναι, γιατί έτσι νομίζω ότι πέφτει το επίπεδο της κουβέντας.

• Like
Πολλά likes φιλέ μου, καθώς συμφωνω απόλυτα με όσα γράφεις. Βέβαια, σε αυτό το θυμό και το μίσος προς τους ανεμβολίαστους, έπαιξαν μεγάλο ρόλο τα διεφθαρμένα ΜΜΕ, που προπαγάνδιζαν από το πρωί έως το βράδυ ότι:

1. Το εμβόλιο αποτελεί λύση της πανδημίας.
Γιατί, δεν είναι;
2. Οι ανεμβολίαστοι είναι οι υπαίτιοι, για όλα τα δεινά της πανδημίας.
Μπορεί όχι, αλλά σίγουρα δε βοηθάν με το να αρνούνται το μόνο ουσιαστικά διαθέσιμο μέσο.

Μίλησα εγώ πουθενά για μάσκες; Ας μην γράφουμε ότι να ναι, γιατί έτσι νομίζω ότι πέφτει το επίπεδο της κουβέντας.

Μίλησες για υπερκαταγραφή θανάτων, και σου έδωσα ένα παράδειγμα "υπερκαταγραφής".

Υπάρχουν δεδομένα αδιαμφισβήτητα για τους νεκρούς από την πανδημία!
Είναι οι πλεονάζοντες νεκροί σε σχέση με τα χρόνια πριν την πανδημία.
Στην Ελλάδα είχαμε 304 περισσότερους θανάτους / 100 Κ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Καιρός να σταματήσει η κουβέντα για "φουσκωμένο" αριθμό νεκρών.

Τα πράγματα είναι τόσο απλά που καταντάει απλοϊκό να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά αυτό το τσιτάτο.

Ε όχι και σαν τις μύγες!

Είναι σαν να χάσαμε την Κόρινθο...

Γιατί, δεν είναι;

Μπορεί όχι, αλλά σίγουρα δε βοηθάν με το να αρνούνται το μόνο ουσιαστικά διαθέσιμο μέσο.

Όχι δεν είναι, γιατί οι ευαγγελιστές των εμβολίων έλεγαν, με το εμβόλιο τελειώνουμε με την πανδημία. Όχι μόνο δεν τελειώσαμε με την πανδημία, αλλά αποδέχτηκε ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν κανονικά.

Σίγουρα το εμβόλιο έχει βοηθήσει σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ σε κάποιες άλλες όχι. Πάντως δεν είναι πανάκεια.

• Like
για τους τουρίστες, είναι νομίζω αυτονόητο ότι δε μπορείς να ζητάς 2 εβδομάδες καραντίνα σε έναν επισκέπτη που έρχεται εδώ για μια βδομάδα.
Καταρχήν είναι 5 μέρες αν θυμάμαι καλά η καραντίνα. Για χάρη της συζήτησης να το δεχθώ. Εχω εγώ ως ντόπιος την ίδια αντιμετώπιση; Δηλαδή αν πάω σε ένα νησί έχοντας χαλάσει πάνω από 1.000 ευρώ ακτοπλοϊκά και ξενοδοχείο και βρεθώ θετικός εκεί, θα μπω καραντίνα; Θα μπω. Κανείς δε βλέπει το παράλογο;
Δική μου γνώμη είναι ότι είναι εγκληματικό να γυρίζει κάποιος θετικός σε μέρη με κόσμο άνετος και ωραίος.

Σίγουρα το εμβόλιο έχει βοηθήσει σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ σε κάποιες άλλες όχι. Πάντως δεν είναι πανάκεια.
Σύμφωνα με αυτό που γνωρίζουμε για τα εμβόλια, βοηθάνε κάποιον να περάσει χωρίς συμπτώματα κάποια ασθένεια η έστω με ήπια. Θεωρητικά με ένα εμβόλιο θεωρείσαι θωρακισμένος. Υπάρχουν και περιπτώσεις που ναι το εμβόλιο μπορεί να μην πιάσει. Αυτές είναι ελάχιστες σχεδόν μηδαμινές.
Από αυτή την άποψη νομίζω πως τα εμβόλια του κορωνοϊου έχουν αποτύχει. Λόγω του ότι νοσούν βαριά και πεθαίνουν αρκετοί εμβολιασμένοι.
Δική μου άποψη είναι πως η σωστή χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς με συνωστισμό και η προσοχή στις επαφές και είναι καλύτερη βοήθεια από το εμβόλιο.

• Like
Όχι δεν είναι, γιατί οι ευαγγελιστές των εμβολίων έλεγαν, με το εμβόλιο τελειώνουμε με την πανδημία. Όχι μόνο δεν τελειώσαμε με την πανδημία, αλλά αποδέχτηκε ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν κανονικά.

Για να τελειώσουμε με την πανδημία έπρεπε να κάνουν το εμβόλιο όλοι ή σχεδόν όλοι ώστε να μην υπάρχει μετάδοση και μεταλλάξεις. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι κρετίνοι τις αντιεμβολιαστικες ψεκες το παιχνίδι χάθηκε.

Status
Not open for further replies.