ΗΟΜΕ Cinema σε υπο κατασκευή σπίτι

Απάντηση: Re: ΗΟΜΕ Cinema σε υπο κατασκευή σπίτι

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου.

Γνωρίζεις αν τα B&W M1 μπορούν να βιδωθούνε με κάποια βάση στον τοίχο; Επίσης πίσω απο την γυψοσανίδα, εκεί που βιδωθεί το ηχείο χρειάζεται κάποια περαιτέρω "ενίσχυση";

Ναι μπορούν χρησιμοποιώντας την δική τους βάση.

Re: Απάντηση: ΗΟΜΕ Cinema σε υπο κατασκευή σπίτι

Να σου πω και λίγο την άποψή μου.
Εαν το συνολικό μήκος μπροστά είναι 2.30μ άρα να υπολογίσω ότι όλο το έπιπλο της τηλεόρασης θα καταλαμβάνει περίπου το μισό, τότε μιλάμε ότι τα 2 εμπρόσθια ηχεία θα έχουν μια απόσταση λιγότερη απο 1,5 μ. Σε αυτή την περίπτωση η ύπαρξη κεντρικού είναι πρακτικά περιττή. Το δεξί ηχείο θα πρέπει να μπει ,δυστυχώς, κοντα στο τζάκι.
Για ο sub και το πίσω δεξί δεν έχω αντίρρηση. Το πίσω αριστερό θα πρέπει να "βγει" λίγο ποιο έξω. Φαντάσου κάπου ανάμεσα στο 6.8 και 0.9.Πιστευω να κατάλαβες που εννοώ βλέποντας το επισυναπτόμενο σχέδιο σου.
Τα πίσω ηχεία θα πρέπει να μπουν ανάποδα βιδώνοντας την βάση τους στην οροφή. Μην τολμήσεις και κάνεις αυτού του είδους την εσοχή που μας έδειξες γιατί έχασες ολο το πεχνίδι από πλευράς ακυρώσεων αλλά και διασποράς. Τα εμπρόσθια στο ύψος του αυτιού.

Με ένα καλό ματσάρισμα δεν θα παίξει άσχημα το σετακι ΜΤ20. Ανάλογα βέβαια με το τι θέλεις να κους, πως σου αρέσει και φυσικά πόσο ψηά θέλεις να φτασεις οικονομικά.

Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση σου φίλε μου και απόλυτα κατανοητή όσον αφορά στις θέσεις των ηχείων.

Αυτό που δεν κατάλαβα, είναι το εξής: Τα δύο πίσω ηχεία μου προτείνεις να βιδώσω στον ταβάνι και να "κοιτάνε" προς τα που; προς τα κάτω ας πούμε; Το πίσω αριστερά μπορω να το βάλω πάντως ακριβώς στο 6,80-0,90 δίπλα απο την πόρτα.

Τώρα για τα μπροστινά δεν έχω και πολλές επιλογές δυστυχώς.

Για SUB θα πάρω το B&W PV1 τελικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΟΜΕ Cinema σε υπο κατασκευή σπίτι

Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση σου φίλε μου και απόλυτα κατανοητή όσον αφορά στις θέσεις των ηχείων.

Αυτό που δεν κατάλαβα, είναι το εξής: Τα δύο πίσω ηχεία μου προτείνεις να βιδώσω στον ταβάνι και να "κοιτάνε" προς τα που; προς τα κάτω ας πούμε; Το πίσω αριστερά μπορω να το βάλω πάντως ακριβώς στο 6,80-0,90 δίπλα απο την πόρτα.

Τώρα για τα μπροστινά δεν έχω και πολλές επιλογές δυστυχώς.

Για SUB θα πάρω το B&W PV1 τελικά.
...

Attachments

• IMG_2722.jpg
    IMG_2722.jpg
    66.6 KB · Views: 41
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΟΜΕ Cinema σε υπο κατασκευή σπίτι

Ναι..
σε λευκό χρώμα.

Σαν κάτοχος ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

Γενικά δεν είμαι απαιτητικός & παράξενος "ακροατής". Παρολαυτά, θα ήθελα μιας και είναι το πρώτο μου σπίτι και Home Cinema να κάνω καλή δουλειά. Πάντως αν με δει η γυναίκα να βιδώνω τα πίσω ηχεία στο ταβάνι, θα με πάρει με τις κλωτσιές :twoguns:

Για την απόδοση τους σε μουσική(mp3 κυρίως) πως τα σχολιάζεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΟΜΕ Cinema σε υπο κατασκευή σπίτ

Σαν κάτοχος ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

Γενικά δεν είμαι απαιτητικός & παράξενος "ακροατής". Παρολαυτά, θα ήθελα μιας και είναι το πρώτο μου σπίτι και Home Cinema να κάνω καλή δουλειά. Πάντως αν με δει η γυναίκα να βιδώνω τα πίσω ηχεία στο ταβάνι, θα με πάρει με τις κλωτσιές :twoguns:

Για την απόδοση τους σε μουσική(mp3 κυρίως) πως τα σχολιάζεις;

Δεν είμαι κάτοχος τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΟΜΕ Cinema σε υπο κατασκευή σπίτ

Πάντως αν με δει η γυναίκα να βιδώνω τα πίσω ηχεία στο ταβάνι, θα με πάρει με τις κλωτσιές :twoguns:

Τότε να βάλεις εντοιχισμένα να τελειώνεις.

Attachments

• Art_3_Img_5.jpg
    Art_3_Img_5.jpg
    17.6 KB · Views: 27
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΟΜΕ Cinema σε υπο κατασκευή

Τότε να βάλεις εντοιχισμένα να τελειώνεις.

Τι παίζει με τα εντοιχισμένα ηχεία γενικά; Προτάσεις για ηχεία έχουμε; Να την εξετάσω και αυτή την περίπτωση.

Re: Απάντηση: ΗΟΜΕ Cinema σε υπο κατασκευή σπίτι

Και εαν ρωτησω σε τι απόσταση έχει γίνει το σκάρωμα θα είμαι υπερβολικός?

Όχι, δεν ξέρω να σου απαντήσω. Είμαι Ηλ/γος Μ/κος και Μ/κος Υ/Η στο επάγγελμα και δεν γνωρίζω και πολλά απο τέτοιου είδους ορολογίες :D

Σε ευχαριστώ πάντως για τον ζήλο σου :grinning-smiley-043

Last edited:
Πάντως χωρίς πλάκα εάν αποφασίσεις να βάλεις πίσω εντοιχισμένα ηχεία θα πρέπει να προσέξεις πολύ την τοποθέτησή τους.
Εννοώ ότι τα ηχεία θα πρέπει να συνοδεύονται από τα δικά τους κουτιά φόρτισης και όχι οι μαγνήτες πίσω να κοιτάνε ταβάνι.
Οι μεταφορά κραδασμών είναι ο Νο 1 κίνδυνος για αλλοίωση ενός καλού κατα τα άλλα σχεδιαστικά project.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΟΜΕ Cinema σε υπο κατασκευή σπίτι

Όχι αλλα δεν ξέρω να σου απαντήσω. Είμαι Ηλ/γος Μ/κος και Μ/κος Υ/Η στο επάγγελμα και γνωρίζω και πολλά απο τέτοιου είδους ορολογίες :D

Σε ευχαριστώ πάντως για τον ζήλο σου :grinning-smiley-043

Μάλλον πρέπει να είναι ανά 50 εκ. Αυτό θα πρέπει να το ξερεις για να υπολογίσεις που θα "κόψεις" την γυψοσανίδα.

Κοίτα όμως σοβαρά και την λύση με τα BW ψηλά όπως στην φωτογραφία.

Μπλέκει λίγο το πράγμα τώρα :HTEHETH63:

Θα προσπαθήσω να πίσω την γυναίκα ότι τα ηχεία τα βιδώνω πάνω για να στηρίζεται καλύτερα η γυψοσανίδα στο ταβάνι :flipout:

Εαν η "φωλια" που δημιουργειται στη γυψοσανιδα για να κουμπωσει μεσα ενα ηχειο, εχει σαν πλατη κανονικο τοιχο (τουβλο κλπ), εχει επισης ασχημο αποτελεσμα?

Απάντηση: Re: ΗΟΜΕ Cinema σε υπο κατασκευή σπίτι

Εαν η "φωλια" που δημιουργειται στη γυψοσανιδα για να κουμπωσει μεσα ενα ηχειο, εχει σαν πλατη κανονικο τοιχο (τουβλο κλπ), εχει επισης ασχημο αποτελεσμα?

Καλό θα ήταν τουλάχιστον να υπήρχε μια στρωση μονωτικού υλικού.