Επειδή καταλαβαίνω οτι δεν είσαι ενημερωμένος για το πως θα δουλευει το Apple Intelligence (δλδ το A.i. που θα προσφερει η ιδια στις συσκευες της) διάβασε πρώτα αυτο το αρθρο και έλα να συζητήσουμε. Η μόνη διαφορά ειναι πως δεν θα χρησιμοποιεί πλεον δικα της LLM στα advanced queries αλλα της Google τα οποία ειναι πολύ πιο εξελιγμένα. Δεν θα αλλάξει κατι στο θεμα privacy διοτι τα δεδομένα θα μενουν τοπικά ή σε δικους της servers (Private Cloud Compute). Και καλά εκανε διοτι το development των δικων της LLM ειχε μεινει πολύ πίσω. Οι δυο εταιρίες αλλώστε, παρά την αντιπαλοτητα τους παραμένουν στενοι συνεργατες απο την εποχη του πρωτου iphone (η google πληρωνει καποια δις τον χρονο στην apple για τη χρηση του google search ως default search engine στο iphone). Τωρα ηρθε η σειρα της apple να της δινει ενα δις τον χρονο για τη χρήση των μοντελων της (οχι των servers της).Πες μου ότι δεν έχεις ιδέα πως δουλεύει το ΑΙ, χωρίς να μου πεις ότι δεν έχεις ιδέα. Μου αρέσει που κάποιοι νομίζουν ότι τα δεδομένα τους μένουν σε συγκεκριμένους τόπους. Εάν σαν ενδιαφέρει να μην μοιράζονται παντού, κλείνετε το ΑΙ και οτιδήποτε άλλο. Αλλιώς πάρτε το απόφαση ότι όλα σας τα δεδομένα κυκλοφορούν από server σε server, σε όποια εταιρεία και εάν είστε.
Και ναι, είναι παραδοχή της Apple, ότι απέτυχε στο AI και ειδικά με αυτά που είχε υποσχεθεί. Και πήρε την απλή και σωστή απόφαση, άσε άλλον να επενδύει δις σε development και πάρε έτοιμη την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία. Αυτό που έκανε πάντα, ούτως ή άλλως. Ποτέ δεν ήταν εταιρία που εφηύρε, αλλά που συναρμολογούσε τεχνολογίες άλλων σε δικό της προϊόν.
www.insomnia.gr
Προφανώς, όπως σε όλες τις τοποθετήσεις σου που είναι η απόλυτη υπεράσπιση της Apple, με μηδέν πραγματικές γνώσεις ή αποδείξεις.Ενταξει, οτι πεις. Γραφε αρλουμπες περι fanboys και συνομωσιολογίες αντί να προσπαθήσεις να ενημερωθείς καλύτερα.
Δεν εχει νόημα η κουβέντα (για ακόμα μια φορα)...
Και η Tesla έχει τεράστια θέματα και αστοχίες, αλλά είναι πρώτη για την ώρα. Δεν συζητάμε για το ποιος πουλάει περισσότερο, αλλά για μια συγκεκριμένη αστοχία στο θέμα του in house ΑΙ βοηθού. Ποσώς ενδιαφέρει το 99% των χρηστών, εάν το παρέχει η ίδια η Apple ή κάποιος άλλος.Τι να πω βρε παιδιά, από την μια διαβάζουμε για Failure, για AΙ που απέτυχε και στράφηκε στον ανταγωνισμό και από την άλλη διαβάζουμε το παρακάτω ότι κάνει ουσιαστικά πάρτι η Apple στην αγορά των κινητών...τελικά που είναι η αλήθεια και που το ψέμα? Πρώτη σε πωλήσεις κινητών παγκοσμίως και αν βάλουμε στην εξίσωση ότι έχει και μόνο ακριβές premium συσκευές παίζει να έχει κέρση πιο πολλά από όλους τους κατασκευαστές κινητών μαζί!!
![]()
Η Apple πέρασε στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς smartphones το 2025 με μερίδιο 20%
Apple vs Samsung το 2025: 20% μερίδιο για την Apple, 19% για τη Samsungwww.insomnia.gr
Εγω στις τοποθετήσεις μου, μιλάω με στοιχεία και επιχειρήματα. Εσυ πάλι με γενικότητες και θεωρίες συνωμοσίας.Προφανώς, όπως σε όλες τις τοποθετήσεις σου που είναι η απόλυτη υπεράσπιση της Apple, με μηδέν πραγματικές γνώσεις ή αποδείξεις.
Ηρεμία & ψυχραιμία παρακαλώ.![]()
Απόλυτη ηρεμία και ψυχραιμία Μιχάλη. Άλλοι πετάγονται παντού και με μηδέν επιχειρήματα, σε συγκεκριμένα μόνο θέματα και νήματα.Ηρεμία & ψυχραιμία παρακαλώ.![]()
Τόσο απλά...Ένας απλός καθημερινός χρήστης, δεν μπορεί να ξέρει, παρά μόνο να νομίζει ότι ξέρει.
Οταν απέναντι στα επιστημονικά whitepapers, απανταμε με memes, ειναι σίγουρο οτι σοβαρή κουβέντα δεν μπορεί να γίνει.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.