ΗΟΜΕ Cinema σε υπο κατασκευή σπίτι

papalos

New member
24 December 2007
55
Καλησπέρα σας.

Στο νέο σπίτι το οποίο κατασκευάζω, σκέφτομαι να το εξοπλίσω με ένα HOME CINEMA που θα αποτελείται από:

1. Pioneer VSX-917V-S (Ενισχυτής AV 5.1)
2. B&W MT-20 (Σετ ηχείων 5.1)
3. HTPC το οποίο ήδη διαθέτω (ZALMAN HD160XT)
4. SONY KDL-32D3000 την οποία ήδη διαθέτω επίσης

Οι εσωτερικοί τοίχοι θα είναι κατασκευασμένοι με γυψοσανίδα και εξωτερικοί θα είναι εσωτερικά επενδυμένοι επίσης με γυψοσανίδα.

Ο χώρος που θα εξυπηρετεί το ΗΟΜΕ Cinema έχει εμβαδό 18τμ και σας επισυνάπτω μια κάτοψη του όπου φαίνεται η διάταξη των ηχείων και της τηλεόρασης έτσι όπως την σκέφτηκα.

Θα ήθελα να ακούσω τις έμπειρες γνώμες σας και τις υποδείξεις σας σχετικά με:

1. την επιλογή του ενισχυτή και των ηχείων
2. με το ύψος που θα πρέπει να τοποθετηθούνε τα ηχεία απο το δάπεδο
3. με τις θέσεις των ηχείων όπως φαίνονται στο σχεδιο

Κάθε υπόδειξη-γνώμη-άποψη θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη

ΦΙΛΙΚΑ
Γιώργος

Attachments

• HT.jpg
    HT.jpg
    112.2 KB · Views: 133

lazgr

Senior Member
28 March 2008
313
Τα ηχεία για ταινίες τα θέλεις μάλλον. Αν θέλεις να νιώθεις σε ταινίες τις εκρήξεις, τα βαριά πατήματα ελεφάντων ή δεινοσαύρων και πολλά άλλα, νομίζω πρέπει να πάρεις ένα earthquake sub 15" που να κατεβαίνει στα 12Hz.

Από ηχεία μπορείς να πάρεις τα Μ1 χωρίς το AS2 SUB αλλά πολύ πιθανόν θα ευχαριστηθείς περισσότερο αν πάρεις τα L+R μεγάλα (με 8" woofer προτιμότερο). Δεν χρειάζεται να είναι ακριβά νομίζω. Απλώς να βγάζουν ομοιόμορφα καλά, όλο το εύρος των συχνοτήτων τους (να μην βγάζουν π.χ. καλές υψηλές και ανύπαρκτες χαμηλές).

Εγώ έχω τα ΜΤ-30 και τον LX70. Για μουσική το SUB καλό αλλά στις ταινίες θέλω τις ultra low συχνότητες και το PV1 δεν βγάζει κάτω από 20Ηz. Τα Μ1 καλά είναι αλλά λόγω των μικρών woofer δεν βγάζουν χαμηλές όπως τα μεγάλα ηχεία. Πρέπει να συμπληρώνονται από SUB. Γι αυτό θέλει πολύ καλό σετάρισμα των ηχείων ώστε να γεμίζει ομοιόμορφα ο χώρος με όλες τις συχνότητες.

Τώρα περί του VSX-917V-S: εγώ όταν θέλω να ακούσω δυνατά (όχι υπερβολικά δυνατά), βάζω τον LX70 στα -25 με -20 db. Σε κάποιες ταινίες με χαμηλή ένταση, βάζω την ένταση στα -15 με -10 db. Ο VSX-917V-S μάλλον είναι αρκετός αλλά είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται να τον δουλεύεις στα όριά του.

Last edited:
13 March 2007
683
Βόλος
Ωραία! Καλη συνέχεια...και μερικές ιδέες απο εμένα...
Έχεις μεγάλη απόσταση απο την τηλεόραση - εκτός και εαν βάλεις καναπέ στην μέση οπότε κάτι γίνεται..και στο λέω όχι για να πάρεις νέα τηλεόραση τωρα- απλα να πρόσεχεις να έχεις αρκετό χώρο για καμμία 42/46/47" να γεμίζει λίγο πιο πολύ το μάτι αργότερα ;)

Όπως έχεις τοποθετήσει τα ηχεία πιστεύω το δεξιά ξεφεύγει... εκτός και εαν η τηλεόραση μπεί γωνία... δε μπορω να καταλάβω γωνία πάνω δεξία...σαν τσάκι μου φαίνεται... τι είναι;
Προσπάθησε να κρατήσεις μια συμμετρία για αρχή και μετά βλέπεις.. (η μάλλον ακούς)
Και συμφωνώ με τον συμφορουμίτη... τον 917 θα τον πιέσεις λίγο..αλλα μην τον φοβάσαι ! για αυτό τον πλήρωσες ;)

papalos

New member
24 December 2007
55
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά!

Τα ηχεία τα θέλω τόσο για ταινίες όσο και για mp3.

Την τηλεόραση δεν την αλλάζω προς παρόν. Είναι πάρα πολύ καλή γενικά, αλλά συμφωνώ ότι είναι "μικρή" για τον χώρο.

Τα ηχεία rear left&right, σε τι ύψος να τα τοποθετήσω παιδιά; Σκοπευω να φτιάξω εσοχή στην γυψοσανίδα και να τα τοποθετήσω εκεί.

Στην γωνία δίπλα στην τηλεόραση είναι το τζάκι φίλε μου. Έχω ενημερώσει και την σχετική φωτογραφία.

Attachments

• HT.jpg
    HT.jpg
    114.9 KB · Views: 37
Last edited:

papalos

New member
24 December 2007
55
Επειδή δεν έχω αγοράσει τίποτα ακόμη, πιστευετε ότι η επιλογή του Pioneer VSX-1017AV-S θα ήτανε καλύτερη λύση;

Τα B&W MT-20 δεν ενδείκνυνται για ακρόαση μουσικής; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο εναλλακτικό σετ ηχείων 5.1 μεταξύ 1.000-1.200 ;

lazgr

Senior Member
28 March 2008
313
Εγώ νομίζω ότι για μουσική θα πρέπει να πάρεις τα L&R μεγάλα (με 8" woofer καλύτερα). Επίσης να κοιτάξεις να παίζουν το ίδιο καλά όλο το εύρος των συχνοτήτων. Τα Μ1 παίζουν πεντακάθαρα αλλά όπως είπα και στο προηγούμενο message, το SUB πρέπει να συμπληρώνει τις χαμηλές που παίζουν τα Μ1. Έτσι, από την μεριά του SUB θα ακούς τις χαμηλές και από τα Μ1 τις μεσαίες και τις ψηλές, εκτός αν κάνεις πάρα πολύ καλή τοποθέτηση στον χώρο. Εγώ στην μουσική θα προτιμούσα να ακούγονται όλα από τα L&R και το SUB να παίζει μόνο τα πολύ χαμηλά που δεν μπορούν να βγάλουν τα L&R. Να μην χρειάζεται δηλαδή το SUB να συμπληρώνει τις χαμηλές που μπορούν να βγάλουν τα L&R.

Τώρα από προτάσεις μπορώ να σου πω τι διάβασα, δεν έχω προσωπική εμπειρία με πολλά ηχεία. Η μάρκα Klipsch μάλλον είναι ότι πρέπει για ενισχυτές όπως αυτόν που θέλεις, επειδή χρειάζεται λιγότερη δύναμη από άλλες μάρκες για να παίξει δυνατά. Συγκριτικά με άλλα ηχεία δεν ξέρω πόσο καλύτερα ακούγονται ή πόσο χειρότερα. Είναι όμως LARGE. Άρα, καλύτερα από τα Μ1 για μουσική.

Μπορείς να πάρεις καλά LARGE L&R με κεντρικό που να ταιριάζει, τα πίσω να κοιτάξεις απλώς να ταιριάζουν ικανοποιητικά και ένα φθηνό SUB που απλώς να παίζει τις συχνότητες που δεν μπορούν τα L&R. Αργότερα παίρνεις καλύτερο SUB (η γνώμη μου είναι (όπως είπα και στο προηγούμενο message) να ακούσεις ένα earthquake 15" που να κατεβαίνει στα 12Ηz).

papalos

New member
24 December 2007
55
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Μια βοήθεια ακόμη. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος την όλη συνδεσμολογία πως θα την κάνω. Δεν μιλώ για την σύνδεση των ηχείων με τον ενισχυτή(που ίσως και αυτή είναι θέμα), αλλά για τις συνδέσεις μεταξύ των:

1. ZALMAN HD160XT
2. Του ενισχυτή
3. Της SONY KDL-32D3000

lazgr

Senior Member
28 March 2008
313
Από ZALMAN HD160XT στον ενισχυτή η εικόνα θα μεταφέρεται από την έξοδο s-video της κάρτας γραφικών στην είσοδο s-video (DVD) του ενισχυτή. Ο ήχος καλά θα ήταν να μεταφέρεται από το HTPC στον ενισχυτή μέσω coaxial γραμμής. Άρα κοίτα στο HTPC να βάλεις κάρτα ήχου που να έχει coaxial έξοδο.

Από τον ενισχυτή στην τηλεόραση θα στείλεις την εικόνα μέσω HDMI ή s-video.

Επίσης θα μπορούσες να στείλεις στον ενισχυτή μόνο τον ήχο μέσω coaxial. Την εικόνα θα μπορούσες να την στείλεις κατευθείαν στην τηλεόραση από το HTPC με s-video.

Δεν ξέρω αν μπορείς να στείλεις FULL HD εικόνα μέσω s-video.

Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι τρόποι συνδεσμολογιών.

13 March 2007
683
Βόλος
Την εικόνα θα μπορούσες να την στείλεις κατευθείαν στην τηλεόραση από το HTPC με s-video.

DVI δεν έχει το HTPC σου ώστε να πάρεις HDMI ;
Καλύτερα HDMI/DVI/VGA -> TV πάντως

Εκτός και εαν εχεις πολλαπλές πηγές και κάνεις επιλογή απο τον ενισχυτή... δεν έχεις λόγο να περάσεις την εικόνα αυτόν πάντως.
Απλά σύνδεσε το απευθείας στην TV.

Last edited:

NuMb

Established Member
11 July 2006
173
Αθηνα
Εγώ από ηχεία θα κοίταγα σε παραπλήσια τιμή και τα ΤΑΝΝΟΥ ΑRΕΝΑ/ ΑRENA LITE, (αν και με πανάκριβες βάσεις) αλλά ανώτερα οπτικά/ηχητικά από αυτά που κοιτάς. Αν μπορείς να ανέβεις λίγο παραπάνω - Focal dome. Από ενισχυτή, αφού θα ακούς και μουσική άκου και τον YAMAHA 663 που είναι polý pio σύγχρονος, πολύ πιο μουσικός και πιο δυνατός από τον pioneer, ή DENON 1909.

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Σκοπευω να φτιάξω εσοχή στην γυψοσανίδα και να τα τοποθετήσω εκεί.

Τι εννοείς θα τα τοποθετήσεις σε εσοχή σε γυψοσανίδα? Θα τα μισοχωνέψεις?
Αυτό είναι λάθος. Αν θες να χωνέψεις ηχεία σε γυψοσανίδα θα πρέπει να πας σε χωνευτά. Σε διαφορετική περίπτωση αν κατάλαβα καλά αυτό που θέλεις να κάνεις το αποτέλεσμα θα είναι να τα "πνίξεις" με πολύ αρνητικές συνέπειες για την ποιότητα του ήχου.

Πάντως ρίξε και μια ματιά σε αυτά: http://www.canton.de/en-serie-cdserie.htm
Άκουσα πρόσφατα τη σειρά αυτή και εντυπωσιάστηκα... αν και δεν ακούγονται πολλά για Canton στην Ελλάδα

papalos

New member
24 December 2007
55
Αυτό είναι λάθος. Αν θες να χωνέψεις ηχεία σε γυψοσανίδα θα πρέπει να πας σε χωνευτά. Σε διαφορετική περίπτωση αν κατάλαβα καλά αυτό που θέλεις να κάνεις το αποτέλεσμα θα είναι να τα "πνίξεις" με πολύ αρνητικές συνέπειες για την ποιότητα του ήχου.

Όχι δεν θα τα "χώσω μέσα" στην γυψοσανίδα τα ηχεία. Θα δημιουργήσω μια ορθογωνική εσοχή(κουτί) με μια προεξοχή στην βάση και θα το τοποθετήσω εκεί μέσα.

Ορίστε και ένα σκαριφιματάκι(τομή):

Attachments

• hxeio.jpg
    hxeio.jpg
    28.7 KB · Views: 24

papalos

New member
24 December 2007
55
Παιδιά, κοιτούσα τα χαρακτηριστικά του νέου Pioneer VSX-1018AH-K και παρατηρησα ότι έχει ισχύ εξόδου 150W/6Ω.

Αυτο πρακτικά σημαίνει ότι αν συνδέσουμε ηχεία 8Ω θα πέσει ή θα ανέβει τιμή της ισχύος εξόδου στον ενισχυτή;
Θα γίνεται σωστή προσαρμογή της εξόδου του ενισχυτή αν συνδεθεί φορτίο με αντίσταση 8Ω;

papalos

New member
24 December 2007
55
Τελικά κλίνω στην αγορά:
1. B&W MT 30
2. VSX-1018AH-Κ

Κάποιος που να διαθέτει ένα απο τα δύο συστήματα να μου πει την γνώμη του;

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878

Όχι δεν θα τα "χώσω μέσα" στην γυψοσανίδα τα ηχεία. Θα δημιουργήσω μια ορθογωνική εσοχή(κουτί) με μια προεξοχή στην βάση και θα το τοποθετήσω εκεί μέσα.

Ορίστε και ένα σκαριφιματάκι(τομή):

Εϊναι ψιλοχωμένο... θέλει λίγο παραπάνω αέρα... και αν του τον δώσεις δε θα βρίσκω διαφορά από το να τα βάλεις απευθείας στον τοίχο. Τώρα αν δε θες να φαίνονται πας σε χωνευτά όπου υπάρχουν πολλές καλές λύσεις και με λίγη προσοχή στην κατασκευή της γυψοσανίδας τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά...

papalos

New member
24 December 2007
55
Εϊναι ψιλοχωμένο... θέλει λίγο παραπάνω αέρα... και αν του τον δώσεις δε θα βρίσκω διαφορά από το να τα βάλεις απευθείας στον τοίχο. Τώρα αν δε θες να φαίνονται πας σε χωνευτά όπου υπάρχουν πολλές καλές λύσεις και με λίγη προσοχή στην κατασκευή της γυψοσανίδας τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά...

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου.

Γνωρίζεις αν τα B&W M1 μπορούν να βιδωθούνε με κάποια βάση στον τοίχο; Επίσης πίσω απο την γυψοσανίδα, εκεί που βιδωθεί το ηχείο χρειάζεται κάποια περαιτέρω "ενίσχυση";

17 June 2006
3,032
Καλησπέρα σας.

Στο νέο σπίτι το οποίο κατασκευάζω, σκέφτομαι να το εξοπλίσω με ένα HOME CINEMA που θα αποτελείται από:

1. Pioneer VSX-917V-S (Ενισχυτής AV 5.1)
2. B&W MT-20 (Σετ ηχείων 5.1)
3. HTPC το οποίο ήδη διαθέτω (ZALMAN HD160XT)
4. SONY KDL-32D3000 την οποία ήδη διαθέτω επίσης

Οι εσωτερικοί τοίχοι θα είναι κατασκευασμένοι με γυψοσανίδα και εξωτερικοί θα είναι εσωτερικά επενδυμένοι επίσης με γυψοσανίδα.

Ο χώρος που θα εξυπηρετεί το ΗΟΜΕ Cinema έχει εμβαδό 18τμ και σας επισυνάπτω μια κάτοψη του όπου φαίνεται η διάταξη των ηχείων και της τηλεόρασης έτσι όπως την σκέφτηκα.

Θα ήθελα να ακούσω τις έμπειρες γνώμες σας και τις υποδείξεις σας σχετικά με:

1. την επιλογή του ενισχυτή και των ηχείων
2. με το ύψος που θα πρέπει να τοποθετηθούνε τα ηχεία απο το δάπεδο
3. με τις θέσεις των ηχείων όπως φαίνονται στο σχεδιο

Κάθε υπόδειξη-γνώμη-άποψη θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη

ΦΙΛΙΚΑ
Γιώργος

Να σου πω και λίγο την άποψή μου.
Εαν το συνολικό μήκος μπροστά είναι 2.30μ άρα να υπολογίσω ότι όλο το έπιπλο της τηλεόρασης θα καταλαμβάνει περίπου το μισό, τότε μιλάμε ότι τα 2 εμπρόσθια ηχεία θα έχουν μια απόσταση λιγότερη απο 1,5 μ. Σε αυτή την περίπτωση η ύπαρξη κεντρικού είναι πρακτικά περιττή. Το δεξί ηχείο θα πρέπει να μπει ,δυστυχώς, κοντα στο τζάκι.
Για ο sub και το πίσω δεξί δεν έχω αντίρρηση. Το πίσω αριστερό θα πρέπει να "βγει" λίγο ποιο έξω. Φαντάσου κάπου ανάμεσα στο 6.8 και 0.9.Πιστευω να κατάλαβες που εννοώ βλέποντας το επισυναπτόμενο σχέδιο σου.
Τα πίσω ηχεία θα πρέπει να μπουν ανάποδα βιδώνοντας την βάση τους στην οροφή. Μην τολμήσεις και κάνεις αυτού του είδους την εσοχή που μας έδειξες γιατί έχασες ολο το πεχνίδι από πλευράς ακυρώσεων αλλά και διασποράς. Τα εμπρόσθια στο ύψος του αυτιού.

Με ένα καλό ματσάρισμα δεν θα παίξει άσχημα το σετακι ΜΤ20. Ανάλογα βέβαια με το τι θέλεις να κους, πως σου αρέσει και φυσικά πόσο ψηά θέλεις να φτασεις οικονομικά.